icon

Som naozaj lenivá?

4. feb 2022

Manžel sám autom priviezol práčku. Chcel aby som mu ju pomohla v rukách odniesť po 8 schodoch v paneláku. Pomohla som mu ju odniesť od auta po vonkajších schodoch do paneláku. Na 8 schodov som si netrúfla, bolo to ťažké, šmýkalo sa mi to. Manžel má 120 kg, ja 57. On sa nahneval, že som ľavá, iná by to zvládla. Išla som poprosiť suseda, či by mu s tým pomohol. Ten bol našťastie ochotný. Ešte aj pred susedom frflal, že jeho žena je kvetinka čo nevládze vyniesť práčku. Pritom vie, že mám neuropatiu (poškodenie nervu) v ruke. Myslím, že aj bez tejto choroby by máloktorá žena bez problémov vyniesla práčku po toľkých schodoch bez možnosti oddychu. Najviac sa má dotklo, že má urazil aj pred susedom. Naozaj som taká lenivá ako má nazval?

Strana
z5
irusa
Autor odpoveď zmazal
althejka
4. feb 2022

Najhorsie je ked sa clovek zacne ospravedlnovat a hladat chybu v sebe. Preco? Ked je raz ruka slaba a je na to zdravotny dovod , ani by som neriesila nejake pocity viny. Pomoc si zohnala a muz na teba prehodil nejake svoje haluze. Kasli na to a nezacni o sebe uvazovat zle ,lebo na sietach sa vzdy najdu ludia co by v tvojom pripade zniesli aj maringotku s usmevom. Ved dobre. Ale ty vies kde mas limity a to ako dovod staci ze si to nedala.

tinapa
4. feb 2022

Čo na to povedať.. Neváži si ťa.. Muži si myslia, že nás majú isté. Treba im ukázať, že to tak nie je.

irusa
Autor odpoveď zmazal
autor
4. feb 2022

@irusa v poriadku

autor
4. feb 2022

@althejka ďakujem, je to pravda, už som začala o sebe pochybovať

autor
4. feb 2022

@irusa to by sa museli snažiť obidve strany

diusqa761
4. feb 2022

Hmm tak ja som starú čo sme mali menšiu práčku si sama odmontovala a cez 2 poschodia zniesla dolu a keď prišla nová obrovská sme ju s babou susedkou vyniesli cez tie 2 poschodia do bytu a to už žiadne tintítko nebolo. Suseda má 60kilo aj s botami ja ani to nie. Ešte som si ju aj sama zapojila a naprogramovala. Ale chápem že keď si sa na to necítila tak to mal rešpektovať, neurážať ťa a už vôbec nie pred susedom na teba nadávať to by som neodpustila. Ako sa k tebe inak správa ? Lebo toto vyzerá že nieje jediný prípad, normálny chlap by tak nereagoval. Neboj sa a necíť sa horšia ani nič, on by sa mal od hanby fackovať ty nie.

irusa
Autor odpoveď zmazal
roxy2015
4. feb 2022

Niesi vôbec lenivá ! To on je ... , že Ta vôbec na takúto robotu zavolal a ešte si dovolil mat blbe reči. Môj muž by mi povedal, kvetinka, nezavadzaj 😂 a zohnal by si chlapa.

yoxinka
4. feb 2022

@diusqa761
Ok a ktorá z vás mala poškodené nervy na ruke, ty či suseda? Lebo autorka má tento problém. Keď si to niekedy nezažila, nedokážeš si tie obmedzenia ani len predstaviť. Povedala by si 60kg vozičkárovi, šak sa postav, čo tam sedíš … lebo tak poškodený nerv bráni normálnej funkčnosti ruky!!! S tým by si práčku nenosila, ver mi.

diusqa761
4. feb 2022

@yoxinka ty čo do mňa hneď skáčeš?? Napísala som svoj prípad a napísala že keď sa ona necíti na to že je to úplne ok a nemá sa za čo cítiť zle. Sa nauč správať a otváraj si pusu na vlastnú mamu nie na mňa. Aj druhé tu napísali svoje skúsenosti tak nechápem prečo si mňa vyberáš na šikanovanie. Láskavo kludni nervy a zamysli sa nad sebou

yoxinka
4. feb 2022

@diusqa761
Prepáč

diusqa761
4. feb 2022

@yoxinka ďakujem

autor
4. feb 2022

@irusa ale ja nechápem ako mohol so mnou rátať keď vie ako som na tom. A nerobím z neho chrapuna. Ale minimálne empatia postráda.

