icon

Som na rizikovom a muž mi nepomôže takmer s ničím.

Včera o 21:16

Ahojte. Som na rizikovom tehotenstve. (Krvácanie, zlý stav chrbtice, otvorený krčok… proste moc toho). Mám doma jedno dieťa 5r a muža. Prvé mesiace som ako tak zvládala no teraz ku koncu je to mega náročné, vyhýbam sa nemocnici ako len môžem , snažím sa šetriť a pritom urobiť čo treba. Ale posledný mesiac 9ty už nevladzem, každý deň mám pocit že rodim čo mám bolesti a oroste ten chlap na mňa úplne se*e. Poprosím ho aspoň povysavat a umyť riad lebo keď dlho stojím Normlane ma kvôli chrbatu skrci do uhla a neprejdem ani k posteli bez pomoci. Hovorí že to urobí a neurobí ani prd. Keď vidí ako som ubolena na posteli tak beha okolo a hovorí veď sa musíš šetriť láska. Hovorila som to v dobrom, poprosila som ho aby mi pomohol a nič. Nakricala som na neho a nič… je nejaká metóda ? Alebo sa mám fakt nechať hospitalizovať aby kopol do vrtule ? Ja už fakt neviem… Chcem tak veľa ? Podotýkam že nemá absolútne náročnú prácu ani fyzicky ani psychicky. Dnes zavesil pol pračky pradla štýlom že to nebolo zavesené ale nahádzané na sušiaku. Raz ho boli hlava, raz ruka, raz chrbát ale keď vola kamarát vyskočí z gauca, úsmevy a beha po celom byte ako srnka a drista aj pol hodinu. Keby nemám rizikové tehu je mi to jedno ale rada by som to malé donosila bez ujmy či už pre dieťa alebo pre seba. Mám ho ignorovať, nemám mu uvariť ? Alebo mu nemám oprat ? Ako som písala…. Jemne rozhovory nič a krik tiež nič. Dá sa to nejako dipomaticky riešiť ? 🥀

Strana
z2
anonym_2711b8
Včera o 21:24

@anonym_autor a to s ním plánuješ 2.dieťa? 🤦

enmery
Včera o 21:27

Po prvé bol takýto debil, netuším načo druhé dieťa.
Po druhé, už dávno si mala byt v nemocnici a užila by si si a oddýchla a neohrozovala dieťa kvôli DEBILOVI. Fakt neexistuje čarovné slovíčko na takýchto, len hodenie do studenej vody. Keď sa však vrátiš, očakávajú opäť jeho starý režim. Veľmi zlý výber partnera. Ci radšej obetujes zdravie a život dieťaťa, len aby si jeho veličenstvu zmyla podlahy?

Dúfam, že je to fake tie otázky na konci...

anonym_3f2fe5
Včera o 21:31

On bol takýto vždy alebo ti to začalo vadit teraz keď sama nestíhaš ťahať aj za neho? Neviem či pomôže ísť do nemocnice alebo si doma ľahnúť a nerobit nič. Všetko by ťa asi počkalo. Ale asi by bolo fakt lepšie sa vyprdnut na všetko a ísť do nemocnice keď sa tebe niečo stane co bude s deťmi s takýmto otcom roka?

reanda
Včera o 21:31

akoze ci mu nemas uvarit a oprat? si na rizikovom, mas sa setrit.. tak sa setri! lahni si a lez.. co neurobi, nebude urobene.. budete jest suche rozky a chodit v spinavych spodaroch.. vsetci.. ak mu nedopne, budes to musiet vydrzat.. pokym az, to neviem.. snad kym nedas druhe do jasli, aby si sa mohla rozviest

som_realistka
Včera o 21:34

Davno si mala nyt v nemocnici. Takto si si oba zarobila na netvy v sestonedeli a samozrejme aj neskor. Chlap ked vidi ze zena urobi tak sa do toho nehnie. A plati to na vacsinu chlapov. Bohuzial, velka cast muzskeho pokolenia robi len to co musi. 😀

anonym_d79d62
Včera o 21:35

Dat sa hospitalizovat a po porode sup-sup co najskor dieta c.3. Raz sa to predsa musi zlepsit!

ukulela
Včera o 21:36

@anonym_autor neuvar, neoper, lež. Obed objednaj a nech ho zaplati. Spamätá sa, keď nebude mať čisté slipy.

viestta
Včera o 21:41
@ukulela

@anonym_autor neuvar, neoper, lež. Obed objednaj a nech ho zaplati. Spamätá sa, keď nebude mať čisté slipy.

