icon

Sociálne byty

12sona_12
5. sep 2016

Dobry den chcem sa spytat ci je normalne ze v socialnych bytoch byvaju ludia co maju svoj dom a my mlada rodina nemame kde byvat , Kto to kontroluje alebo kam mam poslat staznost naozaj pomoze len televizia?????

dai
6. sep 2016

@joannita pise prispevky ako normalne rozmyslajuci dospely clovek... nechapem kde v jej prispevkoch vidis nestastneho cloveka... pre mna je tiez normalne ze socialne byty maju byt pre odkazanych a nie pre 2och zdravych ludi v najlepsich rokoch ktori sa este snazia rozsirovat rodinu - to predsa nie je odkazany pripad...
a o zavisti na dedinach kde sa zavidi aj choroba asi netreba vela pisat☹

dai
6. sep 2016

@obsadenemeno podla mna super nezarabaju - v sr ludia sa radi chvalia aj ked nemaju co do huby, neviem si predstavit zdraveho cloveka s nadstandartnym prijmom ktory by sa tlacil do socialneho bytu urceneho pre socialne pripady...

dai
6. sep 2016

@12sona_12 co takto si tu problematiku nastudovat? ci cakas ze aj toto za teba vyriesi niekto iny? alaguema tu uz nejake linky o danej teme hodila, keby venujes tolko casu studiu tejto temy ako pisaniu na kona tak uz danu informaciu mas...

eeffka
6. sep 2016

@12sona_12
https://www.ulanynadzitavou.sk/miestna-samosprava
Hlavný kontrolór obce:
Ing. Vladimír Magula

a len tak mimo temu... nevies si volne dostupnu informaciu zistit sama za 30sec? no z teba budu mat radost... ziadne argumenty len ja nemam a oni maju

obsadenemeno
6. sep 2016

@dai no ja len citujem, co pisala pani veduca... ze obaja mame nadstandardne prijmy.... 😀

dai
6. sep 2016

@obsadenemeno aha, az tak dozadu v teme som sa nedostala🙂 ale predpokladam ze to znamena volne prelozene ze maju viac ako suseda... lebo keby mali normalne nad prijmy tak idu do kvalitneho normalneho podnajmu a netlacia sa v socialnom mikrobytiku...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
oldman50plus
6. sep 2016

Mňa zaujíma ako zistíte že má niekto nehnuteľnosť ak to nie je to "u vás na dedine" teda to neviete a nemá v nej trvalý pobyť? Budete pozerať každý obvod na katasterportali? Tak to teda v okresoch Bratislava, Košice a podobne veľa úspechov, ak máte 20 žiadateľov to si myslím je plný úväzok na mesiac... Ak to rozšírime na okolité okresy neviem si to predstaviť vôbec...

bluka2
6. sep 2016

@butterfly333 Dobre, ale ani ty nevies - predpokladam - nic o tych dochodcoch. Pises, ze by uz davno mali mat svoje byvanie a tym ich "sudis" rovnako ako niektori teba tu

bluka2
6. sep 2016

@mima4 To nemas uplne iste, ci takyto system fungovania preberu aj ich deti. Ano, niektore. Ine mozno budu mat takeho fungovania plne zuby a pojdu do opacneho extremu, kde su im dolezite iba hmotne statky a budu sa za nimi hnat cely zivot... Niektore mozno najdu zlatu strednu cestu. Deti nie su iba kopia rodicov

12sona_12
autor
6. sep 2016

@alaguema keby som nebola na materskej a mohla by som si zobrat hypoteku tak nezobrem o byt nie

12sona_12
autor
6. sep 2016

@eeffka z obce mi nepomoze nikto to je jedna ruka jedna noha ziadny pan Magula

trapenka
6. sep 2016

@fidka79 ja jej nezavidim.mne je tam dobre aj tak.len ide o princip.ze mesto da vacsi byt slobodnejs jednym deckom ako rodine s dvoma.je to trochu na zamyslenie ked my ho potrebujeme viac.ja jej prajem.nech si zije.ja som stastna aj v jednoizbaku

zuzuliatko18
6. sep 2016

@oldman50plus ja len poznamku na okraj, po zaplateni nejakeho poplatku sa da cez peihlasovacie udaje hladat bez zadania lokality, napr. Podla mena, datumu narodenia a pod. Tuto funkciu katasterportalu pouzivaju napr. Exekutori. A obvykle urady maju tiez vybaveny aspon 1 pristup.

butterfly333
6. sep 2016

@bluka2 ja ich nesudim no jedna mudra tu do mňa rype ze v mojom veku mám mat svoje byvanie. Pritom nič omne nevie tak potom čo dôchodci?? Nemali by mat vo svojom veku svoje bývanie??? Tak sa tu do mňa laskavo neobuvajte.

