Sociálne byty
Dobry den chcem sa spytat ci je normalne ze v socialnych bytoch byvaju ludia co maju svoj dom a my mlada rodina nemame kde byvat , Kto to kontroluje alebo kam mam poslat staznost naozaj pomoze len televizia?????
@trdelnik234 tak to teda neviem nepozná ,ma a len ma hned uráža a odsudzuje,
Lebo je jednoduchsie niekoho urazit a rozobrat ze preco a ako, a ze v jeho veku ( inak iba vydedukovaneho z fotky alebo profilu) mal uz davne mat toto a hento, jak poradit pripadne odpovedat na otazku.
@trdelnik234 presne si to napísala dakujem že aspon niekto to chápe ved prečo ked nepoznám tak hned niekoho odsudzujem urážam a pod??Neviem čo si ten a ten človek prežil čo všetko zažil,fakt keby sa dalo hned beriem hypo a kupime byt,robíme obaja a dobre zarobíme no hypo nám nedaju tak čo mám robit?,Prečo by som nemohla od mesta žiadat byt ked to možu robit taký čo vlastnia byt v OV a ten prenajímaju a dostanu byt od mesta to je spravne??Prečo neodsudzuje ich?? ved oni svoj byt dali do prenájmu a od mesta dostali další.
@butterfly333 pochopila som,že nežijete sama. Ak nie ste manželia tak nech žiada o hypo iba partner. Ak ste tak by sa to malo dať riešit zrušením BSM. Zkúste sa obrátit na niekoho, kto v tom robí. Ako píšete, tak dobre zarobíte. Možno by bolo u vás nejaké riešenie.
@mateson dakujem velmi pekne no som vydatá.
My tiez byvame v mestskom alebo ako to volaju socialnom byte.s dvoma detmi v jednoizbaku.mali sme ziadost o 1poku lebo sa nam narodil maly.zasadala komisia.tam to prehodnocovali lebo na ten byt mala ziadost este jedna pani rozvedena s 1 dietatom.bolo hlasovanie,clenovania hlasovali a ten byt nakoniec dostala ta pani.my sme v 1izbaku .5rocny syncek a 3mesacne babo.ta pani je s 1dietatom v 1polke.co vam poviem.mala to vybavene evidentne.co uz.
a tu tiez maju byty od mesta platia ich byvaju v domov a byty drzia detom.a nikto nic.
@butterfly333 no tak potom sa popýtat na zrušenie BSM. A hypo by žiadal iba manžel.
tak ak niekto ma na to platit socialny byt (+ este zaloha - napr viem u nas sa plati na zaciatok 3+1 najmy), tak si kludne moze prenajat byt...to nie je zadarmo ten socialny byt
@fidka79 vy mate nejake komlpexi?? Ked to do každej len útočíte ? Ste nejaká zakonplexovaná dajte nám tu už pokoj a starajte sa o seba.
@fidka79 ja mám deti zabezpečené o to sa ty nestaraj a neviem kto tu koho ohovára,Jedine ty tu na každú útočíš si chod dat studenu sprchu a zamysli sa sama nad sebou čo tu píšeš ake somariny,Ty jediná tu útočíš tak si daj už pohov.
@eeffka no sa to vola aj byty mladej rodiny tusim
Moja kolegyna byva takto s rodinou v soc.byte,pritom nie su absolutne socialny pripad. Ona aj jej muz maju nadpriemerny prijem. Tiez mi to je cudne.... 😅
@butterfly333 ako nejdem sa nikomu priklanat na stranu, ale ja som tiez rozvedena, tiez nam vela neostalo, moj terajsi manzel, vsetko nechal byvalej zene, zacinali sme od nuly a ani ma nenapadlo sa snazit o byt mladej rodiny, proste sme si to zariadili sami a rovnako nezavidim a neriesim co kto dostal, ale snazim sa sama, veci sa nevyriesia tym, ze budem cakat co stat da, ci neda a toboz pozerat druhy, ty tiez nepoznas ich situaciu, nevies, ci tie rodiny nemaju ine problemy, postihnute, chore dieta napr a vela ineho, podla mna ta tiez do toho ónic, ale ked sa chces stazovat kludne sa mozes, ale to uz nedostanete aj ten jednoizbak.... Prepac, ale tiez je pre mna nepochopitelne ako sa dvaja ludia uz v rokoch nevedia o seba postarat...nic v zlom, tiez mam uz dost rokov aj moj muz, ale ono to ide...Tvoj muz je tiez zadlzeny? Tiez nic nema? Ze sa musite na stat spoliehat a riesit druhych preco dostali oni a nie vy? Ako tu uz bolo spomenute, existuje nejake bodovanie, takze asi splnili toho viac ako vy. Nic v zlom, ale kebyze vsetky rozvedene a zadlzene zeny dostali aspon ten jednoizbak, tak by sa tesili a nieze zavideli druhym.
