Som na materskej a manžel chce hypotéku na byt
Ahojte žienky. Ja neviem čo mám robiť. Som na materskej a manžel chce brat hypotéku na byt. Problém je v tom že na domácnosť mi dáva 150€ a moja materská sa ma šetríť - aj keď ja musím niekedy niečo vybrať inak by drobec chodil holý - bosý. Doma nič neurobí, nič neopraví .. Jeho mama kontroluje kam dávame peniaze. On počúva od nej že veľa minime a ja od neho. Stále len počúvam musíme šetriť! Bojím sa co to bude keď budeme mat hypotéku. A z mojej materskej sa bude platiť. Ostanem úplne bez peňazí, už teraz sa mi od neho tažko pýta. Dá mi tých 150€ ale na čiastky a za to mám všetko nakúpiť, pre nás - pre malého.. Co by ste robili na mojom mieste? Chcem svojmu dieťaťu aj niečo dopriať .. Nechcem manželovi pozerať na ruky či mi dá peniaze .. Chcela som malému kúpiť capacky a povedal mi že nemáme peniaze a viem že mal na úcte viac ako dosť! A take veci sú unás na bežnom poriadku. Keď chcem aby niečo opravil tak nehrozí všetko si musím sama. Som zúfalá lebo viem že ak bude hypotéka bude to ešte horšie .. Neviem co robiť 🤔
uz ti tu povedali vsetko, co sa len dalo a zakazdym len pravdive veci.
otvor oci dievca, si tyrana zena, a dvojnasob - nielen slabochom a chudakom s oidipovskym syndromom, co sa nazyva tvojim muzom ale aj svokrou. za tychto okolnosti z lasky o par mesiacov zostane len prach a tebe oci pre plac, hola rit a zufalstvo v dusi. mas dieta, tvojou povinnosou je ho ochranit. takze si rychlo premysli, ako to urobit co najrychlejsie, aby si sa z tohto pekla dostala prec. lebo ak myslis, ze toto nie je peklo, tak este chvilu pockaj a spoznas ho.
a ma prijem cez 1000E a ty len matersku ! dievca zobud sa a chlapovi jasne povedz, nech okamzite prestane referovať mame co kde minul a svokre to tiez povedz, ze tomu je koniec a ked sa nudi, nech si najde inu aktivitu a nie riadit vas zíivot !
a najlepsie by bolo odstahovat sa co najdalej od svokry a domacnoct nech si skusi viest manzel, co kolko stoji.... ak to nepomoze a mas kam ist, odid!
@comamrobit - a bol on niekedy SAM na nakup? By som ho nechala mesiac nakupovat, nech si urobi prehlad, lebo evidentne nema ani ponatia o cenach. Ved nech si pozrie kolko je zivotne minimum. To je ako pribeh znamej, kde syncek s VS vzdelanim uz po 40tke stale zijuci s matkou zene, s ktorou si spravili dieta, nejaky cas jej posielal mesacne 20€ !!! ako prispevok na dieta. (On po zisteni, že je tehotna, hned vycuval zo vztahu). Nechcela ho dat na sud, lebo sa bala "natahovaciek" a este ho chudacika aj obhajovala, ze on nema ponatia o cenach, ked cely zivot vsetko riesila jeho matka.....
150 eur??? a to ako dokáqžeš z toho vyčarovať jedlo a oblečenie???
určite to chce dlhý rozhovor, my ked sme začínali, tak tiež MM dudral,ž e koľko mínam, mali sme eešte len jednného syna, plienky, nutrilon.... dala som mu šancu, nech mesiac nakupuje všetko ON... po dvoch týždnoch ho to prešlo :D :D odvtedy nedudre
viete mne len jedna vec nejde do hlavy. Diskusia podobneho typu sa tu objavuju asi na dennej baze, max tyzdennej....To fakt nemaju zeny gule povedat svojim drahym manzelom budeme mat spolocny ucet nech vieme obaja ako hospodarime? to sa fakt nechate takto ponizovat ze naaa draha manzelka som geroj dam ti 150 eur a ty z toho nejak hospodar.