joannita
6. sep 2016

@dai nestastneho cloveka vidim v tom, kto nezmyselne sudi ineho na zaklade nicoho. Pride mi to ako nejaky komplex, presne taky aky maju stari nevrli ludia, ktorym vadi uplne vsetko a hladaju nejaky problem na riesenie. Ako mozes vediet ako dotycna zije, co zazila, resp. co momentalne preziva? Nijako. Na zaklade nejakeho profilu co ma tu? Alebo mas doma carovnu gulu? 🙂 hm ok. Mozno mate pravdu a dotycna chce len vyuzit system, ale kedze netusim ci je to naozaj tak, nebudem pisat tak neprimerane komenty.
Stare indianske prislovie: Nikdy nesud cloveka, kym si 40 dni nechodil v jeho mokasinach.

joannita
6. sep 2016

@dai a este jedna vec ma zaujima, ako si ma niekto, komu nedaju hypoteku (uz z akychkolvek dovodov) kupit byt a postarat sa o vlastne byvanie? Odkladat kazdy mesiac 50€ a za 200 rokov mozno bude na byt? Ci? Dajte nejaky navod 🙂
Mimochodom nezastavam si ju preto, ze by som bola v podobnej situacii, prave naopak. Som vlastnickou 2 bytov, z toho jeden mam vyplateny hypotekou a druhy s manzelom splacame. To len info pre mudrcov

jajka257
6. sep 2016

Ja nejdem kritizovat nikoho, aj ked myslim si o tom svoje. Ale velmi mi to pripomenulo inu situaciu. Ja s mamou sme mali velky rodinny dom, zili sme tam len dve, otec umrel skor. V tom case bratanec dostal socialny byt, jednoizbak a mnozili sa zavratnym tempom, tak mu skrsol v hlave genialny napad a prisiel za mojou mamou, ze my sme len dve, ze ci by sme nemohli vymenit nas dom za ich byt. Tiez bol zvyknuty, ze sa niekto postara o neho. Nuz, ale vtedy som ho vyrazila takou rychlostou z domu , ze zabrzdil az doma😀😀😀😀teta sa s nami nerozpravala a on bol ofucany, ze nedostal moj dom. A skusali to asi za rok znova, ked mama zomrela a ostala som v obrovskom dome sama. Nuz, som im oznamila, ze ten dom radsej podpalim, ako by sa tam mal pelesit niekto neschopny sa postarat. A zije v tom bytik az do dnrs.

baklik
6. sep 2016

@dai tak pre predstavu, moja kolegyna s nadstandardnym prijmom aj s muzom a dvomi detmi byvaju v 3 i sociálnom byte...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
trapenka
6. sep 2016

@fidka79 niekedy je dobre porozmyslat a potom hovorit na inych.nevadi.a to s tymi detmi.mne netreba rodiny dom,ani tu pol izbu.som stastna za to co mame.mame dve krasne deti.a to ze byvame kde byvame.nevies o nas nic tak nepis take veci ake pises.

nivea777
6. sep 2016

my budeme mladi ludia do 30rokov s babom a ani mu akosi nenepadlo ziadat o byt lebo viem ze by som ho ani nedostala..u nas je strasne dlhy rad na byty a nie je to ziadna slava s peniazmi 240€ najom..tak idu ceny aj na nesocialne byty.. Radsej teda budem rok u rodicov,tych 240€ odlozime a o rok mozme zacat stavat dom

krystofkal
6. sep 2016

@nivea777 to je este v pohode..ja co som sa informovala na jedny byty co su vraj socialne tak prosim pekne vyse 400 euro na mesiac. 😠

mishicca
6. sep 2016

Ja zijem tiez v socialnom byte...a poviem vam, ze bez tlacenky.... Pomlcim... Rodiny s detmi su v rade a tu parkuju auta milionarskych deticiek.... Slobodna kur*va byvala nado mnou co pretrtkavala cele noci ze ste sa s nou vadili za to.... A mne sa kamoska tlaci s 3-detmi v 1-izbaku.... Toto je prasiva doba

jajka257
6. sep 2016

@fidka79 ja tuto dobu nechapem, mam pocit, ze niektori ludia ziju v minulej ere. Dajte mi. Do prdele, my mame jedno, lebo zit z ruky do ust a nechat sa lutovat by som nechcela. A ini ludia, mladsi ziju, ze mamahotel( stathotel) by mal byt cely zivot.
@mishicca nuz aj my musime splacat. Doba je aka je a vzdy sa treba pozerat na zivot aj trosku dopredu. Ja som rodila az ako 30 rocna. A viac deti si dovolit nemozeme, neutiahli by sme to. Takze nie doba je prasiva, ludia nemyslia.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jajka257
6. sep 2016

@fidka79 mozno, cim viac deti, tym mas vacsie pravo😀😀😀 my s jednym sme povinni prispievat😀😀😀😀

jajka257
6. sep 2016

@mishicca a este nieco, ja som tiez jedinacik a nasi neboli ziadni chudaci ci nemajetni, ale ako povedali, oni chcu pre svoje dieta to najlepsie. A este som mala smolu, ze umreli obaja v 48 rokoch.

fidka79
Odpoveď bola odstránená