Som na manžela skutočne náročná?
Ahojte. Potrebujem poradit, mozno otvorit oci, alebo riadne preplieskat. Mame 8 mesacne babatko, s ktorym som samozrejme doma. Manzel chodi do prace. Domov sa vracia neskoro v noci ked uz spime. Niekedy sa minieme, ked idem ja do postele, ale zvycajne vzdy pride neskoro. Poobede ma prestavku, kedy je doma. Aj to ho malokedy vidime, lebo sme vonku s malym. Ked sme nahodou doma tak s malym stravi max 1hodinu, lebo maly ma cas spanku o takom case. Od kedy sa maly narodil, stale sa hadame. Ja ked sa ho nespytam aby nieco urobil sam od seba nespravi nic. Potom to berie odo mna tak, ze mu len rozkazujem. Vie aky ma maly rezim, v noci k nemu nevstane ked ho bolia zuby a nie je to o tom kojeni, rano vzdy ja vstavam prva k malemu. Sam od seba ho neprebali, neda spat, neda mu jest, nevezme ho von. Az sa musime riadne pohadat a potom ano vie sa o neho postarat, a moze byt za prikladneho otca. Stale sa vyhovara, ze on je unaveny z roboty a ja si nevazim co pre nas robi, ze som narocna a vzdy chcem viac od neho. Kupili sme si ramy na fotky, 2 mesiace boli na policke a az teraz to navrtal, samozrejme po hadke. Policu na knihy mal navrtat k stene aby ju maly nezhodil na seba. Bavili sme sa o tom, este bol maly len v bruchu, polica navrata az dnes, samozrejme po hadke! Predtym sme si domace prace delili, kto mal cas urobil, teraz to ja od neho nechcem lebo som doma. Urobim si. Ja som dlho ticho aby sme sa nehadali tak si urobim sama a potom vybuchnem. Naposledy som na neho vysla s tym, ze nikdy nie je doma ked ho potrebujeme. Stale je len v robote a nevie si vybavit ani tie dva dni volna na ktore ma narok (to je uz ina tema), ano nalieham na neho nech nerobi viac ako ma a je radsej viacej s nami. Potom si chce vsetko sklbit do 2 dni, ktore nie vzdy ma a to sa neda! Dnes povedal, ze bude s malym poobede, samozrejme nestihol lebo robil posratu policku ktora mala byt urobena minuly rok! Som sa ho opytala ktore poobedie myslel, toto alebo buduci tyzden. Ja viem, ze je unaveny z roboty, ale to sa nemoze premoct? To naozaj cez dni volna aby som od neho nic nechcela, ked sa neopytam neurobi, ked si popytam rozkazujem a planujem mu dni! Tyzden je zduty na mna s vysvetlenim, ze som nevdacna. Naozaj som? A este ktomu narocna?
@sono2 aj ja som pedant, a nezastavim sa. A prave to si myslim, ze je chyba, lebo si neviem odpocinut, sadnut a len tak vypnut. Stale musim cosi robit, neznesiem neporiadok. Vidim smietku a uz musim vysavat. Kupelku umyvam kazdy den 🙈
@lilope tu nejde o nahananie sa za peniazmi. Keby idem vsetko dokladne rozoberat ohladom prace, tak je tu zalozena uplne ina diskusia 🙂
@sono2 ja tiez vzdy upraciem pred jeho volnom, nech mame my dvaja klud. Vzdy sme tak robili aj ked babatko nebolo, upratalo sa predtym nech mame pokoj. Len vtedy sa dalo z jeho strany, dnes uz sa neda, a robi stale tam kde robi. Tak neviem co tak si zmyslel, ze uz nemusi.
Tak na margo toho pracovného fondu tvojho partnera. Nevidím dôvod prečo by si niekto udržiaval prácu s tak otrasným pracovným časom zaplňujúcim prakticky celý deň keby v tom nebola vidina vysokého zárobku. Ale podľa tvojho príspevku usudzujem, že ani tebe takáto vysoká pracovná zaťaženosť tvojho partnera nevyhovuje. Aj on je len človek a potrebuje mať aj voľný čas na oddych. Tvoj partner ho nemá žiadny, pretože slabé 2,5 hod. čo má poobede vyžaduješ aby sa venoval dieťaťu alebo niečomu v domácnosti. Bežný človek má po práci 6 hodín času kým ide spať. V tom čase má čas na deti, domácnosť a aj na seba a svoj oddych. Kde má tvoj partner oddych za celý deň? Pre mňa by bolo takéto fungovanie už po mesiaci na blázinec.
