icon

Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire

jasmineahmed
11. júl 2017

Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem

eva8
27. okt 2017

@admet písala si o charaktere moslima a negatívnej povahe nemoslimky. Tak som podotkla, že slovenské súdnictvo sa na charakter pozerá inak. Neviem prečo tu miešaš pápeža - Slovensko je sekulárny štát. Teda asi si dala toho zubatého smajlíka - z nevedomosti a nie preto, že si chcela uraziť páeža

eva8
27. okt 2017

@obsadenemeno ja viem tak, že viac ako 30%. Ale v súčasnosti som počula, že je skôr zvýšeny trend uzatvárania sobášov. Neviem čo je na tom pravdy

ťažko sa mi darí odosielať príspevky

lindusss2016
27. okt 2017

@obsadenemeno
No myslim si, ze keby slovenske zeny zili po rozvode v takom zatrateni ako moslimske, tiez by to percento rozvodovosti nebolo take vysoke. Lenze nase zeny sa rozvadzaju, aby si polepsili, kym moslimky radsej vsetko prehltnu, lebo veria tomu, ze po rozvode by to.bolo este horsie. Kym nase zeny neveru odhalia takmer vzdy, moslimske zeny, ktore cele dni sedia doma a varia veceru pre tridsatclennu rodinu, nemaju ani tusenia o tom, kde a skym sa prave nachadza ich manzel, takze co oci nevidia, srdce neboli...

eva8
27. okt 2017

@lindusss2016 nezachádzajme zas do takých extrémov 🙂 Poznám rozvedené moslimky v moslimskej krajine a znamenalo to pre nich voľnosť. Tiež je to od prípadu k rípadu, a od krajiny ku krajine.

lindusss2016
27. okt 2017

@eva8
Ano, viem aj ja o takych. Netvrdim, ze rozvod je realne pre nich horsi ako zly manzel, ale vela zien tomu veri. A nielen zien, aj muzi sa tam nechcu rozvadzat preto, ze sa boja, ze by v ociach verejnosti vyzerali zle. (To je inak jedna z vlastnosti, ktore som na mojom ex neznasala, ze verejna mienka pre neho bola alfa omega, lebo pre mna je to uplne na poslednom mieste.)
Ale myslim, ze tu ideme porovnavat neporovnatelne. Ved predsa by sme museli brat do uvahy aj vzdelanostnu uroven obyvatelstva, co je zas v kazdej moslimskej krajine ina, ale stale sa tam najdu krajiny, kde zena skolu ani nevidela, krajiny, kde je vysoka negramotnost, takze je jasne, ze taketo zeny maju strach zit same. A toto sa urcite musi zaratat do vysledneho percenta rozvodovosti v moslimskom svete. Preto mi pride dost blby argument, ze krestania sa predsa rozvadzaju viac. Lebo za rovnakych podmienok by sa mozno rozvadzali uplne rovnako ako moslimovia

admet
27. okt 2017

@lindusss2016 moj muz sa ku mne sprava s respektom. O dolezitych veciach spolu vedieme diskusiu a nasledne sa spolu rozhodneme. V tazkych situaciach nestraca hlavu a nema potrebu sa vyvrsovat na druhych. Dba na to, aby som sa citila dobre, berie ma taku aka som. Ked nam nieco na sebe nevyhovuje, porozpravame sa o tom a snazime sa spravat tak, aby sa to uz neopakovalo. Je velmi inteligentny a rychlo chape suvislosti. Nie je materialne zalozeny. Dba na to, aby jeho peniaze pochadzali z halal cinnosti. A samozrejme, ze pomaha ci uz mne alebo ludom v nudzi.

