Snúbenec odmieta jedlo z chladničky, som zúfalá!
Moj snúbenec je extrémne rozmaznany v jedení. Už som z toho zúfalá. Nepije nefajčí nepreflakava peniaze ale na čo si potrpí je jedlo. Keď sme spolu začali taký nebol doslova mu stačili suché rožky s pastétou alebo mäso s ryžou a teraz? Na Vianoce tieto tri dni chcel velice kapra,ja že isto to budeš jesť 3 dni a nebude ti to vadiť ? Nie on to bude jesť aj šalát od rána do večera a už včera večer začal vymýšľať že čo budeme jesť že ide spraviť cestoviny. Tak my za kotel šalátu, polka kapra v chladničke a panko si chce iné. Aj počas roka furt vymýšľa. V chladničke navarené a on sa ide radšej najesť do restiky. Pritom sú to jedlá ktoré naozaj má rád, pečené mäso so zemiakmi a podobne. Napríklad jeho mama nám občas donesie j ho obľúbené jedlá som najskôr mňam super a ak zostane 3 dni mu musím pripomínať že nech to zje lebo sa to pokazí pritom mu to fakt chutí. máme doma milión potravín a on just má chuť na niečo čo doma nemáme. Vravím veď dojedzme a zajtra sa choď najesť aj do tramtarie pre mňa za a mňa.Prvé 3 roky taký nebol pritom je ku mne úprimný čo mu nechutí už nevarím. Máte aj vy doma takých rozmaznacov v jedení či len môj tak vymýšľa. Ja sa snažím dojedat čo máme a nevyhadzovat do koša potraviny. Vytáča ma to. Pritom sa snažím variť každý druhý deň. Nemáme 4 dni to isté. Porazí ma z toho.
@dejka77 ale on navarí občas rozumej tak raz za 2týždne ale lepšie ako nič
Však ty ani sama nevieš čo píšeš 🤦♀️🤦♀️
"Napríklad jeho mama nám občas donesie j ho obľúbené jedlá som najskôr mňam super a ak zostane 3 dni mu musím pripomínať že nech to zje lebo sa to pokazí "
Tak ty si dojedaj ak nechceš vyhadzovať a on nech si navarí alebo sa ide najesť von...alebo ak už 3 roky takýto je, tak by si už mala vedieť, že nemáš variť na viac ako jeden deň....a hotovo...u nás sa na druhý deň už jedlo neje a neprihrieva...ak sa navarí viac...vyhadzuje sa a je mi jedno kto si čo o tom myslí...sú to MOJE vyhodené peniaze...
@marikaan on napríklad miluje segedínsky ale keď ho ČERSTVO navarim napríklad v nedeľu a on na to nemá práve chuť tak to proste jesť nebude a bola som svedkom že je radšej hladný. Preto sa pýtam na čo má chuť
@simca06022011 ale ona tu x krát napísala, že nikdy nevarí na tri dni. Varí na dva dni bežne, len teraz jej to vyšlo na tri dni. Lebo minulý rok navarila a bolo mu málo, chcel viac šalátu.
@janai1 myslela som to tak že jeho mama v piatok prinesie nejaké jedlo naje aa na obed oblizuje sa až za ušami v sobotu mu ukážem aha ešte tu máme toto od tvojej mamy, že on to nechce tak to neje. V nedeľu na obed opäť na to nemá chuť a nakoniec to ja dojedam v nedeľu na večeru
Aha 🤔. A jemu nevadí vyhadzovanie jedla? Možno treba pátrať po tom, ako to majú doma 🤷. Ak mamka stále varí nové jedlá, čiže nejedia 2x to isté, tak potom skús uvariť len toľko, čo hneď zjete. A keď bude na ďalší chod pýtať zas varené, tak by som mu povedala, nech nám niečo teda uvarí (mne sa nechce viac ako jedno jedlo variť, ak, tak fakt rýchlovka na večeru - praženica, hemendex, krupicová kaša, atď.). No, každopádne, chce to porozprávať sa a nájsť nejaký kompromis, aby sa ani nevyhadzovalo ani aby ste neboli hladní a zároveň, aby ty si netrávila svoj život v kuchyni. Držím palce...
Myslím, ze vymýšľa a riadne, má jest, co je navarene. My dojeme vždy najskôr, co je navarene a až potom sa varí nové, muž neznáša, keď vyhradzujeme jedlo. Pokiaľ nechce jest nič, co je navarene, tak fakt navar menej, tým pádom sa tebe zvýši na ďalší deň a on si objedná.
Podľa mňa sa správa ako decko, ked mu navaríš segedínsky a má ho rád, napriek tomu ho nezje, lebo na neho nemá chuť. Keď som bola malá a mama uvarila, podotýkam uvarila to, čo som jedla, tak som to jesť musela a žiadne takéto výmysly. Ak sa mu nepáči, nech si varí sám...
Vykaslala by som sa na to, navarila sebe, mas chut - daj si, nemas chut - jedz co chces. Ak by zvysilo, zamrazila by som. Nepaci sa mu? Ok, odteraz mas na starosti kuchynu ty, ja si zoberiem miesto toho ine povinnosti v domacnosti, co mal on.
Si zober, ze ak budete mat v buducnosti dieta a chlap zacne toto, este aj dieta ti kadeco nezje, tak sa z toho nacisto zblaznis...
@kikus7 pise ze jej nosi svokra jedlo a po troch dnoch to nema kto jest... cize viditelne on ma problem jest to co je dlhsie niekde.
@simca06022011 ja som čítala všetky jej príspevky a pochopila som, kde je problém.
Var iba na 1 deň. Zjete, keď sa náhodou niečo zvýši doje sa na večeru. Ďalší deň nové jedlo a zase takto.
