icon

Som na manžela skutočne náročná?

8. okt 2021

Ahojte. Potrebujem poradit, mozno otvorit oci, alebo riadne preplieskat. Mame 8 mesacne babatko, s ktorym som samozrejme doma. Manzel chodi do prace. Domov sa vracia neskoro v noci ked uz spime. Niekedy sa minieme, ked idem ja do postele, ale zvycajne vzdy pride neskoro. Poobede ma prestavku, kedy je doma. Aj to ho malokedy vidime, lebo sme vonku s malym. Ked sme nahodou doma tak s malym stravi max 1hodinu, lebo maly ma cas spanku o takom case. Od kedy sa maly narodil, stale sa hadame. Ja ked sa ho nespytam aby nieco urobil sam od seba nespravi nic. Potom to berie odo mna tak, ze mu len rozkazujem. Vie aky ma maly rezim, v noci k nemu nevstane ked ho bolia zuby a nie je to o tom kojeni, rano vzdy ja vstavam prva k malemu. Sam od seba ho neprebali, neda spat, neda mu jest, nevezme ho von. Az sa musime riadne pohadat a potom ano vie sa o neho postarat, a moze byt za prikladneho otca. Stale sa vyhovara, ze on je unaveny z roboty a ja si nevazim co pre nas robi, ze som narocna a vzdy chcem viac od neho. Kupili sme si ramy na fotky, 2 mesiace boli na policke a az teraz to navrtal, samozrejme po hadke. Policu na knihy mal navrtat k stene aby ju maly nezhodil na seba. Bavili sme sa o tom, este bol maly len v bruchu, polica navrata az dnes, samozrejme po hadke! Predtym sme si domace prace delili, kto mal cas urobil, teraz to ja od neho nechcem lebo som doma. Urobim si. Ja som dlho ticho aby sme sa nehadali tak si urobim sama a potom vybuchnem. Naposledy som na neho vysla s tym, ze nikdy nie je doma ked ho potrebujeme. Stale je len v robote a nevie si vybavit ani tie dva dni volna na ktore ma narok (to je uz ina tema), ano nalieham na neho nech nerobi viac ako ma a je radsej viacej s nami. Potom si chce vsetko sklbit do 2 dni, ktore nie vzdy ma a to sa neda! Dnes povedal, ze bude s malym poobede, samozrejme nestihol lebo robil posratu policku ktora mala byt urobena minuly rok! Som sa ho opytala ktore poobedie myslel, toto alebo buduci tyzden. Ja viem, ze je unaveny z roboty, ale to sa nemoze premoct? To naozaj cez dni volna aby som od neho nic nechcela, ked sa neopytam neurobi, ked si popytam rozkazujem a planujem mu dni! Tyzden je zduty na mna s vysvetlenim, ze som nevdacna. Naozaj som? A este ktomu narocna?

spadnutaslivka
8. okt 2021

inak tiež nechápem, prečo ste vonku vtedy, keď chlap na chvíľu príde domov. Veď buďte s ním. Režim skúste inak nastaviť.

spadnutaslivka
8. okt 2021

@zmrzlinka2021 ja hovorím o tých, u koho je to dočasné riešenie. Nie takých, čo si odídu na 20 rokov. Tu autorka píše, že idú kupovať firmu. Tak asi to mali v pláne. A teda treba občas trochu zaťať zuby. Ak im nejde o to, že tú firmu (časť) chcú, tak nech nájde inú robotu. No problem.

luccija
8. okt 2021

Tak si musíš rozmyslieť či má vŕtať poličku či byť s dieťaťom🙂
Pozri ja si myslím, že nevie kde mu hlava stojí, robí veľa, zarobí dobre...v noci môj muž nikdy k dieťaťu nevstaval a ráno cez víkend detto kojila som načo mal vstávať, keď ju zobral vedľa ja som ich počula a už nevedela spať.Najvacsi problém je jeho práca, ale ty si predsa vedela kde robí a akú má pracovnú dobu...ako ste to mali naplánované pred dieťaťom?Veď si vedela, že budeš celé dni sama či?
Ty sprav režim tak , aby ste cez obed boli chvíľu spolu.Si unavená, nahnevaná...on tiež ..všetci sa po narodení dieťaťa hádajú, ale neviem čo vlastne chces?A story s polickou a fotkami nespominaj to je už len bonus nepodstatný.
Píšeš o 2 dňoch voľna tie má mať cez týždeň?plus má každý víkend voľný či som to zle pochopila?
Ono aj do budúcna je jeho pracovná doba veľmi zlá kvôli dieťaťu, tvojej práci, raz škole....zmenila si sa si matka vidíš veci ináč záleží Ti na spoločnom čase, on Vás muži uživiť a pracovať...tiež si tam pracovala tak vieš ako to je...a to, že ráno nevstane prvý veď to sú chlapi leniví pohodlní...a vieš nie každá mama a chlap môže spať do 09.Tak vstaňte skôr a buďte spolu...keď odkupite firmu aká to bude pre Vás zmena časová?aby to nebolo ešte horšie..

