icon

Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire

jasmineahmed
11. júl 2017

Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem

f333
26. okt 2017

@tomiholjubavi len dieta /uz tu taka prispievatelka bola,sa podobne chova ako ty.. detinsky... je jasne kazdemu,ze preco ten like.takze jasne citaj ,co som ti predtym napisala,..

tomiholjubavi
26. okt 2017

@f333 ano, ano...toto som už počula. 👍
ale aj tak by ma zaujimalo, čo z toho máš chodiť po všetkych podobných témach, vypisovať také nevraživé plejády na "neárijcov" a urážať ženy, čo si vzali cudzincov. ved aj ty si na jednej lodi s nimi, lebo tiež máš cudzinca... no, čo už... asi sa nedozviem, ale nevadí, prežijem aj bez tejto informácie..tak dobru noc.

eva8
27. okt 2017

@admet nuž áno, máš pravdu, možno keby som viac dbala na výber, nemusela by som sa rozvádzať, veď "vrana k vrane sadá" 😉 I tak si myslím, že keby som po uzavretí manželstva nezačala postupne ustupovať (však chúďa, aké to má ťažké) čo ho povzbudzovalo v predkladaní svojich požiadaviek... pritom postupne nestrácala svoju identitu, ale držala stále karty v rukách - t.j. v ničom neustupovala, buď by sme sa rozviedli hneď, alebo by sme boli šťastní až doteraz 🙂
No kde útočím na Islam? Je pravda, že ho nemám rada, ale popis "zážitkov" a rozoberanie tvojich hadís v zmazanej téme je útok? Vari rozmýšľanie je zakázané? Používala som linky slovenskej moslimskej stránky alebo linky tebou dané.

A úprimne sa teším, že si si našla pokoj v duši a svojho najúžasnejšieho manžela, s ktorým zdieľate spoločnú vieru. Ja to viem pochopiť, že veriaca moslimka si hľadá predovšetkým veriaceho moslima. Pri zdieľaní spoločnej viery je zväzok pevnejší. Na druhej strane, si revertitka - t.j. vrátila si sa k Islamu, podľa tvojho vysvetlenia sme všetci moslimovia. Teda čisto teoreticky - nemusela byť tvoja podmienka nájsť si moslima, však moslim je každý tak či tak, len stačilo revertovať, ty by si mu mohla pomôcť vrátiť sa k pravej viere, však by si ho ľúbila a chcela preň to najlepšie...
ALE vidíš, tým, že si si hľadala už veriaceho moslima, vlastne sama poukazuješ na to, ako náboženstvo (ak je aspoň jeden veriaci) môže dosť silne vplývať na vzťah. Teda sa vlastne zhodneme. Veriaci moslimovia a nemoslimovia sú zvyknutí žiť inak.
Teda tým, že si si CIELENE hľadala moslima, sama poukazuješ na NEKOMPATIBILITU veriacej revertitky s nemoslimom, teda mám to chápať v širšom význame tak, že Islam v čistom význame nedokáže žiť so zvyškom sveta? Teda mu nedá ani šancu? My sme si vo vzťahu šancu dali, nedopadlo to dobre, necítila som sa slobodne, ex bol tiež sklamaný. Iné dievčatá a ich partneri šancu si dali a vyšlo im to, buď obetovali niečo obaja, alebo len jeden z partnerov.
Mám rada niektorých aj silne veriacich moslimov, v niečom ich obdivujem a vážim si ich, ale taký život nie je pre mňa. Ja som stále presvedčená, že LÁSKA víťazí, láska ustupuje, pričom láska sa riadi aj rozumom. Však láska nechce nikomu zle, preto nejde proti rozumu.

