Sociálne byty
Dobry den chcem sa spytat ci je normalne ze v socialnych bytoch byvaju ludia co maju svoj dom a my mlada rodina nemame kde byvat , Kto to kontroluje alebo kam mam poslat staznost naozaj pomoze len televizia?????
@liaka ty vies figu borovu o tom kto alebo co je rozmaznane decko. Ty vies akurat zavidiet a zavidiet. Aj jedinacikovia su skveli ludia. A mnohokrat lepsi ako ludia z viacdetnych rodin. Este raz sa zopakujem, ked prezijes len desatnu z mojho utrpenia, tak sa ozvi. Mozme hodit rec. A vobec nemam na mysli, ze ti nekupili zosit. Ty si myslis, ze kto mi financoval studium? Co myslis, kto mi daval peniaze na vsetko potrebne? Hadam, si nemyslis, ze mi to padlo z neba. 😀😀😀😀 Posledne uspory sli na mamin pohreb. Moj otec umrel ked som mala 16. Ci predpokladas, ze kazde rano oco kukol z nebicka a hodil tuke love. Brrrrr....a aj toto je dovod, preco nemam rada ludi, ktori sa len lutuju,.....
@mishicca takto vycuciavas stat a platia na teba druhi 😀 ale to je ok, lepsie ako si splacat vlastne byvanie juuuuj, to je nazor a my tu nadavame na tmavsich spolubcanov....Dobre sa zabavam, kazdy nadava na stat, ale ked ma moznost tak ho riadne odrbe,ale brblat a brblat to hej, sediet na riti doma xy rokov a revat, ze mame len 200eur a rakuuuusko ma veeela, tak chodte vsetci stazovatelia do druhych statov a tam uvidite, co a ako 😉
@maciatkolulu moja rec. Ale ked sa postaras, tak si zly, lebo tvoje dieta bude egoista. Nuz ja neviem. Vzor vyplakavat verzus vzor rozmaznane decko, ktore si zveladuje dalej nadobudnuty majetok. Co je lepsie? Ja beriem to rozmaznane, aspon vie, ze ma makat, vidi to doma.
@jajka257 ale ja sa nelutujem. Ja mam muza, skvele deti, mam uz aj domcek aj ked starsi nam to staci. Chodime na vylety, je nam super. Ale nikoho neponizujem a nevyhanam do svojho socialneho bytiku.... ako ste to napisali Vy, ze "Vas bratranec letel az doletel do svojho socialneho bytika" tam, v tej vete bol od Vas vysmech, ze byva len v tom byte a na nic ine sa nezmohol...
@jajka257 ja som to tu uz radsej dalej necitala.... Ale asi to tu je zaujimave 😉 Mne uz normalne smiesne ako vsetci nadavaju na tmavsich a pritom robia to iste, ibaze elegantnejsie a nekricia pri tom 😉
@liaka vysmech??? To bolo konstatovanie. On v zivote neprisiel, ked som bola sama sa opytat, ci mi pomoze. Sama som byvala od 16. Starala sa o dom, zvierata, kopala, orala, chodila do skoly, za mamou do nemocnice. Sama som si drevo rubala, opravovala veci v dome, tato ma naucil aj elektriku opravit ci luster vymenit. Nikdy neprisiel. A potom, ked uz cakali tretie, tak sa dotrepal. Ano, vyhodila som ho. Nemal pravo ziadat cudzi majetok. Takze tak.
@maciatkolulu no ved toto. V tomto state to je tak. Cim viac makas, tym si na tom horsie. A mnoho ludi len natrci paprcu a caka.
@jajka257 a este ti povedia, ze ked neumis..... to je podla mna smutne
@maciatkolulu je. A este ta obvinia, ze si spina, lebo si neodisla za svojho. Ale skoda reci.....mna len zaraza, ze lutuju sa navzajom, tlapkaju sa po pleci a pekne spolocne nariekaju. Ale aby zacali nieco robit, ani za boha ani za narod. A najhorsie je, ze aj deti to tak ucia. Ved my sme socialne slabi a vy mate, tak dajte aj nam. Ale robit ani omylom. Aj ja mam dve prace a makam denne 10 - 12 hodin. Zarobim, ale nemam cas kukat serialy v telke a vypisovat ziadosti o prispevky. A na VS som tiez videla takych, ze len ruku natrcali, aby dostali stipko, ale brigadovat bolo pod ich uroven. Ja som jedno leto makala v pracovni, aby som mala na zaciatok roka. Oni pekne na kupalisku a v septembri hajde slzy na ubytovacie, ze oni nemaju teraz, ale pride stipko zaplatia. No grc.....
