icon

Udobrenie so susedou: Káva, čokoláda a ospravedlnenie

Včera o 12:42

Ahojte, suseda od vedľa upratuje náš vchod v byte. Manžel jej vytkol, že sú pavučiny neometené. Suseda ma svoj vek, je už na dôchodku možno aj 10 rokov. Už veľmi nevládze. Asi sa jej to dotklo, a bola mi zazvoniť, že to na rebríku bola v jej veku omiesť, že mam odkázať manželovi. Boli by ste si nejako udobriť susedu (zaniesť nejakú kávu/ čokoládu) alebo by ste to nechali tak ? Je to celé taká nepríjemná situácia. Jedna vec sú susedské vzťahy a druhá vec to upratovanie.

Strana
z2
anonym_3b98d3
•
Včera o 12:45

Pan manzel nema sudnost? Ty si v tom nevinne, co sa chces udobrovat? Pekne s nou dalej komunikuj ako doteraz, nemusis jej nic nosit. Jedine, ze posles manzela nech sa jej ospravedlni

anonym_eae719
•
Včera o 12:48

Možno drsné, ale ja by som sa neospravedlňovala, ak nevládze, nemá to robiť a možno by sa našiel vo vchode niekto mladší, kto by si tých pár € rád privyrobil... nepovedala by som jej to síce tak ako tvoj manžel, ale tiež nemám rada polovičatú prácu

domkakvet
•
Včera o 12:49

@anonym_autor nechaj to uz tak.

cyberk
•
Včera o 12:51

platite jej za to? tak nech to robi poriadne :D ale teda manzel to mohol aj krajsie povedat, ale stari ludia si beriu kazdu kritiku velmi zle....

anonym_18b4f6
•
Včera o 12:54

Keď dáme všetky emócie bokom, tak ak jej za to platíte a má to ako privyrobenie k dôchodku, tak je námietka tvojho muža oprávnená. Ak to robí zadarmo (aj keď neviem, prečo by to robila zadarmo), tak je to dosť blbé.

zuzubb007
•
Včera o 13:04

Pani má za to zaplatené smiešne peniaze za prvé, za druhé nikdy nikdo nič takéto nechce robit, tak možno to zobrala aby ste mali čisto, za ďalšie manžel je totálny drzáň, hádam nechceš nosiť čokoládu za neho, ja by som mu povedala či je normálny a žiadala ho nech ide kúpiť susede dačo a odporosiť ju a priznať si, že je hlupák, neznášam takýchto arogantných ľudí čo si myslia, že sú pupok sveta, mňa by muž akože totálne nasral

biba_18
•
Včera o 13:08

pán manžel mohol byť gentleman a mohol sa ponúknuť starej pani že jej s tým pomôže - jeho by to stálo max 5 minút života ...
takže za mňa? pokecať s mužom a keď máš pani rada, tak aj pre ňu koláčik s tým, že nabudúce jej pomôže manžel ...

anonym_aac398
•
Včera o 13:30

@anonym_autor presne preto som bola proti aby vchod upratovala suseda, ktora vecne sikanovala ludi z vchodu a tym by dostala este vacsiu paru do papule, sorry keby ste ju poznali, deti sa bali poobede prejst okolo nej ked isli zo skoly lebo po nich vrieskala ze nanosia zvonku spinu, radsej mrzli vonku kym isiel niekto dospely.
Ked si nieco objednam ako sluzbu, chcem ju za svoje peniaze dostat. A nie kecy okolo toho plus bat sa cokolvek povedat ked som nespokojna.
Chvalabohu ze uz byvam v dome, lebo tieto sluzby a ohovaracky som neznasala. Sused ked nasnezilo a mali sme sluzbu tak o 5 rano odrabaval pred vchodom aby nam mohol prist o 5:30 zazvonit a povedat ze uz to je odhrabane vy lenivci. A muz na sluzobke a ja doma s kojencom.
Brr az ma striaslo ked si spomeniem

anonym_3b98d3
•
Včera o 13:57

Tie co pisu o poriadnej robote, kolke z vas mozu odprisahat, ze nemaju doma jedinu pavucinku? Viete o tom, ze pavucinu spradie pavuk za par hodin. Robit rosambo okolo pavuciny, co visi neviem v akej vyske?

koniarova
•
Včera o 14:01

Tvoj muž je somár..Mal zobrať metlu a pavučinu omiesť.

autor
•
Včera o 14:12
@koniarova

Tvoj muž je somár..Mal zobrať metlu a pavučinu omiesť.