Ja varím obedy. Večer sa dojeda alebo nevarene jedlo.
Proste nemá rád ohrievane jedlo. To je celá zahada..
@mikadooo ďakujem za rady veľakrát sme sa o tom rozpravali že on nechce aby som strávila veľa času v kuchyni a tiež nemá rád vyhadzovanie potravín ale in to v tom momente jednoducho nechce a tam to končí. Ale od nového roka musím zaviesť iný systém lebo takto ma to už fakt nebaví a samozrejme nechcem ho nútiť jesť niečo čo nechce
mozno mu ide na nervy, ze vareny obed aj varena vecera. Mozno nie je hladny len sa nudi. By som varila na jeden den, a urcite nevarila vecere skor nejake rychlovky
Cim dalej citam, tym viac vidim, ze je fakt priebercivy. To je ta dnesna doba. Cim ma clovek viac na vyber, tym horsie.
Takze by som to riesila tak, ze sa budete vo vareni striedat. Jeden den ty, druhy on. A nech si vyvara 2x denne ked musi mat na tanieri vzdy ine. Alebo ak sa mu nepaci, varila by som len na obed, vecera sucha.
@kikus7 samozrejme, ja som necitala a nechapem :DDD prestan tu do mna mudrovat. Problem je ze jej chlap proste neje zvysky, x dni... bodka. Nema tolko varit. Nemali dost salatu, chcel pred rokom viac, mali si dorobit = detto, ak by sa stalo tento rok, tak by sa dorobilo. Ona je doma gazdina, nech si to kociruje. AK nie, tak nech sa necuduje, nech to teatralne pred nim chyti a hodi do kosa. S tym ze nech si vari sam... hotovo. Ja by som sa iste tlacila jedlom 3dni, sama s rovnakym, len preto, aby sa nevyhodilo.Kludne by som nvarila aj jednu porciu vylucne sebe a nechala ho jest si, to co najde.
Že nepreflakava peniaze 🙂 Ale áno, preflakava. Keď máte doma navarene a on ide do reštiky, tak to je mega mrhanie peniazmi.
Ženy jak to zas čítate 😆
.... chlap chcel,aby autorka navarila šalátu za vandeľ... ona mu to splnila a teraz nad ním ohrňa raťafák .. čo na Tom nechápete?🤭
Na niektorých treba len hlad a biedu..by suché podrážky žuvali🙃😆
Ja som taka ako tvoj snubenec. Ale s tym rozdielom, ze u nas varim ja, tak rozhodujem, co si dame. A varim kazdy den cerstve.
Podľa mňa je rozmaznany...môj názor...ak máte doma navarené a nechutí mu to a má si z čoho navariť ,len musí ísť do reštaurácie....u nás sa je čo je navarené,vždy sa pýtam načo majú chuť aj muž aj deti ...niekedy niečo vymyslí on a urobí na čo má chuť a fungujeme takto normálne...nevadí mi jedlo si prihrievat keď ho mám rada ani jemu nie...chodí domov z práce na obed každý deň....sme dvaja na domácnosť a varíme obaja...niektoré vecí nenavarim tak ako on 🙂
A nemám rada plytvanie jedla...preto máme sliepky a zvery🙂...možno keby zažil ,že nemá čo do úst vážil by si jedlo viac🙂
@klementinka58 mávame aj studenu večeru, prípadne šaláty alebo tortilly obložený tanier šunka syr zelenina pečivo. Nie je to len a varené obmieňame to
To co mas za exemplar doma 😀 normalne ma to vytocilo, ako s tebou cvici, a ty sa mu chces este nasilu zavdacit ako taka handra. NIKDY mu nebude nic dobre, to si zapamataj. ,,On nechce, aby som stravila vela casu v kuchyni" to nech hovori konovi. Este raz by mi toto urobil, s usmevom by som mu oznamila ,,nech sa paci, tam su vchodove dvere, za nimi ulica a na nej obchod s potravinami. Dve ruky mas, hrnce ti poziciam, prosim navar si sam, kedze ja som asi neschopna a neviem podla tvojej chuti" 🙂
Prestat mu robit sluzku!!!
Varila by som vzdy na jeden den a zaroven by som nestala za sporakom kazdy den 😀..lebo ten druhy den by stal pri sporaku on. Takto usetris - nic sa nebude vyhadzovat a ked bude objednavat jedlo - objedna pre oboch 🤷♀️..prestan zo seba robit jeho matku, ani ho nepretvaraj.Nema rad zohrievane jedlo, tak sa prisposob. Bodka. Je prijemne sa o muza postarat, ale tiez je prijemne, ak sa muz postara o teba..tak mu nechaj priestor
@jana1342 práve naopak on keď bol malý ako rodina treli biedu a vraj preto si chce teraz dopriať to čo chce a čo nemal ako malý. Ale presne s tými sliepkami to by ani mne nebolo ľúto keby si vzápätí pozbieram vajíčka🙂
@maranta_leuconeura ale on si navarí aj mne pod nos mi to prinesie a milerad aj riad aj kuchynu po varení vyumyva ale to uvarené zostane v chladničke 🙈
Aha tsk beriem späť 🙂 ale ak chodíš do práce a aj on a varia len ty a furt mu niečo nie je po chuti,nech si navarí sám čo zje🙂 nehovorím že do reštaurácie nemá chodiť ,ale ak máte doma jedla habadej je to zbytočne plytvanie peňazí 🙂
Alebo jednoducho variť menšie porcie🙂 mňa by pri práci na smeny a dvoch deťoch vystrelí pri sporáku 🤣🤣🤣takže navarené viac nám voooobec nevadí

ked sa salat doje a nie je, je to vec chvile a dorobis novy. Radsej urobit este raz cerstvy ako vyhodit misu salatu..