no by som takeho chlapa fakt dakam poslala. asi je trochu ine kym nie su deti ale ked som otehotnela som si normalne s manzelom sadla a dohodli sme sa ako budeme fungovat, ze budeme mat jeden ucet kde chodia vyplaty/materska, odkial sa platia vsetky spolocne vydavky. Jasne ze sme mali kazdy aj vlastny ucet kde som posielala zo spolocneho mesacne isty obnos (rovnaky pre oboch) na vlastne vydavky....nam to takto vyhovovalo. kazdy ulietava na niecom inom tak sme si to platili bokom a nemuseli na seba skaredo pozerat co kto kde mina...Plus take ze tiez nepotrebujem vidiet kolko investuje do darcekov pre mna napr....ak by ste argumentovali ze to je nefer voci chlapovi mojmu, tak tento system mame do dnes, istu dobu prispievam do spolocneho rozpoctu viac ja, inokedy manzel podla toho kto aktualne viac zaraba, ale peniaze su vzdy SPOLOCNE, ved sme rodina a plne si doverujeme....
ja osobne by som sa citila ako menejcenna handra ak by ma mal manzel vyplacat, doslova ako taka chudera, ved preboha som sa doma starala o dieta, domacnost a syty pupek mojho manzela, nesedela som na zadku a nelakovala som si nechty....nebodaj aby som sa nejakemu chlapovi doprosovala o peniaze. fakt nechapem....
@comamrobit Ak sa u vas nevycleni na kazdodenny zivot ovela viacej penazi a konecne nepovie matke, ze do vas je ju velke prd, tak adios amigo...mozes byt rada, ze sa od takeho oslobodis! Hypoteku s nim v ziadnom pripade.
@comamrobit pekne od neho a jeho matky ze pre vas chcu samostatne byvanie. lenze takto len - nasli sme nieco a podme kupit sa to nerobi.
sadni si s muzom. povedz ze ty si ochotna ist do hypoteky ale mas poziadavky a pravidla.
- odteraz vsetky len vase prijmy musite sledovat len vy dvaja. ak by jeho rodicia prispievali nejakymi peniazmi, tie odlozit na osobitny ucet - sporenie alebo cosi podobne - a tie neratat do vasich prijmov. rodicovske peniaze su raz mozu byt, inokedy nie.
- napisat si na papier vsetky vydavky co mate - aj ked by si mu mala ukazat ze minas z tvojej materskej - ked raz nemas peniaze tak ni nikto neda nic zadarmo. pekne prejdi par mesiacov dozadu ze kolko si kde platila - strava, oblecenie (to sa urcite nekupuje kazdy mesiac ale tato polozka musi byt tiez zahrnuta do zoznamu), penzin, poistky na dom, auto, naklady na najom, elektrinu, vodu ci ine pravidelne platby. ak mate zvierata aj za zvierata, aj ked je to mala suma. napisat extra kolonku - rozne - na darceky alebo na vymenu oleja ci inych veci ktore mozu prist pocas mesiaca ale nie su pravidelnym vydavkom.
pozriet sa na sumu - prijem vydaj.
podla rozdielu povedat kolko by ste mali odteraz odkladat nabok - tato suma by bola hodnota hypoteky ak by ste si ju zobrali. ostatne peniaze tiez odlozit, ale v pripade potreby aj pouzit. peniaze si clovek do hrobu nezoberie.
stylom - odkladania si na hypoteku zit aspon 6 mesiacov a pocas tohto obdobia zistit ci by ste to financne zvladli (bez penazi od rodicov). ak vam to nebude robit problemy odkladat nabok a stale platit vsetky veci co teraz platite, tak chodte do toho. ale ak by ste mali zrazu deficit, tak zrejme by ste isli do dlhov a neboli schopni utiahnut hypoteku.
pises ze zaraba 1000 euro mesacne. vies presne kolko mate teraz na ucte? kam on dava peniaze - ake ine vydavky okrem najmu plati? ozaj z jeho zarobku mate este dost na hypoteku?
jeho "setrenie" je dost prehnane. Ale na druhej strane je to lepsie ako ked by mal robit dlhy. treba si sadnut a povedat - vy ako rodina - ty a muz - pravidla. a ty si stoj za svojim. jeho matka musi z tejto financnej situacie prec. ak si myslis ze sa s nim nebude dat nic rozumne dohodnut, tak uz je len na tebe ci chces s nim ostat alebo nie.
