icon

Som divná ja alebo on?

9. aug 2022

som 2 roky vo vztahu. a v poslednej dobe som z neho velmi frustrovana.

a neviem, ci som ja pricinou, ze som stale nespokojna a prilis narocna, alebo su na moju nespokojnost objektivne priciny.

v skratke o nom:
40 rokov, nikdy zenaty, ziadne deti, ziadne zavazky, byva sam v prenajatom jednoizbaku, zije viacmenej od vyplaty k vyplate - rad sa o seba stara, dozici si.
ma velmi blizky vztah k rodicmi, chodi k nim takmer kazdy den.

v skratke o mne:
40 rokov, rozvedena, mam deti, financne zabezpecena, rodinu nemam. mam iba deti a jeho.

pricina mojej frustracie:
sme spolu takmer dva roky, ale nemam pocit, ze sa ten vztah niekam posuva. sme spolu denne cca 1-,5-2 hodiny, z coho minimalne 1 hodinu su okolo nas aj moje deti.
v noci nebyvame spolu vobec. so mnou a s detmi ide obcas na celodenny vylet cez vikend, ale to sa stalo tento rok presne 3 krat.
byvat s nami nechce. ze zatial sa na to neciti.
ja neviem, ci je to vekom alebo cim, alebo ci som ja divna, ale proste mam predstavu, ze clovek vo vztahu chce s tym druhym travit co najviac casu. on taky nie je vobec. on ma proste svoj rezim a ide podla neho. ked som bola tyzden prec, tak mi povedal, ze on je s tym v pohode, vsak nie je vsetkym dnom koniec.

napr. teraz v lete ma rezim, ze chodi kazdy den taky mensi vystup na kopec. pride z prace, urobi si kavu, posedi, oddychne, okolo piatej ide na kopec, vrati sa o siedmej, ide k rodicom, lebo mama mu chysta obedy do prace, tam sa zdrzi 1-1,5 hodiny, lebo to sa nepatri, len prist a zobrat jedlo, a ked ide odtial je uz pol deviatej. takze za mnou uz nejde, lebo chodi spavat o pol desiatej, a to uz mu potom casovo nevychadza.
a absolutne nechape, ze preco mi to vadi. argumentuje tym, ze jemu ten vystup na kopec robi psychicky dobre a ze k rodicom si pre obed chodit musi, ked uz mu mama navarila.

a to je stale takto. aj teraz v nedelu, deti boli prec, bola som sama doma, ale neboli sme spolu, lebo on si potreboval dat oprat, upratat, nakupit a tieto cinnosti mu zabrali cely den. taka alternativa, ze by som mohla byt s nim napr pri nakupe, to mu vobec nenapadlo.

vobec nehlada sposoby akoby sme mohli byt spolu viac, on ma proste svoj rezim a toho sa drzi. ked sme spolu, tak je uzasny, to mu naozaj nemam co vycitat. ale mi chyba ten pocit, ze on akokeby nestal o to, aby sme boli spolu viac. ze jemu to takto vyhovuje. a ja som z toho frustrovana, lebo potom nemam pocit, ze ten vztah ma nejaku buducnost. on mi stale hovori, ze potrebuje viac casu.

ja som taka, ze chcem stale vsetko hned. to si priznavam. ale aj tak, no, dva roku su celkom dost dlha doba, nie? ci moc tlacim na pilu?

nnnuuunnn
15. aug 2022

To znie až neuveriteľne, že zrazu z ničoho nič, zmena, ktorú si snáď ani nemohol stihnúť uvedomiť a zaregistrovať a okamžite škrtol kopec a aj mamu obmedzil 😁 Nehovorím, že si si to vymyslela, verím Ti, ale že to tak rýchlo zabralo? To čo si mu urobila? 😂 Povedala si mu, že už to berieš lazo plážo?

alchemilkazltozelena
15. aug 2022

Muž má byť muž s veľkým M! A on mi pripadá ako taký trulko, že tu má postavte a tu budem naveky stát... Aspoň z tvojho popisu. Neviem, nechcela by som muža čo sa nevie v 40 rozhýbať.. nechce s tebou zaspávať, zobúdzať sa pri tebe, proste nič 😌 smutné...

