Sociálne byty
Dobry den chcem sa spytat ci je normalne ze v socialnych bytoch byvaju ludia co maju svoj dom a my mlada rodina nemame kde byvat , Kto to kontroluje alebo kam mam poslat staznost naozaj pomoze len televizia?????
@obsadenemeno podla mna super nezarabaju - v sr ludia sa radi chvalia aj ked nemaju co do huby, neviem si predstavit zdraveho cloveka s nadstandartnym prijmom ktory by sa tlacil do socialneho bytu urceneho pre socialne pripady...
@12sona_12
https://www.ulanynadzitavou.sk/miestna-samosprava
Hlavný kontrolór obce:
Ing. Vladimír Magula
a len tak mimo temu... nevies si volne dostupnu informaciu zistit sama za 30sec? no z teba budu mat radost... ziadne argumenty len ja nemam a oni maju
@dai no ja len citujem, co pisala pani veduca... ze obaja mame nadstandardne prijmy.... 😀
@obsadenemeno aha, az tak dozadu v teme som sa nedostala🙂 ale predpokladam ze to znamena volne prelozene ze maju viac ako suseda... lebo keby mali normalne nad prijmy tak idu do kvalitneho normalneho podnajmu a netlacia sa v socialnom mikrobytiku...
Mňa zaujíma ako zistíte že má niekto nehnuteľnosť ak to nie je to "u vás na dedine" teda to neviete a nemá v nej trvalý pobyť? Budete pozerať každý obvod na katasterportali? Tak to teda v okresoch Bratislava, Košice a podobne veľa úspechov, ak máte 20 žiadateľov to si myslím je plný úväzok na mesiac... Ak to rozšírime na okolité okresy neviem si to predstaviť vôbec...
@butterfly333 Dobre, ale ani ty nevies - predpokladam - nic o tych dochodcoch. Pises, ze by uz davno mali mat svoje byvanie a tym ich "sudis" rovnako ako niektori teba tu
@mima4 To nemas uplne iste, ci takyto system fungovania preberu aj ich deti. Ano, niektore. Ine mozno budu mat takeho fungovania plne zuby a pojdu do opacneho extremu, kde su im dolezite iba hmotne statky a budu sa za nimi hnat cely zivot... Niektore mozno najdu zlatu strednu cestu. Deti nie su iba kopia rodicov
@oldman50plus ja len poznamku na okraj, po zaplateni nejakeho poplatku sa da cez peihlasovacie udaje hladat bez zadania lokality, napr. Podla mena, datumu narodenia a pod. Tuto funkciu katasterportalu pouzivaju napr. Exekutori. A obvykle urady maju tiez vybaveny aspon 1 pristup.
@bluka2 ja ich nesudim no jedna mudra tu do mňa rype ze v mojom veku mám mat svoje byvanie. Pritom nič omne nevie tak potom čo dôchodci?? Nemali by mat vo svojom veku svoje bývanie??? Tak sa tu do mňa laskavo neobuvajte.
@dai nestastneho cloveka vidim v tom, kto nezmyselne sudi ineho na zaklade nicoho. Pride mi to ako nejaky komplex, presne taky aky maju stari nevrli ludia, ktorym vadi uplne vsetko a hladaju nejaky problem na riesenie. Ako mozes vediet ako dotycna zije, co zazila, resp. co momentalne preziva? Nijako. Na zaklade nejakeho profilu co ma tu? Alebo mas doma carovnu gulu? 🙂 hm ok. Mozno mate pravdu a dotycna chce len vyuzit system, ale kedze netusim ci je to naozaj tak, nebudem pisat tak neprimerane komenty.
Stare indianske prislovie: Nikdy nesud cloveka, kym si 40 dni nechodil v jeho mokasinach.
@dai a este jedna vec ma zaujima, ako si ma niekto, komu nedaju hypoteku (uz z akychkolvek dovodov) kupit byt a postarat sa o vlastne byvanie? Odkladat kazdy mesiac 50€ a za 200 rokov mozno bude na byt? Ci? Dajte nejaky navod 🙂
Mimochodom nezastavam si ju preto, ze by som bola v podobnej situacii, prave naopak. Som vlastnickou 2 bytov, z toho jeden mam vyplateny hypotekou a druhy s manzelom splacame. To len info pre mudrcov
Ja nejdem kritizovat nikoho, aj ked myslim si o tom svoje. Ale velmi mi to pripomenulo inu situaciu. Ja s mamou sme mali velky rodinny dom, zili sme tam len dve, otec umrel skor. V tom case bratanec dostal socialny byt, jednoizbak a mnozili sa zavratnym tempom, tak mu skrsol v hlave genialny napad a prisiel za mojou mamou, ze my sme len dve, ze ci by sme nemohli vymenit nas dom za ich byt. Tiez bol zvyknuty, ze sa niekto postara o neho. Nuz, ale vtedy som ho vyrazila takou rychlostou z domu , ze zabrzdil az doma😀😀😀😀teta sa s nami nerozpravala a on bol ofucany, ze nedostal moj dom. A skusali to asi za rok znova, ked mama zomrela a ostala som v obrovskom dome sama. Nuz, som im oznamila, ze ten dom radsej podpalim, ako by sa tam mal pelesit niekto neschopny sa postarat. A zije v tom bytik az do dnrs.
my budeme mladi ludia do 30rokov s babom a ani mu akosi nenepadlo ziadat o byt lebo viem ze by som ho ani nedostala..u nas je strasne dlhy rad na byty a nie je to ziadna slava s peniazmi 240€ najom..tak idu ceny aj na nesocialne byty.. Radsej teda budem rok u rodicov,tych 240€ odlozime a o rok mozme zacat stavat dom
@nivea777 to je este v pohode..ja co som sa informovala na jedny byty co su vraj socialne tak prosim pekne vyse 400 euro na mesiac. 😠
Ja zijem tiez v socialnom byte...a poviem vam, ze bez tlacenky.... Pomlcim... Rodiny s detmi su v rade a tu parkuju auta milionarskych deticiek.... Slobodna kur*va byvala nado mnou co pretrtkavala cele noci ze ste sa s nou vadili za to.... A mne sa kamoska tlaci s 3-detmi v 1-izbaku.... Toto je prasiva doba
@fidka79 ja tuto dobu nechapem, mam pocit, ze niektori ludia ziju v minulej ere. Dajte mi. Do prdele, my mame jedno, lebo zit z ruky do ust a nechat sa lutovat by som nechcela. A ini ludia, mladsi ziju, ze mamahotel( stathotel) by mal byt cely zivot.
@mishicca nuz aj my musime splacat. Doba je aka je a vzdy sa treba pozerat na zivot aj trosku dopredu. Ja som rodila az ako 30 rocna. A viac deti si dovolit nemozeme, neutiahli by sme to. Takze nie doba je prasiva, ludia nemyslia.

@joannita pise prispevky ako normalne rozmyslajuci dospely clovek... nechapem kde v jej prispevkoch vidis nestastneho cloveka... pre mna je tiez normalne ze socialne byty maju byt pre odkazanych a nie pre 2och zdravych ludi v najlepsich rokoch ktori sa este snazia rozsirovat rodinu - to predsa nie je odkazany pripad...
a o zavisti na dedinach kde sa zavidi aj choroba asi netreba vela pisat☹