icon

Som ja tá vadná?

26. feb 2023

Peknú nedeľu vám želám dievčatá😊 Chcela by som vedieť váš názor na jednu vec. Ako je to u vás doma keď ste vy alebo váš manžel/priateľ s ktorým žijete v jednej domácnosti chorý??? Ide o to že žijeme s priateľom spolu 5 rokov, vo vzťahu sme dokopy 7. Ale to tu asi nie je podstatné, len tak pre upresnenie. Ja sa o všetko starám, varím, perem všetko mu dám pod nos. Ja pracujem home office, on chodi klasicky do práce pondelok-piatok. Samozrejme, nerobia mi problém domáce práce, beriem to ako normalnu vec ale on odkedy spolu zijeme si opral veci sám možno 3x za cely čas. Čiže aby ste vedeli ako to tu funguje. Idem k veci. Bol chorý teraz za posledný pól rok asi 3x, ja som ho tu obskakovala, čajík, vývar, navarené, periny som mu prezliekala keď dopotil, lieky som mu dobre že do huby nedávala. Starala som sa lebo to beriem ako normalnu vec. Mal teploty 40tky tak som zrušila ešte aj veci čo som mala stretnutia ohladom práce a bola som s nim doma, skratka starostlivosť ako o malé dieťa. On vyzdravel, všetko bolo v poriadku. Pred týždňom som ochorela ja. Minuly víkend som dostala silne horúčky, nevedela som chodiť, do toho som zvracala, no a milý pánko mi zahlásil že on ide kamarátovi na oslavu. Nemala som energiu toto vôbec riešiť ja som sa doslova a do písmena rozplakala, lebo už som nevedela čo mám na toto povedať. Prišiel o 3 ráno keď som už konečne spala, zobudil ma trieskal tu s vecami, lebo bol pripitý, pohádali sme sa samozrejme. A povedal mi že on odišiel aby mal klud. Na toto som už nemala energiu po další krát. Môj stav sa nezlepšoval ani ďalšie dni, on sa ani neurácil mi spraviť čaj ani sa ísť pozrieť do spálne či vôbec žijem. Prídem do kuchyne. Všade bordel, ja som ani na wc nedokázala dôjsť. Že by sa ponúkol že mi pomôže? Ha,ha. Hlava sa mi krútila až som pri dverách skoro odpadla, cela dopotená a on mi zahlásil že mi nemôže byt až tak zle. Že on musí ísť do práce, cely deň ani jeden telefonat či som v poriadku. Príde si večer, potom mi zahlási že on ide kamarátovi niečo pomôcť, tresk dvermi a odíde. Prišiel zas nad ranom. Toto je štipka toho ako sa choval. A chcela som sa opýtať či je toto podľa vás normálne. Keď je vám zle, váš muž si tiež len tak radšej ide za kamarátom, alebo niekde si odíde a ešte keď mu voláte že kedy príde tak ani vas radšej nezdvihne? Asi mám toto za to ako sa snazim a ako by som pre neho všetko urobila. Ach, teraz mi tiez nie je do smiechu. Poviete si že blbosť, no tie čo toto poznáte tak budete vedieť o čo ide a či nejde o povestnú kvapku náhodou.

Strana
z4
richard2010
27. feb 2023

Ahoj, v prvom rade ti chcem odpovedat na tvoju otazku: nie, nie si ty ta vadna, len mate vo vasom vztahu posunute tie hodnotove hranice do jednej strany. Do tej, ktora je pre teba nevyhodna. Cize chybu robite,ale obaja. Nemusis sa hned rozvadzat/rozchadzat, ale v prvom rade by som sa s partnerom najprv porozpraval, ci je mu vobec jasne, ze ti tento styl pocas tvojej choroby nevyhovuje. Poziadaj ho, aby ti urobil caj, aspon suchu veceru a aby neodchadzal od teba, lebo nemozes ostat zbytocne sama v takomto stave. A ak by aj odisiel, tak mu daj termin, do kedy zamknes a potom uz byt neotvoris, ale to len v najhorsom pripade. No a teraz naopak. Nikdy mu pocas jeho choroby nenos veci, ktore nechce. Cize, ked je doma a nie v nemocnici, tak je jasne, ze si caj dokaze urobit sam a aj lieky si poda sam. Ked mu robievas veceru, tak to mu mozes dat, ale urcite mu nepodavas napoje, tak to nerob ani vtedy, ked je chory!!! Nemen mu periny zbytocne, az ked on poziada, inak len v standardnom rezime.
Drzim palce.

aurora33
27. feb 2023

Necitam komentáre, ale je mi strašne ľúto keď som citala tvoj príspevok. Od takéhoto človeka by som utekala. U nás sme rovnocenní partneri. Keď je manžel chorý starám sa oňho, keď som chorá ja, stará sa on o mňa. Naposledy som mu volala že idem z prace domov pretože mi je zle. Doma ma už čakala posteľ a čaj na nočnom stolíku. Ja som sa len hodila do postele a manžel ma chodil pravidelne kontrolovať. Aj o deti sa staral.
Drzim ti palce nech si nájdeš partnera na ktorého sa mozes spoľahnúť. Tento čo máš to očividne nie je.

iwuskaaa
27. feb 2023

Za dobrotu na žobrotu! Bohužiaľ.
Takýto muž si Ťa vôbec, ale vôbec nezaslúži. Ty si bola vždy tá, ktorá mu dala všetko a keď si Ty od neho potrebovala starostlivosť v ťažkých chvíľach, on sa Ti otočil chrbtom.
Je lepšie sa vrátiť z kratšej cesty, ver mi😉

woska
6. mar 2023

Tak starostlivost o domacnosť a starostlivost o choreho partnera, to su dve rozdielne veci...
K tomu prvému: ruku na srdce ženy, väčsinou to taháme my.A toto sa dá myslím naozaj dohodnut a nastaviť vo vstahu tak aby to bolo ok.
Ale fakt, ze ti je zle a partner sa nezaujíma, tak ti krasne ukazala v praxi ako velmi ťa ľúbi.
Takze kym fungujes, varis, staras sa, si fit ......tak laska ako hrom.
A ked ti je nafigu, tak potrebuje pokoj !!???
Nuž.....zaujímavý " vzťah".

karolinakr
6. mar 2023

Toto načo riesite? Ona povedala, že to robi rada z lasky - pre muža prve posledne - uz ked tuto vetu počujem, zimomriavky Takze sa vam za take rady asi nepodakuje..A že on odcvala, ked ona doma umiera, to maju asi nejaky domaci folkor, na ktorom sa v konečnom dôsledku dohodnu a zabavia oni sami..

Strana
z4