icon

Som divná ja alebo on?

9. aug 2022

som 2 roky vo vztahu. a v poslednej dobe som z neho velmi frustrovana.

a neviem, ci som ja pricinou, ze som stale nespokojna a prilis narocna, alebo su na moju nespokojnost objektivne priciny.

v skratke o nom:
40 rokov, nikdy zenaty, ziadne deti, ziadne zavazky, byva sam v prenajatom jednoizbaku, zije viacmenej od vyplaty k vyplate - rad sa o seba stara, dozici si.
ma velmi blizky vztah k rodicmi, chodi k nim takmer kazdy den.

v skratke o mne:
40 rokov, rozvedena, mam deti, financne zabezpecena, rodinu nemam. mam iba deti a jeho.

pricina mojej frustracie:
sme spolu takmer dva roky, ale nemam pocit, ze sa ten vztah niekam posuva. sme spolu denne cca 1-,5-2 hodiny, z coho minimalne 1 hodinu su okolo nas aj moje deti.
v noci nebyvame spolu vobec. so mnou a s detmi ide obcas na celodenny vylet cez vikend, ale to sa stalo tento rok presne 3 krat.
byvat s nami nechce. ze zatial sa na to neciti.
ja neviem, ci je to vekom alebo cim, alebo ci som ja divna, ale proste mam predstavu, ze clovek vo vztahu chce s tym druhym travit co najviac casu. on taky nie je vobec. on ma proste svoj rezim a ide podla neho. ked som bola tyzden prec, tak mi povedal, ze on je s tym v pohode, vsak nie je vsetkym dnom koniec.

napr. teraz v lete ma rezim, ze chodi kazdy den taky mensi vystup na kopec. pride z prace, urobi si kavu, posedi, oddychne, okolo piatej ide na kopec, vrati sa o siedmej, ide k rodicom, lebo mama mu chysta obedy do prace, tam sa zdrzi 1-1,5 hodiny, lebo to sa nepatri, len prist a zobrat jedlo, a ked ide odtial je uz pol deviatej. takze za mnou uz nejde, lebo chodi spavat o pol desiatej, a to uz mu potom casovo nevychadza.
a absolutne nechape, ze preco mi to vadi. argumentuje tym, ze jemu ten vystup na kopec robi psychicky dobre a ze k rodicom si pre obed chodit musi, ked uz mu mama navarila.

a to je stale takto. aj teraz v nedelu, deti boli prec, bola som sama doma, ale neboli sme spolu, lebo on si potreboval dat oprat, upratat, nakupit a tieto cinnosti mu zabrali cely den. taka alternativa, ze by som mohla byt s nim napr pri nakupe, to mu vobec nenapadlo.

vobec nehlada sposoby akoby sme mohli byt spolu viac, on ma proste svoj rezim a toho sa drzi. ked sme spolu, tak je uzasny, to mu naozaj nemam co vycitat. ale mi chyba ten pocit, ze on akokeby nestal o to, aby sme boli spolu viac. ze jemu to takto vyhovuje. a ja som z toho frustrovana, lebo potom nemam pocit, ze ten vztah ma nejaku buducnost. on mi stale hovori, ze potrebuje viac casu.

ja som taka, ze chcem stale vsetko hned. to si priznavam. ale aj tak, no, dva roku su celkom dost dlha doba, nie? ci moc tlacim na pilu?

aniiina
26. okt 2022

tak ako to dopadlo 😀

autor
26. okt 2022

@aniiina no. Este sme spolu ale myslim ze to ide cele dole vodou. Ako prisla jesen, tak spolu takmer nie sme - uz bol asi tri krat chory, alebo sa mne nedalo.
Ale aj dva pozitivne body - vyriesili sme spolocne spanie, chodim spavat ja k nemu 🙂 dokonca mi dal aj kluce od bytu
A sobotne vecery uz netravi s rodicmi ale chodi k nam a hra spolocenske hry so mnou a s detmi