@ukulela nespamata sa. Akurat jej vynada, ze je lemra

cukroska
Včera o 21:42
@reanda

akoze ci mu nemas uvarit a oprat? si na rizikovom, mas sa setrit.. tak sa setri! lahni si a lez.. co neurobi, nebude urobene.. budete jest suche rozky a chodit v spinavych spodaroch.. vsetci.. ak mu nedopne, budes to musiet vydrzat.. pokym az, to neviem.. snad kym nedas druhe do jasli, aby si sa mohla rozviest

@reanda Presne tak..len my ženy to akosi nevieme.

petamich
Včera o 21:43

Problem je ten, ze taky bol vzdy, len ty si to doteraz zvladala....nie naozaj neexistuje carovne zaklinadlo, ktore zo dna na den zmeni tvojho chlapa na starostliveho partnera, ktory sa stara nielen o teba ale aj domacnost.

ukulela
Včera o 21:47
@viestta

@ukulela nespamata sa. Akurat jej vynada, ze je lemra

@viestta vieš čo, podla mňa tomuto tomuto exempláru to nedochádza. On na nu nekrici. Len je to žiaľ ďalšie nesamostatne dieťa v domácnosti.

anonym_77b7ab
Včera o 21:51
@ukulela

@ukulela Toto je omyl,omyl veľký. Nepomôže akurát bude za neschopnú a taký jej to raz dá vyžrať, keď jej nedá výplatu a podobné disciplíny
Tomu môžeš veriť. Kto nechce pomôcť nepomôže. Kto je naučený všetko mať na zlatom podnose a že to urobí niekto iný, ten sa nezmení len tak .
To sú vzorce z domu, keď celá domácnosť bola na žene (muž len zarabal ) a ten šikovnejší aj okolo domu.
Vo veľa rodín to tak bolo..Aj mňa naučili, že žena sa postará o domácnosť,deti o všetko (aj okukané zlé vzorce). Môj muž to mal ruvnako. Mama mu dodnes urobí všetko sama a nikdy nemusel doma pomôcť s ničím. Jedine vybavovačky po úradoch a robiť taxikára .

viestta
Včera o 21:51
@ukulela

@viestta vieš čo, podla mňa tomuto tomuto exempláru to nedochádza. On na nu nekrici. Len je to žiaľ ďalšie nesamostatne dieťa v domácnosti.

@ukulela no aj to je mozne, ze nenakrici len bude fnukat,, ake je uboziatko, ze ani slipky ciste nema

anonym_24afcc
Včera o 21:53

Mas lezat,odpocivat tak to rob.Urob malemu nieco rychle aj sebe a ser na takeho hnupa.Ach moj muz mi ani kilo nedovolil odniest,este mi povedal a naco mas nas(muza a deti).A lietali vsetcia.

enmery
Včera o 21:54

Ježiš, ešte ho začnite ľutovať. Pravdepodobne je to prvýkrát, kde si autorka dovolila neodbavit vsetko doma...ja si myslím, že ak sa druhé vôbec DOŽIJE sveta, prídu aj nadávky a výčitky, ako nič autorka nezvláda. Už tu boli nedávno take 2 témy. Ďalšia, ktorá si robí deti, lebo on sa potom zmení...do plaču.

anonym_d140f2
Včera o 21:56

@anonym_autor mamicke ho uz asi nevratis, tak zavolaj mamicku nech sa pozrie ake 💩vychovala

anonym_396180
Včera o 22:12

"keby nemám rizikové tehu je mi to jedno"
Sama si si zodpovedala. Pred rizikovym ti bolo jedno aky je, aj po rizikovom ti to bude jedno. Takze riesenie: uz sa na tu chvilu (kedze si v 9tom mes) daj hospitalizovat, donosis, a dalej mozes zit tak ako zijes, ze ti je jedno ze je aky je. Spomen si na toto obdobie vtedy, ked budes planovat tretie. Lebo predpokladam ze aj bezne doma nic z domacich prac nerobi, ked je takyto neschopny prave aj v situacii, kedy zena je "nepouzitelna".

luccys
Včera o 22:15
@viestta

@ukulela no aj to je mozne, ze nenakrici len bude fnukat,, ake je uboziatko, ze ani slipky ciste nema

@viestta Slipky😆😆

maranta_leuconeura
Včera o 22:16

Kde na tento material chodite zeny a preco vobec, preco s takym zakladate rodinu...
Asi si sa prisla postazovat, ale mozes si za to sama. S muzom mentalne skolkar si spravit dve deti? ,,mu oprat", ,,mu navarit"? Prepac, ale on nema ruky?
Naozaj je na mieste otazka:
A co si cakala?

