icon

Snúbenec Egypťan. Čaká ma sobáš v Káhire

jasmineahmed
11. júl 2017

Dobry den moj snubenec je Egyptan poprosim nekomentovat rasisticky ze ake ma kto skusenosti a co pocul... laska z detstva. Cakame neplanovane bejby, som 13 tt. Papiere takmer pripravene k uradnemu sobasu v Kahire. Absolvovala nejaka tieto ukony? Co ma caka presne v Kahire a po? Pri legalizacii na Sk? Ako dlho? Chcem aby sa dostal ku mne na SK do porodu😭😭 velmi ma to trapi ake to je tazke nemam s kym to prebrat. Dakujem

ciernypes
15. júl 2017

@jasmineahmed ved agenturu mozes riadir aj z Egypta.

siska259
15. júl 2017

@lindsey Ahoj, nie zijeme s manzelom v Katare. Pre nas je Slovensko dovolenkova desticia, rovnako tak to ma aj niekolko mojich kamaratok, ktore ziju v Egypte, ci inde vo svete 🙂 Takze ziadne "dostat sa sem", spokojne si ziju v Egypte a vychovavaju svoje deti.
Je pravda, ze poznam aj ine pribehy, ale nikto nema pravo odsudzovat druheho pre jeho rozhodnutie (hlavne ked ziada o pomoc a nestoji o hlupe pripomienky), lebo kazda sme zodpovedna za svoj zivot. Takze dakujem za kazde slovko povzbudenia pre buducu maminu a budem jej silno drzat palce, aby sa to vyvinulo podla jej predstav 🙂

deniska2706
15. júl 2017

No asi ti neporadim ale ja som si brala srba A tiež sme toho potrebovali kopu povybavovať .brali sme sa na Sk .Všetky papiere zo Srbska ktoré potreboval sme museli dať preložiť do slovenciny A odovzdať na matriku.trvalo to dlho ale bolo to V poriadku ale potom nás čakala dlhá cesta kým sme všetko poriešili na cudzineckej polícii. Potreboval výpis Z účtu že má na ňom aspoň 2400e A podobne veci.už to budú takmer 2 mesiace od svadby A ešte stále caka na kartu O povolenom pobyte .A tiež čakáme synčeka V novembri.
Takže si ani nedokážem predstaviť čo všetko čaká vás .každopádne držím silno palce pretože to bude dlhá A ťažká cesta tým všetkým si prejsť. Hlavne kopu papierovaciek. Na úradoch. Na polícii. Odpovedať na otázky. Predkladať doklady. Utratene peniaze.....A ženy tu ti nerádia zle ani aby si si zistila veci ohľadom dieťaťa atď. Kde budeš rodit?? My sme sa dohodli že syn bude mat slovenské občianstvo aj národnosť A vieru pravdepodobne pravoslavnu pO manželovi. .Aby si sa nedostala do blbej situácie. Ale láska je láska.chápem vás A verím že to zvládnete.

jasmineahmed
autor
22. júl 2017

@deniska2706 ahoj v prvom rade ti drzim prsty aby vsetko super dopadlo a aby ste uz mali klud s papiermi tiez ako my a uzivali babo a lasku😍😁... my sa berieme v Egypte dieta bude mat sk obcianstvo narodene na sk aj pas. Viera po otcovi muslim lebo ja nepodlieham ziadnemu nabozenstvu tak sme sa takto dohodli a ked vyrastie samo si rozhodne cim chce byt🙂 my legalizujene teda ja sobas na sk v oktobri.

jasmineahmed
autor
22. júl 2017

@siska259 ahoj dakujem pekne, presne ako pises my praveze a on chceme zit v Egypte ked si to cele lrenysline co a ako. Dakujem za povzbudenie drz sa 🙂

jasmineahmed
autor
22. júl 2017

Kvoli mojej rodine im velmi zalezi na tom aby to dieta videli viac kedze mamka zije sama a dost citovo to berie aspon zozaciatku a ootom chceme ist tam. Taktiez ja tu mam svojho dlhorocneho gynekologa ktoremu verim mam to pri dome vsetko som vzdy vynavila ma
Skvele vybavenie nechcela by som menit ked nemusim a na sk sammusi dostat aby videl ako zijeme my a pod ... tak by bol dost nevedomy prave to nechcem a nie je to vobec tak zlozite vybavit pojde to..@ciernypes

cecilia68
22. júl 2017

@f333 O rok si tu prečítame, aká je zúfalá, že sa nemôže dostať z Egypta...nemôže s dieťaťom vycestovať domov na SK...ako ju bije...a ešte ak to bude chlapec, tak ten moslim so všetkými tetkami a s matkou na čele, jej ho nedá, ani keby sa rozkrájala...denno-denne čítame také príbehy z reálneho života, ale niektoré "zúfalky" sú nepoučiteľné😨

yanni
22. júl 2017

@stefi_k necitala som vsetko (docitam, je toho vela) ale nemozes porovnavat Seychelles a Egypt/Tunis atd.
Obyvatel Seychelles nema problem prist do EU na turisticke viza. Potom je to uz lahsie sa sobasit v EU (jasne, treba ppovybavovat papiere na sobas).