autor
4. feb 2022

@diusqa761 ďakujem za názor, úprimne klobúk dole že ste to so susedou zvládli. Nebyť choroby ktovie či by som to dala. Keď muž ma 15 rokov pozná ako zdravú, silnú ženu a zrazu mám problém udržať pohár. Možno len potrebuje dlhší čas, kým pochopí že nie som hypochonder. Pekný večer

yoxinka
4. feb 2022

@diusqa761
Baby, ktoré neprečítali všetky príspevky autorky sa tu do nej obúvaju, že je odveci, lebo to mala skúsiť. Ona však dokola píše, že má poškodený nerv na ruke. To mám aj ja a viem, aké je s tým ťažké fungovať, v mladosti som mala ochrnutú ruku a to je úplný koniec. Preto jej veľmi dobre rozumiem. Nedočítala som celý tvoj príspevok. Ešte raz sa ospravedlňujem.

vroni
4. feb 2022

Mam dve zdravé ruky, nie som nijako telesne postihnutá a pracku by som nikam nenosila. Keď si mam vybrať, či budem kvetinka alebo spediter, kľudne budem kvetinka. Alebo si vybavím, že mi pracku dovezú a vynesú alebo to vybaví muž. Ja nosiť nič nikam nebudem. Keď je lakomy chuj, nech si nosí pracku sám. Koniec diskusie. A za tu lenivu by som mu dala také kvapky, že by si pekne dlho dával pozor na jazyk.

negymama
4. feb 2022

@irusa v com je ine chranit pred ydraviu skodlivou namahou 70 rocnu zenu a yenu ktora je sice mladsia ale pre chorobu ma handikep, ze neudrzi tazke veci.? jedna nevladze pre vek druha pre chorobu. zatial co 70rocnu svokru chranis, ye ju nemozes nechat ynasat neprimeranu drinu, tak pri chorej ene zrazu tu empatiu nemas.

irusa
4. feb 2022

@negymama prosím ťa prečítaj si aj zvyšok čo som písala,kým sa začneš do mňa navážať !!!!!

diusqa761
4. feb 2022

@yoxinka úplne v poriadku , tiež mi je ľúto ak som ostrejšie reagovala. Ďakujem za ospravedlnenie vážim si to ❤️

negymama
4. feb 2022

@irusa pisala som svoje slova v klude bez umyslu navazania. sorry ze si to vzala ako navazanie.

janage
4. feb 2022

Ahoj nečítala som celé a ani náhodou neskúsila. Toto robila moja mama. Už by to nerobila, nikdy. To mi ako ponaučenie do života s jej zdravotnými problémami stačí. Na nosenie ťažkých veci si má chlap zaobstarať pomoc. Bodka

negymama
4. feb 2022

baby to je dnes nejaky speci spln ci iny ukaz?
k autorke..tvoj muy gentlemanstvom neoplyva. treba dufat, ze ma dostatok inych dobrych vlasgtnosti, ktore to prevazia.

ak mu nestacilo bezne vyysvetlenie ze s chorou rukou nevladzes nosit tazke bremena a nechces ohrozit ani ludi ani veci...napis mu napr. listok na chladnicku

"SOM TVOJA USILOVNA ZIENKA.
NIE SOM SPEDITER ANI POSUNOVAC

janage
4. feb 2022

Na kecy susedovi, že lenivá a neviem čo. Úsmev od ucha k uchu a sak nemôžem byť super vo všetkom a žmurk na suseda. Pripadne moja obľúbená, no vieš málo si sa modlil máš čo máš 😁

andrejka1975
4. feb 2022

Nie si lenivá,on je pako.....ak budeš rodiť poziadaj ho nech ti aj on pomôže

negymama
4. feb 2022

A to ci nejaka zena uvladze tahat a nosit tazke bremena a druha nie...nesuvisi s lenivostou. Ja mam taku kamaratku, celz den sa vlaci v praci s tazkymi kartonami tovaru a ked pridu k nam na navstevu, tak kuchynu obide oblukom, do zahrady pliet a kopkat ani nepachne. Zato ked jej dame prenasat drevo, ci nejaku stavbarinu je vo svojom zivle.

Pre niekoho by ona bola ta "leniva" lebo doma nevari, neupratuje - to robi jej muz. a pre niekoho super zena lebo uvladze hocijaku skrinu, gauc .

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
micusa2222
10. sep 2022

prepáč, ale manžel je poriadny debil,,vie, že máš zdravotný problém a núti ťa, aby si mu pomohla odniesť práčku...

Strana
z5