Ale furt to skripe na tom jeho nedostatku nejakeho entuziazmu alebo ako to nazvat. Napr ma nadchu, tak sa odmieta stretnut. Alebo ma nafuknute brucho, alebo ma zly den v robote. Staci hocijaka banalita a on chce byt sam a nerozumie preco to beriem osobne. S tymto mam ja najvacsi problem. Ze za posledny mesiac sme boli spolu dokopy par hodin. Konecne prisiel vikend kedy sme mohli byt spolu. Ale neboli sme. Lebo ho bolel zaludok. U rodicov samozrejme bol. Aj v obchode. Ale mne hned v piatok oznamil ze cely vikend sa urcite neuvidime. A ked sme si pisali, tak ma zrusil, ze on sa ide divat na dokument - pozeral z netu, takze ho mohol kedykolvek zastavit.
To su take drobnosti, ja neviem, mozno som ozaj ja ta vadna, ze mi to vadi 🤷‍♀️

cacianka
27. okt 2022

Si vadná že mu to žerieš....
Prepáč , obrazne.
Všetky jeho činnosti sú mu prednejšie, nič mu nie je, ale keď by mohol byť s tebou tak ho bolí žalúdok,alebo má sople.
Ja by som takéhoto cocota nechcela,

autor
27. okt 2022

@cacianka bolel ho zaludok lebo sme mali obaja crevnu virozu. Ale ziadne hnacky ani vracanie, len nas oboch bolel zaludok. Ja som mala predstavu, ze teda proste spolu prelezime cely vikend. A on to rezolutne odmietol, ze on je z toho unaveny, ze chce klud. Ale k rodicom samozrejme isiel 🙂
Stale mi opakuje ze on potrebuje svoj osobny priestor a ze chyba je vo mne ze mu ho nedavam.
Ale nevadi, ja uz som sa celkom odosobnila a uz to tak neprezivam a robim si svoj program, nebudem sa nikomu doprosovat.
Len mam proste pochybnosti o sebe ci som divna ze mi vadia taketo veci

cacianka
27. okt 2022

On nie je partner pre teba, nie ste kompatibilní pre bežný život. Ak ti to vyhovuje, ok, buď s ním, teda on bez teba, ale nemat pri sebe blízkeho človeka, spontánneho, by mne nevyhovovalo.
Ja som ľudská bytosť, nie trieda kde príde učiteľ podľa svojho rozvrhu, inak nie. Dokonca dobrý učiteľ sa aj inak stavia ku svojej triede, hľadá častý ako zlepšiť dizajn triedy aj tie vzťahy medzi žiakmi

autor
27. okt 2022

@cacianka ano, mas pravdu, nie sme kompatibilni. v kazdom inom smere si rozumieme a tento jeho pristup mi na zaciatku nevadil, lebo vsak sme boli spolu kratko. ale ked sme spolu uz dva roky a zlepsilo sa to len minimalne, tak s tym nie som uplne vysporiadana. ja viem, ze ma ma rad a ze mu na mne zalezi, ale strasne ma to ubija, ze ako casto uprednostni byt bezo mna nez so mnou. chapala by som to,keby mal nejake aktivity, nieco rozumne, comu by venoval cas, ale on len proste lezi doma v posteli a diva sa na telku.
ano, je malo spontanny a dokazu ho rozhodit uplne malickosti, vidno, ze nema deti. 🙂
napr,minule sa tak skaredo porezal ziletkou, takmer 10cm rana a jeho to tak rozhodilo, ze to musel hodinu predychavat a pokazilo mu to cely den.

aj s tym zaludkom, mna tiez bolel, napriek tomu som upratala dom, skakala okolo deti a pracovala. on si zobral dva dni volno v praci plus este aj cez vikend bol doma a lezal pred TV. ako keby sa vobec nedokazal nejako premoct alebo zatat, on vsetko potrebuje mat tip top inak je v obrovskej nepohode.

simca06022011
27. okt 2022

no a teraz povedz, ci ti to stoji za to? :D stracat cas.. na tvojom mieste ak treba poobzeram sa po inom, alebo si teda tohto tutulka necham ako "obcasne" spestrenie zivota, lebo viditelne to nikam nevedie...
a to s tou chorobou je normalne aj pri inych chlapoch, staci ze 37,2 a uz idu do komy, nedaj boze ze nieco boli.. ved to pozname :D

autor
27. okt 2022

@simca06022011 ano, nevedie, na zaciatku som mala pocit, ze by mohlo, ale takto tazko, no. on proste potrebuje mat vsetko perfektne a dokonale. ale tak to v zivote nefunguje. urcite tam zohrava rolu aj to, ze nema deti. to by bol trosku viac prisposobivy 😀

simca06022011
27. okt 2022

nehra to v tom rolu, nebol by viac prisposobivy, tuto povahu by si odniesla matka jeho deti, on by sa stazoval utekal a ona by tahala vsetko... ked tak max by z dialky kazil vychovu.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
erika237
27. okt 2022

