Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire
Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem
@eva8
Snad nie, moj bol lepsi v tom, ze sa prejavil skor, nez by k mazelstvu doslo 😀
@admet nevysvetlila. Lebo napisat ze si sa "rozhodla" ze chces muslima nie je vysvetlenie. Akurat ze by si sa "rozhodla" len tak, bez premyslania, bez zivotnych skusenosti, bez nejakych "dovodov", proste ze si chcela byt zaujimava.
Ale skor si myslim, ze si proste hladala partnera a nasla si muslima a az potom si objavila "moralne hodnoty".
Ak to bolo opacne, tak nevidim dovod, preco by si nam neozrejmila co ta viedlo k tomu, ze si si "cielene" zacala hladat muslima s moralnymi zasadami. To si sa proste jedneho dna zobudila a osvietilo ta? Ci ako? Nase rozhodnutia su motivovane nasimi zazitkami a skusenostami, to rozhodnutie muselo nieco ovplyvnit.
Ok, chapem, ze mozno o tom, co ta k tomu viedlo nechces pisat. Tak to jednoducho priznaj, povedz sorry kocky, nechcem sa o tom, ako som k tomu rozhodnutiu dosla bavit a hotovo. To akceptujem. Ale neakceptujem tvoju rozpravku o tom, ze si sa jedneho dna z nicoho nic rozhodla, ze len muslimsky muz ma "moralne hodnoty".
@admet
Alebo bola len pre svojho islamistu prilis slobodomyselna.... to ty nemozes sudit. Mozno mal jej muz presne take iste moralne zasady ako ten tvoj, len @eva8 si dovolila mu oponovat. Nvm, ako dlho zijes so svojim manzelom ty a kde, bud si nepisala, alebo som to tu nezachytila, ale prejavit sa moze kazdy clovek aj po 20 rokoch manzelstva, bez ohladu na rasu, pohlavie, ci vierovyznanie. Nam sa ale od nasich bude lahsie utekat 😂
@obsadenemeno o svojich privatnych zalezitostiach tu nemienim rozpravat. A ano, zivotne skusenosti ma k tomu viedli. Vela som citala o islame, takze som vedela, ze chcem muslima a co od neho ocakavam. A pretoze sa v islame vzdelavam, vedela som odlisit zrno od plevela. Co zialbohu vela europskych zien nevie a konci s muzmi, ktorych v ich komunitach nikto nechce a robia len paseku.
@admet
Vela si citala o islame? A ty tu obvinujes @obsadenemeno z toho, ze o islame vie len z medii. No tak by som ta len chcela opravit, ze knihy su tak isto len media a na zaklade toho sa rozhodnut, ze chcem svoj zivot stravit jedine s moslimom, to je ozaj odvazne.
@lindusss2016 uznavam, ze fantaziu mas bujnu 😉
@lindusss2016 ty necitas knihy? Smutne.
@admet
Prosim? To som niekde napisala, ze necitam knihy? A kde presne, prosim ta? 😂
Ja som mala literaturu ako jeden z hlavnych predmetov na VS a ani len skusku by som nespravila, keby som knihy necitala, ba naopak, citam a vela, literaturu milujem od malicka, mozem ti presne povedat, co bola prva aj posledna kniha, ktoru som citala. Len som ta poopravila, ze aj kniha je medium a media ty nepovazujes za doveryhodny zdroj informacii, ako si sa vyjadrila v predoslych prispevkoch. To ale neznamena, ze ja necitam knihy 😂 ale si ma pobavila aspon
@admet
A v com mam bujnu fantaziu? To mi uz uplne uniklo.
@admet
Len tak.mimochodom, mam aj ja doma knihu o islame, mozem ti ju aj odfotit ;) a tiez som ju citala, len asi nebola natolko motivujuca, aby som sa rozhodla uzavriet manzelstvo jedine s moslimom 😉
@lindusss2016 super, ze mas doma jednu knihu 😀
@obsadenemeno
Ale aspon sa krasne ukazalo to prekrucanie, vytrhavanie z kontextu a neodpovedanie na nehodiace sa otazky, no nie? 😀 take mile vecerne rozptylenie
@tomiholjubavi presne z dubnice nad Váhom. Pravy perzsky koberec keby kupis Tam a dovezies vyjde Ta mozno polovicu mozno aj menej a teraz je Tam dobry kurz Na euro.
