icon

Som bez peňazí, hladný, nevládzem

123nepoviem
1. sep 2022

Dobrý deň prosím čo mám robiť ? Nemám peniaze, žijem sám, pôžička na Max povolené prečerpanie tiež, rodina nič, nedarí sa mi nič predať,charita tiež nič teplé na jedenie, som v cudzom meste nikoho tu nemám a neoplatí sa mi nikde chodiť. Zajtra mam nastúpiť do roboty nemám chuť ani ísť keď som hladný. Peniaze mi rodina nepožičia lebo ma nemajú radi. Roboty striedam vkuse neviem nikde vydrzat chorý som od dectva kôli rodičom a aj tak nechcú pomôcť ja už nevládzem.

veronikaszabova
8. sep 2022

@123nepoviem po par dnoch to vzdavas????

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
eva8
8. sep 2022

@123nepoviem nehanbi sa. Nie je na to dovod. Prečo odchádzaš? Čo znamená, že 'nevieš to robiť'? Ešte skús, nerob unáhlene závery. Akurát včera som kvôli tomu niečo pokazila, nepokaz si aj ty. Skús ešte dnes ísť a nič nepovedať. Všetci robia chyby, keď robia

0silvia0
8. sep 2022

@123nepoviem co to je za pracu, co ti nejde? Bolo by fajn sa zatat a este vydrzat. Zasa prezivat hladanie novej, papierovacky, vybavovacky, nie je lepsie zostat v tejto?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
eva8
8. sep 2022

@123nepoviem niekedy sa ti všetko zdá ako nové. Nevadí, nemôžeš za to. V novej práci vždy bude naozaj všetko nové. Čiže z tejto stránky to je vlastne jedno.
Nemaj strach. (Ľahko sa to povie, však?) Hlavne sa nehanbí, skutočne nemáš prečo. Akokoľvek sa rozhodneš, rozhodneš sa podľa seba, svojich pocitov. Ja ti prajem, aby si sa prekonal a ostal. Ak to nepôjde, začne všetko odznova. Skús zájsť za zamestnávateľom, úprimne sa s ním porozprávať, ale nie o odchode. Zájsť za lekárom. Strach má veľké oci 🙁 Skús nejakú relaxáciu - zhlboka dýchať, pocitat, myslieť na nieco pekne. Ja mám strach z veľkých chrobákov, pred nimi sa utiecť da. Pred skúškami som utiecť nemohla, lebo som mala ciel. Všetko dopadne ako ma, držím palce 🍀❤️

eva8
8. sep 2022

@zoro9836 áno, momentálny cieľ je zarobiť si a postupne samovoľne pribudnú aj iné ciele.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
123nepoviem
autor
8. sep 2022

@veronikaszabova hej vzdal som sa a mám blbý pocit z toho a strašne mi je trápne

123nepoviem
autor
8. sep 2022

@eva8 už som to zrušil. Zle mi nebolo ale neviem to robiť nervy som mal keď ne sú pravidlá čas určený... Autoelektrikar v servise

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
123nepoviem
autor
8. sep 2022

@0silvia0 autoelektrikar. Ja sa bojím byť z ľuďmi spravil som všetko ale pomaly mi to ide. Nájdem dačo iné

atinkaa
8. sep 2022

@123nepoviem z akeho si mesta? kde vsade si skusal ziadat o pomoc?
netusim s akou soc.pracovnickou si v kontakte ale v kazdom meste je siet institucii, niekde slabsia, niekde lepsia, kde sa da ziskat info co dalej.

Pises, ze nechces pytat od cudzich ludi peniaze, no napisal si tu a teda ocakavas co? Nasmerovanie na nejaku pomoc?