@jajka257 vies, vzdy to tak bolo a vzdy to tak bude, ale za mna, na kazdeho raz pride. Celkovo je tu, na konikovi to tlapkanie po pleci asi pravidlo, lebo ked napises svoj nazor, tak si hned za bestiu, staru - neviem odkial beru roky 😉 zavistlivu, neukojenu, znicenu a v podstate upnu harpiu...Az je to smiesne a zaver? Za vsetko moze chlap, alebo teda stat 😀 😀 😀
@maciatkolulu 😀😀😀😀 a vidis, za vsetko mozu jedinacikovia😀😀😀😀 joj, povies nazor a si zla svina. Ak nepritakavas, si zla svina. Ak nepolutujes , si arogatna zla svina. Ak napis, ze treba makat a nie plakat, tak si hlupa, lebo si mas vediet vypytat od statu😀😀😀😀
babenky nebudte na seba zlí,ved to je vec birokracie,my sme malí ludkovia aby sme riešili veci,pravdi sa nedovolame ,ako sa zda nikto nevie v tom chodiť ,musime sa zmieriť že hoci sanam nepači ,nevieme nič spraviť len si narobime problemi na uradoch ,,,,premýšľajťe komu pomóžeme že nadavame jeden na druheho alebo v úrade ,,,,,,
@jajka257 aj ja som jedinacik 😉 😉 😉
na prielenie bytu v mieste tvojho trvaleho bydliska potrebujete
-mat pravidelny príjem max vsak 3 nasobok nasobok zivotneho minima(dokladuje sa rok pozadu)
-mat do 35 rokov
-uprednostnovane su rodiny s detmi a zosobasene pary ...
@maciatkolulu tak aj ty si zla😀😀😀😀 my sme doma vsetci jedinackovia, ja, manzel aj dcera.
@liaka tak ale mas muza a zvysne deti - ani oni neprisli? a co sa tyka rodiny, moja rodina sice vztahy udrziava ale co sa pomoci tyka, tak nato mam naozaj dobrych priatelov - niektori su este z detstva ale vaecsina z dospeleho zivota - pomozem ja, pomozu mne... aspon u mna to takto funguje...
@liaka tak ako citam dalej to pomozem ja, pomozu mne u teba asi platit zial nebude - lebo ty len cakas ze tebe bude dane☹ velmi skaredo zavidis - cim skor si to uvedomis tym lepsie pre teba, inak budes sama stale...
inak poviem ti novinku - deti zo zdravej zabezpecenej rodiny su rovnako dobre a aj rovnako zle ako z rodiny nezabezpecenej - ono totiz existuje nieco co sa vola vzor a vychova - ak to dieta nedostane v rodine chudobnej, stale z neho moze vyrast len rozmaznany fracek:-/
@dai presne si to vystihla. Mna tiez rodicia viedli k zodpovednosti. Taka pikoska, mala som 9 rokov, mama zas v nemocnici, dostala som ekonomicky rychlokurz. Tato polozil vyplatu na stol, pod nos mi strcil seky, co treba zaplatit a pekne ma naucil, ako kam zadelit. Naucil ma robit nakupy, odkladat peniaze, chystat desiaty. Braval ma so sebou na rozne akcie, kde som sa vela naucila, opravit, zmontovat, zlozit . Mama, ked vladala, vlacila ma ako pomocnu silu do kuchyne, v 12 som umyvala riad po svadbach, mama organizovala, robila vychyrene oslavy, neskor som obsluhovala. Hovorili mi, ze ak si clovek peniaze nevie zarobit, nevie si ich vazit. A teda ja som si vzdy vazila pracu. Aj ked mama lezala v nemocnici, kamaratky na disco, mne volal majitel restiky, ze robi svadbu alebo akciu, ci pridem. Sla som. Ale asi som fakt sprosta.
@dai Nie, nezavidim.... Nemam co. Ja mam vsetko ako aj moje deti... Ale komu mam co dat? Od koho chcem co prijat? Ja od nikoho nic necakam-cakala som ako dieta, ze sa o mna postaraju ako sa na rodica patri. Nic viac- nic menej. A ked uz sme pritom- ja prebalujem babku a uplne zadarmo predstavte si. Ja som este v 9-tom mesiaci tehotenstva chodila na nakupy 50 rocnej schopnej a vladnej matke. Tej matke co mi v zivote na nic neprispela. Praveze sa mi zda, ze len ja davam a davam.... A mozno, ze uz ma to nebavi a chcela by som aj ja uz nieco od nich aspon dostat. Ta babka, ktoru denne obraciam da mojmu synovi polku keksika s tym, ze to mas za tie dva rozky co si mi vcera dala 🙂 .... Ja som sa o moje deti postarala sama s mojim muzom a tiez si vsetko platim sama a zato v zivote niekomu nepoviem, ze niekoho kopnem tak az vyleti do svojho socialneho bytiku. Staci povedat aj pekne...