@comamrobit pekne od neho a jeho matky ze pre vas chcu samostatne byvanie. lenze takto len - nasli sme nieco a podme kupit sa to nerobi.
sadni si s muzom. povedz ze ty si ochotna ist do hypoteky ale mas poziadavky a pravidla.
- odteraz vsetky len vase prijmy musite sledovat len vy dvaja. ak by jeho rodicia prispievali nejakymi peniazmi, tie odlozit na osobitny ucet - sporenie alebo cosi podobne - a tie neratat do vasich prijmov. rodicovske peniaze su raz mozu byt, inokedy nie.
- napisat si na papier vsetky vydavky co mate - aj ked by si mu mala ukazat ze minas z tvojej materskej - ked raz nemas peniaze tak ni nikto neda nic zadarmo. pekne prejdi par mesiacov dozadu ze kolko si kde platila - strava, oblecenie (to sa urcite nekupuje kazdy mesiac ale tato polozka musi byt tiez zahrnuta do zoznamu), benzin, poistky na dom, auto, naklady na najom, elektrinu, vodu ci ine pravidelne platby. ak mate zvierata aj za zvierata, aj ked je to mala suma. napisat extra kolonku - rozne - na darceky alebo na vymenu oleja ci inych veci ktore mozu prist pocas mesiaca ale nie su pravidelnym vydavkom.
pozriet sa na sumu - prijem vydaj.
podla rozdielu povedat kolko by ste mali odteraz odkladat nabok - tato suma by bola hodnota hypoteky ak by ste si ju zobrali. ostatne peniaze tiez odlozit, ale v pripade potreby aj pouzit. peniaze si clovek do hrobu nezoberie.
stylom - odkladania si na hypoteku zit aspon 6 mesiacov a pocas tohto obdobia zistit ci by ste to financne zvladli (bez penazi od rodicov). ak vam to nebude robit problemy odkladat nabok a stale platit vsetky veci co teraz platite, tak chodte do toho. ale ak by ste mali zrazu deficit, tak zrejme by ste isli do dlhov a neboli schopni utiahnut hypoteku.
pises ze zaraba 1000 euro mesacne. vies presne kolko mate teraz na ucte? kam on dava peniaze - ake ine vydavky okrem najmu plati? ozaj z jeho zarobku mate este dost na hypoteku?
tvoj muz si mozno ani neuvedomuje kolko vsetko v obchode stoji. len proste veri matke ze "je to vela co minas". ak mu to napises na papier a vidi na vlastne oci ze neminas na hluposti ale normalne veci co treba, mozno mu to dojde. mozes skusit nech on nakupuje vsetko co si doteraz kupovala ty. nech ty nemas nic na starosti, ziadne nakupy. nech to je jeho zodpovednost. uvidi hned velmi rychle ako "nevyzije" a bude musiet brat aj od inakial
jeho "setrenie" je dost prehnane. Ale na druhej strane je to lepsie ako ked by mal robit dlhy. treba si sadnut a povedat - vy ako rodina - ty a muz - pravidla. a ty si stoj za svojim. jeho matka musi z tejto financnej situacie prec. ak si myslis ze sa s nim nebude dat nic rozumne dohodnut, tak uz je len na tebe ci chces s nim ostat alebo nie.
@comamrobit odkladaj si jeden mesiac vsetky blocky, ale uplne vsetky a prekne mu ich oplieskaj o hlavu
Ak by manžel vzal hypotéku pokial sme svoji bude sa vzťahovať aj na mna že áno? Dá sa to nejako urobiť aby sa to mna netýkalo? Už tento mesiac chce..
