icon

Som harpia?

15. okt 2023

Potrebujem nestranny pohlad, s manzelom mame dve deti, 3r a 4mesacne. Cele dni som s nimi sama, manzel bud v praci alebo si stale nieco vymysla okolo domu. V sobotu zasa bol prec od 8-14h., riesil si svoje hobby. A poobede prisli znami a boli tu do vecera. Takze zasa som bola od rana sama na deti plus do toho chystala na poobedie. Vecer zasa vsetko upratala, trvalo to asi 2 hodiny, a tak mu potom hovorim, ze rano by mohol zobrat deti mimo spalnu a ja by som si pospala (4m mi dost dava v noci zabrat a naozaj uz nevladzem). Rano vstanem, celkom vyspata, takze neostanem lezat a tak som zacala klasicky fungovat ako kazde rano. On bol doma a jedine co robil, bolo ze bol na mobile a deti pred telkou. Snazim sa aby boli pred tv co najmenej a on takto😠 zobrala som deti, obliekla ich a seba a sla s nimi na dvor, nech nie su pred tou tv. Nakoniec prisiel aj on a odisiel s nou mimo nas dvor (to mi vyhovovalo, lebo som uspavala babo). potom, ked uz sme boli doma, prisiel za mnou, ze starsia je pokakana, ci ju prebalim. Nasrano som povedala, ze nie. A vtedy ma nazval harpiou. Teraz sme sa naobedovali, starsia spi, a on si lahol na gauc a ze ide si pospat. On, co spi celu noc….ja fakt neviem co robit, aby si uvedomil, ze aj ja potrebujem nejake vypnutie alebo oddych. Fakt uz zacinam byt vyhoreta…a este som aj tak ja ta zla a harpia.

autor
15. okt 2023

Tak, akurat sme dodebatovali..okrem ineho ho prosim, ze by som sa sla kazdy den na pol hodinu prejst, milujem prechadzky, blizko mame les a teda dost mi to chyba, lebo som strasne dlho uz nebola sama sa prejst. Povedal ze nie….nevladzem

zooeynka
15. okt 2023

Tak mu povedz ze pri striedavej starostlivosti bude s detmi 50% casu uz bez teba, tak nech si zvyka.....to co za vola si si vzala?

letfenixa
15. okt 2023

@autorka povedal, že nie ?
Ale ty si nemusíš povolenie pýtať, nemáš 5 rokov. Oznamujes.
A viď komentár vyššie, pri striedavej starostlivosti budete cca 50 na 50 s deťmi.

cafelatte
15. okt 2023

Nechaj mu staršie dieta a ty chod s bábätkom v kočíku na 2 hodky nadýchnuť sa...zvoľ strednú cestu, spolupodielanie na všetkom..

autor
15. okt 2023

@cafelatte tak chodim, ale ja chcem sama

eliska13
15. okt 2023

Tak choď...normálne mu nechaj deti doma a choď.Aj on išiel za svojím hobby a určite to bolo dlhšie ako pol hodins

ysseba
15. okt 2023

Sama v lese.... možno sa o teba bojí 😀 Že ťa napadne diviak alebo medveď 🙈

erika237
15. okt 2023

A to je teraz nas*ty ze ti povedal nie na to aby si sla sama na prechadzku alebo by to povedal aj v kludnej chvilke?
U nas to tiez nie je velky zazrak, ale raz za cas nechavam dieta muzovi a ja si zacvicim napriklad.

aandrea9
15. okt 2023

Teraz budem harpia asi ja. Prskáš, že si na deti sama. Ak sa o ne pár hodín stará on, tak prskáš, že sú pred TV. Vyspala si sa? Vyspala. Ak si s nimi celé dni ty a nie sú pred telkou, tak ich tie dve hodky snáď nepoškodili 🤷‍♀️ keby pršalo tak moknete vonku na dvore lebo tv? A to prebalenie sa snáď dalo riešiť otázkou...prebalis ju prosím ta?