@anonym_3b98d3 len mňa to mrzí..
@cyberk samozrejme, že platíme 🙂
@zuzubb007 radšej by sme ale platili firme, a mali poriadne upratané
@biba_18 tak samozrejme, že sa mohol ponúknuť, ale takisto suseda keď nevládze, mohla poprosiť syna, aby to spravil, a nenechávať to len tak .. keď si tu mame sami upratovať, to nemusíme za to predsa platiť, mňa mrzia tie susedské vzťahy, ja by som jej to proste nepovedala 🙈
@anonym_aac398 ja si myslím, že najlepšie aby to robila firma, ako to majú vedľa vo vchode, a majú to tam aj pekne upratané, aj dvere pekne poumýva ta pani upratovačka, snažia sa tam tie upratovačky.. ako jasne, asi by to vyšlo viacej peňazí, ale zase by to bolo poriadne spravené a neničili by sa susedské vzťahy
@anonym_3b98d3 tak ale keď je niekde ta istá pavučina pol roka 🙈 alebo na takej skrinke (kde je elektrina alebo neviem 🙈 bola servítka pol roka, chápem, ze suseda tam asi nedočiahne, ale tak poprosím syna, nech to zoberie, a nenechám to tak mesiace..)
@koniarova nemáme doma metlu, inak by to už možno omietol 😃

anonym_828dad
•
Včera o 14:14

nechala už tak.
tetka môže sedieť na dôchodku, ometie a spraví niekto mladší kto vládze. Teraz budete počúvať výhovorky ako ona nevládze dokedy. Vy asi poriadne zaplatíte tak chcete asi aj 100 perc. prácu.

lubkavargova1
•
Včera o 14:15

Tak ty vies najlepsie ako to tam mate a ako spolu vychadzate. Ja som tiez z kategorie premotivovanych susedov a rada upratujem spolocnu chodbu. Teda nasu, ale zase nerobim z toho tragediu, neklopkam "mate sluzbu, preco ste nepratali"...dakedy aj ja som tak, ze len pozametam a to je tak vsetko...minule susedka z dvojky sa stazovala ze mame prasno na chodbe a bla-bla-bla....tak kurwa, prerabaju byt oproti, lozia hore-dole, prach je, ale vzdy vecer robotnici poumyvali....a tak jasne ze viac to rozmazali, ale pol slova som nepovedala. Aj taka snaha sa ocenuje a buduci sused aj vravel ze sa snazia, ale nebude to tip-top...nooooooo tak nebude...najnovsie sa chystm lepit gumu lebo sa odlupuje, uz som aj vravela susedovcom ze bude smrad na chodbe = pochopili to...ale tiez som vravela ze neviem kedy sa ku tomu dostanem lebo mame aj my doma nejake povinnosti...vzdy vsetko je o komunikacii :D ... som zvedava co povie tiez taka susedka vyssie ked budem malovat chodbu :D :D Ta chodi aj fotit nase poschodie a aj ostatne a na schodzi je veselo :D :D

anonym_570363
•
Včera o 14:19

@anonym_autor chodí vám upratovať? Platíte za to? Tak dôchodkyňa, alebo študentka, platím za odvedenú prácu.

autor
•
Včera o 14:20
@lubkavargova1

Tak ty vies najlepsie ako to tam mate a ako spolu vychadzate. Ja som tiez z kategorie premotivovanych susedov a rada upratujem spolocnu chodbu. Teda nasu, ale zase nerobim z toho tragediu, neklopkam "mate sluzbu, preco ste nepratali"...dakedy aj ja som tak, ze len pozametam a to je tak vsetko...minule susedka z dvojky sa stazovala ze mame prasno na chodbe a bla-bla-bla....tak kurwa, prerabaju byt oproti, lozia hore-dole, prach je, ale vzdy vecer robotnici poumyvali....a tak jasne ze viac to rozmazali, ale pol slova som nepovedala. Aj taka snaha sa ocenuje a buduci sused aj vravel ze sa snazia, ale nebude to tip-top...nooooooo tak nebude...najnovsie sa chystm lepit gumu lebo sa odlupuje, uz som aj vravela susedovcom ze bude smrad na chodbe = pochopili to...ale tiez som vravela ze neviem kedy sa ku tomu dostanem lebo mame aj my doma nejake povinnosti...vzdy vsetko je o komunikacii :D ... som zvedava co povie tiez taka susedka vyssie ked budem malovat chodbu :D :D Ta chodi aj fotit nase poschodie a aj ostatne a na schodzi je veselo :D :D