admet
27. okt 2017

@eva8 preco vzdy zavadzas? Pisala som o TVOJOM charaktere. Ked ty zavadzas, to neznamena, ze ostatne nemuslimky sa spravaju rovnako ako ty. Dokonca je kopec slovenskych muzov, ale aj muzov inych narodnosti, ktori sa snazia udrzat rodinu pohromade. A co papez? Drviva vacsina Slovakov sa radi ku katolikom a hlavou katolickej cirkvi je papez. Takze by si mala velmi vysoku pravdepodobnost na SK, ze by si sa vydala za katolika. A keby ti nevyslo manzelstvo s katolikom, vinila by si z toho katolicku cirkev? Lebo ty vinis za rozpad svojho manzelstva islam. Ale v skutocnosti si za to mozes len ty so svojim ex manzelom. Nikto iny.

lindusss2016
27. okt 2017

@admet
Dakujem za pre mna prinosny prispevok. Zijete v matoku alebo na svk? Deti uz mate? Ja som v maroku nebola, nvm, ako sa tam zije. Moj ex bol iracky kurd, nebola som tam nikdy, jeho rodinu a jeho zivot doma som poznala len cez skype, ale viem, ze to by pre mna nikdy nebolo. Kazdy vecer (alebo aspon po dobu, co bol on doma na dovolenke) sa tam.schadzala viac ako 30- clenna rodina, co on uplne zboznoval, ja keby som to mala raz za rok, tak by to na mna bolo privela. Deti aj uplne malicke sa tam veselo bavili kludne aj do druhej v noci, nikto im nevenoval pozornost, neviedol ich k nejakemu rezimu, ak by takto malo vyrastat moje dieta, tak by boli hadky kazdy den, nehovoriac o strave, ktoru absolutne neriesili uz od uplneho malicka, ci sa deti napchaju cokoladou alebo cim, bolo im to jedno. Za dalsie sa nevedel zmierit s mojou laskou k zvieratam, mala som doma kocura, ktory bol cisto bytovy, odchovany len na granuliach, pre neho bol uplne nechutny a ziadal odo mna, aby som sa ho zbavila, co som samozrejme nespravila. No proste bolo milion drobnosti, ktore ale spolu tvorili jeden velky problem. Verim tomu, ze jeho moslimska manzelka je s nim stastna, lebo to nebol zly clovek, ale pre mna tieto rozdiely neboli znesitelne.

eva8
27. okt 2017

Písala si o MOJOM charaktere a ja zavádzam?
Rekapitulácia:
Ty mne:
ja ti neviem...ani sa necudujem tvojmu manzelovi, ze ta opustil. Podla toho, ako dokazes jednoduche veci rozvijat ad absurdum, tak to u vas fungovat nemohlo.
Včera o 20:09
Ja tebe: potom to, že ma opustiť nechcel ti asi pripadá ad absurdum na druhú
Včera o 20:39
Ty mne: skor charakter, ked nechcel opustit zenu s detmi, aj napriek jej negativnym vlastnostiam.
Včera o 21:05

Aha, teda podľa teba si písala o mojom charaktere a jeho negatívnych vlastnostiach? citujem ťa : "Pisala som o TVOJOM charaktere. " Pardón teda za zavádzanie

K tomu ostatnému. Prečo by sa ostatné nemoslimky mali správať ako ja? Všetky moslimky sa správajú rovnako?
Ty mne:
ja ti neviem...ani sa necudujem tvojmu manzelovi, ze ta opustil. Podla toho, ako dokazes jednoduche veci rozvijat ad absurdum, tak to u vas fungovat nemohlo.
Včera o 20:09
Ja tebe: potom to, že ma opustiť nechcel ti asi pripadá ad absurdum na druhú
Včera o 20:39
Ty mne: skor charakter, ked nechcel opustit zenu s detmi, aj napriek jej negativnym vlastnostiam.
Včera o 21:05

Aha, teda podľa teba si písala o mojom charaktere a jeho negatívnych vlastnostiach? citujem ťa : "Pisala som o TVOJOM charaktere. " Pardón za zavádzanie

Pár tvoria dvaja. Ale máš pravdu, keby nevyužíval niektoré moslimské praktiky, možno by sme sa nerozviedli. Ty sama píšeš, že s nemoslimom by si nechcela žiť, prečo mi odopieraš rovnaké právo, že s moslimom som nevedela žiť?

