icon

Som ja tá zlá?

23. aug 2021

Ahojte.
S priatelom sme spolu nieco vyse dvoch rokov, o dva mesiace mame mat svadbu.
Zo zaciatku vztahu som mala velmi ruzovucke okuliare. Bol to moj prvy vazny vztah a ja som donho bola zamilovana. Samozrejme aj on do mna. Po par mesiacoch mi ale zacalo vadit ze si zije dost samostatnym zivotom, s nicim sa mi nechcel zverovat, ked som prisla z prace ani bu ani mu, stale na ntb alebo na mobile, neprejavoval mi nijak city, ziadne lubim ta, ziadne objatie, nic (a to ozaj niesom romanticka). Zacali sme spolu byvat po par mesiacoch a ja som si vsimla ze je dost neusporiadany. Nesprchoval sa casto, skoro stale mu smrdelo z ust, odmietal mi pomahat s upratovanim a chodom domacnosti, vsetko okrem jeho polky najmu som platila ja. Postupne sme spolu aj prestali spavat. Uz to bolo len tak raz za mesiac-dva. Po roku a nieco som si povedala dost. Nebudem zo seba vecne robit otroka. Zrazu som sa onho prestala zaujimat ja, prestala som upratovat, varit, prat. Pred par mesiacmi som sla na chatu a tam som ho aj podviedla. Povedala som mu to a jemu akokeby docvaklo. Zacal sa o mna starat, prejavovat mi pozornost, pomahat mi. Lenze to trvalo tak 2 tyzdne. Chcem tym povedat, ze takto sme ako v zacarovanom kruhu, ja som z toho uz vycerpana, stale si nieco vycitame, on si mysli ze ja rano ako vstanem tak hned si planujem o com a kedy sa budeme hadat a ze furt iba od neho chcem aby upratoval a ze si z neho robim otroka… nie je to zly muz, viem ze ma naozaj lubi, nepije, nebije ma, ked mame lepsi tyzden tak sa vieme aj zasmiat, ale inak mi tento vztah asi nic nedava. Prave sme sa prestahovali do noveho najmu, mame dve macky ktore su nam ako deti, poznam celu jeho rodinu, mame sa brat, neviem si predstavit ze by sme sa rozisli. Ja ale nechcem dospelemu muzovi robit mamu a bat sa ho aj opytat ci by neumyl riad bez toho aby sa na mna neurazil. Dva krat som vo vztahu potratila, videla som ze ho to mrzi len skrz to ze to mrzi mna… ja uz mam z tohto vztahu vylozene depresiu. Vcera som mu vycitala, ze preco isiel von s kamaratmi, ked sme sa cely tyzden nevideli (mal poobedne) a preco radsej so mnou netravil cas. On sa urazil na to a odisiel do spalne. Alebo, velmi som sa nanho tesila kedy sa vrati z poobednej a uz vo dverach som ho zdravila 3x veselym ahoj kym mi odpovedal… on mi na to iba cau a ked som sa ho spytala co sa deje, tak ze ho vraj naschval svojim ahoj provokujem. Prosim Vas, napiste mi co si o tom myslite, ja uz som z toho na maslu.

Dakujem

Strana
z4
denden77
23. aug 2021

akosi nerozumiem tej svadbe... 🤷‍♀️

buberova
23. aug 2021

Načo by si si ho brala?

Okrem toho že ťa nebije a nepije? Čo verím, že by spĺňalo vysoké % náhodných mužov.. a čo ťa konkrétne presviedča o tom že ťa ľúbi?