autor
8. okt 2021

@spadnutaslivka lebo nema presne stanovenu prestavku. Keby ma samozrejme, zme sme doma. Niekedy sa podari, ze sa stretneme, niekedy nie. Aj ho cakavam. Niekedy ju ani nema. Ja sa vzdy snazim to prisposobit, ale skor sa nedari ako ano.

amelie2017
8. okt 2021

Citala som len prvu stranu. Potom uz nie. Tvoj muz ma pracovnu dobu aku mal moj pri prvej dcerke. Od 10 do 16- ak boli ludia tak aj dlhsie a potom od 18:30 do 23., opat, ak prisiel posledny stol neskoro, tak aj dlhsie- sefkuchar. Velakrat isiel uz na 8, dokonca aj na 6 na ranajky, lebo bolo treba vela veci pripravit, vypadol personal a pod. Niekedy ani neprisiel poobede domov. A ano, travil s nami cas, nevravim, ze kazdy den, niekedy si jedoducho potreboval ist pospat, ked prisiel. Ale vzdy sa snazil ist aspon na polhodinku s nami na bazen, urobil nakup,..ja som sla do prace tiez skoro. Ja som robila od 7:30 do 11:30 a od 19. do 23 (vdaka za dobreho sefa, ktory ma vzdy pustil skor). Zo zaciatku som sa snazila zvladat vsetko sama, lebo ja som robila len 8 hod (v reali niekedy len 6) a mala 2 dni volna, on len 1 den, niekedy ani ten a robil 10-12 hod min. Chcela som ho odbremenit, ale po 2 mesiacoch som to nezvladala, takze sme sa striedali. Kto v noci vstaval k malej, ten cez den spal. Upratovanie- bud obaja, ked sme mali volno rychlo za hodinku, alebo sme zaplatili pani na upratovanie.
Teraz mame 2. babo, muz odchadza 6:30, konci pred 13. a znovu o 16:30 do 19. V noci k malemu vstavam len ja, ale opat sa cez den striedame- jeden den ma on cez pauzu volno a jeden den ja. Niekedy spim, cvicim, citam, idem na nakupy,..on vzdy spi 😃 robi nakup potravin len on, vari kazdy den obed aj veceru. V sobotu poobede a nedele ma volno, tie travime spolocne, raz za mesiac ide na ryby, na huby, na oplatku obcas vezme deti von len on. Upratovanie, pranie a vsetko ostatne okrem varenia a nakupu riesim teraz ja, lebo som doma a som uplne stastna, ze travi cas s detmi. Takze podla mna vobec nie si narocna. Ale ano, aj ja cakam od decembra, kym navrta 2 obrazy a zatmeli v obyvacke 2 diery po predoslych skrinkach 😃 v decembri mu pripomeniem 😆

luccija
8. okt 2021

Čo robíte cez to víkendové voľno?možno si aj frustrovaná, že on si po robote ešte posedí ako casto? ty nie...tebe sa viac zmenil život..si sama s dieťaťom...klasická kríza pri dieťati.Bud budeš hľadať chyby a nájdes si ich milión a budete sa hádať a pôjdete od seba, alebo niečo zmeňte najskôr ty pohľad naňho.Podla mňa by rád bol s malým cez deň a môže sa akurát najesť a ísť naspäť do práce.Ty chces viac času, pozornosti...mala som to podobné s tou prácou, až mi raz kamarátka povedala nech prestanem fnukat a užívam si dni s dieťaťom, lebo sú ženy, ktoré majú dieťa v jasliach a ani s nimi nie sú.

andrejka1974
8. okt 2021

Ja sa cudujem ze este vobec dycha ja by som po nom nic nechcela len zvolnit v praci toto uz dlho nevydrzi

kittykat22
8. okt 2021

Vela parov sa hada po narodeni dietata. Len sa o tom moc nepise.

annamalaga
8. okt 2021

Ináč a to keď kúpite firmu, nebude mať ešte viac roboty? Však keď ťa materstvo nudí , sú jasle a môžeš ísť do prace. Čo take máš pre pana jana robiť furt, keď nestihaš? Kamarátka mala malé babo , stavala o 4 dojila kravu, potom v zimných mesiacoch musela odpratavať sneh, nakuriť drevom do pece a ku tomu malé urevané dieťa! Hm? A chlapa na tyzdnovkach preč tiež , čiže pomoc žiadna a dala to.