autor
15. aug 2022

@nnnuuunnn ano. Normalne stacilo nanho prestat tlacit a zrazu sa vsetko da. Dnes som mala tie dve hodiny cas. Predtym by to bolo tak, ze by som mu o tom hovorila aspon dva dni vopred ze si ma na mna urobit cas. Planovala by som ako ho vyuzit a co budeme robit.
Teraz som to vobec neriesila, len ked zavolal z prace, tak som mimochodom spomenula, ze som bez deti a on sa hned chytil a zacal riesit ze za mnou pride a pod. A to som mu este povedala, ze vsak nech ide na kopec, ze ja si pojdem robit svoje veci. Tak to ze nie, on na kopec ist nemusi, budeme spolu.
Ale vcera napr som na vylet s detmi sla sama a on bol cely den sam a riesil si svoje veci - poriadok, obed si varil, nakup urobil, atd.

autor
15. aug 2022

@alchemilkazltozelena nie je trulko. To isto nie. S takym by som si nemala co povedat 😀 ale nema ambicie ani nie je cielavedomy. To mi vsak nevadi. Takeho som uz mala a bili sme sa povahovo. Tento je taky, ze mi kludne postrazi deti aby som sa ja mohla ist sama pobicyklovat.
Ale ano. To zaspavanie a zobudzanie mi velmi chyba 😕

autor
15. aug 2022

@mirkita ano. To si presne vystihla. Aj ten “moj” je taky. Najmensi tlak a zasekne sa. Ale presne toto funguje. Vykreslit mu moju predstavu a nechat ho, nech sa rozhodne ako chce.
Len pre mna je to o nervy, lebo ja som presne opacna. Vsetko potrebujem mat naplanovane a zorganizovane

autor
15. aug 2022

A teda. Musim priznat, ze okrem tychto mojich frustracii z toho ze ma na mna malo casu, tak je velmi starostlivy. Ked som mala napr covid, tak mi pri dverach nechaval drobne darceky - kvietok, cokoladku, ked som sa spalila, tak bez toho aby som cokolvek povedala, siel a kupil mi pantenol a natieral ma kazdy den, vzdy mi rad pomoze okolo domu s hocicim, nakup mi urobi, ked nestiham, deti postrazi.
Nikdy mi skaredo nepovie, nekrici, s detmi skvelo vychadza. To ma mozno tak frustruje, ze ozaj je uzasny partner, len proste sme malo spolu 😕

miadi
15. aug 2022

On vie byt uzasny partner tak na hodinu a pol. Vobec sa k sebe nehodite. Ale Jasne ze mà aj svoje pekne stranky ako kazdy . Keby ste spolu zili.. bolo by to uplne ine. A on to vie . Pozna sa tak ako ho ty nikdy poznat nebudes. On nie je zly clovek ale ani dobry partner len dobry kamos na chvilkove navstevy.

miadi
15. aug 2022

Keby sa mu zdalo lepsie zit stebou ver tomu ze davno by ste spolu zili. Jemu to vyhovuje takto . Ziadne recicky o tom ze nechce tlak mà cas nevie ci by to bolo dobre bla bla.On Proste vie co je prenho najlepsie a spolocny zivot s tebou to jednoducho nie je.

autor
15. aug 2022

@miadi ano. Mozes mat pravdu. Preto som sa prepla z rezimu: on je moj zivotny partner, do rezimu: lepsi kamarat ktory mi sprijemnuje cas.
Tym padom som ovela viac v pohode. A to je pre mna dolezite. Aby som bola ja v pohode. Aby boli deti v pohode. Uzivam si chvile ked sme spolu, ale viac od toho necakam.

autor
15. aug 2022

@miadi on vlastne nikdy s nikym nezil. Okrem rodicov. A aj to od nich odisiel cca 3 roky dozadu iba. S rodicmi ma zoznamil. Ti ma maju radi, stretavame sa. Niekedy aj bez neho.
Sme velmi rozdielni. Aj v tom mas pravdu. A ja som zamilovana. A nemam silu ani chut to teraz ukoncit. Urobila som to co dokazem a co je teraz asi najlepsie, zijem si podla seba a jeho vnimam ako pridanu hodnotu

miadi
15. aug 2022

Trpis lebo ho mas radsej ako on teba . Ale je dobre ze si to uz uvedomujes a ides sa trochu od neho emocionalne odputat. Si na dobrej ceste, tento vztah mà momentalne nejaku svoju hodnotu svoju funkciu len z dlhodobeho hladiska to nie je ono. Aspon vies ze snim netreba ratat do buducnosti . Bojis sa samoty tak vyplna ciastocne prazdnotu ale na to najdes aj ine osoby. A dovtedy lepsie ako nic., Drzim palce nech najdes lasku aku si zasluzis. Nech si raz uplne stastna lebo mam pocit ze to dobre ta v citovom zivote este len caka.

