icon

Som ja tá zlá?

23. aug 2021

Ahojte.
S priatelom sme spolu nieco vyse dvoch rokov, o dva mesiace mame mat svadbu.
Zo zaciatku vztahu som mala velmi ruzovucke okuliare. Bol to moj prvy vazny vztah a ja som donho bola zamilovana. Samozrejme aj on do mna. Po par mesiacoch mi ale zacalo vadit ze si zije dost samostatnym zivotom, s nicim sa mi nechcel zverovat, ked som prisla z prace ani bu ani mu, stale na ntb alebo na mobile, neprejavoval mi nijak city, ziadne lubim ta, ziadne objatie, nic (a to ozaj niesom romanticka). Zacali sme spolu byvat po par mesiacoch a ja som si vsimla ze je dost neusporiadany. Nesprchoval sa casto, skoro stale mu smrdelo z ust, odmietal mi pomahat s upratovanim a chodom domacnosti, vsetko okrem jeho polky najmu som platila ja. Postupne sme spolu aj prestali spavat. Uz to bolo len tak raz za mesiac-dva. Po roku a nieco som si povedala dost. Nebudem zo seba vecne robit otroka. Zrazu som sa onho prestala zaujimat ja, prestala som upratovat, varit, prat. Pred par mesiacmi som sla na chatu a tam som ho aj podviedla. Povedala som mu to a jemu akokeby docvaklo. Zacal sa o mna starat, prejavovat mi pozornost, pomahat mi. Lenze to trvalo tak 2 tyzdne. Chcem tym povedat, ze takto sme ako v zacarovanom kruhu, ja som z toho uz vycerpana, stale si nieco vycitame, on si mysli ze ja rano ako vstanem tak hned si planujem o com a kedy sa budeme hadat a ze furt iba od neho chcem aby upratoval a ze si z neho robim otroka… nie je to zly muz, viem ze ma naozaj lubi, nepije, nebije ma, ked mame lepsi tyzden tak sa vieme aj zasmiat, ale inak mi tento vztah asi nic nedava. Prave sme sa prestahovali do noveho najmu, mame dve macky ktore su nam ako deti, poznam celu jeho rodinu, mame sa brat, neviem si predstavit ze by sme sa rozisli. Ja ale nechcem dospelemu muzovi robit mamu a bat sa ho aj opytat ci by neumyl riad bez toho aby sa na mna neurazil. Dva krat som vo vztahu potratila, videla som ze ho to mrzi len skrz to ze to mrzi mna… ja uz mam z tohto vztahu vylozene depresiu. Vcera som mu vycitala, ze preco isiel von s kamaratmi, ked sme sa cely tyzden nevideli (mal poobedne) a preco radsej so mnou netravil cas. On sa urazil na to a odisiel do spalne. Alebo, velmi som sa nanho tesila kedy sa vrati z poobednej a uz vo dverach som ho zdravila 3x veselym ahoj kym mi odpovedal… on mi na to iba cau a ked som sa ho spytala co sa deje, tak ze ho vraj naschval svojim ahoj provokujem. Prosim Vas, napiste mi co si o tom myslite, ja uz som z toho na maslu.

Dakujem

zuzka102
23. aug 2021

Paneboze, a s takym magorom chces zostat, a nebodaj si ho este zobrat?! Si dievca rozum potratila? Par krat si ten clanok precitaj po sebe a snad ti docvakne... A ak nie, tvoja smola, budes sa trapit roky, a aj tak mu nakoniec das zbohom.. A len premarnis cas, a energiu.

casavina
23. aug 2021

Nezdraviť sa, nerozprávať, netráviť spolu čas, nezaujímať sa o partnera? Uff toto by som nedokázala ak niekoho ľúbim... načo ti je taký partner?

nina255
23. aug 2021

ja som takého názoru, že vzťah by ti mal niečo aj dávať - tento tvoj ti skôr viac toho berie a z toho čo si napísala ti nedáva nič...len zbytočné nervy..
toto mi príde akoby ste boli nejakí manželia po 20rokoch vzťahu že už sa o seba ani nezaujímate, každý po svojom, ty upratuješ varíš domácnosť je len na tebe, on nič nespraví má mobil v ruke...
podľa mňa ťa dosť brzdí to, že toto je tvoj prvý vážny vzťah, inak by si s ním už dávno nebola...až keď ho kopneš do zadku a nájdeš si niekoho iného možno pochopíš ako má naozajstný vzťah vyzerať a budeš si ťukať po čele prečo si "toto" už dávno neukončila, uvidíš 🙂

nina255
23. aug 2021

a prosím, neber si ho, budeš svadbu s takýmto niekym lutovať...