Autorka: nechce sa mi znovu citat celu diskusiu, reagujem na tvoje posledne prispevky… mam pocit, ze nechces ostat sama, bez partnera a nie si ani prva ani posledna s tymito pocitmi, lenze ide o to, ze ty vlastne sama si. Ja by som sa prestala ozyvat a vyhladavat ho, dala by som si nejaky cas na to byt sama a potom by som vyskusala stastie.
Podla mna ty nie si vobec divna, ani narocna, ina normalna, ktora chce nieco zazit a nie vacsinu casu pozerat telku alebo net.
Mala som chvilku podobny typ chlapa pri sebe, on fajn, vzdelany, prijemny, ale aby sme sa videli nebola nikdy sanca, lebo vzdy bolo nieco ine.

autor
27. okt 2022

@erika237 ano, to si celkom vystihla. nechcem ostat sama. nemam rodinu ani nikoho blizkeho, vsetky kamosky maju svoje rodiny, mam celkom rusny a aktivny zivot, ale nikoho blizkeho okrem neho. ked sme spolu, tak je to super, dokazeme sa rozpravat hodiny, piseme si priebezne cele dni, je to velmi dobry clovek s uzasnymi vlastnostami. len akurat asi nie uplne ideal na vztah.
ked potrebujem nieco pomoct okolo domu - porubat stromy, nosit drevo a pod, tak to pre mna urobi vzdy bez vahania.

je to take zvlastne, lebo keby mu zavolam, ze prid, lebo sa citim osamelo, tak nepride. ale keby mu zavolam, ze prid, doviezli mi drevo a potrebujem ho vylozit, tak to pride.

autor
27. okt 2022

@simca06022011 on ked uz je tu so mnou, tak on mi doma pomoze upratat, aj s detmi mi pomaha, o vychove sa bavime, ked sme spolu, tak je to uzasne, to mu ozaj nemam absolutne, co vycitat, aj preto som stale este s nim.

aj to si na nom velmi cenim, ze ked ma deti neposluchaju a ja sa na ne hnevam, a potom pridu za nim, tak on im dohovori, ze sa skaredo chovali k mame a on sa na nich teda tiez hneva, cize sa vzdy postavi za mna, co sa tyka vychovy.

v podstate nase jedine konflikty su o tom, ze ja mu vycitam, ze so mnou travi malo casu, resp ze cas ktory by sme mohli travit spolu radsej travi s rodicmi alebo pred TV.

autor
27. okt 2022

@neanonymna no, uplne uprimne, ja uz som par tyzdnov v kontakte s jednym muzom. rozumieme si, zatial si len volavame, takmer kazdy den 1-2 hodiny. lebo byva 1,5 hodiny autom odo mna a ten by mi "papierovo" uplne sedel 😀 podobny typ ako ja, aktivny, dve dcerky ma v SS, ziadne red flags som zatial nezaznamenala a to sa ho pytam na vsetko mozne, sportovec, chystame sa stretnut sa, uvidime kedy a ako, lebo som to nechala v jeho rezii, ze nech nieco vymysli a naplanuje, tak som zvedava.

mircalla
27. okt 2022

@anonym To uz je potom o tom, ci si sadnete nazivo, najma ci prebehne chemia. U mna ked chemia nefunguje, zial dovi, dopo...ak ma nepritahuje, tak to nejde. Drzim palce

autor
27. okt 2022

@mircalla uprimne, nedavam tomu moc sancu, lebo zije relativne daleko, ale ako rozptylenie je to celkom fajn 😀

dankanka
27. okt 2022

Spravne to chapem ze nechces byt ani sekundu sama? Zo vztahu do vztahu? Ak uz hladas ineho, pusti druheho k vode..mne to pride take velmi sebecke, vypocitave..