vevesh
27. okt 2017

@eva8 pri multikulti vztahoch laska nie je vsetko - nikdy nebola a nebude, ale ak chces mat stastne manzelstvo laska nesmie chybat a k tomu veeela kompromisov a pochopeni z OBOCH stran a je jedno z akeho statu ci vierovyznania manzelia su...
A nabozenstvo (a to nielen u moslimov) je castokrat neprekonatelne - priamo na sk som poznala viac bab , pre ktore nabozenska prislusnost (ci uz katolicka, evanjelicka alebo pravoslavna) bola vo vztahu podmienka cislo jedna a o cloveka inej viery ani nezakopli pri vybere partnera, preto chapem, co chce @admet tymto povedat - tu nejde o nekompabilitu medzi samostatnymi nabozenstvami, ale o to, co je u niekoho prvorade pri vybere partnera a kazdy si to nastavi podla seba - a zazila som uz okrem nabozenstva(ktore je aj viac menej este stale hlavnym pre velmi vela zien) aj zeny, ktore mali na prvom mieste povolanie muza advokat, peniaze, velkost prirodzenia, farbu pokozky, mieru ochlpenia muza a pod. - takze ludia a ich kriteria su naozaj az extremne rozni ...

canerko
27. okt 2017

Prvotne som nechcela prispievat uz v ziadnej teme o moslimov a islame ale poviem len tolko.Nie slnko vsetko co svieti.Po strnastych rokoch manzelstva som sa rozviedla zo svojim moslimom.Bolo to rychle a odrazu a dobre tak.Bolo to krasne manzelstvo uzavrete s europskym moslimom v Macedonsku zijuce niekolko rokoch na Sk.Pokracovalo v Turecku aj sa tam rozpadlo.Teraz zijeme kazdy v inom state a je nam dobre.Takze nikto nevie ako v zivote skoncime a tie blaboly @admet ktore pises @eva ze si nevedela vybrat tak si strc do vrecka.Samozrejme zelam ty stastie ale do posledneho dychu nevies koho mas pred sebou.Lebo v mysel toho druheho nezajdes ver mi a chlap ako aj zena su nadherny herci ktory mozu hrat svoje role aj 20 rokov a ty nevies co je zac.

vierka1112
27. okt 2017

zaujal ma príspevok ali, na zamyslenie. Tí moslimovia no nič moc, alkoholik, neverník, díler .TO sú tí s morálnymi hodnotami čo tak hľadáte?
co sa tyka toho pitia, v irane sa rozmohol trend alkohol a to v maxi mnozstve. Svagrovej zeny Otec velky Muslim a doma Si vyrabal vino inak velmi dobre,kamarat turek pije,podvadza a pomodli sa vzdy ked moze...manzelov bratranec diler, druhy doma ma zenu, deti a do Thailandu chodi 2x do roka uzit Si.
@tomiholjubavi
ideš rozhodovať kto môže alebo nemôže prispievať?a čo máme my ostatní s tým že ty si chceš kúpiť koberec,myslíš že niekoho to zaujíma?
dúfam že táto tema sa neuzamkne ako minule keď dokonca admin MK bol obvinený určitou skupinou žien že je rasista. Niektoré sa tu správate ako tetky na trhu, šatky na hlave a handrkovanie.

lindusss2016
27. okt 2017

@vevesh
To mas pravdu, pre kazdeho je dolezite nieco ine. Ale ked sa pozries na zacistok, co pisala zakladatelka temy, tak sa docitas, ze ona o islam zaujem nema, ale ani jej neprekaza, ked bude deti v tejto viere vychovavat. Skoda, ze si zmazala ucet a uz sa nedozvieme, co vsetko vlastne o islame vie. Ak @admet pozna islam dokladne a je s nim na sto % stotoznena, potom im ten vztah naozaj moze fungovat. Ale ak zakladatelka v podstate o islame ani vela nevie, okrem toho, ze vyznavaju allaha a raz rocne dodrziavaju ramadan, tak sa moze este velakrat v zivote prekvapit a tam mozu nastat problemy. Lebo ako som spominala z vlastnej skusenosti, aj ked su moslimovia na zaciatku zalubeny a na islame im "az tak nezalezi", tak to nabozenstvo casom aj tak zahra velku rolu a budu to vyzadovat od europskych zien. Sami sa sice 5x denne modlit nebudu, ale od zeny by to chceli. Preto podla mna su "nepravi" moslimovia horsi ako ti, ktori maju to nabozenstvo v srdci, lebo oni si vyselektuju, co im vyhovuje a co nie. Nemaju problem chlastat s kamaratmi, ale ked zena porusi co len najmensie pravidlo, je ohen na streche. Dva roky vovztahu s noslimom som si myslela, ze oni si zeny naozaj vazia, ale skutocnost je taka, ze si ich vazia len dovtedy, kym drzia huby. Ked zena prejavi svoj nazor, okamzite je degradovana a kedze europske zeny prejavuju nazory castejsie ako moslimky, tak sme pre nich uplny odpad. Ale opakujem, netvrdim, ze zmiesany vztah nefunguje. Funguje, kym zena poslucha.

