icon

Nechcem, aby sa k nám nasťahovala svokra

pytame_sa_za_teba
15. jún 2026

Svokra sa dostala do situácie, keď bude musieť opustiť súčasné bývanie a reálne nemá veľmi kam ísť. Manžel automaticky navrhol, že by sa nasťahovala k nám, aspoň na nejaký čas.

Lenže ja si to úprimne neviem predstaviť. Nemáme zlý vzťah, ale sme veľmi rozdielne povahy a už teraz mi občas lezie na nervy, keď je u nás pár dní. Predstava, že by sme spolu bývali pod jednou strechou mesiace, ma dosť desí.

Zároveň si pripadám ako hrozný človek. Veď ide o jeho mamu a naozaj sa ocitla v ťažkej situácii.

Ustúpili by ste, alebo by ste trvali na tom, že spoločné bývanie nie je dobrý nápad? Alebo by ste sa skúsili prekonať? Obávam sa, že z "na nejaký čas" bude nastálo.
Ešte upresním, že za to, ako dopadla, si môže svojimi zlými rozhodnutiami.

Nechcem, aby sa k nám nasťahovala svokra
Strana
z2
anonym_9f078b
15. jún 2026

Nemá na podnájom? Mesiac dva by som zaplatila podnájom a ak pracuje, zvyšok musí zvládnuť ona, ak si situáciu zapríčinila sama

anonym_4486cb
15. jún 2026
@anonym_9f078b

Nemá na podnájom? Mesiac dva by som zaplatila podnájom a ak pracuje, zvyšok musí zvládnuť ona, ak si situáciu zapríčinila sama

@anonym_9f078b hľadala by som podobné riešenie, radšej jej prispieť na podnájom, ak to finančne a zdravotne zvládne, ako ju mať doma. Ešte vo veľkom dome napr. so samostatnou bytovou jednotkou ok. Ale ak vaše vzťahy nie sú úplne ok, tak to bude u vás vrieť.

anonym_4795e5
15. jún 2026

svokra je invalidna ? pracuje? manzel je jej jedine dieta?

tatiana288
15. jún 2026

Ak by sa jednalo o prechodné obdobie, mesiac, ubytovala by som ju u nás. Ak je však viac než isté, že by u nás zostala natrvalo, pomohla by som jej zadovážiť náhradné bývanie. A pomáhala by som jej, kým sa postaví na nohy.
Aký je jej zdravotný stav, prečo prišla o bývanie, má ešte iné deti?

anonym_d0f70f
15. jún 2026

Môj radšej zacvakal všetky jej dlžoby len aby sem nedošla bývať,by sme sa ti navzájom povraždili

sisska96
15. jún 2026

By ma tiež porazilo. Mne s ňou stačí jeden deň. Ale ani s mamou by som nevydržala. Raz dva sa pohádame.

anonym_c10a3d
15. jún 2026

Vela dobroty to nenarobi.

anonym_8b1d22
15. jún 2026
@sisska96

By ma tiež porazilo. Mne s ňou stačí jeden deň. Ale ani s mamou by som nevydržala. Raz dva sa pohádame.

@sisska96 mám to podobne 🤣

oskvarka
15. jún 2026
@sisska96

@sisska96 ja podobne len naopak so svokrou je to veľmi náročné a nedala by som to podľa mňa ale s mamou by som ani nerozmýšľala to by ma na psychiatriu odviezli

personality
15. jún 2026

Ešte sa môžeš rozviesť 😁

anonym_4c38e0
15. jún 2026

Nechcela by som. Otazne je, v akej je situacii a ako sa do nej dostala co presne urobila. Podla toho by som sa zariadila. Ale teda nezavidim ked muz je asi nakloneny tomu napadu.

januska12323
15. jún 2026

Pokiaľ reálne hrozí, že u vás ostane natrvalo tak by som s tým nesúhlasila a hľadala iné riešenie.

melanta
15. jún 2026

Admin, odporúčam začať sa správať menej amatérsky. Konkrétne - pri týchto diskusiách najprv zistite od autorky podstatné informácie a až potom zakladajte diskusiu. Napríklad pri tejto diskusii chýba info:
- prečo prišla svokra o bývanie
- ako rieši náhradné bývanie a teda na aký čas by k vám prišla
- ak nemôže riešiť náhradné bývanie, tak prečo (aby bol jasný dôvod, prečo ostane u vás navždy)
- aké iné možnosti manžel pripúšťa resp. aké riešenie hľadá, ak ty nebudeš súhlasiť?

