icon

Som blázon ja alebo on ?

4. jan 2020

Ahojte, ani neviem kde zacat, ale nosim taku zlost v sebe, ze skrat nie je daleko. Moj muz je nieco neuveritelne. Musim ist cez konkretne priklady, lebo to nedokazem zovseobecnit. Rozhodol sa, ze spravi vonkajsie sedenie, tri dni na tom pracoval az bolo treba uz len natret stolik a spravit jedno operadlo, uz je tomu pol roka a stale to neni hotove. Spravil celu podlahu v dome, az na listy a prahy a trvalo cely jeden rok kym to dokoncil. Kupili sme dcere zahradny domcek v aprili, cely den ho skladal az sa zvecerilo a nestihol sindel na jednu stranu strechy a magnet na zatvaranie dveri - sindel nabil o 4 mesiace a magnet neni doteraz lebo uz ani nevie kde ho dal. Rano zacina kavou a cigaretou alebo desiatimi lebo inak neviem co robi vonku v minusoch hodinu, furt telefon v ruke, videa, interez, refresher, cele youtube. Na zachode minimalne pol hodinu s telefonom. Ked nie videjka sedi za pocitacom a hra sa. Akoze mozete mi nadavat ci som toto nevidela ked som si ho brala, ale ja som to fakt nevidela. Ja mam skvele zvladnuty time manazment, vzdy radsej vsetko spravim hned a potom mam pokoj, rano vstanem a prve co spravim je ze si popravim paplon a prvou cestou do kuchyne vezmem do smetiaku servitky co som v noci zasoplila a nemusim sa vracat-len pre priklad. Lenze teraz sa situacia otocila, skoncila som na neho odkazana po tazkom uraze a najblizsi mesiac este budem. Zeny mna ide s prepacenim jebnut. O vsetko musim prosit, vsetko presne instruovat, on vidi smet a nezdvihne ju, kazem mu kupit krajany syr a kupi tehlu, kazem mu narovnat zaclony do ulice co rozkustril ked po troch dnoch som ho donutila orchidey poliat a zacal ma volat Monk. Vysavat? Kdezeee, rezignovala som a objednala si roboticky vysavac, lenze

autor
4. jan 2020

@ivu80 ja som pri mojej 5 rocnej v stadiu s metlickou a handrickou vdaka bohu. Ako ja si tiez myslim, ze upratovat je normalne a ked sa upratuje priebezne tak sa clovek aspon nezrobi. Problem zacina vtedy ked zijes s ludmi co odpadky len vytvaraju miesto toho aby ich odpratali obcas

autor
4. jan 2020

@basullinka dakujem 🙂 no skusim teda ten mesiac este predychavat...mozno sa stihne naucit aspon nieco, ale uz sa tesim na sebestacnost velmi

vroni
4. jan 2020

@basullinka, ten vyraz znásob faktom, že je mati učiteľka, čo bežne dávala do haptaku aj kolegov, nielen žiakov. Len pri mne takto beznádejne "zlyhala" (trvalo mi roky, kým som sa naučila vzdorovať, ale už mi to ide celkom dobre).

thoughtfulweirdo
4. jan 2020

Pises o mojom? 😅 Nie vsetko, ale veeeeela toho sedi. Tiez nic nedokonci, vsetko robi na polovicu. Uz dva roky nemame listy a takisto dvere na vstavanej skrini, pol roka mame kupene rolety do kuchyne a lezia niekde schovane, rok nam kvapka radiator v kupelni... Umyvadlo a vanu som po mesiacoch prosenia osilikonovala sama 😄 rovnako si nic nevie naplanovat, vsetko robi zbrklo bezhlavo jedno cez druhe na poslednu chvilu, potom to tak aj vyzera... Namiesto toho, aby nejaku vec urobil a mal pokoj, bude sediet s mobilom, az kym uz nie je neskoro a potom stresuje, ze nestihla. Aj postielku pre dcerku som zmontovavala sama, ked mi zacali kontrakcie, lebo dva tyzdne sluboval, ale isto by to nestihol postavit do nasho prichodu z porodnice 🙈 ale v inych veciach je perfektny, takze toto zatial beriem sportovo. Aspon zistujem, ze som ovela zrucnejsia, nez som si kedy myslela a ak raz nedajboze ostanem sama, nebudem az tak bezradna 😂