K tomu si napisal velmi malo, skus viac info, kde byvas nemyslim adresu, ale skor ci je to chranene byvanie kontrolovane nejakou instituciou alebo riadne podnajom, ktory si si nasiel?
K akemu zamestnavatelovi nastupujes zajtra? Praca je manualna? Narocna? Mozes tam zavolat a opytat sa na moznosti, mozno ti vedia pomoct, kopa ludi jedlo vyhadzuje, su rozne potravinove banky, charita tusim katolicka pripravuje tasky pre ludi, ktori nemaju peniaze, skus googlit normalne ak byvas sam alebo s tou soc.prac. ak mas moznost ist za nou, verim ze moznosti su tu aj pre teba, len bude potrebne zmenit pristup.
Nechces oslovovat cudzich, no uz teraz to robis, ak to nebol len taky vykrik do tmy.

eva8
8. sep 2022

@123nepoviem ako autoelektrikar robíš s autami, nie s ľuďmi. Práca s ľuďmi je napr. ako učiteľ, lekar... Skús potom nejakú výrobu za pásom, hoci tam ťa je škoda, ako autoelektrikar zarobis viac, ani to nie je až také monotónne. Tak hľadaj dalej len nepreháňaj a veľmi nepreberaj do prvej výplaty 🙂 Je malo zamestnaní s ideálnymi podmienkami pre kazdeho

veronikaszabova
8. sep 2022

@atinkaa on uz nastupil a aj skoncil

123nepoviem
autor
8. sep 2022

@atinkaa nič už nechcem. Podnájom je normálny ja som tu bol ešte pred tým ako som vstúpil do toho projektu cez charitu oni su len tretia osoba v zmluve nájmu. Nárok nemám už na nič keď mám ten invalidný. Musím pracovať inak to nejde. Môžem ísť do útulku pre bezdomovcov jedine. V práci už ne som dnes som už nešiel. Ja chcem pracovať ale neviem byť z ľuďmi. Bývam úplne sám Sociálna je súčasťou toho projektu charity. Strašne mam nervy !!!!!!!!! Chcem ísť do roboty neviem vydržať z ľuďmi, ked nebudem chodiť do roboty budem musieť zrusit podnájom a to budú kričať podľa mňa a toľko veci okolo toho zase, do nemocnice sa bojím ísť nikdy to nepomohlo, v útulku sa nikde nepohnem a zabiť sa nemôžem lebo mam nejaké sny ešte a chcem priateľku veľmi. Zbláznim sa !!!!!!!!!!!!!! Okolie Popradu

atinkaa
8. sep 2022

@veronikaszabova ano, uz to citam, ja som precitala len uvod, no kazdopadne to ostatne plati stale, dobra soc. pracovnicka bude mat prenho siet kontaktov, v ktorych moze hladat a aj bude poznat miesta, tipy kde by sa mohol najest, v dnesnej dobe nie je jediny.

Plus by to chcelo to, co nema kopa ludi a to financnu gramotnost, zaklad, ak nemam peniaze, nemozem si kupit za 10 eur pizzu, aj ked mam chut, lebo dalej co? a nemusi jest rozky, len sa naucit varit. Detto internet, to je 20 eur v lufte. A aj od toho je soc. pracovnicka, ak je urcena a vie co robit.

@123nepoviem dik za info. Ak mas invalidny, tak stale mozes ziadat o nejaky aj jednorazovy prispevok, ci ti ho schvalia je ina vec, ale poziadat mozes/te, skus to koordinovat s tou pracovnickou, ktoru mas. Vie ona veci, ktore tu pises? Vie, ze si zamestnanie ukoncil? Dovod k tomu? Ze nevies byt s ludmi? Hladali ste zamestnanie podla toho co mozes, ci si to vyberas a skusas sam? Mas okrem soc. prac aj psychologa?