panda21
8. okt 2021

Pri tom aké ma pracovné tempo by som bola rada, že vôbec príde domov a nie vymýšľať somariny ako vstávať k dieťaťu. Chcete niečo budovať, mať peniaze tak treba zatnut zuby. Tiež ma toho veľa, uživiť rodinu, našetriť, v práci makať, a ešte príde domov a žena na neho zjape pre nejakú políčku 🙉

amelie2017
8. okt 2021

A teda my sme sa kvoli detom nikdy nehadali. A paci sa mi, ako tu zeny pisu, ze vsak spi, oddychuj, ked spi dieta- obe moje deti spali- spi 20 minutovky. Ledva stihnem ist na wc a uz su hore. Dcerka zacala spavat dlhsie az po 1 roku. Hlavne, ze v inych diskusiach vzdy, ze aj manzel sa ma zapajat, ze to, ze je zena doma neznamena, ze je otrok a ma robit vsetko. Chlab uz nie je slobodny, bezdetny. Ma rodinu, ma si urcit priority. Ano, praca je dolezita, zit z niecoho treba. Ale potom na co si robia deti, ked ich ani nevidia?

autor
8. okt 2021

My nemame vikendy. Ja viem praca je na prd. Uplne casovo, ja len dufam, ze budu zmeny. Co som chcela? Pocut to od niekoho ineho ako od neho. Vies ono vzdy budu nazory s pochopenim, a proti nazory. Na synceka sme iba my dvaja. Nemame nikoho kto by pomohol o to to je tazsie pre nas. Aj ked hej mame kamaratov, ale oni su tiez radi, ze maju volno a nie aby som sa popytala, ci mozu s malym byt. Nechcem otravovat. Ked si popytaju dam. To sa stalo 2x od kedy sa maly narodil. Prvy krat som si dopisala zaverecnu pracu do skoly a druhy som si dala ze kupel. Dakujem aj za pochopenie, aj za rady a aj iny pohlad na danu situaciu.

annamalaga
8. okt 2021

Pokial ale nezmení pracovnú dobu, tak o nejakej pomoci môžeš snívať.!! A ak chcete aj biznis ešte budovať to už vôbec žiaľ. Mať aj peniaze aj byť doma sa nedá žiaľ.

liljana
8. okt 2021

Musite vydrzat, kym dieta podrastie. niektori muzi naozaj nevedia co s malinkymi detmi a dobehnu to neskor. Je to dost, ved vlastne iba robi a spi, tak pauza 2 hod utecie ako nic. Ma cas iba cez vikend dobit energiu a dat sa dokopy. Potom ma prist domov, starat sa o dieta, pomoct doma, porobit byt, hlavne cez vikend. Pocuvat vycitky, ze malo stihol, malo spravil, zle urobil. Inak vladze 20tnik, 30tnik,... Pre neho je priorita praca a vyplata pred polickou. Ty beries plat ako samozrejmost, si doma a chyba ti policka.
Neda sa zobrat 2-3 mesiace neplatene volno a date sa trocha dokopy, oddychnete?

tatisna
8. okt 2021

A niečo ako víkendy nemá??? To maka v kuse v kuse? Lebo tak mi to príde keď som niečo prečítala,nie všetko ..

marseillefan
8. okt 2021

Pochopil som to správne? Najprv ho drbeš za to, že neurobil poličku a potom ho drbeš za to, že nebol s malým, lebo ti musel robiť poličku?

panda21
8. okt 2021

@tatisna ja som pochopila, že má 2 dni voľno ale nie sú to konkrétne víkendy, že je to cez týždeň..

karolinakr
8. okt 2021

To ako pisal @stary_ujco ,že ked žena chce od muža poličku, on jej povie, nemusiš mi to , každe 2 roky pripominať je vtip a frk ,....ako dlho mužom trva sa rozhybat, zosmiešnenie mužskej lenivosti a ty tam dáš 5 otaznikov, haha, teraz som sa zasmiala, on to nemyslel vážne

luccija
8. okt 2021

Pracuje takto stále či to je sezónne?aspoň tipujem, že je nejaký barman, krupier, kuchár...že či je šanca, že si v zime oddýchne..alebo pracuje takto stále?tie 2 dni musí mať voľno veď to sa mu ani nečudujem, že je unavený dá sa ťahať chvíľu, ale nie roky.

