icon

Kážete deťom učiť sa počas letných prázdnin?

Včera o 04:16

Dceru mam siestacku. Kazdy den jej kazem vyratat nejake priklady, alebo nieco si zopakovat zo skoly, diktaktu atd. Tak hodinku denne. Brble lebo ziadne ine jej kamosky vraj nemusia. Ako to mate vy?

Strana
z4
wolf_
Včera o 04:18

Za mňa sú prázdniny určené na úplne iné aktivity ako rátanie príkladov a opakovanie učiva zo školy. Za mňa toto fakt nie.

andreatytler
Včera o 04:34

Matika mu ide lahko a vyborne, tu nepotrebuje cvicit, ale pisanie ano a preto piseme dennik. Nie kazdy den, podla toho ako mame cas. Niekedy to napise za 15 minut a niekedy za hodinu.

unicornlady
Včera o 04:36

Cez prázdniny sa neučia, ale koncom augusta trochu áno, aby nemali taký šok, keď nastúpia znova do školy. Nejaké čítanie, písanie, počítanie.

matana2
Včera o 04:41

@anonym_autor my robime matiku, ale ze fakt len matiku lebo jej sa tazko pamata. Ked raz vie nieco vypocitat o tyzden to uz zasa nevie. Proste musime preopakovavat aby to nezabudla, ked teraz pravidelne pocitame tak vidim ze jej to ide,.ale akonahle polavime tak zabuda, straca sa v tom.

anonym_af824c
Včera o 04:45

Nasi maju prazdniny,neopakuju si nic.To ako keby aj my rodicia cez dovolenku chodime stale do prace,tiez si od nej chceme odpocinut,tak to doprajme aj nasim detom.Ved sa ucia 10m v roku.

anonym_5e74ac
Včera o 05:05

Nie, nerobíme nič. Prázdniny sú na oddych, ja cez dovolenku tiež nepracujem
Presunutá matka

rachel36a
Včera o 05:19

Samozrejme ze nie...ak by bol slabší žiak tak možno týždeň pred začiatkom školy by sme niečo zopakovali...ale hodinu denne cele prázdniny? Určite nie!

anonym_4e9451
Včera o 05:21

Dcera ide do stvrtej triedy. Jul ma na oddych. Len cita knihy. Minimalne pol hodinu denne. To ju bavi. Ale v auguste 4 krat do tyzdna matika. Ta jej nejde.

mirola
Včera o 05:21

nie, v ziadnom pripade.. su prazdniny a neuci sa nic.. uci sa cez skolsky rok..Toto by som mu nikdy neurobila..

anonym_69a2e2
Včera o 05:24

Chudak dcera. Verim, ze v case tvojej dovolenky tiez odbehnes kazdy den aspon na hodinu do prace, aby si nevysla z cviku. Nepoviem, keby bola prvacka, ze nieco si kratko napise, precita... ale siestacka kazdy den hodinu priklady a diktat? Mas na to aspon jedno logicke vysvetlenie preco ju to nutis robis?

martinka13
Včera o 05:36

Nie. Dosť sa tento rok obaja namakali cez rok. Nech oddychujú. Rátam že tak týždeň pred začiatkom školy sa mladšia pozrie na nejaký diktát.

kacena4
Včera o 05:41

staci posledny tyzden opakovat

beata_k
Včera o 05:43

Hodinu denne cez cele prazdniny? Zena, nezartuj a nechaj dieta zit.

anonym_83c4a6
Včera o 05:44

Nie, vôbec nie. Ty tiež pracuješ denne cez dovolenku z práce?

ivik4
Včera o 05:51

Nie
A kazdy den ? 😵‍💫 boze...

anonym_a50194
Včera o 05:56

@anonym_autor ty si bez srdca...hodinu denne a kazdy den? Si dobre padla na hlavu

anonym_ec4aca
Včera o 06:00

@anonym_autor myslím, že deti majú za celú mladosť škôl až-až. Tiež majú právo na vypnutie, oddych, zmenu. Iba ak by dieťa samo iniciovalo potrebu niečo si pocvičiť, zopakovať.

bg92
Včera o 06:01

Kazdy den? Az mi ostalo smutno
Moj otec ma toto nutil robit tiez a odvtedy matematiku bytostne nenavidim a mala som k nej a mam doteraz neskutocny odpor (aj ked som ju vedela)

sulphur
Včera o 06:15

Ja rešpektujem Tvoje rozhodnutie ako matky, sama vieš, čo na Tvoje dieťa funguje 🙂 Takže kľudne pokračuj, ale ak chceš dá sa to robiť aj menej "násilne". Zapojením do bežného života - pošli ju na nákup, nech si spraví rozpočet podľa letáku online, recept jej daj v rôznych jednotkách - nech si všetko preráta napr. na gramy, nech vypočíta dávku hnojiva na kvety na 5 litrov vody atď. Keď idete na výlet, nech si pripraví výklad o nejakej lokálnej zaujímavosti (historia, príroda, osobnosť, .. čo ju zaujíma) Maximálne využíva a piluje skills a ani to nemusí byť hodina denne a ani si nevšimne, že opakuje do školy (a aj do života) 🙂

anonym_96385f
Včera o 06:25

ucivo sa da zopakovat aj inac ako robenim uloh, ale na to treba aktivneho rodica, ktory vyuzije prilezitost a okolnosti aby nenasilne naviedol debatu na ucivo, ktore sa preberalo.

