icon

Som na vine ja alebo môj muž?

4. nov 2023

Prosím Vás aj Vaši muži Vás kritizujú? Napr. Opíšem Vam jednu situáciu. Naobedovali sme sa a ja na miesto toho , aby som hneď išla odložiť riad som išla pustiť práčku. Že veď kým sa bude prať tak si to v kľude urobím. No on na mňa vybehol , že to sa má najskôr odkladať riad a až potom , že to aký dávam príklad deťom. On popri Tom neurobí skoro nič a keď hej tak to komentuje. Ďalšia situácia. Hrala som sa s mladším synom na zemi hru a štarsi syn utierkal stôl . A zas na mňa vybehol , že čo si sedím a hrám keď nemám dorobene svoje veci. V drese boli asi tri taniere. Že aj on by sa rád sadol a hral sa len on musí stále robiť. V robote sa nenarobí. Podniká a ja mu v tom pomáham. Aj tam by nedbal keby som ja robila aj vonka poriadky a ťažké veci dvíhala a on si sedí v kľude v kancelárii. A to je len zlomok takých situácii. Ja nie som nejaká bordelarka. Len ja niekedy si nechám veci na potom , že to odložím a radšej sa zahrám s deťmi. On má vie stále iba drbat, že čo som robila celý deň ( keď som bola doma) že nie je to a to urobené alebo mi káže teraz umy okná teraz urob to. Ako keby som bola nesvojpravna. Na dome máme 40okien a on si myslí že ich budem umývať každý týždeň. A keď mu poviem že keď sa ti nepáči tak si ich umy sám tak mi dá odpoveď , že on má všetko robiť a ja nič. Keď on niečo robí na dvore a to je fakt malo krát lebo radšej si niekoho zaplatí aby to urobil za neho a ja som dnu a sadnem si tak je hneď zle že ja si sedím a in robí. Normálne sa už bojím v kľude sedieť lebo čo keď príde a vymakne má. Starší syn je katastrofa je ku mne hnusný. Ešte aj ten na mňa ziape a povie mi že mám smeti na zemi na zemi nech idem pozametať. A pred tým som s ním mala pekný vzťah. Je to prosím normálne?

veronicka88
4. nov 2023

Po prečítaní celej diskusie si myslím že nejakú poruchu psychickú(prepáč za výraz)máš ty tiež. Nevidíš svoju cenu,si absolútne submisivna,ľahko zmanipulovatelna....je mi ťa ľúto...nájdi si niekoho kto ti pomôže sa postaviť na nohy. Tyras seba a tyras aj deti.

loliki
4. nov 2023

Tu nejde o hlúposť. Ale o nezvládnutú komunikáciu z tvojej strany. Ak je rýpavý muž, treba mu vedieť správne odpovedať. Prečo robíš niečo tak a nie inak? 1. Lebo tebe to takto vyhovuje. 2. Lebo jeho mama si tiež robí veci tak, ako ona chce. 3. Lebo si myslela, že taký múdry a schopný manžel by to dokázal urobiť tiež. 4. Lebo teraz si chceš vyložíť nohy a budeš pozerať s ním telku. 5. Už by bolo na čase, aby vedel si zapnúť pračku sám. Aký príklad dáva deťom? Budú si myslieť, že nič nevie.

cacianka
4. nov 2023

@jullietlife prečo dofrasa čakáš, kým podrastie tvoja dcéra ?!? Už teraz jej vysvetľuj, čo je správne a čo nie , veď je evidentné že si aj ona, malé dieťa, nechá srať na hlavu - od vlastného otca , a ty to toleruješ a dovolíš už teraz mrzacit jej dušičku
🤦🙈😱

olimuc
4. nov 2023

Preco si ho este nekopla do zadku. Kvoli €? Tvoj manzel je debil, kt potrebuje personal a na niekom si vyvysovat ego … ty si mozno povies svoje … ale keby si sa rozpravala so stenou ma to ten isty efekt. Tvoj syn v tom vyrastol a bude robit presne to iste ako jeho foter … never tomu, chlap sa nestane debilom po svadbe ani sa nezmeni … max ukaze, co na naucil doma, Tebe ako mame mozno slubi aj modre z neba ale za ich dvere neuvidis. O 10-15 rokov a MK bude este fungovat, sa mozno najdeme rovnaky prispevok v dalsej generacii … kazda generacia ma tych svojich, kym ten kolobeh niekto neprelomi ..

daniela2202
4. nov 2023

Si len slúžka, a to je smutné 😑

mikadooo
4. nov 2023

Nuž, asi u vás je to normálne... Predpokladám, že sa nezmenil šmahom prútika. Na otázku, či má on všetko robiť mu odpovedz - "tak nerob, nikto ťa nenúti. A mňa tiež nechaj, spravím si to, keď budem chcieť JA, nie TY."

queen_mary
4. nov 2023

Ako mas stare deti? Mne by toto muz raz povedal, tak by som sa na 3 dni zbalila a odisla (ak by som nekojila), nech sa stara o vsetko on, a bolo by mi jedno, ci si zavola svoju mamu.
A co by som v takej situacia este skusala robit: skusila by som si nastavit pravidla a rozdelit pracu v domacnosti, vyhradit si den v tyzdni cisto pre seba (alebo rozkuskovat - cvicenie, masaz, kava s kamoskou,..)