@liaka mozno nezavidis ale si velmi zatrpknuta... kazdy ma v zivote nejake trapenie , je na nom ako sa k nemu postavi a aky clovek z neho bude...
ja osobne znovu - to co spravil ten bratranec pokladam za drzost najhrubsieho zrna a tiez by som ho hnala, mysli si o mne co chces - samozrejme ze nie slovami ktore su tu uvedene, nemyslim ze to tak povedala aj prispievatelka, ale moja odpoved by bola presne v tom zmysle...
@liaka tie slova som nepovedala, ale oznamila som mu, ze si nezelam, aby takymto sposobom sa rozpraval s mojou mamou, ze ten dom patri jej a mne. Kedze uz som vlastnila cast po otcovi a v pripade, ze si mysli, ze sme obe take sproste a uvolnime mu dom, tak sa skaredo myli. A ak chce ostat na kavu, nech sa paci v inom pripade, tym smerom su dvere a nech ich zatvori z vonku.
@liaka teraz som si precitala celu diskusiu, to ma zaujalo...Ty by si ako slobodna odisla z rodicovskeho domu?????Nechala by si ho niekomu druhemu, len preto, ze si urobil tri deti?????A pritom ten clovek-rodina by ti ako mlademu dievcatu-vlastne este decku vobec nepomahal ked by si sa ocitla bez rodicov? V nicom. To snad nemysis vazne 😉 Aj ja som dostala od rodiny start-byt, ale kedze bol maly, musela som sa postarat ja a mam chutny domcek. Nikdy by mi nenapadlo nabehnut k mojmu dost zazobanemu strykovi, ze ty mas 3!nehnutelnosti, jednu vacsiu ako druhu, hybaj sem s majetkom 😀 ja som uboha zena s detmi,tlacim sa v dvojizbaku a naco su tebe az trivelke byty....To si snad myslela vsetko ako zart, inak si asi pomatena 😀 Nikto nenecha len tak niekomu svoju nehnutelnost. A kedze dotycny rodinny prislusnik nepohol ani prstom, ked to potrebovala druha strana, tak sa ani necudujem, ze ho poslala kadelahsie 😉
@liaka joj, aby si vedela, on bol strasny chrapun, ked sa zenil, akurat dosla mama z nemocnice. Prisla som zo skoly a kukam na blok na stole. Ze co to je? A mama mi zadrela, ze prisiel bratanec, nalozil ju do auta, odviezol do obchodu a dal si zaplatit svadobny dar. A ze nie lacna sranda, ze okolo 6000 SK. V roku 1996 to bola pekna kopka penazi. Nuz, teda to mu hanba nebola. Ja ked som sa vydavala, nikto z rodiny mi ani gratulaciu neposlal. A to nehovorim, kolko im mama s tatom dali. Dokonca ujo sa pobil s tatom, lebo vylepil mame zaucho, ze jeho dcere dala maly svadobny dar. Tak mu tato tasol nazad a viac k nam nesmeli. A po tatovej smrti si pridu aj dom pytat?
@maciatkolulu on ich ma nakoniec 6. Len pre info.
@jajka257
@maciatkolulu ja som nikde nenapisala, ze mal pravo pytat dom a ze by som mu ho dala, alebo ze by mu patril!!!! Reagovala som len na vetu, kde jajka napisala, ze ho hnala do socialneho bytiku..... ze som v tej vete citila vysmech ludom, ktory ziju socialne slabsie ale nikde som nenapisala, ze by mu nieco malo patrit alebo nedajboze dat.
@liaka to nebol vysmech. To bol hnev na ludi, ktori len cakaju na zazrak a pomoc a sami nic nerobia. Hnev na drzost inych, ktori si myslia, ze ini su povinni sa o nich starat. Zloba a hnev nad jeho spravanim voci zene, ktora mala bolesti a bola na oblbovakoch, ktoru chcel obrat o to posledne. Len nepocital so mnou. Ja som otcova povaha a neznasam taketo spravanie.
@liaka ja má 4 deti , viem sa o ne postarať majú to čo potrebujú vrátane bývania . Tak u mňa to jedináčstvo neplatí .
Ale súhlasím s @jajka257 , hnala by som ho aj ja do toho sociálneho bytíku a to preto že najprv myslím a potom vyťahujem z gatí . Ja mám 4 deti po zrelej úvahe či si ich môžem dovoliť alebo nie, ak by som bývala v sociálnom byte , jednoducho by som ich nemala dovtedy pokiaľ by som nemala vlastné bývanie a podmienky na to aby som ich slušne uživila.ň

@jajka257 nech sa paci. Dalsie rozmaznane decko co vsetko dostane na dlani 🙂