icon

Som na materskej a manžel veľa pracuje

tinulka174
24. máj 2014

Ahojte ženičky,potrebujem sa trochu postažovat ale aj poradit.Som na materskej 9 mes.
Problem mam ten,že môj manžel pracuje od pondelka do piatka 12h a každy druhy vikend je na služobke.
Na maleho som skoro sama a domacnost - varenie,pratanie,nakupovanie všetko na mojej hlave.Už mi fakt niekedy z toho šibe.
Jedine co ma vie potešit je usmev mojho drobca a to ma drži 🙂

Strana
z2
briketa
24. máj 2014

Dievca zlate, pri takej nezamestnanosti co dnes vladne na Slovensku beriem Tvoj prispevok ako hlasne vydychnutie z dna, dufam, ze sa nie naozaj mas odvahu stazovat sa....

tinulka174
autor
24. máj 2014

@marcelasladeckova
No nevedia-každa žena je ina a inak to znaša.
Je rozdiel ak je muž z roboty doma o 15hod a pomože nakupit či len zobrat drobca na prechadzku alebo ak to žena všetko musiš zvladnuť sama.

tinulka174
autor
24. máj 2014

@briketa
Ja som nepisala o nezamestnanosti -ja žijem na Slovensku a viem ake to tu je tažke ale pisala som o pocite ak je žena na všetko sama.

briketa
24. máj 2014

ja som pochopila velmi dobre na co sa stazujes, moj prispevok bol mysleny, ze clovek dnes "musi byt rad, ze je rad....", ze manzel ma pracu a vie vas normalne uzivit . Pri jednom dietati je este cas na kopu veci, ktore vedia zamestnat hlavu aj ruky.

marcelasladeckova
25. máj 2014

Chcela som dieta, urcite sa nebudem stazovat ze je okolo neho vela roboty. Takisto ako som chcela stavat dom takisto ako chcem aby muz pracoval. Nik to pred vas nepostavil ako hotovu vec pre kazdy krok sa rozhodujete same tak nevyplakavajte.

mima4
25. máj 2014

dievčatá, neberte to v zlom, chapem, ze vam chybaju kontakty, manzel je cele dni v praci, ale uvedomte si, ze vas manzel musi uzivit celu rodinu a vdaka tomu vy mozete byt doma na socialnych davkach pre dieta 200 eur. Ked nepracujete, manzel musi zarabat aj za vas.

417781
25. máj 2014

poznam...my k tomu ešte staviame aj dom ;)

bartaloska
Autor odpoveď zmazal
stanislavao
25. máj 2014

verte mi, ze je lepsie, ze je v robote a mate z coho zit, ako keby bol nezamestnany, cele dni doma, mali by ste na mesiac 250 eur. mali by ste sa tesit z toho, ze ma robotu. verim, ze mate pocit, ze je na vas toho moc a ste sama. ale co by bolo, keby ste boli sama na 3 deti? ved ked on je vikend na sluzobke, chodte k rodicom, svokrovcom, alebo niekam na vylet, alebo ku kamoske, sestre, tete, babke. ste zdravi a mate z coho zit - z toho sa radujte.

mima595
25. máj 2014

ja sa napr. zastanem zakladatelky temy...ano, manzel robi vela, ale je to prenho jednoduchsie, ako starostlivost o syna....poznam neskutocne mnozstvo pripadov, ked sa pre muza nic nezmenilo narodenim dietata...a potom to skonci rozvodom...

manzel sa musi zapajat do zivota rodiny a vychovy dietata, inak je to len alibizmus...podla mna je ovela jednoduchsie chodit do prace, ako byt doma s dietatom....a mat na krku celu domacnost..aspon z hladiska "psychohygieny"...lebo v praci clovek nepodlahne stereotypu....

musis ho pomalicky zapajat do chodu rodiny..ano, je unaveny, mozno ta hodinka denne je akurat...ale vikendy..zbalit a ist k rodicom, kde sa zase venuje len sebe a svojim zalubam...to vedie len k jednemu...on sa neprisposobi a ked pride druhe dieta, moze zvolit unikovu cestu....

takze pomalicky naplanuj hoci aj poldnove vylety, dietatko nech sa tesi na ocka....nasi ked poculi kluce v zamku, uz cupitali po chodbe a hodinu bol iba ich....

Strana
z2