icon

Som alergická na svokru

ddd333
14. aug 2021

Dobrý deň , rada by som si vzala od vás nejaké rady + asi sa vyrozprávala. Som totalne alergická na svokru- ja normálne citim nenávisť , neznasam ju! Nežijeme spolu ani pri sebe - býva cca 150-200km od nás - no napriek tomu synáčika ovláda dokonale. Nonstop vypisuje na messenger, telefonuje a zisťuje kde čo robíme atď…. Na dennom poriadku ( kľudne aj na dovolenke) pise na messenger : aky bol deň, čo si robil ( ja som asi vzduch ?) , čo nové… akonáhle odpíše spustí sa sprcha správ ako : dávaj si pozor, nechod rýchlo na aute, na kolobezke, na motorke paneboze ( ma 32 rokov a stále má potrebu pisat aby si dával pozor 🤷‍♀️)
U nás vznikajú neustále hádky lebo ja to a aj ju nenavidim …. Mame fb kt je spoločný kvôli firme - tz ak vybavujem objednavky tak vidím čo pise … už som si aj myslela či je lepšie nečítať to ( pretože vždy sa totalne vytočím do zúrivosti) alebo to citat aby som mala prehľad čo sa deje? 🤷‍♀️
Akonáhle padne jej meno môj cely deň skončil a je pokazený …. Dokážeme sa hádať pretože si ju zastáva , vraj je staršia a sama a treba s nou stále pisat / volať a chodiť k nej ( ja nechodím) ….

Máte to niekto podobne ? Ak áno ako to riešite ?

Je to pretvárka prvej triedy - dokáže sa usmievať a za chrbtom by Vám drbla guľku do hlavy
Dik !

Strana
z10
brigelka
15. aug 2021

@ddd333 no ako? Už si sa s partnerom porozprávala a chceš riešiť túto situáciu? Ako reagoval? Stále bude chodiť k mame alebo si aj samy spravíte program na víkend? 9 strán už je dosť čítať, nech už vieme aký je záver. Či má zmysel ďalej ti radiť.

ddd333
autor
15. aug 2021

@sashka22 haha ja si nebudem brat jeho 🙂 treba citat neberieme sa kvôli mne

ddd333
autor
15. aug 2021

@maminkadeticiek brat sa nechcem ja to je ale nepodstatne 🙂 mám dôvod

ddd333
autor
15. aug 2021

@brigelka citat nemusis 🙂 išlo o rady mne , nie aby si sa ty zabávala ako to robis vsade

brigelka
16. aug 2021

@ddd333 ja že sa zabávam? Podľa mňa sa zabavas ty. Prečítaj si poriadne čo som ti ja radila a ešte asi jedna baba. Ale bolo by dobré vedieť, či si aspoň niečo vyskúšala. Načo potrebuješ rady, keď si ich nevezmes? Aspoň napíš či si sa s partnerom porozprávala a malo to význam. Lebo stále tocis dookola to isté. Komu niet rady tomu niet pomoci.

tetasa
16. aug 2021

este k tomu nevdacna a drza ,SA PREBER ZENA!Na tvojom mieste by som prestala odpisovat tvoje trapne odpovede.Vela zien ti tu chcelo pomoct,je az smutne vidiet aka dokazes byt tvojimi komentarmi uplne od veci.Ine nervy zo zlata musi mat tvoj ,aj svokra😉

coochy
16. aug 2021

ja mam tiez na moju alergiu.. a som si vedoma, ze jediny kto tym trpi som ja, jediny kto sa nasiera som ja, jediny komu to skodi som ja a napriek tomu s tym neviem pracovat... znie to divne ale normalne som zvazovala psychologa pre seba 😂 lebo svokru nezmenim ale mozem jedine moj postoj k nej.. alebo nejake meditacne cvicenie 😂

