Sociálne byty
Dobry den chcem sa spytat ci je normalne ze v socialnych bytoch byvaju ludia co maju svoj dom a my mlada rodina nemame kde byvat , Kto to kontroluje alebo kam mam poslat staznost naozaj pomoze len televizia?????
ehm... dnes si nie kazdy moze dovolit hypoteku...resp. skor nie kazdemu ju schvalia... a to, ze socialne byty NEZNAMENAJU, ze tu zijU chudaci.... takze ja nechapem sakra o com tu tocite?????? tieto byty su akurat VYHODNEJSIE.... vy evidentne vooobec netusite o co tam ide.... naco sa potom do kelu zapajate do tejto temy???? tento stat vycuciava...neviem ci ste slepe, alebo vam to mam odfotit, ako si sem pretlacili milionari svoje deticky aby maju vlastne, nakolko sa to odkupuje....milionarske auta a rodiny s detmi, ktore maju dostat prednostne cakaju.... socialne byty su prenajimane mestami ako zaciatok pre mlade rodiny...neskor mozno odkupit...toto tu ostalo od sociku... takze ste totaaaalne mimo...a len ste ma rozculili.... VY ste sa nemali zadlzovat a zistovat si moznosti byvania ;) nuz kto umi si zariadit, ten umi....kto neumi nech sa zadlzuje....
@mishicca a kto neumi tak nech si nerobi viac deti, ked sa im nevie postarat sam, bez pomoci druhych, strechu nad hlavou a zavidi druhym.... 😉
@liaka jasne, ze bol ich. Lebo nesedeli a neplakali. Makali. A teda, ze riadne. Otec bol uznavany odbornik a bol ziadany aj v povolenom zahranici. Mama mala tiez dobre miesto a tiez zila 2 roky v Nemecku. A? Co to ma spolocne s tym, ci to bol dom. Bol ich a potom moj. A teda uz v tej davnej dobe ludia makali. A este ti poviem, ze mame ked zistili rakovinu, stat sa na nu vyprdol....vsetko sme si museli riesit po vlastnej linii. Odvtedy nemam rada vyplakavajucich...
Ja mam dietatko 1 😉 lepsie v socialnom byte a setrit si ako vycuciavat rodicov alebo sa zadlzit 😊
Hadky...a nikdy to neni ako byvat sama... 4 mesiace sme byvali u nasich a stalo.... Okolie ma poznamky ako sa len vyciciavaju rodicia...mamahotel a podobne... Toto som naozaj nemyslela zle..tiez som byvala u rodicov alee je to na ukor pohodlia rodicov... Dnes je taka doba ze inak to ozaj neide niekedy... Ale viem to uz porovnat z vlastnej skusenosti
@liaka no ja som veru "zaklad" nemala..... po prvom rozvode ked mostpan odkracal do ruzovych dialav s 18tkou po boku, ostala mi na krku hypoteka, ktoru on tvrdil ze splacat nemusi a nemoze (podotykam, ze byt sme kupili spolu pocas manzelstva s depozitom vylucne z mojich uspor) kedze on nepracuje a nic nevlastni ( a za 15 rokov sa nic nezmenilo 😀). Trvalo mi takmer 10 rokov, kym som to pomalicky splatila. A musela som zacat odznova, uz som mala cez 30. A nedavno sme s druhym mm kupili dom. A ani on, ani ja sme nemali "zaklad", na deposit sme si nasporili, dokonca mm k tomu navyse podporoval mamu, med bola chora a bratov, ked boli bez prace. Takze asi tolko. Zavisi, ako sa k tomu postavim. Ci sedim na zadku, cakajuc na "almuznu" nadavajuc ze co vsetko ini "dostali" (samozrejme tlacenky a nezasluzene) alebo som sikovna a pricinim sa, aby som sa mala lepsie.
@jajka257 a este jedna vec-este ste zdedili dom a nemozete si dovolit viac ako jedno dieta?? Tak to je pekne, ze rodicia makali a dreli a Vy si uzivate len zdedeny dom? Su ludia co platia hypoteky, nic nezdedeli a dopraju detim aspon surodenca a z vasho dietata moze vyrast tiez clovek, co bude brat zdedeny dom po vas ako jedinu vyhru v zivote a tiez sa bude vysmievat ludom bez vlastneho byvania?? Smutne sa chvalit a byt hrdy na to, ze ved som zdedila po rodicoch co makali ako kone a ja si uzivam dovolenky ved neplatim hypoteku 🙂
@obsadenemeno to je ine. Pani hore pisala, ze nenavidi placucich ludi... Ale lahko sa pise niekomu kto zdedil velky dom a vyhodila bratranca so slovami mas sa starat... a ta pani sa ako postarala? Hypoteku neplati, viac ako jedno dieta si dovolit nemozu a ponizuje ludi co platia hypoteky a staraju sa o viac deti?