lindusss2016
27. okt 2017

@canerko
Uplny suhlas, mozno niekoho spozname az po 20 rokoch manzelstva a to plati aj o nasich chlpaoch, vobec to nemusi byt moslim. Ja som uz presne toto iste @admet napisala, ale iba sa mi vysmiala, ze mam bujnu fantaziu 😂

vevesh
27. okt 2017

@lindusss2016 suhlasim pri zalubenosti (ne)informovanost ohladom nabozenstva moze dopadnut katastroficky , ale nesuhlasim, ze vztah s moslimom funguje, len ked zena poslucha - to len sudis na zaklade svojej skusenosti....vztah je o 2 a ich vzajomnom vybere a komunikacii, tak ako aj u 2 slovakoch vyplavaju urcite vlastnosti az po case, tak aj u moslimov - oni nie su iny, su to taki isti chlapi ako ostatni na svete a je na zene, ako velmi inteligentna /prezrierava je, co je pre nu dolezite pri vybere partnera a co este dokaze akceptovat a co uz je cez....a podla toho sa zariadi, ale najhorsie vztahy maju hlavne zeny, pre ktore "avsak ja ho lubim" je hlavnejsie ako to, ze ten vyvoleny je debil, klamar, suknickar, psychopat a niekedy toto vsetko v jednom bez ohladu na nabozenstvo a narodnost....

lindusss2016
27. okt 2017

@vevesh
Nesudim len podla vlastnej skusenosti, poznala som vela takychto parov, vsade bud bola zena ticho, alebo prisiel rozchod. Ja proti moslimom nic nemam, boli to super ludia a dakujem za zivotnu skusenost, akurat si myslim, ze lepsie je im z ich zenami.
S poslednou castou tvojho prispevku suhlasim na milion %, bez ohladu na narodnost ci nabozenstvo su najhorsie vztahy, kde hlupa zena lretrpi ozaj vsetko, ale ked mas debila Slovaka a vo vztahu su deti, je to bezpecnejsie ako s debilom cudzincom, co ti noze deti vziat a vyparit sa s nimi a nase zakony su na neho potom prikratke

canerko
27. okt 2017

@lindusss2016 Napisala som tento prispevok len preto ze sme obaja moslimovia od narodenia,deti moslimov a aj tak to manzelstvo neprezilo.