anetka34
4. nov 2023

@queen_mary O tom môže iba snívať podľa mňa jediné riešenie je odísť aj s deťmi a nech podplatí koho chce. Má nahrávky, nech ich použije keď to nebude čakať. Ona sa z práce a z výživného uživí. Neviem načo jej je takýto chlap. Ešte aj na jedlo musí od neho pýtať .

klivus
4. nov 2023

Vitaj v klube, mám doma obdobného debila, ale už si nedávam servítku pred ústa.... nič nepomáha, riadov sa nedotkne, nič v domácnosti aj keby som umierala....nestíha.....u nás už extrémy, mne bolo fakt zle,nechal ma odniesť malého do jaslí ráno, on sa ponáhľa....šiel ku kaderníkovi som večer zistila....

hendikep
4. nov 2023

no moj muz skusa tiez napriklad ked sa potrebujem osprchovat a dat deti spat, a chcem najprv sprchu aby som neuspavala deti spotena nervozna kedy mozem ist aj ja sa sprchovat tak mi hovori ze mam najprv uspat potom sa sprchovat ( aby nemusel cakat s detmi na krku) ale to ho hned spacifikujem ze kedze to robim ja tak to budem robit ako ja chcem a nie je pan tvorstva ze mi bude diktovat este aj poradie robot ktore nemusi robit on 🤯 ale kedze vidi ze nato hubujem tak uz to neskusa … najhorsie co mozes robit je ustupovat a pred prichodom sa triast co Ti vytkne … stoj si za tym ze nie si leniva a ked nepomaha nech sa nestara … ved Tvoj system prace je na Tebe … no a ten syn je jeho vysledkom … on Ta zivi ze si cele dni doma? lebo ak ano tak aj to jeho spravanie je toho dosledok 🤷🏼‍♀️ ze si nemozes vyskakovat

pimpa12
4. nov 2023

Tvoj muž je debil.

kristinapetronela
4. nov 2023

Syn napodobňuje otca bude taký istý k svojej žene ...hrozne naozaj .odid nech to nevidí

domkakvet
4. nov 2023

Toto je podla mna vymysleny pribeh, dom so 40 oknami, ani zamok tolko hadam nema a za dalsie autorka pise ako sa boji, rychlo vsetko odprace, potom, ze sa mu postavi, tak ako to vlastne je a ze on nechce odist, tak on hadam nebude odchadzat z vlastneho domu, ci zamku, alebo co to je, potom pise, ze su dvaja, ale ved ma dve deti, tak bez neho traja a dalej som uz radsej necitala.

joesvk
4. nov 2023

Autorka hovoríš, že sa vieš postaviť a neposlúchneš hneď všetko. Lenže potom nemusíš upratovať,keď má prísť domov.

lienka.7
4. nov 2023

@autorka napíšem to veľmi expresívne.... ako prvý by dostal po papuli syn, aby sa zaradil kde je a kto som a ako sa ma so mnou ako matkou rozprávať. Druhý by dostal po papuli starý, aby si uvedomil, že nie som jeho slúžka ani hej-pockaj.
Inak vieš o tom, ze syn sa bude presne takto chovat ku svojej budúcej partnerke? Keď ma doma taky "uspesny" vzor? 👎

akab
4. nov 2023

Prečo by nemohli mať 40, my máme v 4 izbovom mezonetovom byte 19 okien. Menšie, dole aj strešné ale sú...

anetka34
4. nov 2023

Tak nech si tie okná umýva sám keď sú jeho.
Inak nechápem poznámku " Máš smeti na podlahe". Bez ohľadu na to, že si to syn nesmie dovoliť a ani muž. Akože Ty si tam tie smeti nasypala, keď ich tam máš Ty?
Nikdy by som toto nedovolila, ani jedinýkrát aby mi toto povedal jeden alebo druhý. Uvedom si, že Ty ako zdravotná sestra budeš mať prácu stále. Kopu zdravotných sestier má deti a nejako si to zariadia. To je pre Teba tromf. Načo Ti je takýto muž?

kiks1992
5. nov 2023

Toto sa ani čítať nedá daj kontakt na neho nech vysvetlíme ako sa ma správať :😃... ale k veci autorka si veľmi hlúpa odid od neho ak nie koli sebe lebo máš milión výhovoriek prexo to nebude dobrý nápad tak prosím ta koli detom matka by mala myslieť ak na ne na ich psychiku na ich vývoj v takomto prostredí s otcom co nemá problém udrieť ponižovat matku tie deti nečaká nič dobré a budú len trpieť a všetko si to odnesú dl budúcna možno aj do svojich rodín potom sa budeš bit po hlave. Neľutuj sa ale ale začni konať, a ze ta nenechá odísť koli egu alebo niečomu? Tak aq správaj tak aby on sám chcel sa rozviesť jeho peniaze tebe a detom radosť a šťastie neprinesu len smútok myski na tých chlapcov a nebuď hlúpa preboha....