beata_k
16. okt 2023

Opat ta ista chyba. Ides na neho hrrr. Poziadavka kazdy den! bola odsudena na neuspech uz od zaciatku. Mala si ziadat 1-2x do tyzdna. Po 2-3 tyzdnoch zvysit poziadavku. Toto co ty robis nie je salamova metoda.

autor
16. okt 2023

@beata_k a mam mu este nohy pobozkat ked mi odsuhlasi slobodu 2x do tyzdna?

sidicek
16. okt 2023

Práveže nie si harpia ,ale mäkká a mal pri tebe veget.Okrem toho je neempaticky ,lenivý...
Kľudne mu daj prečítať, co si o jeho fungovaní vlastne nefungovani myslia iné ženy ,ak ta bude presviedčať ,že chyba je v tebe.

beata_k
16. okt 2023

A teraz si co dosiahla? Razne NIE. Co ti na to napisat? Ze blahozelam? Ci sa ti to paci alebo nie, tak na toho tvojho musis pomaly alebo bud slobodna matka. Vidis, ze takto s nim nepohnes, tak musis zmenit taktiku.

beata_k
16. okt 2023

Dalsia vec. Stale zduto odvrkujes. Aj mne. Pisem, ze mas potom poziadavku zvysit a ty co urobis? Odvrknes mi. 🤷

banderaska29
16. okt 2023

ty sa ho pytas, ci sa mozeš ist prejst ? on sa ta pyta, či moze byt na mobile pol dňa ? pane bože vy ste niektoré tak strašne submisívne. takto to nefunguje. ty nepotrebuješ od neho povolenie, ty sa obleč a chod. akože halo ? fakt by som si občas priala, aby tieto temy boli iba vymysel

autor
16. okt 2023

@beata_k lebo uz nemam na nic naladu, je mi asi uz vsetko jedno.

@banderaska29 Ano, lebo mi potom urobi este vacsie peklo. Sa vratim a on sa zobere a zmizne tiez, bohvie na kolko

zooeynka
16. okt 2023

Cize zijes s uplnym psychosom co odchadza z domu, pomaha minimalne a radsej cumi do mobilu. Tak ma asi vtaka zo zlata, alebo vynikajuci plat, lebo inak nechapem na co ti je....

beata_k
16. okt 2023

Hlavu hore. Nie je dolezita cesta, ale ciel. Hlavne sa nehadat. Tak mu vezmes vietor z plachiet a nemoze sa zdut.

petra5333
16. okt 2023

Aspon v tom niesom sama..mam doma to iste.. 🤷.. a to mam jedno dieta s diagnozou ... Co sme od mala cvicili, liecenia atd . A druheho skolopovinneho druhaka .. som s detmi skoro stale sama.. bud je od rana do noci v robote..ok to beriem alebo je na dvore vonku cez volno pretoze este prerabame.. nepamatam si uz ani kedy naposledy ich vzal vonku,kedy bol vonku so psom ho vybehat, vecer ked uspim mladsieho pridem dole.on veselo na mobile,rychle popratat obyvacku,kuchynu zapnut mycku ..on stale.sedi..pre nic sa nehadame len pre toto..lebo on je unaveny..no lebo ja niesom ..nepamatam si kedy som mala cas na zeba..robim vsetko doslova v behu ..rano sa zobudim a cely den fungujem vkuse bez prestavky az do vecera..rano nachystat do skoly, ist na nakup,varit, venovat sa mladsiemu,uspat, poobede kruzky treningy sem tam daco ist vybavit,objednavat k lekarom poobede skola ist vonku aj so psom podotykam ulozit na spanok..mam pre seba vecer pol hodiny cas co dam sprchu..a to mam kazdy den to iste ci je doma alebo nieje 🤷 dakedy som tak znicena ze zaspavam pocas uspavania mladsieho ...neviem ho zmenit..skor na to uz nemam energiu ale niektorym zenam uprimne zavidim ked idu niekde na kavu bez deti, co by som zato dala.. relax by bol pre mna upratovat a varit bez nich.. ja chodim s nimi vsade nic ine mi neostava a robim vsetko popri nich ..

skippy7
17. okt 2023

@zooeynka že vtáka zo zlata 😅
A poväčšine je to áno, lebo financie, inak by sme to my ženy s 2 deťmi samé zrejme neutiahli,ja teda nie....

jumama
17. okt 2023

Chlapi su taki, ich ta staostlivost o malucke deti moc neberie, partaci su im, ked uz su vacsie...