tamichloe
4. jan 2020

@benit trošku mimo temy od autorky,aky domček si navrhla? zaujimal by ma podorys...aj my chceme nieco male,max 100m2,teraz mame podkrovny.....
autorka,
ja som tiež ako monk...ale posledne mesiace sa menim,povedala som si nejde o život......tak uz parkrat sa mi stalo,že moj manžel mi povedal,dokonca aj dnes 🙂))) to čo tu mas aky bordel...a ja sa tak v duchu vzdy zasmejem.....😀,ja ked varim,mam strasny bordel na kredenci 😀....najprv popostavujem...zamiesim...a potom upratujem na kredenci......
neboj,ked sa zotavis,bude zase po tvojom...čo ine ti zostava,len vydržat......a aj zaclona vzdy musela byt popravena podla mna.......mm rano popostiela,vstava po mne.....a to vzdy opravim,podla seba...co už s nami,my ženy sme raz take 😀
drž sa, skore uzdravenie

pieksamaki
4. jan 2020

Dala by som ti mojho manzela vyskusat, vazila by si si 🙂. Nic nedokonci...co sj na mobile premeria...v reali urobi stred v jednej tretine.....teraz sa uz na tom smejemw
...ale vysvetli to navsteve,ze ma taku smolu,ze vsetko pokasle....
No ale vazne....je to zufalstvo....toatalne ina dimenzia myslenia....
Nedokazala som ho to naucit...ako si ma planovat.....
Velakrat sme sa preto hadali....nemysli na nic dopredu....nic...nic....
Keby som sa rozpisala co vsetko som si musela urobit v domacnosti....ine by sa rozviedli....ale to je o tom,ze kazdy sme o inom....no naucila som sa s tym zit....mam pocit ze velim iba ja....a aj to na to nemam🙂 vzdy..snad to doklepeme spolu.

lucka_lucia
4. jan 2020

Nemáme rovnakého muža? :D že šálky na terase to aj môj robí a vynáša tam aj iné veci ako olej zaváraninu alebo hocičo iné ale naspäť to nedá nikdy hneď a keď tobtam nechám tak to donesie za dva týždne. napr všetko lepí na silikón čo má ide poraziť a všetko okolo špinavé .ponožky trenky všade. Fľašky od sódy po celom dome .pred krb si donese stoličku z kuchyně pravidelně a nevrátí ju .a milion blbosti este

benit
4. jan 2020

@tamichloe to sa u nas robi nova ulica, uz na jednej strane su postavene, dalsie zacnu kazdy chvilu. Takze hotove, celkom slusne riesene. Nie su daleko od nas, takze by sme neisli daleko.

jaskolka
4. jan 2020

Príspevok ma aj rozosmial.. Asi chlapi sú rovnaki.

Netrap sa, nie si Monk, to by asi každá druhá sme boli Monk. 😃Moj napríklad je úžasný, milý, starostlivý, modré z neba by mi zniesol, ozaj nemohla som lepšie dostať. A tiež ma svoje mušky, napríklad nezatvara dvere na WC, permanentne zafrkane umývadlo od pasty, veci keď prezlecue, vždy nájdem na zemi, v lepšom prípade na kresle v spálni,vezme nožnice, niečo ide strihať, ale nožnice už nazad nedá, a ja ich môžem hľadať po dome..... Atď, atd.. A môžem mu stokrát opakovať, aj tak to zabudne... Ale vzdy je to môj fajn chlap, nepije, nefajčí, stara sa o nás, len proste je to úplne normálny chlap.. Zbytočne sa netráp, jeho neprerobis, len si zvyknúť na to..
🙂🙂🙂

autor
4. jan 2020

@lucka_lucia prisaham bohu ze asi aj mame...moj slahol silikon na obkladacky v kuchyni namiesto sparovacky....a nechal to zaschnut! Odstranovac silikonu nepomaha, tak davaj nozicek a po mm2 to odstranovat, co myslis....kto to robil? 😶

marca12
4. jan 2020

Mame uplne rovnakych chlapov a ver,ze kazda jedna ma podobne individuum doma 😀 s tym syrom si ma pobavila. Ja som poslala kupit kusok syra a doniesol celu stanglu syra. Tak mame syrove dni. Zaclona 😀 u nas to iste,mna tiez vola Monk. Neboj ono je to aj tym,ze si dlho doma a mate ponorku. A nedokoncene veci? Presne ako u nas. Mna ide slahnut,ked ho vidim hodit smet za gauc ako maly chlapec. Nenervuj sa,pozri si film,precitaj knihu. Poznam tieto stavy,kedy ma ide rozpucit od jedov a on si kludne pochoduje po dome s mobilom v ruke. Nechapem,preco chlapi vysedavaju na wc s mobilom alebo novinami. Ze ich to bavi s okadej ritou tam zasusat hovienko na zadku.