ludkka0407
Včera o 06:27

@anonym_autor mam prvaka, ktory bude pravdepodobne mat niektoru s dysiek, takze ano, kazdy den precita jednu stranu z knizky podla svojho vyberu a prepise z nej jednu vetu. Zaberie mu to tak mozno polhodinu. A tretiacku, ktora je velmi sikovna, uci sa rychlo a lahko, tak tiez si precita jednu kapitolu z knizky a vypise vybrane slova, jej to zvycajne trva max.10 minut. Pripadne hrame hry ako napr. "povedz 5 slov na nejake pismeno", pripadne slovny vlacik (povies nejake slovo a dalsi pokracuje s dalsim slovom, na ktore sa to predosle konci)

anonym_3025b2
Včera o 06:32

ako dieta som vzdy musela robit matiku aj slovencinu, moje deti budu musiet tiez

gejb
Včera o 06:33

@anonym_autor toto mi príde ako dosť kruty trest. Prepadla? Alebo si ju našla fajčiť?

tinka_1807
Včera o 06:37

@anonym_autor No prirovnám to k tomu, že by ti zamestnávateľ kázal hodinu denne pracovať počas dovolenky…. Nemá to takto byt.
Stotožňujem sa s tvojou dcérou. Prázdniny sú na oddych. Učiť sa môžete spolu zážitkovú formou typu vezmi ju na túru kde je napríklad náučný chodník, alebo do múzea a pod. Ale Niw rátanie príkladov každý deň. Tým jej učenie len znechutíš. Učenie ma byt radosť. Zahrajte si spolu Meno- mesto- zviera -vec, kúp nejakú spoločenskú hru, napríklad spoznávanie miest a pod.
Ale nenut ju učiť sa formou školy.

Takýmto štýlom jej môžeš skutočne uškodiť, lebo učenie bude naozaj neznášať.

simsalabim
Včera o 06:40

@anonym_autor nikdy sme s detmi cez prazdniny nic nerobili. A ani mna do toho nikdy nenutili. Bola som v soku, ked som pocula, ze to niektore maminy robia.

anonym_9f2e2e
Včera o 06:42

@anonym_autor áno samozrejme precvičujeme, prešiel ani nie mesiac a zabúda na všetko. Nevie sa pohnúť.
Ale nerobíme to každý deň.

lucy_ms
Včera o 06:44

Dcéra ide do tretej triedy, každý deň číta, lebo sama chce. Ak by nechcela, určite by som niečo vymyslela, aby čítala aspoň každý druhý deň. A tak 3-4krát do týždňa niečo píše, počíta, všetko v rámci hry, tvorenia..

anonym_c95d61
Včera o 06:44
@sulphur

Ja rešpektujem Tvoje rozhodnutie ako matky, sama vieš, čo na Tvoje dieťa funguje 🙂 Takže kľudne pokračuj, ale ak chceš dá sa to robiť aj menej "násilne". Zapojením do bežného života - pošli ju na nákup, nech si spraví rozpočet podľa letáku online, recept jej daj v rôznych jednotkách - nech si všetko preráta napr. na gramy, nech vypočíta dávku hnojiva na kvety na 5 litrov vody atď. Keď idete na výlet, nech si pripraví výklad o nejakej lokálnej zaujímavosti (historia, príroda, osobnosť, .. čo ju zaujíma) Maximálne využíva a piluje skills a ani to nemusí byť hodina denne a ani si nevšimne, že opakuje do školy (a aj do života) 🙂

@sulphur presne takto si ma dieta "opakovat" do skoly, ked uz. ale hodina uloh denne je sialene

anonym_c95d61
Včera o 06:47
@ludkka0407

@anonym_autor mam prvaka, ktory bude pravdepodobne mat niektoru s dysiek, takze ano, kazdy den precita jednu stranu z knizky podla svojho vyberu a prepise z nej jednu vetu. Zaberie mu to tak mozno polhodinu. A tretiacku, ktora je velmi sikovna, uci sa rychlo a lahko, tak tiez si precita jednu kapitolu z knizky a vypise vybrane slova, jej to zvycajne trva max.10 minut. Pripadne hrame hry ako napr. "povedz 5 slov na nejake pismeno", pripadne slovny vlacik (povies nejake slovo a dalsi pokracuje s dalsim slovom, na ktore sa to predosle konci)

@ludkka0407 ked je sikovna a ide jej to, tak by som radsej "opakovala" nenasilnou formou, hry a pod. ziadne prepisovanie a pod. ved jej tym pokazite radost z ucenia. k dis sa vyjadrit neviem

anonym_8e44c8
Včera o 07:04

@anonym_autor hodinu denne každý deň? To je prehnané. Sú prázdniny, majú svoje opodstatnenie, dieťa si ma prioritne oddýchnuť. Daj čítať knižku s podmienkou, že bude dočítaná kým skončia prázdniny. Dieťa si samo určí koľko kedy prečíta. Ale chápem, že takýto systém nemusí u každého fungovať a treba to aj kontrolovať. A príklady dávam len 1x do týždňa, zopár tak 20 a jedna slová úloha.

Strana
z4