lindusss2016
27. okt 2017

@canerko
Samozrejme, aj to sa stava, ved krestanske manzelstva sa tak isto rozpadavaju. Viera nir je vsetko a neda sa to zovseobecnovat, ze pre moslimov je na prvom mieste. Ano, pre niektorych je a pre inych zas nie. Ale to, co nas lisi od moslimov, ktory sa narodili a vyrastali v aranbskych krajinach, nie je len viera, su to kulturne zvyklosti, mentalita a celkovo uplne iny styl zivota. Niekto to prekusne a niekto nie. Vzhladom na pocet odlisnosti je vacsia pravdepodobnost, ze to nevydrzi. Ale v kazdom vztahu sa treba pozriet uplne na zaciatok, na okolonosti zoznamenia. Nepoznam dievca,ktore bolo v Egypte a aspon jeden domorodec jej tam neslubil lasku na cely zivot, pracu delegatky a nvm co este 😀 Samozrejme, je vacsia pravdepodobnost, ze manzelstvo sa podari takym, ktory sa dlhodobo spoznavaju a ked si ten chlap nechce manzelstvom len polepsit. Moj priatel bol financne dobre situaovany a mal europsky pas, zazili sme prkne casy ako asi v kazdom vztahu a po zlozeni ruzovych okuliarov vyplavali na povrch take odlisnosti, s ktorymi sme nevedeli nic robit. Ani on a ani ja. Mna to donutilo vztah ukoncit, zahadou mi ostava, preco v nom chcel on pokracovat, ale dokazem si to vysvetlit jedine tym, ze jeho hrdost nezniesla, ze ho nejaka zena odkopla. No v kazdom pripade dakujem za to, ze som mala dostatok odvahy ten vztah ukoncit skor, ako by tam doslo k nejakym pravnym zvazkom alebo nebodaj detom.

vevesh
27. okt 2017

@lindusss2016 ja poznam vela zmiesanych parov, ktorym to vydrzalo (a zena "nedrzi usta na uzde a niektore ani nie su velmi prisposobive😎), a poznam aj pary, ktorym to nevydrzalo - vzdy je to o samotnom pare, aky ne (ma) vztah a co ich v zivote postretne... je tam tolko velicin, na ktorych vztah moze stroskotat a nabozenstvo s tym ma nie vzdy a nie vela spolocneho, je to fakt individualne ( a keby som mala sudit podla mojho okolia, vacsina manzelstiev nezvladla krizu stredneho veku - ci zensku alebo muzsku..)

lindusss2016
27. okt 2017

@vevesh
Suhlas, ani podla mna nabozenstvo nie je najdolezitejsi faktor. Ale ako som uz spomenula pred tym, vzdy je lahsie riesit nasledky rozpadnuteho manzelstva dvoch Slovakov ako muza, ktory je schopny pre pomstu matke vziat deti a odniest ich do dalekej krajiny so zenou Slovenskou.

vevesh
27. okt 2017

@lindusss2016 jasne , ale to plati aj o cechovi ci spanielovi - cudzinec je cudzinec a je na zene, ako sa vie potom obracat, preto stale dookola opakujem, ze pri multi-kulti laska nie je vsetko...

lindusss2016
27. okt 2017

@vevesh tak tak, plati to ore vsetkych cudzincov, len u tych z exotickych krajin je mentalita uplne ina ako u europanov

lindusss2016
27. okt 2017

A cech ani spaniel sa nemusi zenit kvoli slovenskemu pasu 😉

vevesh
27. okt 2017

@lindusss2016 tak to ani vela moslimov v europe nema problem s obcianstvom - len ti " plazovi inzinieri" v egypte a co. maju s takym niecim problem.. 😀

lindusss2016
27. okt 2017

@vevesh
No presne tak, tam ja vidim najvacsi problem a z prispevkov zakladatelky temy usidzujem, ze tak nejak to asi bude aj s tym jej snubencom, kedze nebola schopna objasnit, ako a kde sa zoznamili uz v detstve, co konkretne ma ona za pracu, nakolko zabezpeceny vraj je, ale na ucte to nevie preukazat, maju nasetrene peniaze na spolocny zivot, ale nemozu ich zdokladovat ako zabezpeku pre turisticke viza, ona je opatrovatelka, ale vlastne ma svoju firmu atd. Proste v tom pribehu bolo vela nezrovnalosti a z celeho toho mi vychadza len to, ze jej snubenec je prave plazovy ing. Moj ex mal tiez uk pas, takze som sa neobavala, ze ma potrebuje na toto. Ale poznala som jednu anglanku, o ktoru normalny chlap ani nezakopol a tak chodila na dovolenky do Egypta a pocas mojho pobytu v UK si odtial doniesla uz druheho nemajetneho manzela 😀