Poprad

Centrum podpory Poprad
Nábrežie Jána Pavla II.
🕰️ Po – Pia: 9:00 – 17:00
maria.hujsiova@caritas.sk
0903 745 105

medzi sluzbami maju aj specialne socialne poradenstvo, tak sa informuj
lebo ja tam moznosti pre poprad nevidim uvedene ale isto su mozno nie v takom rozsahu aspon ta nasmeruju, aby si na to nebol osamote
https://caritas.sk/specializovane-socialne-pora...

potraviny
spadas tam, len musis poziadat o pomoc, aj ked sa ti nechce
https://www.charita.sk/potravinova-zbierka/komu...
kategoria kde spadas aj ty - tým, ktorí nás prosia o pomoc

Teda nasmerovanie na poradenstvo, jedlo mas tu.

a na psychologicku podporu skus IPcko
tu mas aj mapu pomoci a kontakty
https://ipcko.sk/mapa-pomoci/

Hlavne neostavaj osamote, ozvi sa jak do IPcka, mail,chat, telefon a tej pani Hujsiovej, dala som ti tu cely jej kontakt, pretoze to ma riadne uvedene na stranke, teda nic co by tu nemohlo visiet, mozno to pomoze aj dalsim ludom z Popradu.

Pokojne pis aj tu, je super, ze sa ti tu dostalo podpory, no bez tvojej energie a snazenia to uplne nepojde. A nestaci ani veta, ze rodicia boli zly, je z toho citatelne, ze by si si zelal mat okolo zazemie, tak ho skus postupne stavat. Ak sa necitis teraz na velky kruzok ludi tak najdolezitejsia je socialna pracovnicka, ktora ta verim podporuje a robi co sa da, a ak to nie je ta tvoja tak skus aj tieto kontakty. Idealne este dnes.

eva8
8. sep 2022

@123nepoviem skús sa zaregistrovať na úrad práce, ponúknuť ti môžu niečo v chránenej dielni, alebo sociálnom podniku. Taký zamestnávateľ má výhodu, keď zamestná invalidného dôchodcu. Nevýhoda - na každé miesto sa tlačí kopec ľudí, budeš robiť niečo úplne ine

bubalea
8. sep 2022

No ale tak nejak to budeš musieť spraviť. Vieš je fakt si myslím málo ľudí, ktorých ich práca baví alebo majú taký kolektív okolo seba, ktorý im vyhovuje na 100% ale peniaze potrebujú. Niekedy sa proste treba vedieť zaťať trocha

123nepoviem
autor
8. sep 2022

@atinkaa Sociálna vie všetko, psychologičku mám, trvanlivé potraviny tiež od nich, ja chcem chodiť do roboty vy to stále nechápete že ja inak nemám zmysel života takto živoriť. Tu ide o princíp že ja som od školy už takýto a chcem byť normálny ako iný ! Roboty si väčšinou hľadám sám

123nepoviem
autor
8. sep 2022

@atinkaa ipcko poznám už dlho...

123nepoviem
autor
8. sep 2022

@bubalea nikto tomu nechápete jak mi je

atinkaa
8. sep 2022

@123nepoviem ved preto som v prvom prispevku napisala aby si dal o sebe viac info, takych, ktore mozes, ktore ta neohrozuju, ktore chces. Ano, ja si to neviem ani len predstavit ako ti je a ano, ty si odbornik na svoju situaciu, len by si k tomu celemu asi potreboval niekoho ako sprievodcu. Pretoze ak skusis o tom premyslat, tak asi je vyber zamestnani nie uplne vhodny, ak po par dnoch koncis. Bavili ste sa so soc. pracovnickou? Hodnotili ste to spolu? Od toho su tam ludia, aby ta nasmerovali na prace ktore su vhodne, kde mozno neprides do kontaktu az tolko s ludmi, neviem, ci existuje praca taka, kde neprides vobec, pretoze aj super IT pracujuci z domu sa obcas musi vidiet s ludmi pre ktorych pracuje, teda bez ludi to asi nepojde. Taktiez ti isti ludia su tam aj od toho, aby ti pomohli a podporili ta socializovat sa, kedy sa chystas za psychologickou? Mas aj psychiatra? lieky? Ak psychologicka pomoc nestaci, tak medikacia vhodna ti moze pomoct v tom, aby si bol schopny fungovat s ludmi, rozpravate sa aj o tom? Poznas a aj vyuzivas ich formy pomoci?