autor
4. jan 2020

@marca12 😀 vsetci su rovnaki tusim uz je ozaj len rozdiel v naprotivku...no na ten zachod som alergicka...pol hodinu blokuje zachod, ked posediet si moze aj na gauci ked uz musi, nie tam v opicom smrade a na zaver mi tam este prazdnu rolku necha a kvapky na zemi 🤦‍♀️

basullinka
4. jan 2020

Moj tu prazdnu rolku preistotu vezme a da mi ju na nocny stolik :D doteraz nechapem preco, vzdy mi povie, ze aby som videla, ze dosla uz rolka :D pritom mne staci prist na wc a vidim :D a nova rolka je vzdy pripravena na drzaku

marca12
4. jan 2020

Boze ja sa sulam od smiechu presneeee

halienka
4. jan 2020

jáj, tí chlapi sú jak z jedného vajca, fakt, oni asi naozaj niektoré veci nevidia a niektoré jednoducho nepotrebujú ani mať, tak ako to my cítime, takže im to nedáva zmysel robiť tak dokonalo ako my chceme. A ak im to ešte žena začne podávať rozkazom či výčitkami, tak to už ide načisto do... Jediná taktika o ktorej viem, čo na chlapov zaberá, je poštekliť ich egíčko, ich ješitnosť. Čiže nekomunikovať spôsobom: Kristuák, kedy už konečne poleješ tie kvety? To ti mám dokedy opakovať, že už treba povysávať? Čo si slepý, že nevidíš tú prázdnu rolku? By ti paprče odpadli keby si ju vymenil? Ale komunikovať spôsobom: Miláčik, ty si skvelý že si dnes dal tie šálky do dresu ( nevadí, že to bolo po dvoch týždňoch 10 šálok, proste vypichnúť niečo čo konečne urobil akože wow, ty si úžasný, že si to spravil) Ver tomu, že tie šálky odvtedy bude odkladať každý deň. Postupne pridávať ďalšie a chváliť, chváliť a chváliť a odmeňovať pusinkami, pohladkaním atď. To je jediné čo môžeš urobiť, zmeniť prístup a chlapi majú sami seba tak radi, že toto na nich zaberá takmer vždy, lebo im to robí bohovsky dobre, keď sú chválení ako malé 5-ročné detičky😂

mpg
4. jan 2020

K mužom musí mať tolerantný prístup. lebo oni majú svoje návyky a tých sa zbavujú len ťažko, aj keď na nich ženy vyvíjajú nátlak. Nikto nie je dokonalý. A keď sa ešte k tomu pridruží nervozita z ochorenia, tak to vyzerá ešte horšie.

rybkoava
4. jan 2020

@vroni ach tie mami, ta moja keď pride všimne si aj vlas na zemi čo splýva s podlahou😊 A to mám doma upratané. Keď ma prísť tak si aj môj muž všimne veci o ktoré by bežne okom nezavadil." Ešte hento treba dat preč, lebo príde tvoja mama." 😊😊😊

marca12
4. jan 2020

@halienka 10 salok po 2 tyzdnoch? Moj tolko nahonobi za dopoludnie. Ale ano mas pravdu,s usmevom a pochvalou je vsetko lahsie. Ale musi mat naladu. Ked nema naladu,mozem akokolvek,nic nepomoze. No a boh ho chran v case pms 😀 inak moj podla tonu hlasu mojich poziadaviek vie,kedy mam mat kramy

rybkoava
4. jan 2020

Verím Ti čo prežívaš. No skus si predstaviť že miesto sedenia na záchode by sedel v krčme, miesto pozerania videí (vidíš čo pozerá) by sa s telefónom nehral ale by ho pred tebou schoval a vypisoval si s babami. Tak toto by bolo horšie, ale to len na odľahčenie. Ja napríklad nie som PN ale i tak ma pravidelne ide poraziť keď prídem s práce. Ja kým ráno odídem vytiahnem žalúzie, pozbieram riady ak ostali s večera samozrejme po mojom mm, naložím ich do umývačky a ešte aj smeti zoberiem a čo má čaká doma keď prídem s práce? "Niekto" je už doma a zas nám tie riady zaspinil a zase ich po sebe neodniesol. 😊😊😊A pri vete, prečo zase kričím som minútu pred inkfartom.