@lubkavargova1 ako ja by som bola úplne najradšej, keby zaplatíme externú firmu, a je pokoj.. ale určite by som si nedovolila susede sa sťažovať, že zle upratuje, bolo by mi to jednak trápne, a jednak ma naozaj svoj vek.. ale môj muž je proste taky priamy, že prečo ma platiť za službu, ktorú nemá poriadne spravenu, vie sa ozvať.. ja som radšej ticho proste 🙈 ako keď sa prerábal byt a bolo viacej bordelu aj po schodoch, tak jej dal navyše € za to zametanie .. ale taký základ by proste chcel mať spravený

anonym_3b98d3
•
Včera o 14:20
@anonym_autor

@anonym_3b98d3 len mňa to mrzí..
@cyberk samozrejme, že platíme 🙂
@zuzubb007 radšej by sme ale platili firme, a mali poriadne upratané
@biba_18 tak samozrejme, že sa mohol ponúknuť, ale takisto suseda keď nevládze, mohla poprosiť syna, aby to spravil, a nenechávať to len tak .. keď si tu mame sami upratovať, to nemusíme za to predsa platiť, mňa mrzia tie susedské vzťahy, ja by som jej to proste nepovedala 🙈
@anonym_aac398 ja si myslím, že najlepšie aby to robila firma, ako to majú vedľa vo vchode, a majú to tam aj pekne upratané, aj dvere pekne poumýva ta pani upratovačka, snažia sa tam tie upratovačky.. ako jasne, asi by to vyšlo viacej peňazí, ale zase by to bolo poriadne spravené a neničili by sa susedské vzťahy
@anonym_3b98d3 tak ale keď je niekde ta istá pavučina pol roka 🙈 alebo na takej skrinke (kde je elektrina alebo neviem 🙈 bola servítka pol roka, chápem, ze suseda tam asi nedočiahne, ale tak poprosím syna, nech to zoberie, a nenechám to tak mesiace..)
@koniarova nemáme doma metlu, inak by to už možno omietol 😃

@anonym_autor nenamyslaj si, ze firma by ometala pavuciny na schodisti. Podla zmluvy by raz v tyzdni umyli schodiste a spolocne priestory, aj to mnohe upratovacky v takych firmach funguju ako vojaci za sociku. Co je mokre, to je ciste. Ak by to mali v zmluve, tak raz v roku aj okna. Ziadne pavuciny by nikto neometal. Ak by bolo v zmluve, tak by v zime odhrnuli aj sneh. Nikoho by nezaujimalo, ze cez tyzden rozkopali chodnik pred bytovkou a nosi sa dnu blato. Umyli by az ked by prisiel na vas vchod rad. Servitku z rozvodnej skrine by neodpratal nikto, pretoze zmluva je na umyvanie podlah.

autor
•
Včera o 14:21
@anonym_570363

@anonym_autor chodí vám upratovať? Platíte za to? Tak dôchodkyňa, alebo študentka, platím za odvedenú prácu.

@anonym_570363 upratuje celý vchod, platíme za x mesiacov dopredu ..

lubkavargova1
•
Včera o 14:24
@anonym_autor

@lubkavargova1 ako ja by som bola úplne najradšej, keby zaplatíme externú firmu, a je pokoj.. ale určite by som si nedovolila susede sa sťažovať, že zle upratuje, bolo by mi to jednak trápne, a jednak ma naozaj svoj vek.. ale môj muž je proste taky priamy, že prečo ma platiť za službu, ktorú nemá poriadne spravenu, vie sa ozvať.. ja som radšej ticho proste 🙈 ako keď sa prerábal byt a bolo viacej bordelu aj po schodoch, tak jej dal navyše € za to zametanie .. ale taký základ by proste chcel mať spravený

@anonym_autor vsak jasne, ako to je ine ak sa za nieco plati. Inak aj ja som uz videla ze asi dva bloky dalej chodi upratovacia firma. Mne sa nahodou ta myslienka paci, ale my mame 8 poschodi neviem ako by to bolo financne. Ja by som to brala ak by to islo z bytoveho fondu...len zase u nas sa strasne aj ludia menia/stahuju...nerealne.

anonym_18b4f6
•
Včera o 14:24
@anonym_3b98d3

@anonym_autor nenamyslaj si, ze firma by ometala pavuciny na schodisti. Podla zmluvy by raz v tyzdni umyli schodiste a spolocne priestory, aj to mnohe upratovacky v takych firmach funguju ako vojaci za sociku. Co je mokre, to je ciste. Ak by to mali v zmluve, tak raz v roku aj okna. Ziadne pavuciny by nikto neometal. Ak by bolo v zmluve, tak by v zime odhrnuli aj sneh. Nikoho by nezaujimalo, ze cez tyzden rozkopali chodnik pred bytovkou a nosi sa dnu blato. Umyli by az ked by prisiel na vas vchod rad. Servitku z rozvodnej skrine by neodpratal nikto, pretoze zmluva je na umyvanie podlah.