eva8
27. okt 2017

@admet a v tvojom vzťahu náboženstvo hrá rolu, lebo si si cielene vybrala moslima. U mňa náboženstvo rolu nehralo a doplatila som na to. A kľudne naďalej môžeš písať o mojich negatívnych vlastnostiach a o mojom charaktere. Dúfam, že to nie je preto, že som si dovolila opustiť moslima.

admet
28. okt 2017

@eva8 tvoje myslenie je uplne mimo.prekrucanie. nediv sa,ze ti stroskotalo manzelstvo. Tvoj novy slovensky manzel je v tomto rovnaky ako ty?

oli18
28. okt 2017

Dievčatá, veď prestaňte s AHMED komunikovať. Evidentne je presvedčená o svojej pravde, odchýlky nepripúšťa. Je to mladé zaľúbené žieňa, nemajú ešte ani deti, ešte je ich manželstvo v prvej fáze veľkej zaľúbenosti. Keď po čase precitne do reality, bude tu písať pod novým nickom a potom vám mnohým dá za pravdu.

ali08
28. okt 2017

@lindusss2016 Ta Rodina ze sa schadzaju to je vsade aj v turecku aj v irane ci arabskych emirates,pre nas to je som lebo vacsina sme vychovany ze rodina sa v taken hufnom poste nestretala aspon nie teraz,ale u nich je doteraz,oni maju velke rodiny a ked sa stretnu tak Si ich rodicia stastny ze su konecne vsetci pokope lebo cez tyzden synovia tvrdo pracuju.
Ked to mozem porovnat s mojou rodinou tu vidim 2x rok vsetkych a aj to viac nevidim ako vidim ked sem pridu ale ked sme boli tam tak sa rodina navstevovala casto a clovek casom zisti ze ked zrazu dlho nikto nepride tak I'm je smutno.
Co sa tyka zvierat mame doma zajka a v irane sme mali taku mini farmu koli synovi.
Tie sladkosti su trendom aj Na Slovensku a to fakt deti este ani rok nemali to zavisi od rodicov
V irane je tiez dost velka rozvodovost ale moc o tom nehovoria lebo je to skor hanba ze sa dvaja ludia rozvadzaju ked Si slubili lasku atd pred bohom. Lenze v irane maju ine zakony co sa tyka rozvodu ktore su skor plus pre zeny a aj ich vyslobnodemym.
To ze zeny varia-muz zaraba aby uzivil rodinu a Zena sa o rodinu postara zo vsetkym co k tomu patri a a muzi sa Tam fakt nadru aby mali co to za zivot. Teraz mlada generacia robia obaja aby Si nasetrili nejake peniaze.