Komunikuj sposobom "JA":
Prosim ta, ja by som potrebovala, aby...
Citim sa dnes velmi unavena, potrebovala by som aby...

Lebo ak nahodou komunikujes sposobom "TY" - tak vtedy sa ludia zvyknu urazat, nereagovat a nenaplnat nase potreby. Nedaju si namahu rozmyslat za nas, vidiet nase potreby. Ani ti najblizsi 🙂

Nehovorim, ze to je vas sposob komunikacie, ale skus si pozriet toto a skus si predstavit ako ktora formulacia na teba vplyva, ako prebudza ochotu nieco urobit....

JA:
Citim sa po celom tyzdni velmi unavena, dnes v noci som bola 7 krat hore k babatku, od rana som popri detoch upratovala a chystala pohostenie pre znamych, uz ledva stojim na nohach, cim sa aj nervozna, potom uz len po vsetkych vrcim a je mi to luto. Potrebovala by som si chvilku zdriemnut/ist sama do lesa, potrebovala by som, aby si sa postaral zatial o deti... potrebujem si doplnit trosku energie, prosim ta.

TY:
Ty si tu cely tyzden nebol, nevies kolko som sa narobila okolo deti a domu, a potom si mi uz vobec nepomahal, len si si lezal na gauci a mobiloval, a decka si tiez len k telke posadil a nic si s nimi nerobil...

To je taka prehnana verzia, kde je jedna vycitka za druhou a na ktoru sa clovek len oduje a uzavrie. Nehovorim, ze ta prva verzia ho nutne obmekci a bude robit veci z nadsenim, ale tazsie sa odmieta. Su v nej jasne vyjadrene tvoje pocity a potreby.

mimikarol
17. okt 2023

Hneď na úvod hlásim že si nezastavam chlapa. Ale aj ty si spravila zbytocne teatro. Mala si ich nechať nech pozerajú telku a ty si sa mohla ísť prejsť alebo spat. Nič strašne sa deťom nestane keď si jeden deň spravia veget pri telke. Bábätko nevníma a u 3 ročnej vidím väčší problém v tom, že má stále plienky

autor
17. okt 2023

@jumama dakujem za rady, ja sa aj tak snazim komunikovat ale on aj tak vzdy ide do utoku, ze on kedy si oddychne? Ked ho poprosim ci by napriklad neumyl zem, tak povie, ze ci uz ma vsetko robit, aj upratovacku…rezignovala som, neda sa s nim.

lauriinkaa
17. okt 2023

Ahoj, no, čo Ti povedať. Máš doma mega imbecila. Neviem si predstaviť, že by sa takto môj muž správal, no to by už ale manžel nebol. Deti nie sú len tvoje, ale oboch. Trojročné nemôže ísť do školky, keď ho odplienkuješ? Budeš mať viac času na seba, pokiaľ nie je to menšie veĺmi náročné. A s tým tvojim, no, budeš musieť spraviť poriadok. Ak má doma navarené, upratané, opraté, vyžhlené, nič mu nechýba. No ja by som teda nepohla pre neho ani prstom, ak by toto robil. Pri prvom Ti pomáhal?