jblheart
Včera o 22:20

Nechaj sa hospitalizovať aby sa musel obracať a ak na ďalší deň v správach bude že u vás vypukol požiar, lebo niekto nechal zapnutý sporák z hrncom na ňom tak vieš že to ťažko nedáva ! 😂

luccys
Včera o 22:22
@enmery

Ježiš, ešte ho začnite ľutovať. Pravdepodobne je to prvýkrát, kde si autorka dovolila neodbavit vsetko doma...ja si myslím, že ak sa druhé vôbec DOŽIJE sveta, prídu aj nadávky a výčitky, ako nič autorka nezvláda. Už tu boli nedávno take 2 témy. Ďalšia, ktorá si robí deti, lebo on sa potom zmení...do plaču.

@enmery A este rozmysla nad "diplomatickou" metodou...uf.

enmery
Včera o 22:23
@luccys

@enmery A este rozmysla nad "diplomatickou" metodou...uf.

@luccys Si z nas niekto robí 99% prdel.

anonym_b7c625
Včera o 22:24
@enmery

@luccys Si z nas niekto robí 99% prdel.

@anonym_autor nechápem, prečo si išla do druhého dieťaťa s takýmto mužom a s takýmto zdravotným stavom a nechápem, prečo sa brániš tej hospitalizácii. Ale tak nemusím všetko chápať.
@enmery už aj ja mám ten pocit

anonym_b7c625
Včera o 22:26
@cukroska

@reanda Presne tak..len my ženy to akosi nevieme.

@cukroska niektoré vieme, niektoré nevieme

anonym_db0065
Včera o 22:41

@anonym_autor nemala som sice rizikove ale dva tyzdne pred terminom som varila s tym obrovskym bruchom a opuchnutymi nohami komplet stedru veceru pre manzela a svokru, ktoru zavolal k nam na sviatky, oni sedeli a pozerali rozpravky a ja som cely den kmitala. Tipujes spravne, uz sme rozvedeni lebo to bol len zaciatok a ani po porode sa absolutne nic nezmenilo pre neho co sa delby prace tyka.

anonym_df9868
Včera o 22:54
@anonym_db0065

@anonym_autor nemala som sice rizikove ale dva tyzdne pred terminom som varila s tym obrovskym bruchom a opuchnutymi nohami komplet stedru veceru pre manzela a svokru, ktoru zavolal k nam na sviatky, oni sedeli a pozerali rozpravky a ja som cely den kmitala. Tipujes spravne, uz sme rozvedeni lebo to bol len zaciatok a ani po porode sa absolutne nic nezmenilo pre neho co sa delby prace tyka.

@anonym_db0065 tvoja chyba, dvaja netehotni blbci si mohli navarit sami a ty si mala kukat rizpravky a mat vylozene nohy, vsak exdeges doteraz nevie, co spravil zle😅

enmery
Včera o 22:57
@anonym_db0065

@anonym_db0065 Je to otrasné, ale ruku na srdce, iný nebol ani pred tehotenstvom a aj tak si do toho šla. Ale ako sa hovorí, vlastná skúsenosť je neprenosná...🙂Svokra dobrá 🐮

biba_18
Včera o 22:57

bože, šak ja ako matka by som sa od hanby prepadla, kebyže mám takého syna nemožného čo sa nechá tehotnou ženou na rizikovom obskakovať 😲

anonym_fba7c7
Včera o 23:01

@anonym_autor no ale ty si nezodpovedná už v tomto prípade. Sorry tvoj chlap je obyčajný debil a nechcem ti nakladať v tomto štádiu ale keď nemáš rada seba čo je evidentné keď si s ním tak maj rada aspoň to dieťa a maž do nemocnice. Mladsie dieťa určite k babke.

anonym_db0065
Včera o 23:21
@enmery

@anonym_db0065 Je to otrasné, ale ruku na srdce, iný nebol ani pred tehotenstvom a aj tak si do toho šla. Ale ako sa hovorí, vlastná skúsenosť je neprenosná...🙂Svokra dobrá 🐮

@enmery svokra v zivote nikdy neuvarila viac ako parky, brala som to aj tak ze sa mi nechcela motat po kuchyni ked je navsteva ale tak vinu davam exmanzelovi lebo mal jej povedat nech aspon vajcia olupe zemiaky oskrabe, a on sa mal tiez postavit k robote, mne to zas bolo blbe pred jeho mamou mu hovorit , ale jemu to tiez vyhovovalo len sediet a hnit, a tak to bolo aj potom neskor a ma to tak aj doteraz. Ano moja chyba.

Strana
z2