lindusss2016
28. okt 2017

@ali08
Ano, aj mne sa to najskor s tou rodinou pacilo (teda v UK to praktikoval s kamaratmi, ktori mu tu rodinu nahradzali), ale casom mi to zacalo liezt na nervy, nikdy sme nemali klud a vecer len sami pre seba ani neexistoval. Ono je naozaj pekne, ked sa rodina schadza, ale je rozdiel mat nablizsiu rodinu o pocte 5-8 ksaj s detmi a ked kazdy vecer pride nanavstevu vyse 30 ludi a to boli len surodenci s manzelmi a detmi. Oni boli dost dobre situovana rodina, ta si mohli dovolit velkolepe hostiny aj kazdy den. A s tym bolo spojene aj to stravovanie, nehovorim, mne ich jdlo chutilo, ale naozaj som nebola ochotna jest kazdodenne mastne, presolene a prekorenene jedla a teda okrem sladkosti ponukali detom aj toto. Ako viem, ze ani u nas vela rodin na sladkosti nedba,ale este som nevidela,ze by dvojrocne slovenske dieta jedlo bez obav chilli 😀 u nich uplnev pohode davali uz malinkym detom vsetko slane a korenene,moja dcera ma 19 m a este teda take neje a ani a nechystame, sko sme kvoli nej upravili aj nas jedalnicek, aby som mohla varit spolu. Za dalsie, malicke babatka viazali do tskej plachty (nieco ako nasa zavinovacka), kde ale dietatko lezalo s vytretymi nohami zviazanymi spolu, aj rucky pi tele, aby sa v postielke nenohlo vobec hybat a oni mali menej starosti (chapem, ze ked ma matka 9 deti, nema tolko casu len na babatko, ale...) preto hovorim, ze pre mna ich zvyklosti boli neakceptovatelne, nakolko ja vychovavam svoju dceru maximalne kontaktne. Bolo to zaujimave spoznat inu kulturu takto do podrobna, ale tolko mi stacilo 😀
No oni ako zvierata uznavali ta mono osle a ovce a to bolo vetko. Ja mam tri psy a dve macky, ale kazdu chcilu k nam pibudaju kadejaki najduchovia a utulkaci a som nesmierne rada,zesom s nasla muza, ktory so mnou lasku k zieratam zdiela, kedze ani vsetci nasi chlapi by toto.neboli ochotni tolerovat a k nam proste zvierata patria.
U nich v Iraku moc rozvody spolocnost netolerovala, ako pises aj ty, bola to hanba (ale to sa este vyskytne aj na slovenskych dedinach). Velmi sa tam ludia nerozvadzali, ale moj ex poznal chlapa, co poznal chlapa, co bol rozvedeny 😂 asi tak. Tvrdil mi, ze su tam vsetci so svojimi polovickami stastni a spokojni, manzelstva im dohadovala vacsinou rodina, ale ak sa im partner nepacil, mali pravo ho odmietnut, ale teda pred svadbou sa poznai minimalne, stretli sa parkrat za pritomnosti rodin a na zaklade toho sa museli rozhodnut. Ale nepraktikovali ta.ziaden vydaj 12-rocnych dievct a starych dedkov. Vsetky jeho sestry sa vydavali po dvadsiatke, niektore chodili aj na univerzitu,aj ked teda potom u nepracovali. Myslim,ze sa tam proste potom naucili nejak v tom vztahu spolu vychadzat a nehladali zbytocne zamienky na hadky, tak preto asi spolu vydrzali.

eva8
28. okt 2017

@ali08
@lindusss2016
ako mi vraciate milé spomienky 🙂 Aj v Alžírsku to bolo tak.
A rozvod? Väčšinou hanba v rodine. A utrpí tým aj česť muža.

eva8
28. okt 2017

@admet
odpovem ti takto. Hovorí sa, že vrana k vrane sadá. Tiež, že protiklady sa priťahujú. Z fyziky - jednoduchý príklad - opačné póly magnetu sa pritiahnu. No môže začať pôsobiť na druhé konce magnetov väčšie silové pole, ktoré spoj pretrhne.
V chémii. Kedy je látka, "nekazová"? Ak sa skladá z rovnakých častíc. Existuje aj "samorepair" - napr. v biológii, teda tá iná častica nemusí spôsobiť žiadnu pohromu.

ali08
28. okt 2017

@eva8
@lindusss2016 tak viazali babetka aj Tam kedysi ale uz davno tak nepraktikuju, velmi sa aj ich doba meni, myslim rodenie deti ich vychova a stretavanie sa Rodin,dost to ochladlo, mladi su radsej same a neruseny, u nich Si rozvod muzi 2x premysleli koli venu a zeny tie sikovnejsie to skor vyuzili koli venu.ano v dedinach to je ine zastarale a veru v dedine by som nebyvala Tam beru vsetko striktnejsie.
Svokrovci su stredna vrstva ale vzdy ked prisla rodina snazili sa navarit a postarat sa aby sa dobre citili.
Svokrovci veci mne vysli zo vsetkym v ustrety a vzdy boli Na mojej strane, su to fakt mili ludia.