Toto sú dosť závažné informácie, ktoré tu chýbajú a ak chce autorka relevantnú odpoveď, tak tieto informácie prispievajúce potrebujú vedieť, pretože sú zásadné pre stanovisko. Je totiž rozdiel, či je zrejmé, že svokra u autorky ostane navždy alebo je zrejmé, že ostane maximálne mesiac, pretože má vyriešené nové bývanie. Tiež je rozdiel, či manžel rozhodol, že jeho mama k nim pôjde hoci aj navždy aj napriek nesúhlasy autorky alebo zohľadňuje aj jej názor.

Takže odporúčam do budúcnosti pri týchto anonymných príspevkoch uzrejmiť si s autorom otázky podstatné informácie a až potom zverejňovať otázku. Inak môžu byť odpovede zmätočné a tým pádom uniká význam tohto typu otázok.

anonym_384844
15. jún 2026

Ak dovolíš nastavovanie tak už sa jej NEZBAVIS !!!!

la_dolce_vita
15. jún 2026

Ine riesenie nie je? Napriklad podnajom garsonky, na ktory jej prispeju deti. Este pracuje alebo je uz na dochodku, kedy by sa dalo riesit domov dochodcov? Ja osobne by som deti pred taku dilemu nepostavila, najma ak by som si za problemy mohla sama.

katarinka963
15. jún 2026

@pytame_sa_za_teba keby to bola tvoja matka, uz by to bolo ok?

jblheart
15. jún 2026

Zachovaj sa tak ako by si chcela aby sa zachovali k tebe ak by si sa ocitla niekedy v rovnakej či podobnej situácii.

lienka.7
15. jún 2026

@pytame_sa_za_teba nie. Lebo "z nejakého casu" bude "na trvalo"

anonym_9ec890
15. jún 2026
@jblheart

Zachovaj sa tak ako by si chcela aby sa zachovali k tebe ak by si sa ocitla niekedy v rovnakej či podobnej situácii.

@jblheart To je taká rada, že...
Veď toto záleží od vzťahov, od nastavenia človeka, od povahy zúčastnených...
Vôbec by to nebolo fér, keby svokra je panovačná, lajdáčka, lenivá, alkoholička a ešte neviem aká. A ja si ju mám nasťahovať domov. Ja som mierny človek bezkonfliktný, pracovitý, nefajčím, nepijem, zdravo sa stravujem, cvičím denne. Úplne iné životy máme a len kvôli peknej vete, ktorá sa už ťažšie žije, si mám nasťahovať domov človeka, ktorý mi prevráti život naruby.

anonym_9acc00
15. jún 2026

Škoda, že si sa nespýtala anonymne, mohla by si nám odpovedať na podstatné otázky. Dôležité je, prečo nemá svokra kde bývať. Ak je nezodpovedná a problémová, tak by som ju k sebe nezobrala vôbec. Ak to, že nemá kde ísť je neprijaznivá situácia a nie úplne jej chyba, tak by som sa s manželom dohodla na tom, ako dlho u vás môže zostať, vopred ju s tým oboznámila a na ten čas jej umožnila u vás bývať, kým si niečo nenájde. A jasne dodržať čas. Po tej dobe keby sa k ničomu nemá by som aj zámky vymenila. Ak je neproblémová, iba sa dostala do takej situácie, tak ťa úplne chápem, ako moc príjemné ti to nebude, ale vzala by som ju k sebe. Nikdy neviem ani ja, či neprídem o bývanie a so sklopenými ušami neprídem za rodičmi. Keby ma odmietli, len, lebo chcú mať svoj kľud, tak by ma to mrzelo. Podľa toho by som sa zachovala. Ale opakujem, problémového človeka by som doma nechcela. To sa žiaľ pri tomto type otázok nedozvieme, neporadíme viac.