@anonym_3b98d3 keď som bývala v paneláku, tak okrem podlahy, umývali aj zábradlia, parapety, dvere, ometali pavučiny, a raz za čas aj okná. Takže to závisí od zmluvy, ako sa dohodnú. My sme boli extrémne spokojní.

autor
•
Včera o 14:32
@anonym_18b4f6

@anonym_3b98d3 keď som bývala v paneláku, tak okrem podlahy, umývali aj zábradlia, parapety, dvere, ometali pavučiny, a raz za čas aj okná. Takže to závisí od zmluvy, ako sa dohodnú. My sme boli extrémne spokojní.

@anonym_3b98d3 určite záleží od firmy, nie všade upratujú len podlahy
@lubkavargova1 ako ja s mužom súhlasím, za tie peniaze čo jej dáme, môžeme naozaj raz za čas radšej chytiť mop a pozmývať si to aj sami.. mne osobne by to ani zadarmo nevadilo spraviť, keby sa tu trebárs dohodneme, že by sme sa prostriedali a každý týždeň by iná rodina to robila, a nemuseli by sme platiť nikomu.. kúpila by sa metla a mop čo by sa na to používalo a hotovo .. vedľa vo vchode je to z bytového fondu, a manžela aj to nahnevalalo, že nam to prišlo vo vyúčtovaní, aj keď tvrdia, že náš vchod to vraj neplatí, že to platí len na vchod vedľa, ale písomne to doložiť nikto ochotný nebol .. či nie je niekto taký chytrý, a neberie to zo spoločného fondu.. to sa nedozvieme, ja sa v tom rýpať nemienim.. lebo čo došlo to ročne zúčtovanie, tam to bolo zúčtovanie pre všetky 3 vchody a bola tam položka za upratovanie, pričom nam to poskytované samozrejme nebolo, ale to len tak od témy mierne

@anonym_18b4f6 ako my naozaj nečakáme všetko vyleštené, tip top, ale tak malo by byť vidno, že sa upratuje 😃

anonym_570363
•
Včera o 14:58
@anonym_autor

@anonym_570363 upratuje celý vchod, platíme za x mesiacov dopredu ..

@anonym_autor tak by som vysvetlila manželovi, nech si nabudúce kusne do jazyka a nech sa on ospravedlní, ak to tak cíti, ak nie, tak nerieš ani ty. Každý z vás je dospelý. Ty za neho nič žehliť nemusíš. Ale áno, stojím si za svojím, ak má platené za nejaké úkony, tak to má byť urobené.

mogaa
•
Včera o 15:22

tak pokiaľ jej za to platíte, povedať jej to mohol....ak je to za symbolickú sumu 2 eurá , tak jej dones len pečený koláč a nech sa nehnevá...ale ak berie 4-5eur od každého nájomcu tak kašli na to....záleží kolko za to dostáva....ak sa na to necíti nech to nerobí...na druhej strane ak ste radi že niekto upratuje a za malú sumu, tak kašlať na to.....nebývate tam len vy, povedať jej môže ktokolvek....

slavomira236
•
Včera o 15:32
@lubkavargova1

@anonym_autor vsak jasne, ako to je ine ak sa za nieco plati. Inak aj ja som uz videla ze asi dva bloky dalej chodi upratovacia firma. Mne sa nahodou ta myslienka paci, ale my mame 8 poschodi neviem ako by to bolo financne. Ja by som to brala ak by to islo z bytoveho fondu...len zase u nas sa strasne aj ludia menia/stahuju...nerealne.

@lubkavargova1 k mame chodi firma ale ta co upratuje upratuje len vchod a vytah umyje a vylesti trochu teraz je novy tajy nerezovy ci sky a same odtlačky od deti..inak si kazdy upratuje sam svoje plschodie

marca12
•
Včera o 16:11

Podla mna to velmi prezivas. Ja som tiez taka uzkostnejsia a moj muz prostoreky a uprimny. Tiez sa niekedy za hlavu chytam,ze on povie take veci ludom,kde ja by som pomlcala. Ale vzdy si poviem,ze je dobre,ak narovinu povie,potom sa aj veci menia. Nemozme byt vsetci ticho. Nic zle muz nepivedal,len pravdu.