@liaka o tom bratrancovi chapem. Nechapem, preco by mu mala dat dom a ist do jednoizbaku, ved urcite planovala rodinu do buducnosti....nehovoriac o tom, ze ju k domu putali spomienky.... a len preto, ze je bratranec, narok na dom nema. A verim tomu, keby prisiel s navrhom, ze vymenit, ale takisto ze by doplatil nejake peniaze, pocitam, ze dom stoji viac ako byt? Tak to by mozno o tom aspon uvazovala. Ale sorry, ak by niekto po mne chcel, aby som z rodicovskeho domu sla do socialneho jednoizbaku a to len z dovodu, ze naco mi je samej velky dom, tiez by som ho hnala.
Zvysok komentovat nebudem, lebo celu situaciu tej pani nepoznam a neviem, preco si nemozu dovolit viac deti a co je s tym domom.
Mna stvu ludia, ktori si proste myslia, ze proste maju NAROK. A to ze by sa mali pricinit, hlavne ked su tam deti, to ich vobec nenapadne.
@obsadenemeno nie, nepochopili sme sa. Samozrejme, ze bratranec nema narok. Ani ja by som nedala. Ale islo o ten vysmech, ze doteraz zije v socialbom byte a hnala som ho z domu az letel do svojho socialneho bytu a ine jej vyroky.... Mozno keby zdedil dom on tak by sa aj jemu zilo lahsie v zivote. Ten jej bratranec moze vychovavat dve deti tak nema z coho nasetrit ked chce dopriat detom plus socialne byty su drahe ako podnajom tak moc setrit sa neda. Ta pani ziskala dom zadarmo a dokaze aj tak vychovat len jedno dieta.
@liaka pockajme, ved mozno napise a vysvetli.
Pisala tiez, ze splaca a ze tiez mali zle obdobie, sa mi vidi.... takze ktovie ako to tam vlastne je
@joannita len pre zamyslenie - prve tu sudili ziadatelky o socialne veci - susedov dochodcov , susedu samu vychovavajucu dieta - cize socialne pripady... a oni zdravi ludia podla vlastnej vypovede s nadstandartnymi prijmami... tak neviem ci citam nieco ine ako ty ked ty si si vsimla len fidku sudit...
A znovu - ked mam nadstandart prijem a hypo mi nedaju lebo zapis u dlznikov tak si berem normalny podnajom a nie socialny byt urceny pre socialne slabych... a ked uz nejaky dostanem tak s prepacenim drzim hubu a som spokojna - dostala som predsa nieco co 90% ludi , mozno viac nikdy neuvidi a nie sa porovnavat, nadavat inym ludom etc. , ked mam pocit ze je korupcia na urade napisem o tom clanok, dam to do medii, riesim s uradom a nie krcmove reci na mk...
@liaka ja tiez neznasam tych co otrcaju ruky a predstav si ze slm nic nezdedila ani ziadne znamosti nemam a ver ze ma stat vyciciava viac ako teba... to ale nie je dovod aby som zavidela , ci sa tu tym co paprcu nenatrcaju vysmiavala ze nevedia zneuzivat system ( tento typ ludi sa mi hnusi este viac kedze chce zit len na ukor druhych - to co ide od statu totiz niekto kto pracuje zaplatit musi ) a vytahovat tu o tom bratrancovi... ved ona pise ze tam bola s mamou ktora si ten dom postavila - hadam ho neda prvemu najlepsiemu len preto ze on je nezodpovedny...
Mam inak tiez znanu s bytom a jej syn tiez chodi za nou so super napadmi ze ona ho ma nechat jemu a on jej kupi 1izbovy - toto je pre mna sproste chudactvo - ona cely zivot maka aby mala na starobu, privyraba si aj na dochodku a on si chce svoje pohodlie a mama daj... po praci ani nepachne
@liaka teba naucili citat? Mama dostala rakovinu. Zila s nou 13 rokov. Ty keby si si zazila len desatinu toho , co ja, tak sa ozyvaj. Ty si vies vobec predstavit kolko stoji liecba rakoviny???? A vobec si vies predstavit ostat v 18 sama, bez rodicov???? Pochovat oboch???? Ostat sam ako kol???? Napriek vsetkemu som dokazala vystudovat dve fakulty. Hodnota domu v oblasti odkial pochadzam nema ani cenu garsonky v BA. A vies, si predstavit, ze 2 roky zijes v sistavnom strese, ze ak mama zomrie , tak ides do decaku, lebo nemas nikoho a nemas 18??? Ano, naozaj lepsi start do zivota, naucil ma starat sa samu o seba.