heidy222
8. okt 2021

Autorka, my robime s muzom obaja full time, mame 1,5 a 6 rokov deti, ja robim v nemocnici sluzby do 23, aj nocne, mam aj 24 h sluzby. Maly neprespi celu Noc, Rano o 5 hore. Do 9 Rano som nespala Uz 6 rokov. Muzovi tiez musim vsetko 30 krat povedat a nenicim si nervy. Priorita su deti, nie podlaha, zehlenie a pod. U nas caka policka na navrtanie 3 roky 😂 a Nase skrine z vnutra nechces vidiet. Ale kazdy je si strojcom svojho stastia a podla mna Ked Ma niekto narocnu pracu treba upustit inde.

autor
8. okt 2021

@marseillefan tu nejde o tu policku. Povedal, ze rano urobi policku a poobede bude s malym. 6 dier navrtat do steny a na to k policke, na kolko to je robota? Lenze u nas sa policka tesnila k stene od 10-16.00. A to ja uz som dosla aj z prechadzky aj vsetko porobila. Tu mi skor ide o to, ze slubil byt s malym.

autor
8. okt 2021

@liljana vies co ja som bola uplne rada, ze bol lockdown a bol prve tri mesiace doma s nami, s babatkom. Vsetko sme si pekne uzivali, mala som chlapa doma, syncek otca. Zial ano casovo robota je na prd a na mna to dolieha, ze ked ho potrebujeme tak nikdy nie je pri nas.

autor
8. okt 2021

@luccija nie nerobi nic z toho. A ani sezonne. Ano ja mu to stale hovorim, ze nech si on svoje volno nedava. Nepyta si nic naviac, a ani menej. Lenze ono to je trocha aj komplikovane, vzdy to bolo tak este ja som tam robila!

autor
8. okt 2021

@karolinakr no ja som taky vtip este nepocula, moja chyba, nepochopila som 🙈

autor
8. okt 2021

@heidy222 ano mas pravdu. Vdaka.

autor
8. okt 2021

@annamalaga ja viem ze sa neda byt doma, a aj mat peniaze. Ja to od neho ani nechcem. Len dolahlo na mna to, ze vzdy musi byt on komu sa poserie volno. A ked ho clovek najviac doma potrebuje tak nie. Dva dni volno si zasluzi kazdy, bez ohladu ci vlastnis alebo nie.

autor
8. okt 2021

Nejdem sa hadat, ani o to nestojim, ale kazdy si vycucol z kontextu iba tu policku 🙈 o ktoru ani tak nejde.

sono2
Autor odpoveď zmazal
sono2
Autor odpoveď zmazal
mamutka
8. okt 2021

Vy ste nejak nútení pod hrozbou smrti žiť len touto prácou? Ci ju milujete nadovšetko, viac ako dieťa a rodinu? Naozaj sa nedá nájsť iná práca a žiť ako ľudia? To chcete odkúpiť firmu a potom sa hádať ešte viac, lebo už k drine pribudne aj zodpovednosť za majetok, zamestnancov, platenie odvodov, dotahovacky s dodávateľmi a pod? To sa chceš do tej istej práce vrátiť a nemať čas ani na vyzdvihnutie dieťaťa zo škôlky?
Mne muž robí 8 hodín, zarobí, 15-20 min si oddýchne a venuje sa deťom. To je seriózna práca. Keby robil ako ty píšeš, tak to nevolam práca, ale sprostá otrocina, ktora mi ničí rodinu. Ten môj by urobil všetko pre to, aby bol čo najviac s rodinou, takže nerozumiem prečo niekto otroci ako tvoj muž. Ci ozaj v lokalite si nenájde normálne zamestnanie. Ak má pocit, že je to jeho kariéra a poslanie, že to miluje, OK, ale poznáš ho dlho, ak žije tou pracou a cíti sa naplnený, treba to žiaľ akceptovať.
Co sa týka vstavania muža k dieťaťu v noci, to u nás nikdy nebolo, nepotrebujem aby šoféroval cez deň nevyspatý a ohrozoval seba aj okolie.
Co sa týka vŕtania policiek a pod, ženy, vážne, to každý chlap ma byt schopný a ochotný toto robiť? To každá peciete torty, kvaskovy chlieb, domáce strudle, varíte džem a sulate domáce rezance? A strikujete a sijete oblečenie rodine? Nie každá sa na to cíti a nie každú to baví. Chlap rovnako, proste sa živí inými vecami. Nie je povinný ovládať a doma robiť všetky akože mužské roboty. To ma len tak napadlo teraz, lebo ten môj síce porobi, ale prišlo to až v istom veku. Keby ho to nechytilo, netlačím na to, ved si zavolám majstra a porobi všetko čo treba za hodinku. On tiež netlačí na mňa, aby som piekla kde aké skvosty, ktoré bežne robia vychytene cukrarky.