sisska96
•
Včera o 16:46

manžel je kok@t. Sorry

marsmykkok
•
Včera o 16:56

@anonym_autor Bohužiaľ ak máš manžela čo má nevymáchanú hubu budeš mať všade problém so susedmi a ty s tým nič neurobíš. Proste ak človek chce mať dobré susedské vzťahy treba si zahryznúť do jazyka alebo byť diplomatický a povedať čo človek chce nejako pekne a zaobaliť to, prostorekosť rovná sa automaticky zlé susedské vzťahy. Toto čokoládou alebo kávou nezachráníš, káva alebo čokoláda pomôže ak máš napríklad choré decko a prereve celú noc a suseda sa kvôli tomu nevyspí že proste sa ospravedlníš a dáš niečo alebo žeju omylom vytopíš a dáš nejakú pozornosť, proste veci ktoré až tak ovplyvniť nevieš. Nie že sa niekoho ľudsky dotkneš, to nezabudne nikdy a zmení to jeho postoj.

wolf_
•
Včera o 17:21

Presne pre toto som ja výhradne za upratovanie externou firmou, a žiadne že sused/suseda, striedanie sa, atď. Nerobí to dobrotu.
Čo sa týka tohto, tak za mňa záleží ako jej to muž povedal. Ak ako arogantný hulvát, tak by som bola rada keby on osobne ide za ňou a ospravedlní sa - nie za to čo povedal, ale ako to povedal, a nie ty, ale on. Ak jej to však povedal slušne, asertívne, hoc priamo, nechala by som to tak. Však má vlastne pravdu. Vek nevidím ako dôvod prečo to prehliadať - vysvetľuje to prečo robota nie je spravená na 100%, ale neospravedlňuje.

anonym_077a76
•
Včera o 17:39
@anonym_eae719

Možno drsné, ale ja by som sa neospravedlňovala, ak nevládze, nemá to robiť a možno by sa našiel vo vchode niekto mladší, kto by si tých pár € rád privyrobil... nepovedala by som jej to síce tak ako tvoj manžel, ale tiež nemám rada polovičatú prácu

@anonym_eae719 dúfam že nikdy nezostarneš a nebudeš musieť žit z mizerneho dôchodku

anonym_eae719
•
Včera o 17:44

Neboj, snažím sa zabezpečiť tak, aby som sa nemusela spoliehať na mizerný dôchodok, mala by som ísť do neho v takom veku, že sa možno ani nedožijem... samozrejme viem, že nie každý má takéto možnosti a každý robí čo môže, ale keď na niečo prispievam a za nejakú službu si platím, tak chcem, aby bola spravená poriadne a ak to ten človek spraviť nevie, tak nech ju neposkytuje, bohužiaľ... autorka navyše píše o susedinom synovi, ktorý by jej mohol pomôcť, tak hádam, že nie je osamelá

anonym_1a1f4e
•
Včera o 18:58
@anonym_autor

@anonym_3b98d3 určite záleží od firmy, nie všade upratujú len podlahy
@lubkavargova1 ako ja s mužom súhlasím, za tie peniaze čo jej dáme, môžeme naozaj raz za čas radšej chytiť mop a pozmývať si to aj sami.. mne osobne by to ani zadarmo nevadilo spraviť, keby sa tu trebárs dohodneme, že by sme sa prostriedali a každý týždeň by iná rodina to robila, a nemuseli by sme platiť nikomu.. kúpila by sa metla a mop čo by sa na to používalo a hotovo .. vedľa vo vchode je to z bytového fondu, a manžela aj to nahnevalalo, že nam to prišlo vo vyúčtovaní, aj keď tvrdia, že náš vchod to vraj neplatí, že to platí len na vchod vedľa, ale písomne to doložiť nikto ochotný nebol .. či nie je niekto taký chytrý, a neberie to zo spoločného fondu.. to sa nedozvieme, ja sa v tom rýpať nemienim.. lebo čo došlo to ročne zúčtovanie, tam to bolo zúčtovanie pre všetky 3 vchody a bola tam položka za upratovanie, pričom nam to poskytované samozrejme nebolo, ale to len tak od témy mierne

@anonym_18b4f6 ako my naozaj nečakáme všetko vyleštené, tip top, ale tak malo by byť vidno, že sa upratuje 😃

@anonym_autor tvoj muz je arogantny chuj - ked sme prerabali a zaspinili schodisko - tak sme si to pozmyvali po sebe - to je predsa slusnost a nie pani upratovacke prihodit drobne 🤦‍♀️ co ti ebe.. ludom uz fakt riadne prikuruje.. tvoj muz s tulenimi rukami mohol tie pavuciny aj sam pozmetat - to urcite nie je sucast upratovania spolocnych priestorov a to uz byvam v 5. byte

Strana
z2