ciernypes
22. júl 2017

@jasmineahmed a potom pojdes zit do Egypta?majdes si tam aj robotu?

novana
22. júl 2017

@jasmineahmed, pochopila som správne, že do osemnástich bude vedený a vyrastať ako moslim a v dospelosti sa rozhodne, či moslimom byť chce alebo z tejto viery vystúpi?

eva8
22. júl 2017

Láska od detstva? Bývala si v Egypte?
Nehľadaj bočné chodníčky na MK, choď na cudzineckú políciu osobne, podrobne ťa poinformujú, prípadne ťa odporučia na príslušné miesto. Neviem čo ti poradili v diskusii, čítala som len prvú stranu.

eva8
22. júl 2017

@jasmineahmed teraz čítam Ďalej - poznáš mnoho šťastných párov Egypťan - Slovenka, Egypťn - Európanka. Prečo sa ich nespýtaš?
@oli18 presne na to som myslela

obsadenemeno
22. júl 2017

mne len furt nejde do hlavy ta "laska z detstva".... kolko si mala rokov? A ako casto ste spolu boli? Ci je to niekto, do koho si sa "buchla" na prazdninach ako cerstva 15tka?

Neodsudzujem, sama mam manzela cudzinca, len ma zaujima, ako definujes "lasku z detstva". Zila si v Egypte, stretavali ste sa ako deti na ulici, hravali ste sa spolu? Ci ako?

eva8
22. júl 2017

@jasmineahmed ďalej čítam.
Láska od detstva a inému bývalému si platila jedlo v reštike.... To si podvádzala toho Egypťana?
Moc sa rozčuľuješ nad napísanými príspevkami

Prepáčte, znova sa mi dajú odoslať príspevky len s obrázkom

sticker
eva8
22. júl 2017

@lenkaam_1
u nás sa to objavilo po svadbe na Sk. Tak isto som reagovala - však šaty sú najmenej.... A čo neurobím pre udržanie manželatva.... 🙂 A keď som sa odzdravila na ulici kolegovi (služne "dobrý deň" aj keď sme si tykali) to bol cirkus 🙂

jasmineahmed
autor
22. júl 2017

@eva8 nie platonicka nemali sme sancu byt vtedy spolu 🙂 a pohoreli tie lasky lebo iba on jenpravy 🙂 sa mi to potvrdilo len takze taak

jasmineahmed
autor
22. júl 2017

Nie normalne oficialne muslim ale bude poznat aj krestanstvo a ked vyrastie z maleho dietata a vie uvazovat moze si dozhodnut samo ... to je najlogockejsia cesta napr ja som nebola s nabozenstvom stotoznsna vnutri pd mala len mi to umelo vnucovali tak nech sa rozhodne samo ako to citi tak to myslim..@novana

jasmineahmed
autor
22. júl 2017

Baby uz som vsetko co som este nevedela zistila skuste uzatvorit diskusiu aj led vas to poniektore velmi bavi my uz mame vsetko zabezpecene co je potrebne aj vseliake mozne alternativy tak uz tu nepotrebujeme diskutovat ja som tu len dnes prisla strasna nuda tak ale nechodim tu skoro vobec a tuto temu uzatvaram nejakaa mamicla co ma cudzinca mi moze napisat .. majte sa

jasmineahmed
autor
22. júl 2017

To moze aj vas slovak bit😂 A nemusime si to tu ani precitat.. tisice takychto rodin denne 🙂 co lutujem velmi.. esteze moj a jeho rodina nema sklon k tymto praktikam a islam si vysvetluji kedze su vzdelani ako ma byt len nevzdelani ludia isam tam povazuju za to co hovorite teraz vy 🙂 majte saa@cecilia68

obsadenemeno
22. júl 2017

@jasmineahmed ak chces byt ferova, tak vychovavajte dieta ako ateistu. A potom si moze "slobodne" vybrat.
Lebo ak ho budete vychovavat ako muslima, tam uz ziadny "slobodny" vyber/rozhodnutie nebude. To si uz len z principu odporuje.

cize ta tvoja "najlogickejsia" cesta je uplne logicka len z pohladu toho tvojho chlapa a jeho rodiny.

zooeynka
22. júl 2017

@jasmineahmed Katarina Azab by ti farbisto opisala svoj zivot s egyptanom a najma to, ako uz x rokov hlada po Kahire svojho synceka Adama... Ale v kazdom pripade vam zelam vela stastia.

obsadenemeno
22. júl 2017

@zooeynka mala tu priklady od zien, co to zazili na vlastnej kozi....nevidi, necita, nereaguje........

gemini255
22. júl 2017

@zooeynka alebo ceska exmuslimka, Marta ALbahri..

zooeynka
22. júl 2017

@obsadenemeno kto chce kam...Ved v podstate je nam jedno ako dopadne...