queen_el
17. okt 2023

Autorka, prepáč, nechcem ťa uraziť, ale toto je už druha téma odvčera s rovnakým príbehom, ja teda fakt nechápem, načo si robíte aj druhé dieťa s takýmto chlapom? Ja jednudocho neverím, že predtým to bol dokonalý manžel a teraz až po druhom sa zmenil. Bohužíaľ my ženy musíme takto rozmýšlať niekedy a nestačí že veď ja chcem také malé rozkošné bábätko. Ja nejdem komentovať výber partnera, to už tu napísali baby, nepíšem ani rozvod a nič podobné, ale toe druhé, tretie… deti s takými chlapmi, prepáčte ale hlava mi neberie. Môj manžel nie je dokonalý, tiež sú veci na ktoré sa môžem sťažovať, ale ani z ďaleka nie je taký neschopný, aj tak nechcem druhé síce z rôznych dôvodov, ale jeden z tých dôvodov je aj práve to, že hocijaký starostlivý otec to je, predsa sme na tie deti často celé dni my samé…

euka210
17. okt 2023

To poznam take...to su chlapi! 🤦‍♀️ aj moj praca alebo vonku okolo domu...sobota to iste, cez leto boli casy ze sme sa videli na obed a veceru...ale vecer mi s nimi aspon pomaha v sobotu, to uz musela byt rec o tom...lebo tiez lahne a mobil a ja mam okolo 3 behat a chystat na noc...ale uz su ovela vacsi.
Ked boli mali, tak niekedy ani von nepomohlo, lebo kazdych 10min niekto...pit, curat, jest...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ani poriadne navarit. Pamatam, ze uz ked som mala hrozne nervy, tak som ich vsetkych 3 "vyhodila" na dvor k manzelovi, ze nech sa im venuje alebo hocico, len nech ich ma na starosti on, lebo uz ich mam dost...vekovo mozno 2-4-6r mali.
U nas je to vecny boj, lebo tiez dnu je jeho starostlivost o tom, ze zapne telku ci mobil v nedelu...obcas sa s najmensim pouci, ked mu poviem, lebo vsetko nestiham a uz som potom hnusna, lebo domacnost, deti, skola, nakupy to bolo stale moje, no uz popri praci je to o drzku.
Treba len komunikovat a komunikovat, chlapi to vidia inak.

autor
17. okt 2023

@petra5333 tak to mas este horsie ako ja, to mi je velmi luto. Niekedy rozmyslam, ci toto fakt chcem zit..ale co mam robit? Deti uz su tu, ale sama na ne nemam odvahu. Pomoze, minimalne, ale pomoze. Ale rozmyslam uz, ze pockam kym povyrastu a proste pojdem od manzela, casto mam pocit, ze mam tri deti.
Preco ti chlapi taki su?

autor
17. okt 2023

@queen_el neviem ti na to odpovedat, ale proste tie deti tu uz su, uz to nevratim

queen_el
17. okt 2023

Nevrátiš, to je skôr na zamyslenie ostatným zenám, ktoré nad tym druhým dieťaťom rozmyšlaju…

mamelka
17. okt 2023

Pozri. Chlap je úplne iné stvorenie ako my ženy. Jeden vidí,že treba žene pomôcť, iný vidí len seba (žiaľ).
Ach tie neustále výčitky prečo máš s nim deti, to ti teraz nepomôže, tie deti ste chceli, lubila si ho(myslím,že ho mas este stale rada). Aj keby si nemala,tak by si to mala to isté. Je z domu tak naučený. Ako to u nich je? Pretože ešte poznám X rodín (áno aj u mna v rodine) ze žena je ta co ma všetko robiť. Dobre,že ho nie aj za vaj.. skrabkat.

Musíš si začať presadzovať svoje. Najhoršie je,že si povieš názor, povieš čo ti vadí a sa stiahneš zas do svojej ulity. Potom to berie ,,ona urobí bububu a je pokoj,,
V manželstve máme byt rovnocenni, keď sa tebe niečo stane,tak má sa vedieť postarať o to čo zvládaš teraz ty.

A ja len ďakujem za toho môjho 🙏 prebaliť, uvariť, upiecť, vonku porobiť... a vďaka takejto téme si vždy uvedomím čo mám doma. Človek vidí niekedy tie drobnosti, že čo treba vylepšiť a pritom mám hotový luxus