@admet
Ty si strasne zlata 😂 😂 😂
Ano, mam doma jednu knihu zaoberajucu sa temou islamu, viac nemam za potreby vlastnit. Ale snad si nechcela, aby som ti tu vymenovala celu kniznicu. No kedze ty si taka bohabujna, prezradim ti, ze sa u mna najdu aj knihy o krestanstve, hinduizme, budhizme a jeho roznych odnoziach. Tolko, co sa tyka mojej kniznice z religionistiky. No ale pre nechapavych este doplnim, ze mam aj inu odbornu literaturu, z inych vednych disciplin, plus kopec beletrie. Ake knihy okrem Koranu mate doma vy?
@ali08 a myslis, ze by nebol problem s clom a prevozom? nerobia caviky? lebo čo som sa pytala v obchode, tak hovorili, že vedia aj zhabat, ak nemas nejake papiere o dokaze, ze nebol robeny detmi a neviem čo. ale neviem, či nas len nestrasili, aby sme kupili u nich 😂
@lindusss2016 tak sup sup do citania 😉
@admet
Vdaka za radu, co je doma, je uz precitane. Ale opat si mi neodpovedala na otazku 😕 skoda, ja som si myslela, ze tu chces diskutovat a nielen viest monolog.
Ale nechap ma zle, uz sme naozaj odbocili dost daleko, nikto ti neberie, ze mas muza moslima, ani to, ze si s nim spokojna a stastna, naopak je to super, ze sa ti tvoj vztah vydaril, ale prist sem a vyhlasit, ze vsetci slovaci ci nemoslimovia su na prd, lebo nemaju moralne zasady, to je trosku pritiahnute za vlasy.
@lindusss2016 to si si odvodila ty. Hadam mi nebudu uzivatelky MK diktovat, ako si mam vyberat manzela 😀
@tomiholjubavi urcite by boli najrsdsej keby Si kupila od nich a ak kupis original urcite dostanes aj nejaky dokument o pravosti. Ak Si yo das kupit a doviest urcite zaplatis Clo a dan ale videla som ako isli napr.do dubaja a Tam kupili koberec a dobiezli do Rakúska a nikde im nic nepovedal
@admet
Samozrejme, ze nebudu. Uz sa o to niekto pokusil?
Ja som si to odvodila z tvojich slov a to konkretne: "ja som si ineho ako moslima nechcela vziat" a na otazku preco, si odpovedala: "kvoli moralnym zasadam"
Tak z toho mi jednoznacne vyplyva, ze podla teba, my vsetci nemoslimovia tie zasady nemame.
Ale priklanam sa k nazoru, co tu bol uz vyrieknuty, ze si sa proste vydala za moslima (to kvoli comu, nas nemusi zaujimat, pravdepodobne si sa zamilovala ako kazda z nas) a potom si si uz proste nasla klady na islame, ale ani to ti nikto neberie, ved je to tvoj zivot a tvoja vec. Ja som uz pred tym napisala, ze islam sa lisi v kazdej krajine, marocana nepoznam ziadneho, tak nejdem sudit tvojho muza a ani vas vztah. Prave naopak, rada by som sa od teba dozvedela relevantne informacie, ako sa s nim zije, v com je iny ako nasi chlapi, ci mate deti, ako pristupuje k nim, ci zijete tam alebo tu. To neber ako vyryvanie, prosim, ja som naozaj multikulturne zalozeny clovek a taketo pribehy si vzdy rada precitam kvoli rozhladu. Ale zatial sme sa dozvedeli len to, ze ma moralne zasady.
@ali08 dakujem za radu 🙂 s muzom milujeme perzske koberce. uz sme sa aj parkrat vybrali, ze si vyhodime z kopytka a jeden si kupime, ale v poslednej chvili vzdy dostaneme zachvat lakomosti a odideme bez neho 😂

@bluka2 presne tak.