baboobchod
23. aug 2021

Nevydať sa, však si sama na všetko odpovedas. Prečítaj si to po sebe, to by malo stačiť. A keď nie, ešte raz sa zamysli, či s ním chceš stráviť zvyšok života 🤷🏼‍♀️

som_ponorka
23. aug 2021

Svadbu by som zrušila... Môžete ostat spolu, ale myslím, že to nie je dobrý vzťah

konikkon
23. aug 2021

Si z toho na maslu, zo vzťahu máš depresiu a chlapa neznesies. Logicky mi z toho vyplýva, že riešením určite bude sa zosobasit a rýchlo si urobiť aspoň zo 3 deti. Nech to ma grády. 🧐

autor
23. aug 2021

@buberova ked som mu povedala ze som ho podviedla… on normalne zacal plakat ale az hystericky ze nevedel dychat a vravel mi ze si uvedomuje ze to je len jeho chybou ze sa mi nevenoval a vravel mi ako ma velmi miluje.. zas viem ze to nie je uplne bezcitne hovado aze ma ma rad, ale neviem ci som ja blba, ale to mi asi nestaci

autor
23. aug 2021

@baboobchod ano ja to niekde v hlave mam, len potrebujem pocut od ludi ci ozaj niesom len ja na hlavu a nevyzadujem vela

sonnenshein
23. aug 2021

To, co vyzadujes nielenze nie je vela, je to absolutny zaklad. Neber si ho, prosim Ta.

renka30
23. aug 2021

Polož si otázku, či chceš takto stráviť zvyšok života, ešte ste sa ani nezobrali a takmer všetko ti na ňom vadí, myslím, že nie je o čom.

dajana19
23. aug 2021

Vy sa k sebe vôbec ale že vôbec nehodite....

zuzi0911
23. aug 2021

Tak. Skus teraz byť ako my... Precitaj si po sebe ten orisoevok. Aj viac krát a odpovedaj. Co by si poradila "dotyčnej osobe"... Verím, že ti to docvakne.....

zuzanka.zuzu
23. aug 2021

provokuješ ho pozdravom ahoj? jooooj takého paka poznám, NEZMENI SA a bude to len horšie... to ťa neplaším, len hovorím ako bude. zvládneš to?
1.niektoré to dajú,
2.niektoré to síce dajú ale je to na nich vidieť,
3.niektoré ho po rokoch kopnú doprdele a ľutujú premrhané roky
4.a niektoré ich prenechajú týmto trom vyššie
ktorá z týchto štyroch si ty? 😎

ndrag
23. aug 2021

to sa fakt nevies rozist?

autor
23. aug 2021

@ndrag mam pocit ze na to nemam silu… vzdy ked som sa s nim rozisla, tak ma placom uprosil aby sme zostali spolu, ze nemame ziadne problemy, ze si to iba prikraslujem… zas ja ho naozaj stale lubim, ale nechcem si znicit svoju psychiku.. viem ze ludia maju na svete milion krat horsie problemy, su muzi co svoje zeny mlatia a neviem co este, preto mi moje problemy pridu minimalne a ze to nie je dovod na rozchod

katulkagajdos
23. aug 2021

Zažila som podobný vzťah pred rokmi- presne 5 mesiacov trvalo, kým mi to docvaklo a rozišli sme sa, bude pre teba lepšie ak sa s ním rozides tiež- ak už s ním chceš ostať- prosím aspoň si ho neber, on sa určite nezmení a ty v tom vzťahu šťastná nebudeš nikdy.

katkati
23. aug 2021

Nie si zlá, len si divná, že po tom, čo si tu napísala, si nevieš predstaviť rozchod a plánujete svadbu.

ndrag
23. aug 2021

Ok, tak pri takomto pristupe skoncis ako nestastna, strhana zena, ktora bude mat jediny zmysel zivota a to vase deti, ktore budu tiez nestastne a strhane, lebo mama s tatom su v toxickom vztahu a nestastny. Pekny priklad do zivota im date. Brrrrr. Dobre si rozmysli, ci chces s niekym ostat, len preto aby neplakal.

martinkatinka
23. aug 2021

Jasne, ze dokaze zahrat aj plac, vsak pride o cely servis co doma ma 🤷

sissy27
23. aug 2021

prepáč, ale skončila by som v momente, kedy by som zistila, že zanedbáva osobnú hygienu. Môže byť neviem aký dobrý človek, ale aby sa neumýval a smrdelo mu z huby (ani nemôžem napísať, že z úst), tak ani náhodou. A je mi čudné, že kým ste spolu nezačali žiť, tak si si to nevšimla.

