Som ja tá vadná?
Peknú nedeľu vám želám dievčatá😊 Chcela by som vedieť váš názor na jednu vec. Ako je to u vás doma keď ste vy alebo váš manžel/priateľ s ktorým žijete v jednej domácnosti chorý??? Ide o to že žijeme s priateľom spolu 5 rokov, vo vzťahu sme dokopy 7. Ale to tu asi nie je podstatné, len tak pre upresnenie. Ja sa o všetko starám, varím, perem všetko mu dám pod nos. Ja pracujem home office, on chodi klasicky do práce pondelok-piatok. Samozrejme, nerobia mi problém domáce práce, beriem to ako normalnu vec ale on odkedy spolu zijeme si opral veci sám možno 3x za cely čas. Čiže aby ste vedeli ako to tu funguje. Idem k veci. Bol chorý teraz za posledný pól rok asi 3x, ja som ho tu obskakovala, čajík, vývar, navarené, periny som mu prezliekala keď dopotil, lieky som mu dobre že do huby nedávala. Starala som sa lebo to beriem ako normalnu vec. Mal teploty 40tky tak som zrušila ešte aj veci čo som mala stretnutia ohladom práce a bola som s nim doma, skratka starostlivosť ako o malé dieťa. On vyzdravel, všetko bolo v poriadku. Pred týždňom som ochorela ja. Minuly víkend som dostala silne horúčky, nevedela som chodiť, do toho som zvracala, no a milý pánko mi zahlásil že on ide kamarátovi na oslavu. Nemala som energiu toto vôbec riešiť ja som sa doslova a do písmena rozplakala, lebo už som nevedela čo mám na toto povedať. Prišiel o 3 ráno keď som už konečne spala, zobudil ma trieskal tu s vecami, lebo bol pripitý, pohádali sme sa samozrejme. A povedal mi že on odišiel aby mal klud. Na toto som už nemala energiu po další krát. Môj stav sa nezlepšoval ani ďalšie dni, on sa ani neurácil mi spraviť čaj ani sa ísť pozrieť do spálne či vôbec žijem. Prídem do kuchyne. Všade bordel, ja som ani na wc nedokázala dôjsť. Že by sa ponúkol že mi pomôže? Ha,ha. Hlava sa mi krútila až som pri dverách skoro odpadla, cela dopotená a on mi zahlásil že mi nemôže byt až tak zle. Že on musí ísť do práce, cely deň ani jeden telefonat či som v poriadku. Príde si večer, potom mi zahlási že on ide kamarátovi niečo pomôcť, tresk dvermi a odíde. Prišiel zas nad ranom. Toto je štipka toho ako sa choval. A chcela som sa opýtať či je toto podľa vás normálne. Keď je vám zle, váš muž si tiež len tak radšej ide za kamarátom, alebo niekde si odíde a ešte keď mu voláte že kedy príde tak ani vas radšej nezdvihne? Asi mám toto za to ako sa snazim a ako by som pre neho všetko urobila. Ach, teraz mi tiez nie je do smiechu. Poviete si že blbosť, no tie čo toto poznáte tak budete vedieť o čo ide a či nejde o povestnú kvapku náhodou.
Ja neviem,ale ak som chora tak sa o seba staram sama,myslim take,tie bezne virozy.Ved nie si imobilna zeby si to sama nezvladla.Na ale nabuduce sa aj ty nanho vyser a budete si qvit.Ale podla mna coby sa aj on o teba musel starat?Ved hadam aj s teolotou 40 si ten caj,ci liek vies sama doniest,nie.?
Proste este si nezazila asi ze so 40tkami sa budes musiet aj o deti postarat,to potom len bude.Zatial bud rada ze teploty mozes v klude vylezat a nikoho nemusi obskakovat.
Ano, mas pravdu, nie kazdy pochopi prispevok.