jblheart
15. jún 2026
@anonym_9ec890

@jblheart To je taká rada, že...
Veď toto záleží od vzťahov, od nastavenia človeka, od povahy zúčastnených...
Vôbec by to nebolo fér, keby svokra je panovačná, lajdáčka, lenivá, alkoholička a ešte neviem aká. A ja si ju mám nasťahovať domov. Ja som mierny človek bezkonfliktný, pracovitý, nefajčím, nepijem, zdravo sa stravujem, cvičím denne. Úplne iné životy máme a len kvôli peknej vete, ktorá sa už ťažšie žije, si mám nasťahovať domov človeka, ktorý mi prevráti život naruby.

@anonym_9ec890 Podľa tohto si vlastne už rozhodnutá že ju u vás nechceš... Tak skôr si asi prišla po odobrenie od ostatných že dobre robíš keď ju k vám nezoberies. Každopádne je to na tebe ako sa zachovas.

anonym_9ec890
15. jún 2026
@jblheart

@anonym_9ec890 Podľa tohto si vlastne už rozhodnutá že ju u vás nechceš... Tak skôr si asi prišla po odobrenie od ostatných že dobre robíš keď ju k vám nezoberies. Každopádne je to na tebe ako sa zachovas.

@jblheart Nestojím pred takou voľbou... Len tá tvoja rada mi nedávala zmysel. Pretože ľudia sme všelijakí... a niektorí skrátka nemôžeme žiť na jednej kôpke.

anonym_ec27f0
15. jún 2026

Presne tak. "Na nejaky cas"= navzdy, vsak "nevyhodime mamu na ulicu". Ani za nic by som so svokrou nebyvala. Nastastie by to mojho muza ani nenapadlo, lebo si pozna svojich ludi😃

anonym_385f39
15. jún 2026
@anonym_9acc00

Škoda, že si sa nespýtala anonymne, mohla by si nám odpovedať na podstatné otázky. Dôležité je, prečo nemá svokra kde bývať. Ak je nezodpovedná a problémová, tak by som ju k sebe nezobrala vôbec. Ak to, že nemá kde ísť je neprijaznivá situácia a nie úplne jej chyba, tak by som sa s manželom dohodla na tom, ako dlho u vás môže zostať, vopred ju s tým oboznámila a na ten čas jej umožnila u vás bývať, kým si niečo nenájde. A jasne dodržať čas. Po tej dobe keby sa k ničomu nemá by som aj zámky vymenila. Ak je neproblémová, iba sa dostala do takej situácie, tak ťa úplne chápem, ako moc príjemné ti to nebude, ale vzala by som ju k sebe. Nikdy neviem ani ja, či neprídem o bývanie a so sklopenými ušami neprídem za rodičmi. Keby ma odmietli, len, lebo chcú mať svoj kľud, tak by ma to mrzelo. Podľa toho by som sa zachovala. Ale opakujem, problémového človeka by som doma nechcela. To sa žiaľ pri tomto type otázok nedozvieme, neporadíme viac.