nairia
23. aug 2021

no ja neviem, naco ti je taky vztah a este s chlapom, co nevie, co je zakladna denna starostlivost o cistotu tela... ty si ho absolutne nevazis, ked ho bez mihnutia oka dokazes podviest, povedat mu to a on ti este nohy ruky bozkava, len aby si neodisla... WTF? a ako vies, ze ta miluje? zato, ze place, ked mu povies o rozchode a rozprava ti, ako ta miluje? ale nie je ani ochotny sam sa chytit domacich prac, ked vie, ze si na tom zakladas, ze ti vynada, ze ho provokujes svojim veselym "ahoj" a tak? no nehnevaj sa, ale toto ma od vztahu, ktory ma skoncit svadbou VEEEEEELMI daleko.
este aby si neskoncila ty ako ta ohrdnuta, z ktorej spravi chuderu a on bude geroj, ktory to zahra na chudacika a najde si nejaku mladu sviznu a ty skoncis strhana, znicena, najlepsie roky za sebou a bez chuti do zivota.

melonik7
23. aug 2021

..si stastna zena..ze este nie je tvoj manzel a nemas s nim deti

lauriik
23. aug 2021

To, ze ta nebije a ze nepije este neznamena, ze si ho musis za to zobrat. Mozno neni zly ale nehodite sa k sebe. Ked ty raz vyzadujes nejaku interakciu vo vztahu a chces s nim travit cas, rozpravat sa a tesit sa na neho a on to nevie opatovat tak to neni muz, ktoreho by si si mala zobrat. A navyse ked place za to, ze si sa s nim rozisla tak to je ozaj nemusi znamenat, ze ta miluje ale skor, ze miluje seba a chce mat o seba postarane a nechce zostat sam. Mala by si pozberat zvysok hrdosti a odist.

tabakmirka
23. aug 2021

Buď rada, že nie ste zobratí, pokiaľ už teraz vidíš tieto problémy, ja by som zdupkala.

jolikaa
23. aug 2021

Tento vztah nema buducnost a nad svadbou urcite neuvazuj. Ste spolu dva roky a uz to neklape,tak necakaj,ze to po svadbe bude lepsie..

miskamicha
23. aug 2021

Ak uvazujes ci si ho vziat...tak nie.. lebonuz ked uvazujes, je to cele zle..

komplikovana
23. aug 2021

ak mas zo vztahu depresiu tak urcite svatbu zrusit. Po svatbe sa nic nezmeni, ocividne mate rozne pohlady na to ako ma fungovat vztah. Ty budes plakat a dozadovat sa viac jeho pritomnosti a on bude stale viac a viac od teba utekat. Urcite nie si na hlavu a ak druha strane nie je ochotna spolupracovat tak preco ostavat? Nedaj sa zmiast slzami.

sense
23. aug 2021

A prečo sa chceš za neho vydať?

moonlight1210
23. aug 2021

Po par rokoch mizerneho manzelstva ti bude uplne ukradnute, ze poznas celu jeho rodinu, ze on nepije, a ked ma dobry tyzden, tak ti dokonca venuje svoju humornu stranku.
A ze si mala odist dve mesiace pred svadbou ti pride ako dobry napad. Neobzrela by si sa ani vpravo, ani vlavo.

Alebo ako povedalo moje cerstvo pubertalne dieta, co si to tu nahodne precitalo v mobile: Ako tito dvaja vobec dosli k svadbe?!

asia83
23. aug 2021

A prečo sa chcete vydávať? Akosi mi to z toho textu uniklo. Prosím, pripomeňte mi to…

birika
23. aug 2021

cele chore...pribeh z cervenej kniznice? ale ano, treba chystat svdbu

Strana
z4