Ja mam normalneho muza. Ale mozno je to aj tym,ze ho neobskakujem. Necakam s vecerou,neservirujem ranajky pod nos. Na zaciatku vztahu nebol taky schopny v domacnosti,ale naucil sa. Mozno aj preto nam funguje vztah uz dlhe roky. A mozno som natrafila na normalneho muza,ktory si vazi zenu.neber to v zlom,ale co vidim aj v okoli a co citam aj tu,vacsinou maju muzi na salame zeny,ktore doma vsetko robia a robia to s radostou . Teraz ti mozno nevadi,ze vacsinu veci robis ty a s lasky ho obskakujes. No pride dieta,zacne ti to vadit. To sa jednoducho neda stihat. Tym,ze sa nezvrtam v domacnosti,neznamena,ze nelubim svojho muza. Toto,co pises je nejaky syndrom nedocenenia. Tym,ze vsetko pre neho robis,si vynucujea jeho lasku. Nemusela si zrusit pracovne stretnutie. Takisto si nemusela s nim ostavat doma,nie je male dieta. Ale to,ze ti on nie je schopny podat ani caj a pozriet sa na teba ako sa citis,to je prejav sebeckosti a neempatickosti a neverim,ze inokedy takyto nie je aj v beznom zivote.
Prvá vec, chlap má aj soplik za smrteľnú chorobu, preto oveľa viac potrebuje obskakovanie a starostlivosť, lebo veď on "zomiera!" 😜..druhá vec je, že treba mužovi nieže povedať, ale priam "nakresliť", čo od neho očakávaš, lebo veď on nemá šiesty zmysel, ani intuíciu ako žena 😜...ale v každom prípade je to sebec a egoista najvyššieho kalibru, veru by mi nieže blikala kontrolka, ale svietil maják v hlave. Ja by som muža bez problémov pustila na oslavu, keď som chorá, ale až potom, čo by sa o mňa postaral (čaj, lieky, jedlo), nehovoriac, že môj muž mi z roboty vždy zavolá, ako mi je a cestou domov volá, či netreba niečo z lekárne, alebo ísť do obchodu, navariť a oprať síce nevie, ale nejaké jedlo mi vždy zabezpečí, keď aj donášku, druhá vec je, že môj muž nebýva chorľavý, aj keď má chrípku, tak náznak nádchy a 3x zakašle v prvý deň a potom už je ok, zatiaľ čo ja si to odnášam vždy poriadne a aj za neho 🙈
@tykat tlieskam sestre 👍👍👍👏 keby boli vsetky zienky aspon z polovice taketo!
Dobre rano,
uz mu konecne prestan fukat praskovy cukor do ryti a namiesto toho ho do nej kopni!
Ja ti poviem moj priklad,dobre?
My sme uz manzelia, tuez asi 8 rokov zijeme spolu- hned od zaciatku vztahu. Mame pred 40 tkou a skoro 3 rocne dieta.
Ne vzdy je vsetko pikobelo vyblizkane, nie vzdy nabarene ako zo 4**** restauracie a ked vecer zadpim s malym, kludne uprace kuchynu on - ked sa mu chce 😂
Pred rokom sme mali covid, ja aj maly. Hned prve rano ( este som nevedela co to mam) som vstala s malym, isla do kuchyne uz robit ranajky. Sice mi bolo divne ale co uz. Mm mal homeofice. Prislo mi tak zle, len so stihla povrdat, pod k malemu rychlo. A uz ma chytal a niesol na postel, odpadla som. Pracu prerusil na hodinu, kym som sa ako tak pozviechala. Zaspali sme aj s malym a on nas chodil stale kontrolovat. Doniesol lieky od horucky pre oboch, uvaril caje, obed, pomahal - odbiehal od pc/ roboty.
Keby sa zachoval ako ten tvoj dilino, rozvadzam sa aj s malym dietatom!
Staci ti taka odpoved? Kopala by som ho az pred panelak na tvojom mieste, dementa!
Ani som to nedočítala, ani komentáre som nečítala. Tak som sa vytočila! Je to arogantný sebecký debil!!! Kopla by som ho do riti ešte dnes!!!! 😡😡😡
Nie, nie je to normalne. S mojim spolu nebyvame, minuly tyzden som mala virozu, sracku taku, ze som dokazala udrzat asi len ryzove keksy a caj. Ked uz nemohol byt so mnou (bola som ultra infekcna), 4x denne mi pisal a volal, ci sa mi uz polepsilo.