petamich
16. aug 2021

@coochy ja som to mala tak isto - moja svokra je velmi dobry clovek a uprimne nas lubi a dala by nam prve a posledne, len je kusok "too much" a dava nam to najavo az prilis a castokrat si ide svoje, zahrna nas opicou laskou, pise xkrat denne a mna to neskutocne vytacalo a potom som si uvedomila, ze ciastocne za to moze moj muz a jeho brat, ktori su typicki chlapi a neozyvali sa jej a mne to bolo luto, tak som jej kedysi zacala pisat 🙂 chyba! proste ona si pri chlapcoch zvykla, ze ak sa nedozaduje pozornosti a nekladie otazky tak vlastne o nich nic nevie a tak sa tak nastavila, xkrat som sa vytocila za somariny a doma sme sa za to hadali, uz som bola prednasrata este som len videla, ze pise na messenger a pritom ona si to nezasluzi a ja to viem zmenit, takze som sa nastavila, ze odpisem ked mam cas, filtrujem srdiecka, emoji a prehnane prejavy naklonnosti (to ja som na to nie zvyknuta) a kedze viem, ze nas uprimne lubi a chce nam len dobre, tak si to stale opakujem, uspesnost mam zatial asi 70% 😂 ale ako pises svokru nezmenis, mozes zmenit iba svoje vnimanie a postoj, drzim paste

coochy
16. aug 2021

@petamich u nas to je zial inak, mam svokru z pekiel, zlu jezibabu robi nam zle, uraza mna, moju rodinu, je alkoholicka a svokor tiez.. uz jej z alkoholu hrabe a skrieka na mna a uraza ma aj za to, ze nemaju vykopanu studnu alebo ze su v kulturaku vo vedlajsej dedine lepsie odtokove rurky.. minule mi povedala ze nevadi ze moja 1r dcera jej padne (doslova padne a ponori sa) do hlbokeho bazenu ved tam nema zralokov... takze zial u nas je takato situacia ale tiez viem ze ju nezmenim 🙂 pokial nemusim tam nejdem a keby umrela ju prekrocim a necham zhnit na ceste

petamich
16. aug 2021

@coochy ufff tak to potom tazko, takychto toxickych ludi zial len vylucit zo zivota aj ked cloveka to mrzi uz len kvoli tomu dietatu a ze si asi inak starych rodicov predstavoval :(

coochy
16. aug 2021

@petamich to mna vobec nemrzi 🙂 moji rodicia a zvysok rodiny jej to 100x viac vynahradi, okolo 2 ludi sa svet netoci.. ale moj muz je samozrejme na nasej strane a stoji pri nas ale pre neho to napriek vsetkemu neni lahke, rodicia su rodicia🙂

petamich
16. aug 2021

@coochy ty nepotrebujes psychologa, myslim, ze to mas velmi racionalne a vzhladom na okolnosti aj spravne spracovane 🙂 a ked druha strana rodiny vynahradi co chyba tej prvej, tak o to lepsie

coochy
16. aug 2021

@petamich to tak posobi teraz ale naposledy taka hadka ze keby dosiel psychiater bere aj svokru aj mna 😂😂😂 ja som nemala daleko od toho aby ma brali nohami napred 😂.. mne pomaha, ze ja si uvedomujem co sa deje a ako by som mala reagovat ale ked dojde v danom momente na emocie neviem ich ukocirovat 😒

kaki3
16. aug 2021

@petamich podobne, akoze ono ma to svoje vyhody, ze sa postara aj o vnuca, ze vybavi, kupi neviem co, len niekedy je fakt, ze je to uz cez, aj u nas, ale teda zatial zvladam, ked sa mi zda, ze je toho dost tak jej to otvorene poviem 🙂

petamich
16. aug 2021

@kaki3 ano to urcite, my mame teraz 4tyzdnove babo a ked prisla na dva dni, priniesla navarene na tyzden, zobrala maleho do kocika bolo to na nezaplatenie 🙂 len si obcas kusnem do jazyka, obcas prefiltrujem, niekedy jej otvorene povieme ale je to na nezaplatenie a este len bude ked bude maly vacsi

chrumka120
16. aug 2021

@ddd333 tu chyba nie je v svokre ale v tvojom mužovi

nttnnt
17. aug 2021

Ty ju nenavidis nenavstevujes ju ale velice ti vadi ze ked mu napise nepyta sa na vas oboch ale iba na neho a cudujes sa ? Kopla by som ta do riti zlaticko

ddd333
autor
17. aug 2021

@nttnnt ďalšia čo nevie citat 😀 mne to vôbec nevadí som zato stastna …

konikkon
17. aug 2021

@ddd333 a uz sa od víkendu niečo zmenilo v tvojej situácii? S partnerom si uz mala debatu na túto tému?

kaki3
16. sep 2021

@petamich no takto ako pises je to take optimalne, ze jak sa hovori aj vlk syty aj ovca cela 🙂

Strana
z10