vevesh
27. okt 2017

@lindusss2016 no vsak naco peniaze, hlavne nech mu to, pardon im funguje😀 ale toto som vidala aj ja na cudzineckej policii, ze chlapi donasali trochu viac objemne zeny..... raz taka dobra 150kg blondina s prvym dietatom od cernocha a druhym od sucasneho chlapa boli na vybavovacky (a bolo jasne, ze jemu ide oba o pas) a chlapik za okienkom sa len " stastneho zenicha" pytal, ze naco tam take nieco doniesol, vsak objemnejsie zeny maju na kazdom boku (vela moslimiek je objemnejsich) a nemusel to z anglicka teperit 😂😂 🙈🙈🙊🙊

lindusss2016
27. okt 2017

@vevesh
No ano,vacsinou take im sadnu na lep, ale obcas sa panom podari aj lepsi ulovok, staci, ze sa zena necha namotat a sladke reci sa dobre pocuvaju. Bola dom na dovolenke na babskej jazde, takze viem, co vsetko su schopni zenam porozpravat, len kym niektoru to obtazuje a vyrusuje, ine su z toho na makko...

ali08
27. okt 2017

@f333 co sa tyka temy tak ta davno bola mimo a aby sa neomielalo stale o tom istom je obcas dobre odbocit od temy ktora je aj tak mozno pase.

ali08
27. okt 2017

@admet to sa asi ani neda.z bankami to uz vobec nie a PayPal neviem ci obchodnici Tam maju.

erjona
27. okt 2017

@tomiholjubavi No mna by teda zaujimalo, kto bola ta druha, co sa chovala ako ty 😀 Musi to byt velmi prijemna osoba 😀

sticker
ali08
27. okt 2017

@vierka1112 pisem co som zazila videla a co je teraz novy trend.v irane je 80mil obyvatelov velka vacsina moslimov a toto bola Len malinka ukazka tych ktory porusuju pravidla. Ja som nemyslela ze Na jednej strane hrdy moslim a Na druhej nabozenstvo ma v pazi ale Na to ze su to neni fanatici ako Si niektori myslia. Tak aj v iných nabozenstvach zhresia tak to robia aj oni.

ali08
27. okt 2017

@vierka1112 zila som medzi pakistanskymi moslimami, z Bangladeshu,turecka a iranskymi. A mozem ti povedat nieje moslim ako moslim.tiez som poznAla krestanov v irane a zidov v UK. Na Slovensku zijeme s krestanskymi rodinami a fakt kazdy urobil alebo robi chybu vo svojom zivote. Nezastavam Si ziadne nabozenstvo ale ked dojde Ku krivde alebo k niekomu inemu napisem moj pohlad k veci.
Ja som velmi rada za svojho manzela a je mi jedno akeho je vyznania.v mojich ociach je to clovek, muz ktory Si ma zobral aj ked vedel ze strati rodinu, s ktorym mam dve deti.spoznala som jeho kraj a on moj.

ali08
27. okt 2017

@lindusss2016 tak co sa tyka dovoleniek to je asi vsade aj v Europe. Zazila som ako nas obletovali taliani Len aby sa Nam dostali pod sukne a my z ich farby pleti a prizvuku boli paf.na Cypruse uz taky mily neboli I ked pod sukne chceli ist tiez Lenze Tam bolo vela k....v tak stacilo zamavat peniazmi a slovenky boli zase paf.v UK ich stacilo opit

lindusss2016
27. okt 2017

@ali08
Ano, to je este ten.neskodnejsi pripad, ked im.ide len o sex.

ali08
27. okt 2017

@lindusss2016 akurat ze Na Cypruse bola kazda biela pre nich slapka takze to bola skor hanba a co som poznala ortodoxnych krestanov tak obcas boli horsi ako ine nabozenstva.

admet
27. okt 2017

@eva8 ja ti neviem...ani sa necudujem tvojmu manzelovi, ze ta opustil. Podla toho, ako dokazes jednoduche veci rozvijat ad absurdum, tak to u vas fungovat nemohlo.