icon

Sociálna fóbia a svadba

27. okt 2021

Mám sociálnu fóbiu a úzkosť. Nikdy som pre to nebol na svadbe ani na podobných väčších rodinných akciách. Mám 28 rokov, našiel som si staršiu partnerku o ktorej viem už od začiatku že je tá pravá. V podstate od začiatku sme sa spolu bavili o tom, že sa vezmeme. Bývame už spolu a rád by som ju požiadal o roku a vzal si ju. Sme spolu necelé 3 mesiace.

Len mňa to všetko v rámci mojej fóbie desí. Zásnuby a svadba už úplne. Najradšej by som ju požiadal o ruku len keď budeme dvaja a svadba len úplne pár ľudí. :D

Ona je ale extrovert, ukecana. Takže opak mňa v tomto. Inak sme veľmi podobní. Chcel by som radu, ako to urobiť, treba zásnuby ak sme sa už bavili o tom že sa vezmeme čím skôr?

Môžu byť len medzi dvoma? Musí to niekto zaznamenať? Žiadať jej rodičov? ( Toho sa mega desím aj keď ich poznám )

Celkovo mám často úzkosti a potrebujem poradiť. Chcem náš vzťah čím skôr posunúť ďalej. Ona je veľmi kresťansky založená a teda ju trápi, že žijeme spolu len tak.

ella_price
27. okt 2021

Veď zásnuby môžeš mať aj doma v obývačke. Len vy dvaja.
Kamarát tak požiadal svoju terajšiu ženu tak, že jej kúpil prsteň, ruže a keď vyberala kompót a otočila sa, tak už klačal 😂 To fakt nie je žiadna veda 😀
Rovnako sa môžete vziať len na úrade s dvomi svedkami a mať menšiu oslavu doma. Na čo si to komplikuješ, keď nemusíš? 😀

mable123
27. okt 2021

Sme spolu necelé 3 mesiace? ty ako čo riešiš? Každý na začiatok cíti že je to tá pravá, pravý... aspoň pol roka spolu bývajte a uvidíš...

dankanka
27. okt 2021

@mable123 tak to uz nech si poriesi sam, dakedy aj taketo rychlovky vypalia dobre..to uz vedia oni.

ella_price
27. okt 2021

@mable123 Možno toto je ten šťastní pár 😀 😀 Prinajhoršom môže riesiť fóbiu z rozvodu 😂

mable123
27. okt 2021

@dankanka áno aj poznám... ale to je 1:1000

martinkatinka
27. okt 2021

Ty mas socialnu fobiu a ona je extrovert, ale inak ste si velmi podobni? Tak protiklady sa pritahuju 😉 Jeden bude musiet v otazke svadby ustupit.

buberova
27. okt 2021

Inak my sme sa tiež zasnúbili iba 2 v izbe bez ceremónií.

mistymay33
27. okt 2021

Pre autora: ona je extrovert a ty uplny introvert so stavmi úzkosti z ludi a spolocnosti a ty napises, ze ste rovnakí? A po 3 mesiacoch citis, ze je ta pravá?
Si si isty? Nechces najskor trosku popracovať na tych stavoch úzkosti z ludi, najst si dobreho psychologa, a potom sa vrhnúť do svadby? Ona je kresťanka, pravdepodobne sa chce vydať raz a navzdy… ale s týmito vašimi rozdielnymi povahami sa to moze po rokoch skočiť nedobre. Teraz ste zamilovaní, prehliadate niektore skutočnosti, ale ked pride dieta, a budete par rokov spolu, toto vas bude limitovať a neskor rozdeľovať. Ona bude chciet ist do solocnosti, dieta bude chciet byt v kolektíve a kde budes potom ty?

zanettsur
27. okt 2021

hmm niektore tvoje slova sa veru poriadne protirecia. ste uplne rozdielny a na to, ze sa poznate tak kratko, sa podla mna moc ponahlas, co v konecnom dosledku moze priniest do vztahu len problemy

janickacrazy
27. okt 2021

@mable123 tak my sme tiež začali plánovať svadbu po 2 mesiacoch, niekedy netreba veľa času, nám to vyšlo, sme spolu šťastní už 13 rokov

miriam11
Odpoveď bola odstránená
evabb35
27. okt 2021

Ale veď pravdaže to môže byť aj komorné - rodičia a ženích s nevestou a bez divadla pre sto ľudí. Lenže niektoré dievčatá snívajú od útleho veku o svadbe ako z filmu, svadobných šatoch zo svadobného salónu a chcú byť stredobodom pozornosti pre minimálne 60 ľudí s muzikantmi a komorná svadba o 6 ľuďoch v jednoduchom slávnostnom odeve je pre nich nepredstaviteľná. Také dievčatá nepochopia jednoducho, že existujú ľudia, pre ktorých je už len skúšanie šiat v svadobnom salóne nočnou morou.

janinka007
27. okt 2021

ak sa zoberiete, pokial je ona extrovert, tak časom bude pri tebe trpieť a ty pri nej...

evica17
27. okt 2021

Tak zasnuby si spravte sami, kde uznas za vhodne, bud na nejakom.kopci, na luke, doma u teba
... A svadbu, ak mas z toho stres, tak co najskor, kym.je takato situacia, a nemusis nic riesit, nakolko sa ani.noc poriadne neda. A mas pokoj a nemusis ani priatelku presviedcat o opaku, zr mala svadba.