@12sona_12 možno tí dôchodcovia nezvládajú údržbu domu fyzicky, ani finančne. Prečo nemáte kde bývať? Na vašom mieste by som svoju energiu smerovala k vlastnému bývaniu a nie k tomu, aby tam prešetrovali dôchodcov, prípadne ich vyhodili z bytu, aby ste sa tam mohli nasťahovať vy.
@maciatkolulu ja tie rodiny totizto velni dobre poznám tak mi tu nerozpravaj že nepoznám ked v meste žijem od narodenia pozname sa tu. Tak tu každy vie o každom. Viem čo písem.
@maciatkolulu to nema vyznam tu pisat, taki ludia proste maju pocit, ze jednoducho na ten byt maju narok a hotovo. Ja tiez radsej si zabezpecim byvanie vlastne, ako cakat na zadku na socialny byt. A ked ho dostanu, aj tak nedobre. Bud je prilis maly, alebo sused ma vacsi alebo okna su na sever, nie na juh ako by si oni zelali, proste zdechla mi koza, ta nech zdechne aj susedovi a este naj aj vyrazky dostane. A tu v UK by som ani council byt/dom nechcela, lebo tie stvrte su casto horror.
Ludia si neuvedomuju, ze socialne byty by mali byt fakt pre "socialne pripady".
@butterfly333 ak to chceš naozaj riešiť, tak pre to niečo urob. Na webe nájdeš všetky informácie, naštuduj si to a obráť sa priamo na vedenie obce/mesta, prípadne na VÚC v závislosti od toho, kto má najvyššie kompetencie v danej veci.
http://www.hlohovec.sk/vsebecne-zavazne-nariade...
http://obcan.hlohovec.sk/pridelenie-bytu.phtml?...
@alaguema dakujem
wow dobre ze som sprasila zo SK. Ludia s 2 nadrpiemernymi prijmami zavidia 1 izbovy byt rozvedej zene s dietatom, dochodcov co maju fixny prijem a mozno nic do ust vypakovat do domu lebo panicki sa rozhodli nakotit deti a nevedia co s nimi. Luto mi je vas dami, starosta vie viac detajlov o rodine ako ty co "kazdeho poznas od narodenia lebo kazdy si napise na celo kde sa zadlzil, kedy ochorel atd. ) ti nedoslo ze mozno maju zalozeny dom a splacaju nejaku pozicku z najmu a z dochodku si splacaju socialny byt? mozno jeden z nich ochorel a nie je na tabletky tak to poriesili tak aby 100 eur usetrili prave na to. Dobrovelne sa ziadny dochodca nevystahuje z vlastneho domu do mestskeho aby mal zisky, kazdy chce zozit vo svojom ked ma peniaze na zakladne potreby.
@tova
No tak len tolko ti napisem " dobre ze si sprasila zo SK", jak sama pises. Usudok si uz spravi kazdy sam
@fidka79 ono je uplne normalne podla mna ked sa rodina snazi zabezpecit pre seba to naj, ale rodina, kde su uz partneri akosi zrelsi, tak si myslim, ze je na mieste minimalne nezavidiet druhym a byt vdacny aspon za ten jednoizbovy byt od statu, lebo vela rodin take stastie nema a neda mi este, ze ako je teda mozne, teda ta zodpovednost, ze sa este aj o babatko snazia a maju 42plus... a pritom nemaju riadne byvanie a ziadne vyhliadky na hypoteku a pod, tzn to, ze sa spoliehaju iba na stat? Na ten stat, na kt.kazdy len nadava? Nerozumiem.... co uz
spoliehat sa na stat znamena spoliehat sa na nas vsetkych, ved za nase peniaze tam ti ludia byvaju.
pre mna je nepochopitelne, ako moze niekto, kto nema vyriesene byvanie mat dalsie dieta a ocakvat ze my sa im teraz ideme postarat o to aby nebyvali v jednoizbaku....
ludia su stale nauceni prenechavat zodpovednost za svoj zivot systemu, statu, ludom... a Bohuzial takyto priklad fungovania si prevezmu aj ich deti...
Takze nevie nikto poradit ze kto by to mohol prist skontrolovat ako sa s tymi bytmi naklada?
@mima4 vidim to kazdy den v praci.... rodicia zili v socialnych bytoch, teraz deti ocakavaju to iste. Myslienka, ze si vezmem hypoteku alebo nedajboze sa postaram sam - to je nieco uplne cudzie. Welfare state. Ludia, cely zivot na benefitoch. A este sa stazuju, ze musia doniest papier raz za cas, lebo oni nemaju cas k nam chodit.
Na SK je to trosku ine, ako tak citam tu. Zarabaju super, ale aj tak sa trepu do socialneho bytu. Asi som blba, ale neodporuje si to navzajom?

@butterfly333
A ona akoze odkial vie, ze kolko vy mate rokov? Normalne, ze nabehla na profil kuknut, hej? Sila toto. Len zalozit temu tu na konikovi a co sa clovek o sebe nedozvie.