Nie nie je môj taky ked som spadla a nevladala som chodiť tak mi všetko zabezpečil.Bol somnou 2 dni doma tak isto ked som bola chorá staral sa o mňa ked bol chorý on tak ja som sa starala o neho.Toto je obyčajný sebecky debil.Urob tomu razný koniec.Ked budete mať deti a nahodou ochoreješ TY a čo male ked sa nebude chcieť starať.Ukonči to a ušetriš si kopec problémov.Nie je to partner pre život je to sebec a preukazal TI to aj teraz ked si potrebovala pomoc.Môj sa nikdy nezachoval tak že sa na mňa vykašľal ked ja potrebujem pomoc je pri mňe ked ON ja som pri ňom.
A ano, aj on ma robotu, a pracuje aj do osmej vecer niekedy. Aj tak si vie najst cas.
Už ti tu toho veľa popísali. Ja by som toto nezniesla, len sa čudujem, že si to za 5 rokov nevidela. Asi nenastala takáto krízová chvíľa, predpokladám, ale ved určite sa už musel prejaviť skôr ako taký chruňo.
A povedala si mu, aby ti ten caj urobil ci si cakala, ze mu to napadne samemu?
Ako môžeš takého človeka ľúbiť?
Moj je teraz chory, tiez sa o neho staram ako o dieta, lebo od deti chytil fakt hnusnu chripku. Pri detoch mi s nimi pomahal ked bol doma.
Ked som ja velmi chora, ze horucka, tak som rada, ze sa venuje detom, lebo inak by so vsetkym chodili stale za mnou a nemala som klud🤦♀️ ...da im najest, urobia ulohy, umyje, ulozi spat, mne to staci 😁 Domacnost katastrofa, staci, ze zapne umyvacku 😁
Ked je tak zle, ze grcam, tak sa stara, aj na pohotovost ma odvezie.
Od tvojho by to chcelo vysvetlenie, preco sa tak sprava, lebo to ze odide prec je uz fakt ze sebectvo ci ignoracia ci ako to nazvat.
Velmi smutne. Mne manzel vari caj kazdy den, ani chora nemusim byt. A teraz si predstav, ze budes na rizikovom, tehotna a takehoto chmula budes mat doma…
Ukoncila by som to hnet. Ale ked sa neponahlas pockala by som kym bude zas chory. Prvy den dva ho totalne ignorovala. A ked zacne volat o pomoc mu povedala nech ide k mame ze sice si doma no mas home office a to sa neda pracovat pri tom jeho cirkuse. Urazil by sa a siel by. Este by som mu kufor pomohla zbalit. A potom by som mu len poslala sms nech sa uz ani nevracia.
cim bola sposobena kriza minuly rok? preco si sa do neho na zaciatku zalubila.co boli dovody? a tiez ako vam to funguje v nazoroch na potiadok financie travenie volneho casu a sex?
presne tak, ako píšeš. aj ja keď ľúbim, dávam maximum, nepozerám na financie, ci premárnený čas. robím to z nejakého dôvodu.... u nás takáto situácia zatiaľ nebola, ale tiež mám dosť často pocit, že robím viac a ochotnejšie, ako on. Najlepšie, keď urobí nejakú prkotinu a potom sa polroka tvári ako majster sveta, čo všetko pre mňa urobil.... 🙄 tie ich egá "milujem"
Jednoducho si to u vás tak nastavila - ty sa staráš o všetko a nevadí ti to, on sa nestará o nič a takisto mu to nevadí. Možno by si sa mala trochu prestať starať, či si zdravá, či si chorá. Typicky rozdelenie slovenských domácností, žena padá na hubu a mužík si nič nevšimne, lebo však čo, ok, je bordel, ale však keď ona vyzdravie, tak sprace, lebo veď jej to nevadí, že mi robí slúžku... 🤷. Máš od neho"zrazu" nejaké divné očakávania, hmm, asi to bude tým, že si chorá,trochu ti hrabká na mozog a vlastne mu celý ten bordel a umrnčaná priateľka a nenavarená večera lezú na nervy, ide radšej za kamošom, dajú si pivo a pizzu a snáď ti bude zajtra lepšie a konečne popraceš.
prepac ale sebecky chrapun je to

Pises, ze ty si clovek, ktory pre milovaneho cloveka urobi prve a posledne. Ok, to je v poriadku, ale v tomto vztahu asi milujes len ty.
On si len uziva tvoju starostlivost a berie ju ako samozrejmost. Nebud samozrejmostou, miluj aj seba a nezavaluj ho tolkou starostlivostou, nezasluzi si ju.