@comamrobit nie, moj muz refinancoval tento rok hypoteku, ked ju bral, neboli sme svoji, ale teraz ked refinancoval, musela som tam byt aj ja uvedena
@comamrobit da sa rozdelit bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov, v tom pripade by sa ta hypoteka netykala
@comamrobit tvoj názor neberie preto vážne, lebo ťa celú neberie vážne. Vôbec ťa neberie ako partnerku, ale ako decko, ktorému treba vydeľovať peniaze a kontrolovať, za čo ich minulo. Robí to preto, lebo ty sa ako decko správaš. Bolo by treba tresknúť do stola a povedať dosť, stačilo! Alebo budeme teraz mi dvaja žiť ako partneri, alebo nebudeme spolu žiť vôbec. Alebo budem mať prístup ku všetkým peniazom, lebo sú naše, nie tvoje, alebo nastupujem do práce, dieťa dám varovať a výdavky na stráženie platíme na polovicu. Neviem, či by si to dokázala, myslím, že skôr nie ako áno, keď si to nechala zájsť až sem, ale možno by si mu to dokázala napísať, nechať na stole, zbaliť seba, dieťa a odísť a povedať mu, že sa vrátiš potom, keď bude ochotný ťa akceptovať ako manželku a partnerku, nerozhodovať o všetkom so svojou matkou, ale s tebou a aj to dodržať. Takto živoríš a klamete jeden druhého. Celé zle....
@comamrobit tvoj muž si nemôže zohrať hypotéku bez tvojho súhlasu, a teda ani podpisu na zmluve. nepodpíšeš nič nebude.
@comamrobit jooj ťažko sa to číta, ,mňa.ani.nikdy nenapadlo aby som svoju materskú takto.odkladali.že.ani cent a.hlavne na dieta??????veď pre dieťa je ten.príspevok predsa určený! !!!,,vždy som z.materskej kúpila malej,,čo bolo treba a sebe akurát.paušál som zaplatila a občas.niake oblečenie ale muž sa.mi ich ani nedotkol,,a.ty.mu nechceš ublížiť, ,a.on tebe moze???veď sa.trapis, ,no pitat si od.muža.každú korunu to by som ja osobne nevydržala,,,áno keď.som.bola.na materskej pritiahla som si.opasok,,teraz keď pracujem si doprajem viac,,veď predsa na to pracujem ,,muž.ešte.veľmi.nariekať keď príde teda.na.lámanie chleba s.hypo tak na 98percent to prijmes a onedlho tu bude.iná diskusia,,,verím že ho.lubis, ,ale.ak.máš doma zgrblosa to.je úplne zleeee, ,a mamickar, ,,oooo bože preč,,pretože kým sa.mamička nepominie bude jej držať stranu ver mi,,,mam skúsenosť
@comamrobit opravujem vola sa to zrusenie bsm, existuje este aj zuzenie bsm. Kocky maju pravdu ze bez tvojho podpisu hypoteku banky manzelovi nedaju.
@comamrobit prve co ma napadlo, ze je nezmysel pouzit peniaze z materskej na hypoteku, to su predsa peniaze pre dieta !!! Mimochodom, kolko je ta tvoja materska, viac alebo menej ako tych 150 Eur, co ti dava (aby sa tvoja materska mohla setrit) ? Ak chce manzel kupovat byt, tak nech sa postara, aby ON zo svojho prijmu mohol splacat hypo plus mal by ti este nieco davat na domacnost... a to pocas celej doby, co budes na materskej...
dievca ked sa nechces rozvadzat a teda nevies si ani dupnut nohou tak potom aspon na socialku chod a spis si ziadost o vyzivne na dieta a seba ,da sa to aj bez rozvodu;Pojde to na sud a sud bude skumat jeho prijem a aj financie ktore ma na ucte;aspon toto pories lebo fakt takto sa zit neda. Svokra bude nadavat ale co nech nadava a ty jej povedz ze ked bude pokracovat tak ty pojdes o level vzdy vyssie;
Nerozumiem, preco nemate vase peniaze spolocne.
@comamrobit co robit? co takto sa zacat spravat ako manzelka? nie ako dieta co od ocka dostane pridelene vreckove.
- financie su vec vas oboch, rieste ich spolocne!
- na ucet by si mala mat pristup aj ty! - to ako, ze on ma? 🙂 oprav to na: vy mate!!!
- svokra nema co kecat do vasich vydavkov - ak nebyvate samozrejme u nich 🙂
hypoteku chce on? chces ty? chcete vy spolu?
@comamrobit no ved ju nepodpises
@bratislavcankanm on sa ma postarat ? ved ten sa nevie postarat o nic, je lenivy nic doma nespravi, ma zenu a dieta a polku najmu im platia jeho rodicia??? ved to je smiesne...