eva8
28. okt 2017

@ali08 tá technika zavinovania bábätiek mala aj ochranný účel - pevný disk v tvare ragbyovej lopty bránil rôznym vykľbeniam, zlomeninám. Vlastne som tam ani kočíky nevidela. Ani v hlavnom meste. Vlastne aj detské hriská zívali prázdnotou. Teda asi aj na prenos a premiestňovanie to bolo praktickejšie, bezpečnejšie pre dieťa. Zato v Anglicku si dali záležať na modernom drahom kočíku, dieťa ani do perinky nedávali, od bábätka obliekali "štýlovo".
Keď som priniesla perinku švagrinej, nechali ma zavinúť bábätko. Boli prekvapené, ako udržiavam očný kontakt, usmievam sa naň, neponáhľam sa. Dobre mi padlo, že pri odchode ma poprosili o prinesenie ďalších periniek. Totiž, teoreticky som vedela o tom silnom viazaní od ex, vraj aj kvôli tomu, že dieťa lepšie spí, lebo ho nebudia vlastné pohyby rukami nohami. No keď som to mumifikovanie videla na vlastné oči, asi som moc zírala, lebo po rýchlom obratnom ukončení "obradu" bez emócií sa svokra na vnúča usmiala a s takým teplom si s ním "zažonglovala", že som si v tom momente vydýchla, ako dobre, že dcérka už nie je bábätkom. Tým aj názorne ukázala, že je v bezpečí. Ale tú hrdosť zmiešanú s nehou som priam hmatateľne cítila,aj keď to bol len okamih 🙂

eva8
28. okt 2017

@ali08 ja som mala pocit, že mám v svokre spojenca 🙂 A švagriné som mala tiež rada, so švagrami som bola skôr len vo formálnom styku.

vevesh
28. okt 2017

@lindusss2016 tak proti tomu viazaniu deti som mm hned povedala, ze nech sa neopovazia take na mojich detoch praktikovat ( aj mm je silne voci takymto viazania a sme aj voci slovenskym perinkam- to zase skusala slovenska strana) a tak ked spomenula jeho rodina, ze ci nechceme "tradicnu kolisku" , tak po nasich pohladoch sa neopovazili 2krat to spomenut... Da sa bojovat aj voci urcitym zastaranym metodam a metodikam, a u multi- kulti niekedy aj z dvoch stran🙈🙈🙊a na to musi byt par jednotny v nazoroch, inac je to vydlazena cesta do pekla...

ali08
28. okt 2017

My sme syna nikdy takto neviazali a urcite by to ani oni nerobili. Rodina sa hodne zmenila po obchode z dediny do hl.mesta a zmenil ich aj pohlad Na Eu ci uz mojim prichodom alebo satellitom.oni boli aj su moslimsky zalozeny ale viac menej co sa tyka ich osoby, nenutili iných.
Ale kazda rodina je ina a ma aj iny pohlad a pristup co sa tyka tradicii a nabozenstva.bola som Na svadbe Na dedine ako totalny chaios a nikdy viac a Na mestkej svadbe a to bolo fajn aj som sa zabavila.

cecilia68
28. okt 2017

@admet Ukáž mi jedinú moslimku, ktorá má nejaké práva 😢 Upsss....žiadne nemajú...len povinnosti a poslúchať, rodiť deti, behať okolo šporáka a robiť úchylákovi matrac 😨