bluka2
16. aug 2022

Super, tak to znie dobre. Držím palce

dankanka
16. aug 2022

Ja by som z toho celeho ostala smitna, tiezby som sa snazila nastavit ako Ty. A nasledne by som casom asi uplne ochladla a zistila, ze ho ani nepotrebujem..

autor
16. aug 2022

@dankanka paradoxne, on sa teraz snazi viac. uvidime, ake to bude mat pokracovanie. a ako dlho ma to bude takto bavit.

autor
16. aug 2022

@miadi velmi by som chcela zazit este tie motyliky v brusku, skutocnu lasku, to vzrusenie, emocie, zimomriavky a vsetko okolo toho. bodaj by si mala pravdu a skutocne ma to este niekde caka 🙂

simca06022011
16. aug 2022

Ale prosim ta nezabijaj cas s mamickom... tutmak je to, so svojim rezimom a nie neplanuje ho menit, ked nevie kvoli tebe skratit navsetvu matky, nevie nic zmenit.
A mna by teda 40tnik v tomto stave, denno denne u mamicky, ktora mu navari chudacikovi synacikovi, vobec nelakal. Vobec. On netusi co je to zivot, nic nema, vegetuje si a uziva. V 40tke nepripustne pre mna

autor
16. aug 2022

@simca06022011 on zas nie je takyto mamickar. On je skor pragmatik - mama vari otcovi, tak jej je jedno, ze navari o nieco viac a ma aj syn.
Ked jeho rodicia su prec, tak si navari sam alebo si obed kupi.
A nechodi k nim kazdy den, ale minimalne 4x do tyzdna ano.
A on zmenit veci vie, ale musi to byt prenho relevantny dovod. Napr ked chcem aby prisiel skor lebo chcem byt s nim, do toho sa mu moc nechce. Ale ked potrebujem aby prisiel skor, lebo mam napr trening a nemam nikoho k detom, tak to ochotne pride. Aj sa sam ponukne.

nnnuuunnn
16. aug 2022

Mňa ten tvoj "chlap" unudil už len čo o ňom čítam 😀 ale poznala som rovnakého, akurát, že on bol tak lenivý, že aj stretnúť sa so mnou mu trvalo vždy mesiac až dva. 😀 Ale tiež chodil k mamičke kazdy deň na obed, stravil tam tak 3-4 hodinky s rodinou, jeho brat ešte býva u rodičov, tiež majú pred 40tkou. Zdedil byt po babke, takže teraz býva sám, ale pol dňa stravi u rodičov. Jeho životný štýl je pracovať denne 1 hodinku, aby mal na nájom, jedlo ma u rodičov, deti nemá, tak nejako zarábať nepotrebuje. O ženy záujem nemá až tak. Jemu vraj byť sám už vyhovuje.

autor
16. aug 2022

@nnnuuunnn on nie je lenivy. Pracuje manualne od 6-14, ale je strasne pomaly vo vsetkom, lebo strasne vsetko riesi a vsetko musi byt tip top. Ale ano, je omnoho menej akcny ako ja. Na druhu stranu, mne ozaj stiha malokto a on je aspon taky, ze mi necha priestor, ze nevyzaduje aby som sa akokolvek obmedzovala. A k rodicom chodi vacsinou na hodinu, nechodi na tak dlho. To iba v nedelu, vtedy tam travi cele poobedie lenosenim. Z toho ma ide porazit. Na druhu stranu, ja keby som nemala deti a bola zvyknuta na svoj klud a pohodu, tak by som asi tiez vitala jedno poobedie v tyzdni len tak prelezat

mircalla
16. aug 2022

No ak mu o 14 hod padla ma kvantum casu....Ja robim do 17-18 hod a zacinam skoro rano...Plus sa sama staram o 2 deti....Mne sa zda, ze casu ma dost. V podstate okrem toho, ze chodi do prace nema ziadne zavazky ci povinnosti