mooonika1975
5. nov 2023

@rebrambora už aj ty máš zlý prístup, … nemala som upratane …. To je tvoj byt ? A muz je len podnájomník? Keď si nemala upratane??? Och joj, ešte sa ani muz nehneval, a nič nepovedal. No čo je on??? Pán sveta?? Aby má hodnotil??

marianemcikova78
Autor odpoveď zmazal
autor
5. nov 2023

On tak bol vychovaný. Jeho otec sa presne tak správal a aj správa k svojej žene. Na začiatku som si myslela že ona je chýba ale časom aj z jej rozhovorov som prišla na to , že je to to isté. A nie je chýba v nej. Ale iste ho to neospravedlňuje. Keď mu poviem že je presne ako jeho otec tak hneď sa obrni. Lebo nechce byť ako on lebo sa hnevá na to ako sa správa ku mame. On si neuvedomuje že robí to isté len inak.

kaktusik007
5. nov 2023

autorka, preco preboha ho stale obhajujes???

kiks1992
5. nov 2023

Áno a keď to neseknes tak synovia budú presne ako tvoj muž a svokor. Toto chceš? Aby deti vyrastali v takom prostredí? A aby neskôr z nich bol taky chlap na akého sa sťažujes? Pozri veľa rad si dostala nechceš ani 1 prijať tak trp ty aj tvoje deti a o 5-10 rokov keď dostaneš rozum alebo deti vyrastú a bude neskoro nebi sa po hlave ze ja hlúpa mala som od neho odísť a deti vychovať slušne a v šťastnom prostredí...

marcellka32
5. nov 2023

Tu žiadna rada nepomôže, lebo aj tak si meles svoje...

lalu_sk111
5. nov 2023

ja vzdy lutujem zeny, co maju vedla seba take individuum a na margo toho aky priklad davate deto...aky priklad dava ON detom? Zamyslela by som sa, ci som niekoho zamestnankyna alebo manzelka

maryetta
5. nov 2023

Povedz mu ze to vie urobiť aj on. A keď nie nech je ticho. Nikde nema zakaz urobit to. Ci uz riad. Pracka alebo cokolvek. Ved je to aj jeho domacnost. A ked sa mu nepaci. Ma istotne dve zdrave ruky aj nohy (ak nie tak nech je ticho a je rad ze to urobis ty). Namiesto vdaky….
Ono to je ale tak. Upratame su tam znovu omrvinky. Operieme dalsi den ide pracka znovu.
Navarime? Zje sa a ides dalej. Znovu varit.
To ze my robime a “nic” za nami nevidiet. Casto to ostatni beru automaticky ze ved takto to je.
Ale nie. Nie je.
On sa odvolava na pracu. Ktoru spravi a ma aj za to zaplatene. Tak sa citi nadriadene.

betulinka1
5. nov 2023

No toto si neviem prestaviť, keby takto chlap po mne isiel, to by ma uplne demotivovalo nieco robit. Co tak si sadnut s muzom a synom a porozpravat sa, ze takto nie. Synovi je to asi lahsie vysvetlit, isla by som po nom cely tyzden, len na zemi by bola smietka uz by som ho hnala povysavat a uz by aj zabudol, ze mi nieco chce vycitat ale s muzom to bude tazsie. Ale skusila by som asi tak, ze co je podla teba lepsie, ze sa venujem detom alebo ze je 100% poriadok?? Deti si nebudu pamätať, ci boli 3 taniere v drese ale ako sme sa pekne v nedelu zabavili pri hrách. Ze co teda chce a co mu vlastne vadi. Lebo mozno je za tou buzeraciou nieco ine nakoniec.

lucky_k
6. nov 2023

Ak ti vycita, ze si nieco neurobila, tak sa zasmej a povedz mu " jaaj, jasne, nedoslo mi, ze ty to sam spravit nedokazes " a smej sa mu do tvare blbeckovi

zuzans258
7. nov 2023

Máš dočinenia s manipulátorom - narcistom...toto neni len tak.. naštuduj si o týchto ľuďoch a hlavne HLAVNE maj na pamäti.... že veci z ktorých Ťa obviňuje,vysmieva sa Ti a vyčíta ich... sú v skutočnosti jeho nedostatky... že si lenivá a nič nerobiš....toto čo ti robí je hrozné a ja viem o čom píšem... tiež som sa bála sadnúť.. akonáhle som si sadla....katastrofa.... určite si to pozri...narcista a tiež si prečítaj o formách manipulácie...lebo ich využívajú a zneisťuju svoje obete! Týranie nie je len fyzické ale aj psychické... veľa síl... objímam ťa a synovi toto nedovoľ....bez hnevu,bez emócií.. ukáž mu kde je jeho miesto

autor
8. nov 2023

@zuzans258 synovi som to pekné vysvetlila a pochopil to. Obaja synovia sú na mňa strašne naviazaný. A v poslednej dobe má obaja chránia. Keď aj mi začne niečo muž vyčítať tak hneď mu aj malý 2,5rocny povie že nekrič na maminu. A to sa mužovi veľmi nepáči že deti sú na mojej strane.