vroni
4. jan 2020

@rybkoava, na toto u nás skvelé zabralo nanosiť ten bordel pánovi do postele (pokus sa konal na chlapovom synovi, nie na ňom samotnom). Dva dni zvládol odsúvat spivavy riad nabok, na tretí deň objavil umývačku aj kos na prádlo. Dnes býva vo svojom (sám) a do domu sa treba vyzuvat už pri prahu (toto od nás určite nemá, my sme doma ťažki ne-Monkovia)

ukulela
4. jan 2020

no ten mesiac musis pretrpiet .... nekric, len jemne ziadaj 🙂ale teda zlav zo svojich narokov. ako memarpvnana zaclona - to je na monka, to ma pravdu. ak ma problem s planovanim a manazmentom casu, nevies ho navigovat? nie ho prosit, ale v sobotu urobis tu strechu na domceku a potom pojdeme tam a tam .... ty urobis listy a ja ti urobin oblubenu svieckovu vtedy a vtedy. ako s malym deckom, viem, ale nezaberie to tak? a teda potom, ked budes mobilna a schopna vacsej akcie, tiez by som mu jeho bordel nosila do postele/pracovne/jeho auta ..... ze milacik, toto po tebe ostalo za tri dni .... a este , chlapi niekedy reaguju na peniaze . nenastavil si mi vysavac, nemam k nemu pristup? kupim si dalsi .... alebo - este o level vyssie - nevies dokoncit listy? volam hodinoveho manzela, zaplatim si majstra a basta-

ukulela
4. jan 2020

... uz len dodam, ze co sa tyka kavy a pod rano, resp tlf na zachode, to musis chlapovi tolerovat. moj, ked ma vidi, ze vojdem na wecko a o tri sekundy splachujem, tak nechape, ako sa to da - chlapi to maju nejako ine v tych crevach a ked nemaju na to spravny a dostatocny cas, tak sa skratka (sorry) nevyseru ... kolegyna mala troch synov - ta mala problem sa na zachod vobec dostat 🙂

gelifil
4. jan 2020

@marca12
@basullinka ja sa sulaaaaaaaaaaaaam tiez

zowie
4. jan 2020

Nainstaluj appku na svoj, kde je napisane ze len na jednom mobile funguje? Inak kable treba bezpecne schovat, ponozky tiez, lebo ak spapa tak mas o robotu navyse. A dychaj zhlboka. Nadych vydych.. 😂

blumie
4. jan 2020

😄😄😄 smejem sa, lebo tak ako tu niekto napisal tak oni su asi naklonovani ti chlapi. Mojmu poviem aby doniesol malej uterak a zubnu kefku, ide do kupelne donesie uterak, odide spat do kupelne a donesie kefku, pritom obe veci su od seba asi pol metra, totalne neefektivne robi veci. Inak v novembri som kupila obrazy fo obyvacky, dnes ich zavesil 🤣 , takze nie si sama. A ja som tiez monk, lebo ked davam veci na im urcene miesto a vytaca ma ked ich on da inde tak mi hovori, ze som mimo.

eliska13
4. jan 2020

No tak si jeho mama, ktorá ho musí inštruovat😀ale to si z neho pravdepodobne spravila ty.Lebo vždy, keď je žena šikovná, rýchla začne veľa veci robiť za muža ,alebo ja to spravím lepsie....a ten ostane taký trtos, že más pocit, že chlebík si neodrezie.
To so syrom sa mi páči.moj syn bol u babky a pýtam sa ho ako bolo a povedal, že babka nakricala na deda, lebo mu kázala kúpiť údenú parenicu a priniesol neudenu. a
A potom druhý deň mi to ešte ona telefonala, že je už ako senilný a nemôže ho ani do obchodu poslať.
Napravat záclony a mať všetko dokonale a nemať niekde šálku to by ma porazilo.Mne by to strašne vadilo, keby na niekto za toto okrikoval.Chces to tak mať sprav si😅

eliska13
4. jan 2020

Tak teraz si chorá a ukázalo sa aký je nemožný.Je to normálne inokedy prehliadas.Aj mojej mame vadí, že otec si dá rano kávu, pozrie Discovery, dá si variť vajíčko kde vybuble voda raz by sme určite vyhoreli😘a ona by chcela, aby hneď ráno vyskočil a plnil jej príkazy a plány.No,ale on jej povie, že je na dôchodku a nebude sa nahanat aspoň sa majú o čom hadat

marion09
4. jan 2020

Kde vy žienky chodite na také nevyzrete "deti"?

adell77
4. jan 2020

Cítim sa rovnako a to som celkom mobilná vďaka vozíku a barlam ale tiež mám na neho nervy ak ... a tie tvoje nervy môžu byt spôsobené aj tým že si nehybná a na neho odkázaná ako ja ... už len vydržať

basullinka
4. jan 2020

@marion09 tak nikto nie je 100 dokonaly. To, ze napriklad mi manzel da rolku niekde, kde ja nechapem naco, neznamena, ze je nevyzrete dieta. Naopak, ma tolko kvalit, ktore su pre mna podstatnejsie nez podobne pre mna nepodstatne ale usmevne veci.