autor
16. aug 2022

@mircalla ano. Vsak to. Pardon, do 14:30 robi.
Pride domov, sprcha, kava, to je tak pol stvrtej. Potom ide na nakup, chysta si veci na druhy den do prace - desiatu si robi napr tak, ze ma male misky a do nich si nachysta nakrajanu zeleninu, syry a sunku. Medzi 4-5 chodi na kopec. To mu zaberie tak 2 hodiny. A ku mne potom chodi okolo 7 a 8:30 odchadza. Alebo ide k rodicom a nie ku mne.
Jemu len ten nakup trva hodinu. Nad vsetkym strasne rozmysla a riesi.
Ked sme isli napr na trojdnovy pobyt, v lete, na dve noci, tak on si zbalil 3! rozne mikiny lebo nevedel, ktora mu bude najviac pasovat.
Alebo ked u mna umyvame akvarium - mne to trva hodinu. Jemu to trva tri hodiny, lebo to musi byt proste dokonale.
Asi tym, ze nema deti, tak nie je zvyknuty kmitat. Na vsetko ma dooost casu.
Alebo je proste taka povaha. Kupujem mu tricka s motivom lenochoda 😀

alchemilkazltozelena
16. aug 2022

Nebude on asperger? Akože celkom vážne teraz... Lebo to čo opisujes vyzerá na túto diagnózu...

autor
16. aug 2022

@alchemilkazltozelena uz sa to tu riesilo. Len u Aspergerov je typickou crtou ze su egocentrici a nedokazu sa vcitit do druheho. On je naopak velmi empaticky a laskavy. To aspergeri nebyvaju

autor
16. aug 2022

@alchemilkazltozelena a nepotrebujem ho skatulkovat do diagnoz, to je v konecnom dosledku asi jedno

mircalla
16. aug 2022

2 hodiny si do malych misiek rozdeluje sunku, syr a zeleninu? Pomoc. Akoze strasne by som sa nudila, taky metodicky suchar, vsetko presne neplanovane. Akoze neviem si ho predstavit pri sexe, nic v zlom....Zrejme aj to ma naplanovane....
Ale on sa musi cely zivot podvedome vyhybat stresu a zmenam. Je zjavne, ze akakolvek zmena by ho totalne rozhadzala....preto nema vlastny byt - stres, preto nema lepsiu pracu - tiez stres, vztah - stres....
Napada ma, ako by zvladat nejaku tazku zivotnu situaciu? Mozno sa v ziadnej este neocitol. Rozhodnutiam a zmenam sa vyhyba ako vie, ale ta tazka situacia raz pride

simca06022011
16. aug 2022

Ani nevies ako dobre robi ze sa k tebe nestaguje. Ty si zalubena ale v praktickom živote takého oardon za vyraz tutka spomaleneho a riesiaceho neviem co celu vacsnost by podla mňa maloktora zena dala a to mam fakt doma chlapa co mu navrtat dieru do steny trva rok a všetko riesi.

alchemilkazltozelena
16. aug 2022

@mircalla typický asperger... Dám ruku do ohňa že ten chlap má aspergerov syndrom... Lebo toto normálne správanie nie je.. a presne ako si napísala aj ty.. všetky zmeny ho stresuju atď..

autor
16. aug 2022

@mircalla niee. Nie dve hodiny. Iba 30 minut 😀
A on praveze nie je taky ze planuje. On ma rad tu svoju rutinu a mimo nej si ten cas nerad nejako planuje. On si pusti napr tv - stale dookola ten isty serial, aj ked ho videl uz niekolkokrat. Ze ho to ukludnuje. So mnou pozera aj nieco ine, ale ked ma na vyber, tak pozera stale ten svoj.
Nieco na tom strese a zmenach bude, nema to moc rad. Chcel predat gauc a rok mu trvalo kym sa odhodlal ho dat na bazos.
A pracu on ma celkom dobru. Sme z maleho mesta zo stredu svk a ma v cistom cez 1000€. Ale chce zmenit, len nevie najst taku, kde by tolko zarobil.
A v sexe je praveze uplne super. Velmi kreativny, pocuva ma, castokrat aj vyciti co chcem bez toho aby som mu povedala. Nechce sa mu tak casto ako mne, to je pravda, ale nie je to nejaky vyrazny rozdiel. Ja napr mozem 7x tyzdenne a jemu staci 3-4x.

A ano. Toto mam presne aj ja obavy. Ze ak pride ozaj nejaka tazka zivotna situacia, tak si myslim, ze to nezvladne. On ma stres uz len z toho ked ide kupit novu pracku 🙄

autor
16. aug 2022

@simca06022011 mozno paradox, ale moj otec je velmi podobny 😀

miadi
16. aug 2022

Nic nie je paradox.. Chlapi sa vzdy viac snazia ked zeny vychladnu.. a ani to ze ti pripomyna otca nie je nahoda.. on mà vlastne tu horu radsej ako teba . Na nu mà viac cas.. teda na svoj relax.