@sono2 ja som v lete omietku nahadzovala 😅 ale preto ze som chcela. A strop som oskrabala na kosť, že idem to zrovnať a natriem čím treba. Lebo majster pýtal priveľa. Aj tortu upečiem, ale len pre nás. Viem co myslíš, ale ja mam k takej práci vzťah. Keby som makala ako tento chlap a doma by sa po mne chceli čerstvé koláče, asi by mi to trvalo tiež rok. Sú ľudia, ktorí sú už očividne tak pretazeni, že už nič viac nedajú. A on možno aj sam so sebou bojuje, lebo takto si život pravdepodobne nepredstavoval. Celkom by ma zaujímal jeho pohľad
Tak, nevidíme celkom do toho, nakoľko nepíšeš ako má voľno a čo vlastne robí
Ako myslím riadne voľno. A prečo tam teba robí a že či jemu takto nevadí že s vami neni
Lebo mojmu vadí a keď si to zoberiem tak je viac času s nami
Víkend vždy a sviatky tiež
A dovolenky chodíme pravidelne
Tiež hovorí že o tej piatej doma by bol sen
A chce zmeniť robotu. Len ešte chce čo to zarobiť a nemá ešte ponuku keď bude vymeni robotu
@sono2 tak, to už je jeho rozhodnutie pracovať s takýmto časovým fondom. Normálny časový fond zamestnanca je 40 hodín týždenne, čo si dovoľujem tvrdiť, že takýto fond má väčšina pracujúcich na Slovensku. Samozrejme, že sú aj iné časové fondy, ja mám mesačný kvôli 12hod. smenám, čiže každý deň tých mojich spomínaných 6 hodín času pre seba nemám. Ale pred nočnou, po nočnej a nasledujúcim dňom voľna sa mi to vyváži a ten čas tam je.
Keby som s každou kravinou čakala na chlapa, tak nemám urobené nič....buď sa mu nechce, alebo je unavený z roboty, takže si všetko urobím sama....To fakt nevieš navŕtať poličku ?
@sono2 presne ako píšeš, štandard zarobíš aj so základným fondom pracovného času s tým, že potom máš aj čas na rodinu a iné aktivity a hlavne, na seba. Keď chceš nadštandard, tak robíš viac ako tvoj manžel alebo manžel autorky. Potom nechápem prečo si mi vysvetľovala, že normálny človek nerobí do štvrtej, no robí, aj do tretej a niekedy aj do druhej poobede keď robí 8 hodín od skorého rána. To, že tvoj muž a muž autorky robia od rána do večera, je kvôli nadčasom a je to ich voľba. Aj keď ste v zahraničí, neznamená to, že váš základný časový fond je dlhší ako ten u nás. Práve že skôr naopak, je tendencia zo zahraničia ho skracovať na 4 pracovné dni týždenne (neviem koľko to činí hodinovo). Stojím si za tým, že si myslím, že taký človek, čo sa hrnie za peniazmi na úkor času pre rodinu a pre seba, to bude skôr či neskôr ľutovať a mal by to prehodnotiť.
@lilope lenže tie nadčasy robiť musíš.
To sú tie zmluvy čo som písala.
Je to skoro v každej robote
A môj muž je viazaný na tovar na ktorý čaká a musí. Neni to že si predlžil dobu lebo chce zarobiť. Kamarátka robí účtovníctvo. To isté. Keď sú uzávierky, chodí domov o deviatej.
Ďalšia robí v gastre, keď treba, musí ostať.
To sú také odvetvia.
Známy it tiež chodi neskoro atd atd
Ospravedlňujem sa za zmazanie, ale nerada o sebe takto píšem verejne.
Dúfam, že ste čítali, komu bolo adresované
Dobrú
@sono2 ak nechcem pracovať nadčasy, tak sa nezamestnám v takej práci, kde ich budem mať každý deň ako tvoj muž, takú zmluvu nepodpíšem. Ak takú zmluvu podpíšem, tak som si toho vedomá že každý deň robím 12 hodín ak teda takto tvoj muž robí. Ak sú to nadčasy v určitom období v roku ako tvoja kamarátka účtovníčka, tak to je pochopiteľné, no nejde o sústavné nadčasy po celý rok. Mne rovnako keď zamestnávateľ prikáže nadčas, tak ho musím odrobiť, ale ide o pár desiatok hodín ročne, nie hodiny každodenne.
Robiť 60 a viac hodín týždenne každý týždeň nie je štandard a nie je to ani vhodné pre psychické a fyzické zdravie človeka. Veď nežijeme len preto aby sme pracovali.
Zeny, tu nejde o prachy, u nas ma takyto pracovny cas 70%ludi co pracuju v hoteloch ako casnici ci kuchari, alebo recepcni, lebo rano a vecer byva najviac prace. Ked sme mali svoju firmu (restiku), manzel robil trebars od 11 do 16,potom si prisiel oddychnut a znova od 19 do 23, alebo aj do polnoci. Volno mozno 1 deñ, niekedy nic, vacsinou cez tyzdeñ.