lindusss2016
28. okt 2017

@eva8
Ano, mumifikovanie...presne to napadlo aj mna, mne to prislo priserne. A teda proti zlomeninam to moze fungovat, ale klby sa urcite nevyvijaju spravne v tej polohe (netvrdim, ze toto bolo sposobene perinkami, ale moj ex ajvsetci jeho kamarati maly strasne uzke boky a celkovo chodili tak na uzko oproti nam 😀)
Ja som nikdy nepouzila ani slovensku perinku, uz v porodnici som si malu vybalila a potrebovala som ten kontakt telo na telo, kocik sme sice skusili, ale neuspel, mala bola od malicka iba v satke, som proste ten typ, co dava prednost vychove, ktora sa co najviac priblizuje k nasim korenom a viem, ze ex by mi to nikdy neodobril, on nebol ochotny diskutovat o takych veciach, pre neho bolo vsetko odlisne smiesne a ak som mala na nieco iny nazor ako on, proste sa mi za to hnusne vysmial (na zaciatku samozrejme nie, vtedy bolo vsetko nasinske super)
Takze @vevesh tam som si bola ista, ze by nikdy nestal na mojej strane a vzdy by uprednostnil rodinu ci kamaratov.
Ja si idem cestou kontaktneho rodicovstva, co este nie je tolerovane tak celkom ani u nas a boli aj tu zo zaciatku snahy mojej svokry, nenos ju, daj ju do kocika atd. Manzel ma ale vzdy vo vsetkom podporoval, nikdy sa proti mne nepostavil, vlozil do mna plnu doveru, co som ako prvorodicka naozaj potrebovala, lebo som stala sama proti celej rodine (aj mojej aj jeho), ale proste svoje deti chcem vychovavat tak, ako to citim a nie tak, akoby to chceli ostatni. Keby som ale nemala jeho podporu, asi by som sa zosypala a viem, ze u mojho ex by to vyzeralo asi tak, ze ak by sa im nieco nepozdavalo, proste by do mna hucali vsetci na cele s nim (boli velmi hlucni a kricali, aj ked sa nehadali, kym som este kurdstine vobec nerozumela, casto som si myslela, ze sa uz uz schyluje k bitke a zrazu sa zacali vsetci smiat 😂 )

ali08
28. okt 2017

@cecilia68 prepac ale trosku drsne slovo Na konci.a ty Poznas taku?

lindusss2016
28. okt 2017

@ali08
No tak tam uz asi trosku doba pokrocila, lebo rodina mojho ex byvala v hlavnom meste, ale mne to prislo ako z minuleho storocia, oni si vsetko robili tak tradicne po starom, noderni boli iba v technologiach a ze mali nove auta, ale myslenie ostavalo rovnake.

cecilia68
28. okt 2017

@ali08 Už chápem tvoje pohoršenie, stačilo mi pozrieť fotky😢

lindusss2016
28. okt 2017

@cecilia68
Nemusis nad tym plakat, ved fotky ma krasne 🙂
A snad vie sama lepsie, ci jej takyto zivot vyhovuje. Urcite to nie je pre kazdeho, ale mat tak radikalny nazor a vediet o tom prd,je trosku iracionalne, nie?

ali08
28. okt 2017

@lindusss2016 to kricanie teda rozhovor bol aj u nas ale to sa Len rozpravali sice hlucnejsie ale aby poculi vsetci aj ti starsi hl.svokor z neho Si vzdy robili srandu (primeranu) ale on nikdy nic nepovedal nato.mne hodne jeho rodina pomohla ked sme Tam zili bola som sama, snazili sme sa o dieta ale nedarilo sa hodne dlho ale bola Tam super doktorka Ku ktorej som chodila velmi casto a vzdy potom ked sme isli Na dovolenku zastavila som sa u nej.ona mi pomohla otehotniet.zo svagrinku som sa moc nerozpravala nemala som sa o com ona je slobodna a bolo mi trapne hovorit o sexe atd ale mala som tam jednu spriaznenu dusu doteraz sa rozpravame uplne o vsetkom.cela jeho rodina su super ludia, a tie ich hry ked sme hravali.

ali08
28. okt 2017

@cecilia68 ja som sa nepohorsovala Len ma zarazil ten "uchylak"
Rada by som vedela ake mam fotky. Co Si Na nich cakala?

lindusss2016
28. okt 2017

@ali08
No ved to, ze oni satak iba rozpravaju 😀 asi j reto,aby sa tam vsetci poculi a hlavne prekricali,lebo si strasne skakali do reci, ale teda na mna to moc nebolo, ja mam len jednu starsiu sestru, cosa vydavala,ked som sa narodila, takze som ako hyckany jedinacik a nezvyknuta na to, ze na mna niekto zvysuje hlas, aj ked v dobrom, tak som z toho bola dost vyhukana