autor
27. okt 2022

@dankanka nehladam cielene ineho. a nechcem ist praveze zo vztahu do vztahu. snazim sa to sama v sebe nejako si upratat, ze co vlastne chcem. uvedomujem si, ze uplne najlepsie by bolo byt nejaku dobu sama. ale zatial nemam gule na to, to urobit. :(

autor
27. okt 2022

@dankanka aj ked, v tomto sucasnom vztahu som akoby na polovicu sama aj tak, ked chcem ist na nejaky koncert alebo nieco, tak on nejde, cize chodim s kamoskami, ked chcem ist na vylet, tak 9 krat idem s kamosom a raz s partnerom, vacsinu noci travim sama (29 noci z 30), lebo jemu sa u mna zle spi, tak to nechce. v lete na dovolenke som bola tiez s kamoskou, lebo on nechcel, akoze, ten vztah sa posuva vpred, na zaciatku to bolo s tym stretavanim ovela horsie, ale velmi velmi pomalicky sa to posuva.
neviem, co mam robit proste.

simca06022011
27. okt 2022

stale si ho zastavas, neviem ci nechces si fakt priznat, ze nie neposuva sa to, nikam. Nie nie je uzasny ani ked ide o deti, jedna vec je mat deti 24/7 a ina prist k nejakym detom na navstevu a dohovorit im raz za uhorsky rok... aj si to tomu panovi uzasnemu povedala, co ti prekaza? uz si nepamatam ci sa to tu pisalo niekde... normalne, ze pocuj, malo sme spolu, malo tu spavas, nevyhovuje mi to... nepaci sa mi to a hento, ze nikam nechodis so mnou, musim chodit s kadekym?... da sa s tym nieco robit, posunieme sa dalej, alebo co?

mircalla
27. okt 2022

@anonym Ak ti sedi ako osoba, to je zaklad. U mna 2 pripadoch som si zazila daco podobne, v oboch pripadoch zafungovala aj chemia pri osobnom stetnuti. Ale teda neboli slovaci ani jeden

autor
27. okt 2022

@simca06022011 ano, zastavam sa. lebo som predtym mala iba jeden dlhodoby vztah, ktory bol uplne toxicky a nejako neviem, ze co je v poriadku a co nie. stale hladam chybu v sebe.

a ano, jasne, riesili sme to uz milion krat spolu a vzdy to skonci pritom, ze on potrebuje svoj osobny priestor a cas na seba a ja na neho tlacim a som netrpezliva a chcem vsetko hned. ze on je proste takyto a mam to akceptovat alebo si mam najst ineho.

on nevidi nic divne na tom, ze nedelne popoludnie radsej travi u rodicov nez s priatelkou. ze k rodicom chodi na nedelny obed, ale ku mne a k detom prist nechce. lebo on uz to ma tak zazite, ze chodi k rodicom. (okrem toho nedelneho obeda tam chodi aj v sobotu poobede plus 2-3 poobedia v tyzdni)
co sa ale aspon zmenilo je to, ze predtym aj sobotne vecery travil u rodicov, teraz chodi ku mne a hrame sa s detmi spolocenske hry.

on napr ani neznesie, ked sa ho opytam, ze o kolkej pride. ze on sa potom citi pod tlakom, ze musi byt niekde presne a on sa nerad citi pod tlakom. pride,kedy pride, maximalne mi da nejake hodinove okno, ze cca vtedy, ale aj to sa casto stane, ze aj tak pride neskor. a ked na to frflem, tak sa hned urazi, ze co riesim.

napr sme spolu neboli dva tyzdne. potom som mala volny den, aj on, tak som sa tesila, ze sa stretneme. mali sme cas do stvrtej. lenze on vstal az o 9:30. potom si dal kavu, potom siel na nakup a stretli sme sa nakoniec az okolo 12.
moja predstava bola, ze sa stretneme hned rano okolo 8-9. no, zial, prenho boli jeho veci prednejsie nez aby bol so mnou, aj ked sme sa dva tyzdne nevideli.

a ked som to ofrflala, tak sa zas urazil, ze co riesim, vsak nie je koniec sveta.