anja27
23. aug 2021

Na to aby bol chlap dobry a lubil zenu staci ked nepije a nebiju ju...moj si napr aj vypije sem tam s mierou a teda podla toho co pises mozem spokojne tvrdit ze je to ovela lepsi chlap ako ten tvoj. Nechapem tomu napadu so svadbou..uz len dieta chyba a mas vystarane

jaskolka
23. aug 2021

Načo chcete svadbu? Aby ste sa o rok rozvadzali?

cervenaruza123
23. aug 2021

Niekedy vo vztahu nie je ani jeden zly a aj sa vlastne maju obaja radi, ale nehodia sa k sebe a neklapalo by im to. Do manzelstva nestaci len laska ani len kamaratstvo alebo len pracovistost... Mate sa sice radi, ale fungovat spolu neviete, typovo sa k sebe nehodite. Kedze nejde o ziaden extra vazny problem, tak mate pocit, ze by ste mali o ten vztah bojovat dalej. Ale nie, vztahy casto je dolezite ukoncit aj pre menej vazne problemy. Ked to nejde, tak to nejde, darmo sa mate radi.

nominativ
23. aug 2021

No, poviem ti to z takého toho pohľadu, že zažila som si. Síce šlo o iné problémy, ale stále sa mi pre niečo zdalo, že sa nemôžem rozísť, lebo spolu bývame, lebo máme mačky - záväzky, lebo máme hento, lebo toto, lebo ho ľúbim...

O x rokov neskôr - vyčítam si v pravidelných intervaloch, že som to neukončila, keď to bolo ešte také jednoduché. 😄

Pretože tie problémy, čo sú pred manželstvom, nikdy nezmiznú, akurat budú postupne výraznejšie a výraznejšie... A to nehovorím o ozajstnej zábavke zvanej deti a materská, tam sa ešte veľa ukáže vo vzťahoch.

Takže. Už nikdy, nikdy, nikdy nebudeš mať lepšiu situáciu na rozchod. Nikdy. Už to bude len horšie. A ťažšie.

Ale ja viem, že si ho zoberieš. :D

len_nig
23. aug 2021

@nominativ jasné že si ho zoberie 😂😂😂 veď to väčšina takýchto žien z párov snov sa sem príde iba vyplakať ale reálne neodídu z týchto vzťahov 🤷🏻‍♀️

autor
23. aug 2021

@len_nig ja som velmi rada ze si vo vztahu (ak nejaky mas) stastna a ze vies usudit lepsie ako ja moju vztahovu situaciu(bez ironie) ale prosim, ber ohlad na to ze niesom v dobrom psychickom stave a tvoj komentar je naozaj nemiestny. Aj ked je to tvoj nazor a moze byt spravny, niekedy je lepsie si kusnut do jazyka. Dakujem

mandarinka555
23. aug 2021

Je to voľná diskusia, tak všetky názory sa ti nemusia páčiť....Mne zase príde, že si tak zúfalá, že je ti úplne jedno, za akého hňupa sa vydáš.

autor
23. aug 2021

@mandarinka555 na toto naozaj nebudem reagovat, kazdopadne dakujem za nazor

jakoma
23. aug 2021

Kolko mate rokov? Tlaci ta "cas", uz sa chces vydat? Ja sama mam problemovy vztah, som vydata a preto by som na tvojom mieste do manzelstva nesla

lindusss2016
23. aug 2021

Nevydavaj sa, lebo to aj tak dlho nepotrva a budete sa rozvadzat. Ze si potratila, malo svoj dovod... nie ste ani jeden pripraveny na vztah 🤷‍♀️

len_nig
23. aug 2021

Naozaj môj komentár bol tak hrozný že sa ťa tak dotkol? To ma teda mrzí (bez irónie) a želám ti nech sa dobre rozhodneš, myslim že na základe tejto diskusie si dostala dosť dobré rady k tomu.
A áno, ja som v manželstve a dokonca šťastnom, lebo by som si chlapa akého opisujes nikdy nevzala za manžela. Keď takého nájdeš aj ty, určite budeš cítiť že to je ten pravý do manželstva a nebudeš mať pochyby ako teraz 😊 úprimne ti želám aby si takého našla 🍀

autor
23. aug 2021

@len_nig dakujem krasne❤️Aj vam nech je spolu dobre

miskamicha
23. aug 2021

Autorka, budes v lepsom psyhickom stave ked z takehoto toxickeho vztahu odídeš.