No kazdopadne drz sa! Vety vsetko negujuce, skus vymenit za cas, aby si si ponukane moznosti premyslel, ak vsetko odmietas, tak ludia okolo nemaju sancu ti pomoct ani ak by chceli.

Komu z nich doverujes? Za kym z nich obvykle ides ked mas velky problem? je to ta soc. pracovnicka? Psychologicka? skus s nimi prebrat veci, ktore pises tu, podrobne aby mali sancu vediet ako vnimas situaciu, okolie, ake mas tuzby a aby ti vedeli pomoct a ano, obcas aj ked sa hnevas tak aj korigovanim toho, co si prajes, aby to bolo realne, pretoze tak si len opakovane sklamany. Neodpovedal si este na prvu otazku, ktora suvisi s tym, ze tomu nechapeme - co si si od pisania tu sluboval? Ake boli tvoje ocakavania? Co by sa malo zmenit`- zlepsit ako prve? Kto by ti v tom vedel pomoct? A ako tomu vies pomoct ty sam? Pokojne aj len nad tym premyslaj, nemusis pisat odpovede tu ak nechces alebo ta to vycerpava, staci to prebrat na mieste s osobou ktorej doverujes.

Drzim palce!

123nepoviem
autor
8. sep 2022

@atinkaa všetko každý vie mam aj psychiatra už od 11 rokov.Kazdemu všetko vravim ja som otvorený človek. K psychologicke ledva za mesiac sa dá. Každému verím len psychiatra nemám rád ale zmenim ho ak až budú peniaze. Sociálnej píšem keď mi je už veľmi zle. Ja som písal už v úplnom zúfalstve lebo som bol hladný strašne ani som nerozmýšľal že ako mi tu môže dakto pomôcť. Chcem peniaze a zvyšok už viem sám čo a ako. Nikto mi nemoze pomôcť ja sám musím. Ja preto neviem nič spraviť ja sa snažím skúšať čo najviac robôt a hľadať ktorú sadne, idem na ďalší pohovor dnes do skladu 😑. Ja by som chcel zarobiť dakde peniaze a vrátiť sa ku kamerovaniu na živnosť sám že mám kľud

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
123nepoviem
autor
8. sep 2022

@zoro9836 priateľku nemám ešte 😂. Živnosť som mal už rok a pol bolo to super nikto ma nebuzeroval a hlavne že som bol sám, len počas korony neboli zákazky veľmi ja to chcem zase začať

brembo
8. sep 2022

@123nepoviem autoelektrikárov je absolutny nedostatok.
A ked tá živnost bavila,tak kámo začni makat. Ked to chceš rozbehnut,potrebuješ peniaze. Takže sa sustred na to,na čo šetríš. A mysli na to v práci,že prečo to robíš,ked už nie kvoli živobytiu.

0silvia0
8. sep 2022

@123nepoviem to je zaujimave, natacanie videi, podla teba kamerovanie nie je medzi ludmi? Ved to si v dave ludi, ludia si ta vsimaju, musis komunikovat s objednavatelmi videa. Mne profesia autoelektrikara pripada menej stresujuca co sa tyka kontaktu s ludmi.

0silvia0
8. sep 2022

@brembo presne, my sme autoelektrikara ani nezohnali ked sme potrebovali.

123nepoviem
autor
8. sep 2022

@0silvia0 ale robím si to sám kedy chcem čo chcem nemám pochybnosti čo si o mne mysli vedúci mám svoj poriadok vo všetkom. A jedna sobota na svadbe není nič aj tak svadobčania majú iné veci ako mňa riešiť tam pokecáme 10 minút a to je všetko. A furt je dakto iný zákazník na nikoho sa nefixujem. A v tom videu som si istý až veľmi tam neváham v ničom nehanbím sa. A je to umelecká činnosť môžem zo seba dačo dať do toho. Tešia ma reakcie zákazníkov keď to odovzdávam. Toto ma baví už asi od 14 rokov čo som mal prvú kameru či som mal živnosť či ne furt to študujem chodím z kamarátmi točiť auta hocičo ... V tomto odbore mám jasno pred sebou