dankagirl
22. júl 2017

@jasmineahmed ahoj píšem Ti lebo aj ja som mala priateľa Araba..len osud to zaradil inak namiesto výdaja mi ho zabili..ale chcem Ti spomenúť príbeh mojej kamošky ktorá mala Iránca spoznali sa v Japonsku kde žil od detstva bol iný ako ostatný moslimi aspoň sa tak pred nami prezentoval ..aj pred kamoskou bol aj tu na Sk plánovali sa zobrať tak Kamoska odišla za ním do Teheránu a poviem ti že on sa zmenil pod tlakom rodiny ..Kamoska musela nosiť šatku keď tam prišla a ďalšie blbosti a to neboli ani manželia ..ale našťastie sa včas spamätala a zdrhla odtiaľ ..boli sme mladé a naivne ale našťastie to všetko dobre dopadlo a poviem Ti v živote by som už Araba nechcela ...milovala som ho ..veď ako sa hovorí mladosť ,pochabosť ... ale ďakujem osudu ,že to zariadil tak ako to je a dnes som šťastne vydatá za úžasného Slováka

cecilia68
22. júl 2017

@obsadenemeno Nechce vidieť...je zaláskovaná, alebo skôr sa bála, že ostane sama, tak zo zúfalstva si uviazala na krk moslima 😨

obsadenemeno
22. júl 2017

@cecilia68 nemyslim si, ze je zufala..... len poblaznena..... to su tie letne lasky, ked si vacsinu " vztahu" vyfabrikujes v hlave a zacnes verit, ze ten chlap je taky, akeho si si ho vysnila, ze citi to, co si myslis ze citi a ze bude robit to, co robi v tvojich snoch. Realita je casto kruta a nejde len o to, ze je muslim, aj ked toto nabozenstvo je najradikalnejsie zo vsetkych, teda ak neratam nejake uplne crazy sekty.
Raz som kdesi citala, ze ak je nabozenstvo nadradene dokonca nad zakonmi statu, uz je to vlastne ideologia, nie nabozenstvo. Co vo vacsine radikalnych muslimskych statoch je. A vsetci vieme, kolko zla predchadzajuce ideologie narobili v zivotoch ludi.
Cize ak pre partnera jeho vyznanie bude nad vsetkym inym, nad zakonmi, nad jeho laskou, tak ten tenucky nater civilizacie rychlo opadne, ked si zenu poisti.

Mna by fakt zaujimalo, ako dlho spolu vlastne tak naozaj zili/chodili/spoznavali sa. Tak v realnom zivote. Lebo ako pise, ze on je z "lepsej" rodiny, kde koran poznaju lepsie ako obycajna luza z ulice, tak by snad tych par eur na ucte mat mal. A takisto by si bol schopny vyzistit, co a ako, ked chce viza do Nemecka, ci na SK..... ani vlastne neviem, kde. Ako sa autorka temy zacala rozohnovat, tak si zacala aj odporovat. No asi skoda pismenok.

eva8
23. júl 2017

@jasmineahmed platonická láska z detstva, lebo ste nemali šancu byť spolu? Teda ste sa videli 2x - na dovolenke ako dieťa a druhýkrát keď si o tehotnela? Čiže láska cez internet, počas ktorej si mala neplatonické lásky? Aspoň si zistila, kto je ten pravý. Skype znesie hodne. Držím palce a dávaj si pozor. Keď už máš všetky papiere, tak sa sústreď na bábo, nedvíhaj ťažké veci. Teraz sa uvidíte znova na svadbe v Egypte ak som dobre vyrozumela podľa toho čo si písala, v novembri ju zlegalizujete na sk, teda eu zahraničie padá, o starosť menej - ešte nebudeš vo vysokom štádiu tehotenstva, možno sa vám podarí pricestovať na sk spolu. Predpokladám, že budete bývať s tvojou mamkou, to je plus, pomôže vám. A potom uvidíš čo ďalej podniknete. Rozprávala som sa o vzťahu s Egypťanom kde to vyšlo, aj o vzťahoch kde to nevyšlo. Snáď vám to vyjde. Neustupuj mu a zvykne si, a bude vám spolu dobre. Ak si náhodou nebdete rozumieť tu na Sk, do Egypta by som s ním bývať nešla, tam sa to nezmení. Ale to už zabieham do budúcnosti. Uvidíte čo bude. Všetko dobré prajem.

ciernypes
23. júl 2017

@eva8 ale nech ide doEgypa,ked tu vsetko zle ej ,sa tu zle citi a tam s jej zije nadhere,mozno az tam precitne.To su jj slova ze n slovensku sa zle citi,slovenski mui su zli,tak nech s nim utek do Egypta.Dufam ze o dieta aspo obrezat endaju.

oli18
23. júl 2017

@eva8 dobre jej radíš, lebo je to neskutočne naivné dievčatko. Ale pritom aj bystrá, ako nás uzemnila, že vraj láska z detstva. Ani to nevysvetlila, aj keď sa baby pýtali. Jej naivita ju ale skoro prejde. Lebo moslim vždy zostane moslimom, nech by mal akékoľvek vzdelanie. Svoje tradície si do manželstva donesie a potom bude pozerať. Škoda rozpisovať, my všetky vieme, aké ťažké to bude dievča mať. Len ona o tom ešte nevie ☹