@liaka a este zopar veci. Mama mala diagnozu, ze nebudu mat deti. Tak vsetky peniaze pchali do deti tiet a ujov, lebo ti mali v priemere 6. Ked som sa narodila, bola som triedny nepriatel, lebo zastavili kohutik. Bratanca som vyrazila, mala som na to pravo, dom bol nas . Za mamou neprisiel ani raz do nemocnice, a to tam niekedy vola aj 7 mesiacov v kuse. Ale ked chcel dom, vedel, kde ju najst. A apropo splacame hypoteku, dom, ked som predavala mi teda nepomohol, lebo som zan dostala asi tak 25 percent z ceny bytu. Ty si fakt zavistliva, ako sa hovori, zavidim aj chorobu.
@jajka257 apropo- ja sa cely zivot staram sama o seba. Od mamy som nedostala ani zosit do skoly na ktory som mala pravo. Vzdy som bola doma ked deti isli na vylet. Do 25-rokoch som nevidela ani Bratislavu. Mam tri deti a nechyba im nic. Zijem z dlhov, lebo v zivote som nezazila aby mi niekto podaroval co i len plienku. V porodnici som nemala navstevu ani pri jednom dietati. Tak v zivote ma nenapadlo opovrhovat ludmi co ziju v socialnom byte...
ak si nemozem dovolit hypoteku s muzom (a ano, su to socialne pripady, chudobni ludia, darmo to boli, je to fakt), tak zacneme pracovat na tom, aby sme si ju mohli dovolit, zvysime si vzdelanie, zmenime region prace, najdeme si lepsi job, proste HYBEME SA A PREBEREME ZA SVOJ ZIVOT ZODPOVEDNOST, aby sme mali normalne mzdy....
a nie ze zacneme plodit ... vsak ak sme na tom socialne zle...z coho sa chceme postarat o deti???
toto je sedliacky rozum, ziadna brutalna matematika.
@liaka tebe vyznelo pysne ze arogantneho bratranca ktory s domom jej matky nema absolutne nic poslali do prec ked ho chcel vymenit za 1izbovy socialny byt??? to nemyslis vazne:-/ mne pride totalne arogantne , hnusne a necitlive nieco taketo vobec ziadat - to je clovek bez chrbtovej kosti a nie ten co ho rozumne posle kade lahsie...
ludia vy uz niektori pokladate uplne normalnu rec za arogantnu pysnu a podobne, ja nechapem kde zijete a ako rozmyslate... len aby sa vas niekto nedotkol a pekne tlapkal po pliecku ako je super zobronit, inak je hned pysny a arogantny ked povie aby sa makalo a zarobilo na vlastne... normalne nechapem ten tvoj prispevok...
@liaka arogantne??? Povysenecky???? Co on mal s nasim domom???? Hadam som si mala zbalit kufor a jemu chudacikovi prepustit moj dom....to nemyslis vazne???? Hadam by si to ty urobila. Nech sa paci, ja nie. Co sa tyka pomoci od rodiny, tu som nikdy nemala. Mohli mi cudzi ludia, lebo aj ja viem pomahat. A ty mas tri deti. Nuz, ty musis vediet. Ja by som si netrufla, lebo nechcem prezit polovicu zivota v biede, ze nemam na chlieb.
@liaka jaj, teraz som si vsimla ten utok so surodencom. Nemyslimvsi, ze surodenec je dar. A nemyslim si, ze moje dieta bude zly clovek. A este jedna vec. Moje dieta zdedi hned byty tri. Tak sup zavidiet a este zdedi aj podu a lesy, ktore vlastnim a mam ich po starych rodicoch. V zivote by som ich nepredala, v mojom rode je poda posvatna. A bratanec tiez dedil po dedovi. Nie tolko co ja, ale ich mala teta 6. Tak sa museli delit.

@12sona_12 pokial ma osoba nehnutelnost,nemoze mu byt prideleny socialny byt. Byt je mozno na dceru a byvaju tam dochodci. Neexistuje pokial je na LV hociakej nehnutelnosti zapisany,nedostane soc.byt