taga
23. aug 2021

Prosim ta, rozid sa s nim, inak budes trpiet cely zivot a vycitat si, ze si mohla byt s niekym, s kym si skutocne rozumies. Nie si vydata, nemate deti, najdi si k sebe lepsieho partnera

mareka49
23. aug 2021

Nestojí o teba, nohy na plecia

elementissa
23. aug 2021

Ty sa chceš zaňho vydať???? A čo máš na ňom rada prosím ťa? Ja na svojom mužovi neviem nájsť jednu chybu a to spolu nie sme rok... Dobre si rozmysli, či chceš celý život žiť s človekom, na ktorého už pred svadbou nemáš dobré slovo

lintu
23. aug 2021

Aj ked sa dvaja maju velmi radi, niekedy je lepsie, ked nie su spolu. Nestaci totiz len lubit, ale musia tam fungovat aj tie ostatne veci, ktore u vas zjavne nefunguju. Jednoducho vy dvaja nie si vhodni partneri pre seba. Pokus o zladenie tam bol, no nevysiel. Tazko od toho cakat nejaku dalsiu zmenu. Toto spoluzitie mate teraz ako zvyk, preto si rozchod nevies velmi predstavit. Chcelo by to viac odvahy a pevnej vole. Postupne by sa ti ulavilo a zivot bez tohto chlapa by sa ti isto zacal pacit. Tento toxicky vztah vas oboch len dusi, nic pekneho vam neprinasa a rocky zazit aj nieco normalne s niekym novym sa skracuju.

simca06022011
23. aug 2021

A z coho konkretne si na maslu? Ved si to po sebe precitaj. Miesto toho aby si si urobila doma poriadok, rozisla sa s neschopakom a zrusial svadbu, tak ho ako lahka zena podvedies na chate a pochvalis sa mu. Samozrejme, nema on v povahe byt iny,ked rok a nieco bol neusporiadany, tak iny proste nebude, cize zmena neprisla a nepride. Co mas urobit je zrusit svadbu, najst si niekoho pri kom budes citit to co treba a nebudes "na maslu" a nutena robit taketo psie kusy. Ake milionkrat horsie problemy maju ludia na svete? dotykaju sa ta nejak? Podvedies ho s inym v pohode, tak ako strasne ho milujes? :D prepac.. nerozumiem vobec.

viki_lv
23. aug 2021

Ste alergickí jeden na druhého, nemá to budúcnosť. Radšej odíď z kratšieho konca teraz, ako potom sa rozvádzať s deťmi/hypotékou na krku....

vilma7
23. aug 2021

Tvoje problémy tí prídu minimálne? A prečo máš potom z nich depresiu?

borkavan
23. aug 2021

zlá nie si, máš len inú predstavu o vzťahu ako on. Vieš aký je a iný nebude. To ti povie každá. Ty si zváž, či chceš takýto život. NAOZAJ SA NEZMENÍ!!!!

jarka26011
23. aug 2021

Pane Bože 🤣🤣🤣

brita7777
23. aug 2021

Preboha a co ta drzi pri nom ?

kitycat
23. aug 2021

Boze, hlupana... Fakt toto?

vroni
23. aug 2021

Nie si zla a on asi tiež nie. Len sa k sebe nehodíte a bolo by vám obom lepšie s inými partnermi. Myslím, že to obidvaja viete a len hráte divadlo aj sami pred sebou, ako sa hrozne milujete. Nenechajte sa neochotou riešiť doviesť až pred oltár, vaše manželstvo by bolo ocistcom na zemi. Ten, kto tu tému otvorí, bude ten zlý, ale ja by som radšej bola v niekoho očiach chvíľu ta zla ako celý život nešťastná.

sasa1310
23. aug 2021

no keď ti stačí, že ťa nebije, nenadáva ti, nechodí po krčmách, tak utekať vyberať svadobné šaty. Ja ti ale napíšem jedno. Takúto nudu a nevraživosť a alergiu na seba ani z tretiny nemáme doma s mužom s ktorým som viac ako 25 rokov. Ty musíš vedieť, čo ti stačí do života