@anonym_9acc00 keď príde dieta za rodičmi je ine ako opačne. Keď by si sa ty vrátila domov, nepredpokladám, ze by si tam vašim rozkazovala co a ano a čo nie. Co opačne vylúčené nie je, lebo stále je to tvoj rodic a ma pocit ze ta môže (minimalne) poučovať. U kamošky takto bývalá babka a z detstva si spomínam, ze komandovala celý rodinu.
A prepáč, aby ma svokra buzerovala v mojom vlastnom dome, tak to asi ťažko. A teda nielen svokra, ale aj moja matka napríklad. Aby ti nebolo o tom, ze robím teraz rozdiely.

anonym_ec27f0
15. jún 2026
@anonym_385f39

@anonym_9acc00 keď príde dieta za rodičmi je ine ako opačne. Keď by si sa ty vrátila domov, nepredpokladám, ze by si tam vašim rozkazovala co a ano a čo nie. Co opačne vylúčené nie je, lebo stále je to tvoj rodic a ma pocit ze ta môže (minimalne) poučovať. U kamošky takto bývalá babka a z detstva si spomínam, ze komandovala celý rodinu.
A prepáč, aby ma svokra buzerovala v mojom vlastnom dome, tak to asi ťažko. A teda nielen svokra, ale aj moja matka napríklad. Aby ti nebolo o tom, ze robím teraz rozdiely.

@anonym_385f39 Bavlna komandovala celu rodinu🤣😂🤣

anonym_385f39
15. jún 2026
@anonym_ec27f0

@anonym_385f39 Bavlna komandovala celu rodinu🤣😂🤣

@anonym_ec27f0 babka 🤣 to mi opravil mobil 🙈

sisaka
15. jún 2026
@melanta

Admin, odporúčam začať sa správať menej amatérsky. Konkrétne - pri týchto diskusiách najprv zistite od autorky podstatné informácie a až potom zakladajte diskusiu. Napríklad pri tejto diskusii chýba info:
- prečo prišla svokra o bývanie
- ako rieši náhradné bývanie a teda na aký čas by k vám prišla
- ak nemôže riešiť náhradné bývanie, tak prečo (aby bol jasný dôvod, prečo ostane u vás navždy)
- aké iné možnosti manžel pripúšťa resp. aké riešenie hľadá, ak ty nebudeš súhlasiť?

Toto sú dosť závažné informácie, ktoré tu chýbajú a ak chce autorka relevantnú odpoveď, tak tieto informácie prispievajúce potrebujú vedieť, pretože sú zásadné pre stanovisko. Je totiž rozdiel, či je zrejmé, že svokra u autorky ostane navždy alebo je zrejmé, že ostane maximálne mesiac, pretože má vyriešené nové bývanie. Tiež je rozdiel, či manžel rozhodol, že jeho mama k nim pôjde hoci aj navždy aj napriek nesúhlasy autorky alebo zohľadňuje aj jej názor.

Takže odporúčam do budúcnosti pri týchto anonymných príspevkoch uzrejmiť si s autorom otázky podstatné informácie a až potom zverejňovať otázku. Inak môžu byť odpovede zmätočné a tým pádom uniká význam tohto typu otázok.

@melanta presne na toto som ich upozornila, keď prišli s touto “geniálnou”myšlienkou. Lebo písať pod anonymny_autor nie je asi dostatočne anonymné 🙄
Takto sa autorka relevantnej odpovede nedočká, keďže chýba množstvo dôležitých informácií.

zuzana76
15. jún 2026
@katarinka963

@pytame_sa_za_teba keby to bola tvoja matka, uz by to bolo ok?

@katarinka963 pre mna nie, ani matka

ria_sprout
15. jún 2026

Moja svokra nie je zlý človek, ale ani náhodou by som s ňou nebyvala, pokiaľ by si to nevyžadoval jej zdravotný stav. Radšej by som zaplatila podnájom, alebo zobrala hypotéku, kúpila garsónku na moje meno a skúsila pomáhať takou cestou. Ale spolu nie, rovnako tak moji rodičia. Ti síce už nežijú, ale nie. Už by som nechcela s nimi žiť

michaela329
15. jún 2026

Povolila by som na čas - pevne stanovený. A hľadala podnájom. Nepíšeš vek svokry, ale ak ešte môže pracovať, je to fajn, ak nie, bude to ťažšie. No ak už teraz vieš, že to bude zlé, tak sa musíš hneď vyhradiť proti trvalému pobytu. A uvidíš ako to bude prebiehat, keď pride.

Strana
z2