simca06022011
27. okt 2022

no tak toto je uplne v pohode vztah :DD cize za dva roky je uuuspech ze v sobotu vecer nie je s rodicmi. WOW. On nemusi na teba brat ohlad, ty na neho ano, lebo na neho "tlacis" a chces VSETKO rychlo a on potrebuje priestor :D No chudacik, este aby sme ho nepolutovali. Po dvoch tyzdnoch sa nevie s tebou dohodnut na den, aby ste boli spolu - aj na cas napr. aby si ho ty nemusela vyckavat a mysliet na to kedyyy asi tak sa dovali, kvoli svojmu pohodliu a pomalosti - o 12tej by som mu naplula do tvare :D Ako neviem ako zufala by som musela byt, toto trpiet, nehnevaj sa, ako nic v zlom...

autor
27. okt 2022

@simca06022011 ja stale citim, ze to nie je uplne ok. ale kks, on tak dokaze rozpravat, ze ma normalne presvedci, ze ja som vadna, ze mi to vadi.
a ja to uz netrpim, robim si svoj program.

ale dobre si to zhrnula, pobavila som sa 😀

heleninamama
27. okt 2022

Prepáč, ale Ty si vadná. Nemáš voči sebe žiadnu úctu a preto sa na Teba vešajú takéto chybné individuá. Normálna žena by s nimi totiž nestrácala čas, ale Ty vždy nájdeš dôvod prečo toto, prečo hento... Do toho si píšeš s niekým, kde sama vieš, že to nemá perspektívu. A život Ti uniká pomedzi prsty. Tipujem, ze normálny vzťah si ešte ani nemala. A robíš všetko preto, aby to tak aj zostalo.

autor
27. okt 2022

@heleninamama ano, chyba mi ucta a sebalaska, som si toho vedoma, akurat bohuzial neviem ako z toho von. uz som spominala, nemam rodinu, ani ziadnych blizkych ludi, nemam ziadny vzor ze ako to ma vyzerat po spravnosti.

a ano, komunikujem aj s inym muzom, ale som si vedoma toho, ze to nema perspektivu na vztah, to vsak neznamena, ze nemozeme byt kamarati, kamaratov mam celkom vela, vzdy som si s muzmi rozumela lepsie ako so zenami.

a nemyslim si, ze to, ze nemam v sucasnosti plnohodnotny partnersky vztah znamena, ze mi zivot unika pomedzi prsty 🙂
vela cestujem, karierne napredujem, venujem sa svojim hobby, aj detom. nesedim doma a netrapim sa

jamacka
27. okt 2022

Podľa mňa je to choroba starého mládenca. Je už moc zvyknutý na slobodu a samotu a zrejme sa bojí prevziať zodpovednosť a mať vlastnú rodinu. Ale veď načo, keď doposiaľ poznal mama hotel.A žije od výplaty do výplaty a ešte v podnájme?
Viem,že ho miluješ, ale zlož tie ružové okuliare.
Partneri sa navzájom najlepšie spoznajú, keď začnú spolu bývať, tam sa začnú ukazovať všetky nedostatky, ak sú medzi vami.Ale on sa očividne tomu akosi bráni.

autor
27. okt 2022

@jamacka ano, presne mam z neho ten pocit, ze sa boji akejkolvek zodpovenosti. nezije od vyplaty k vyplate, zarobi slusne, momentalne si mesacne vie usetrit 100-300€.
ohladom spolocneho byvania povedal, ze by do toho siel jedine vtedy, ked bude vsetko ostatne perfektne a nebudu medzi nami ziadne hadky a konflikty 😀

ze on nepojde s nikym byvat "na skusmo", ze jedine, ked bude mat istotu, ze to bude dobre 🙂

jamacka
27. okt 2022

No ja s tým mojim,keď sme sa dali dokopy, tak mi navrhnúl už po 2mesiacoch chodenia,aby sme začali spolu bývať .Tak sme aj začali a odvtedy sme spolu a plánujeme už aj svadbu. Byť na tvojom mieste by som sa na neho vykaslala, alebo sa skús s nim otvorené povypravat a povedz mu čo cítiš a že sa chceš posunúť ďalej, že ťa to tak už nebaví. Uvidíš aká bude reakcia, ak to bude také isté, tak by som to ukončila nadobro.

dankanka
27. okt 2022

Mas kamaratky s funkcnymi vztahmi? Tie nech ti su vzorom. Ja by som ho necakala doma.. prevo ty mas doma cajat a on si pride kedy pride? To co je za kretena. A ty nie si pod tlskom ze cakas?