Zakladatelka, mas iba 1 dieta, starostlivost oñho v noci zvladnes sama, na prechadzku mozes ist, ked muz nie je doma. Nechaj ho cez obed oddychnut, ale bud s nim. Odprevadte ho, ked pojde znova vecer. Na jeho volny deñ vymysli spolocny program, uzite si ho. Maly pojde cochvila do skolky, uzivaj si ten cas s nim.
Tak máš jednu veľkú chybu, že máš vrtulu v zadku🙂nerozumiem tvojmu pedantstvu aj ja mám rada poriadok, ale dobre vieš, že keď si doma s dieťaťom stále je čo robiť ja som teraz PN a stále upratujem a stále vidím neporiadok, skrine...keď som pracovala vôbec mi to nevadilo🙂 on bude pohodlnejší preňho nie je priorita polička, ty spravíš veľa veci zaňho nech máte potom čas na seba chlapi tak nepremýšľaju.S tou polickou akoby som počula moju mamu celý život sa sťažuje na otcovu pomalosť, lenivosť ..moja mama stále niečo robí vymyslela si maľovat,, keď som jej povedala, že nech si zaplatí maliara kdeže to bude otec pozerať Discovery a druhý robiť?ona si voľakedy maľovala sama zvládne to aj otec.Rok!!doň ho hustila nech idú maľovat a teraz vidí každú jednu chybičku..To sú také tvrdohlavé typy dosť som podobná, ale mňa to už nebaví.A to už chce meniť nábytok, žalúzie na oknách ..a už sa to nabaľuje.My nemáme 2 roky na dome zvonku namontované lampy.Ale vraj už niekto z mužovej práce to príde namontovať.Ja už prehliadam nebudem si ničiť nervy nepodstatnými vecami.
Teraz Ti to vadí, lebo sa cítiš osamelá máš iné priority máte dieťa a chces, aby dieťa aj otca poznalo.Jedno Ti garantujem ako bude dieťa väčšie bude Ti to vadiť viac a viac.
Celé roky som závidela ženám, že majú muža o 16-17 doma...a vždy som si našla prácu nech aspoň ja som s ňou veľa.
Zena sa vždy viac zmení a viac lipne na čase stráveného s rodinou.Neviem poradiť mám to dosť podobné, ale už som si po rokoch zvykla vedela som, že sa môžeš spoľahnúť iba na seba, lebo muža práca baví a dobre nás živí.Ale zato víkendy sú podľa mňa.Bojuj o viac voľna...a, keď to nejde rob si svoje plány, dieťa bude väčšie väčší parťák, máš kamarátky s ktorými ste s deťmi vonku, výlet...káva?
Toto vycitanie k ničomu nevedie.Zena vzdy ťahá za kratší koniec vo veľa veciach.Vies...mozno aj muž by radšej poobede sedel s malým na ihrisku a nešiel späť do práce ...nepokaz si MD stále s nejakými výčitkami.
A môj muž tiež nevidí veľa veci treba mu povedať...potrebujem to a to, ale zase spraví.Mna toto ukolovanie nebaví, ale ináč sa nedá.Jeho otec je taký istý svokra diriguje on robí.To sú take typy ľudí.Kolko x musel ísť muž nečakane do práce v nedeľu, zozierala som sa tým prečo ty, mal si sa ozvať..strašne som to prežívala, keď bolo dieťa malé.Naucis sa, že to vedie len k nespokojnosti oboch ..ma takú prácu...musíš to prijať a nebojovat.
Ja nepochopím čo to má za prácu a že kedysi ste ju mali rovnaku obaja. Ja by som vôbec neriešila poličku či dieťa ale zmenu jeho práce. Veď to musí byť náročné aj pre slobodného bezdetného človeka. Nečítala som všetky komentáre ale by ma fakt zaujímalo čo ho tam drží zubami nechtami.
Fitko kdekoľvek...nie je podstatné kde robí, ale či ho to baví a živí a či vôbec chce zmenu...
Podľa mňa by si proste mohol nájsť lepšiu prácu, ak chce mať aj rodinný život. Work life Balance mu nič nehovorí alebo sa snaží si niečo lepšie nájsť?
Myslím, že by si pokojne mohla založiť tému o práci, keďže to je prameň vašich problémov

Ja nerozumiem naháňaniu sa za paniazmi keď pritom človeku doslova uniká život pomedzi prsty. Žiadne vzťahy s deťmi, nespokojnosť partnera a vlastná frustrácia z nenaplnenia partnerovho očakávania. Peniaze nie sú všetko a do hrobu si ich nikto neponesie. Nechcela by som raz zomierať s vedomím, že som nestihla byť so svojimi najbližšími, lebo bolo treba zasvätiť celý život práci kvôli nadmernému zabezpečeniu rodiny.