@comamrobit ja na tvojom mieste ho prefackam a snazila by som sa vtlct mu do tej dutej hlavy nech sa spamata, ale v podstate je uuuuplne zbytocne ti nieco pisat, ocividne si tu prisla od zaciatku len fnukat a nic s tym nespravis.. lebo ty si mala konat uz davno.. ze svokra vam vybrala byt a tebe sa nepaci..preco si to nepovedala? preco ju neposles do riti a nech sa do vas nestara? Tu hypoteku mat budete. Aj odkladat sa bude tvoja materska a neskor tvoj plat. A ty sa s tym mozes len zmierit, lebo tak jak s tebou zametali doteraz, tak budu aj potom.. je mi ta luto, ale komu neni rady... 😔
@comamrobit ako? kupu bytu nepodpises, hypoteku nepodpises......a hlavne: manzelovi povies co chces a co nechces......nitko nevie citat myslienky - ked nieco nechces, tak to nerob. ked nieco chces, tak to sprav, povedz!!!
Baby a teraz nech nam da radu ako vyzit zo 150€ a ked aspon 3 mesiace takto posetrime to bude kabelok a topanok 😂
@smoulingirl ja si aj tak myslim, ze pan manzel asi bude hladat ine cesticky ako riesit klasicky hypoteku s manzelkou 🙂 skor nieco ako napr.
hypoteku zoberie jeho mamicka, byt bude pisany na nu s tym, ze oni tam mozu akoze byvat ( on si uz nejaky ten dovod preco takto vymysli....dane, majetok, zakony, vyhody ) s tym, ze ak mamicka nema prijem on bude napr. rucitelom a cele im to pani domaca z rodicovskeho splati...
Viacere tu napisali, ze spolocny ucet. Nesuhlasim. S chlapom, ktory ti vycita kazde minute euro, a kde vypis pozera najprv jeho matka, ziaden spolocny ucet a ziadna hypoteka
Ziadna hypoteka eee... cele zle. Ja by som di toho za tychto podmienok nesla. Rodicovsky alebo materska ma ist na vydavky dietatu a matke a nie na hypoteku a neviem co vsetko. Kazda matka chce dopriat svojim detom ci uz nieco vecne zazitkove alebo pozitok zo sladkeho... ale takto byt vydelovana?a cakat na kazde euro? Hypoteka nie u mna v ziadnom pripade ak to mate doma takto.
@comamrobit len na okraj-svokor s muzom takto nasli dom..ano zobrali sme s muzom aj hypo.
Do roka!som sa z domu vystahovala,potom rozvod,a az po 2!rokoch som si vysudila preplacanie polovice hypo. Ja som ju totizto platila sama,aj najom..muz setril. Takze moj muz byvala a ja som platila. Platim aj teraz-aj ked len uz polovicu-ale nebyvam. Piaty rok.
@miminkacik tak, tak, pekne si jej to napísala. Presne si to vystihla, že jej berie peniaze, aby mal nad ňou moc. Sú rôzne typy žien, ale presne tento typ žien nechápem.
@comamrobit počuj moja, vážne sa spamätaj. Neviem, prečo dovolíš, aby si robil z teba handru, možno si mala zlé destvo alebo čo ja viem čo. Ale máš syna, tak sa pozbieraj a zachovaj si svoju dôstojnosť už len ako príklad pre syna. LEbo potom čo? Ked toto vidí syn, bude sa rovnako správať k jeho žene a toto chceš? Vychovať ďalšieho korunovaného Debila alebo aj horšie bych ho pomenovala.
VYDIERA ŤA a ty tvrdíš, že ho miluješ 😀 😀
Láska je niečo iné. Toto je úchylka. Ty si submisivna a on ten despota.

@comamrobit ak mas zdravy rozum na nic take nepristupis a este by som sa aj riadne porozpravala s manzelom a svokre stopla akekolvek info o vasich vydavkoch. CO ju do toho???????
Necitam celu diskusiu, ale nie je tvoj muz nejaky mamin cecok,co ju poslucha na slovo?? KOlko ma preboha rokov, ze mu este aj dnes mama riadi zivot ...?
CIm skor taketo maniere stopnes, tym lepsie....
BUd tvrda a razna a rozhodne si nedaj zasahovať do svojej materkej..... a muz nech ti dava viacej a nie len 150E, ved to je smiesna suma !