icon

Som ako zlatý vtáčik v zlatej klietke

mattia_fefe
23. dec 2013

Chcem len názor niekoho nestranného kedže nemám nikoho s kým sa môžem porozprávať... Odkedy som sa vydala a mám 2 krásnych malých synov po sebe po roku je to doma na nože... manžel len žiarli a stále mi niečo zakazuje... ak idem na nákup do obchodu a som tam viac ako pol hodiny už je oheň na streche s kým som bola.. nemôžem ani len do mesta sa ísť pozrieť sama bez toho aby nešiel somnou alebo aby som nedostala povolenie od neho.. a on veru somnou moc nenachodí.., nevezme ma nikam z vlastnej iniciatívy len čo ja vymyslím a to len cez víkend a aj to musí ofrfľať.... ja už neviem ako ďaľej a toto je len máličko z toho čo sa u nás deje... výčitky že nemôžem nikam ísť lebo si na to nezarobím keď som na materskej ale veď keby sme obaja nechceli tak to tak nieje... on len peniaze hromadí a nevie si ich užívať on len že treba myslieť na to čo bude o rok že stále treba šetriť a nič neužiť... a ja nepotrebujem ich míňať stále ale prečo by som si nemohla dovoliť ísť na kávu s kamarátkou bez výčitiek? alebo ísť do mesta bez toho aby som počúvala koľko som minula? alebo prečo nedokážeme ísť niekam na výlet celá rodina a užiť si trocha až máme na čo spomínať? a nie len doma sedieť a drieť...

Strana
z2
pinkcheesecake
24. dec 2013

@jurcaga Aj ja som si tu uz vo viacerych temach vsimla tento trend, ze je teraz "in" utekat od muzov. A nerozumiem tomu, preco by mali zeny s detmi utekat od muzov. Vseobecne vo svete vidim ako sa rozmaha tento trend rozbijat rodiny a brat deti rodicom. Doteraz sa rodina povazovala za zaklad statu. Ako to ma v state vyzerat bez rodin??? A ako k tomu pridu deti, ze vyrastaju bez otcov? To si myslite, ze dietatu otec nechyba? Sa velmi mylite. Kazde dieta sa uci od svojich rodicov, su prenho vzorom, potrebuju lasku ako od mamy, tak aj od otca. Tak namiesto toho, aby sme hnali zeny s detmi od muzov, radsej sa im snazme pomoct, aby opat fungovali ako rodina. Hlavne v pripadoch ako je tento, ved tu nejde o ziadnu katastrofu, len o nepochopenie jeden druheho. Mna by zaujimalo, ci aj tie zeny, ktore v kazdej teme vypisuju "utekaj od neho", by tiez od svojho takto utekali, pochybujem!

pinkcheesecake
24. dec 2013

A vsetkym prajem Stastne a vesele vianoce a aby sa mali radi a manzelia aby sa lubili a vedeli pre deti vycarovat krasnu rodinnu atmosferu za stedrym stolom a aby detom ziarili ocka pri pohlade na vianocny stromcek, darceky pod nim a ich stastnu rodinu 🙂

Tak teda utekam.... este co to napiect a byt so svojou rodinou 😀 🙂

mattia_fefe
autor
26. dec 2013

@stanulienkat poznali sme sa 4 roky a dovtedy nič

mattia_fefe
autor
26. dec 2013

@pinkcheesecake toto bolo pekne napísané, ja veru chuť nemám nikam utekať ale riešiť to, len zložité je ako... i keď niekedy uvažujem nad útekom ale viem že ten nič nerieši... takže ani neviem si predstaviť ako by to bolo ja sama a dve male deti... tak by mi len stačila pomoc ako sa to všetko dá riešiť... lebo už je toho na nás naozaj moc a strašne sa odcudzujeme jeden druhému

katuska121121
26. dec 2013

Moja rada, zahod city, a rozved sa, kym to teba psychicky a mozno aj fyzicky nepolozi...ziarlivost je zla, a bohuzial nevyliecitelna, zbytocne sa utyras, a urcite budu trpiet aj tvoje deti.....nebud ako vacsina zien, ktore si nechaju skakat po hlave...drzim palce....

katuska121121
26. dec 2013

@pinkcheesecake ja by som ani chvilu nevahala, ak uz dva roky sa snazi o napravu a nikam to nevedie, tak co, ma sklopit usi a trpiet po zvysok zivota pri nejakom gestapakovi, ktory si nevazi, co doma ma???

diorka
26. dec 2013

Boze, zienky, nechapete, ze ona od neho nechce odist, treba vsetko citat.

sirinka
26. dec 2013

@mattia_fefe tak zmen pristup a prevezmi opraty...ste manzelia, vsetky peniaze su spolocne a zacni aj ty rozhodvat, co a kde miniete a urci si hranice, svoj priestor...

pinkcheesecake
26. dec 2013

@mattia_fefe Ja viem, ze nechces utiect, ved pre zenu s 2 detmi je tazko samej. Hlavne ked sa lubite. Ja si myslm, ze to je len manzelska kriza, to sa stava. Ked tvoj muz chce ist do tej poradne, tak to vyuzi. Nie je nad to, ked je rodina pokope. Ak sa to bude dat, tak skus vase manzelstvo zachrant. My zeny sme silne a zvladneme toho viac, nez si niekedy myslime. Viem, ze to je z tvojej strany velka obeta, ale tak to byva, ze sa manzelia vo vztahu niekedy musia aj obetovat. Aj nie vzdy je to spravodlive, ale aj zo svojho okolia vidim, ze to ma vyznam. Niektori chlapi sa aj po 2 rokoch spamataju a olutuju a su manzelke dosmrti vdacni, ze ich neodkopla, ale sa cez to preniesla a bojovala. Momentalne mam na mysli mojich dobrych kamaratov, deti uz maju trochu vacsie a ked si presli skuskou, tak sa ich manzelstvo este viac upevnilo. Preto ti chcem dat nadej, ze to moze cele este dobre dopadnut, nehadz flintu do zita. Ale samozrejme pre to treba nieco spravit a hoci je to otrepane aj v pripade mojich priatelov stacila uprimna komunikacia. Tak sa drzte 🙂

pinkcheesecake
26. dec 2013

@katuska121121 Ok, tak ty nevahaj, ale druhych povzbudit stale mozes. Dva roky su nic oproti zvysku zivota, ktory spolu mozu stravit, ak sa cez to dokazu preniest.

kuwait
24. jan 2014

@mattia_fefe ty niesi zlaty vtacik v zlatej klietke ty si vtacik v klietke,ja som vtacik v zlatej klietke a to vyzera inak ako u vas

renca3
24. jan 2014

@kuwait ako to vyzera u vas? ty zijes v krajine, kde je to normalne.

kuwait
24. jan 2014

@renca3 tak v klietke doslova niesom chodim si kam chcem ale odist od neho nemozem lebo by bolo po zlatej klietke,tak volim mensie zlo a je medzi name 3 rocny vekovy rozdiel nie ze by som bola mladica pri starom chrenovy 😀

renca3
24. jan 2014

@kuwait tak potom je vsetko ako mam byt. mas volny pohyb a svoj program. 😉

Strana
z2