Som divná, keď nechcem s dcérou prespávať u svokry 15 minút od nášho bytu?
Ahojte, otázka znie jasne.
Pre objasnenie, manžel je väčšinu času pracovne mimo SK.
Problém nastal už v tehotenstve, keď si svokra myslela, že celé tehotenstvo budem bývať u nich. Odmietla som. Posledné 2 mesiace som to tehotenstvo síce ťažko znášala, ale ja si rada vecami prechádzam sama. Vtedy som jej to dala jasne najavo.
Týždeň pred narodením dcéry nám zariadili izbu, kde vraj budeme, keď prídeme.
Vraj máme malý byt (zatiaľ 2i, v tom období sme väčší nezohnali, nemali sme v pláne bábätko a samozrejme mali sme aj svoj budget) a že sa lepšie funguje v dome, keď má človek dieťa. To hovorila svokra mojej kamarátke.
Ja sa nesťažujem. Tým že som väčšinu času sama s malou mi malý byt nevadí a vyhovuje mi, že sme v meste, aspoň nemusím chodiť všade autom a mám všetko po ruke.
Včera sme sa samozrejme s manželom pohádali, nakoľko sa zajtra vracia domov. Pretože máme ísť zajtra k jeho rodine cez deň a iniciatívna svokra nám už prichystala "čisté periny" a upratala izbu.
Ja som manželovi povedala, že ja tam s dcérkou spať nepôjdem. Dcérka má 6 týžnov. Neviem si predstaviť spať ešte mimo svojho. Všetko baliť kvôli jednej noci a ešte len 15 minút autom od nášho domova. Máme svoj režim, aj predspánkový rituál, nevravím, že niekedy nepôjdem spať mimo, ale určite sa na to teraz necítim.
Som len ja divná alebo ako ste fungovali vy?
nie si divná, ja by som sa správala tak isto. Keďže s malou si prevažne ty, manžel musí rešpektovať pravidlá a režim, aký máš nastavený ty - keď je to navyše rozumný režim
Nemusis tam spat a nie si divná . Mladsia má 3 , ešte tam nespala ani sama , ani so mnou . So staršou sme tam prespali par krát , keď prišla aj švagriná na Vianoce alebo Silvestra a chceli sme spolu dlhšie posedieť a pokecať . Vzdialenosť 5 km .
Mna len napadlo.. a kebyze sa spyta tvoja mama? Ci pridete..
Ja si napriklad myslim ine .. kedze ste 15 min cesty, pobalit ti treba strasne malo veci, ved je to mini babo.. hracky netreba.. ma 6 tyzdnov.. okupat netreba, take male sa vobec kazdy den kupat nemusi.. na postielke by som trvala a vysvetlila ohladom srdca, ze treba monitor a bodka, inak prespavacka nebude.. s miminami sa chodi takto najlepsie.. nespia este 😀 6 mesiacov+ mozno ak prespi celu noc nahodou, tak je to uz na zvazenie.. ale inak.. ja by som isla.
Ja mam svokrovcov vzdialenych rovnako ako ty a ani jednu noc sme tam este neprespali a to ma malá 15m. Ani u mojich rodicov sme nespali a oni su vzdialeny rovnako. Cez den ano, to ked sme na navsteve alebo ideme na cely den ,tak tam spi. Ale na noc nie to by som k svokre vobec nesla aj ked ju mam rada a je to dobra zena.
Ja nechápem čím to je, že tým svokrám takto prepína po narodení vnúčaťa, alebo ešte pred ním.. Aj moja svokra detto 🤦♀️
@elizabet173 je to o tom ako sa kazda z nas citi 🤷🏻♀️ preto som polozila autorke otazku, ci by isla k mame. Ja by som napriklad isla.
Úprimne, ja nechodím spať ani k svojim rodičom. Obaja sme už naučený na našu posteľ, na náš komfort. Prídeme pozrieť ale domov ideme spať vždy. K svokre taktiež chodíme len pozrieť. Mne moja vlastná mamina navrhla že po pôrode môžme k ním ísť bývať aspoň na mesiac. Hneď som povedala že tak toto nie, my máme už vlastné pohodlie. Takže vôbec niesi divná, len máš rada svoj kluď a pohodlie aj keď oni by najradšej len pomáhali a nemyslia to zle. Taktiež ale muž by sa mal prv dohodnúť s tebou a potom sľubovať mame. U nás to takto funguje. Bez toho aby sme sa nedohodli prv my dvaja na hocičom, nehovoríme alebo neslubujeme druhým nič.
Som vydata skoro 10 rokov a teda bez muza som bola u jeho mamy asi 2x aj to len na navstevu kvoli detom. Raz tam bola so mnou moja mama a raz mama a babka. Spat by som tam nespala sama bez muza vobec a ani s detmi... A to teda svokra byva 200km od nasich...
Takze nie si divna, je to absolutne v pohode.
Ak má bábo iba 6 týždňov, to by som nešla...ak by som to tak cítila....to určite. Aj keď my sme boli s 2 ročným a 10 týždňovou na dovolenke na Liptove a super. Bábo vtedy ešte veľa spinká a užila som si to....
Ale chcem upozorniť na jednu vec....ak máš svokru, ktorá je fayn....buď opatrná v tom, že chces mať dieťa iba pre seba. Postupne ju pusti k vnucatku. Ak bývajú blízko, ešte to možno bude fayn, keď vám dieťa postrážila a dieťa bude zvyknuté na starých rodičov. A neskôr, keď bude chodiť do školy/škôlky, že sem tam postrážila. Ver mi, je to veeeelka pomoc.
A ešte jedna vec. Neviem, či máte dcérku, alebo syna. Myslí aj na to, keď by sa tebe raz narodilo vnucatko...že by si chcela byť súčasťou jeho života. A evidentne tvoja svokra sa teší. Lebo predsa moja mama a moja svokra nie je to isté. Ale ja sa snažím byť v tomto férová. Ale uznajme, že svokre asi nedovolíme toľko, ako vlastnej mame.
Lebo naozaj tu sem tam vidím ženy, čo svoje dieťa ani ako 1 či 2 ročne svokre nedajú ani za toho boha. A tým sa nikoho nechcem dotknúť....🌷

Nechápte ma zle, ja mám dobrý vzťah so svorkou. Mám ju rada, rešpektujem ju, ako matku, svokru, babku.. Len toto spanie jej a môjmu manželovi nikdy asi nevysvetlím :D Oni sú schopní,obrazne napísané, prespať aj u susedov, je im to jedno. Ale ja sa im v tomto nemienim prispôsobovať. Takže ďakujem za vaše komentáre a čas.
P.S.: Nakoniec sa to vyriešilo samo, manžel sa síce vráti domov, ale hneď na to odchádza na ďalšiu služobku, tak tým pádom je to vyriešené a budeme doma 🙂 Ale toto si sem odložím, určite toto nebola prvá, ani posledná situácia (potom to manželovi ukážem :D )