icon

Som naozaj neschopná?

3. dec 2022

Ahojte...môj manžel mi pri akejkoľvek banalnej situácii alebo chybe (napr že som neulozila nákup podľa jeho predstavy, nemám upratanu kuchyňu podľa jeho predstavy, do chladničky vie veci z nákupu lepšie on uložiť, on vie lepšie nakúpiť ako ja, ja by som nevybrala také dobré ovocie a zeleninu), hovorí, že som neschopná, slabá žena a nezvladam veci. Akosi mám pocit, že mi pri ňom neskutočne klesá sebavedomie, začína mi byť fyzickú zle, ak sa mi naozaj niečo nepodarí, trasie sa mi vnútro a bojim sa jeho reakcie.... Dá sa s tým niečo robiť, aby bol normálny? Niekedy to bol naozaj úžasný muž 😑😑😑 Už som mu niekoľkokrát povedala, aby to nerobil, ale on stále, že za to môžem ja, lebo vytváram situácie, kvôli ktorým mi to musí hovoriť. 😳

toskanka
4. dec 2022

@zoro9836 Tento pár ma ešte jeden veľký problém. Autorka to spomína až v komentári. Intímny život. Píše, že pre jej muža to nie je priorita. Čo to znamená? Že jej neprejavuje lásku, nežnosti, nehovori jej, že ju má rád. A pravdepodobne to ani necíti, lebo si neviem predstaviť, že človeku, ktorého mám rád, hovorím, že je neschopný. Ak ťa raz niekto nemá úprimne rád, môžeš nastavovať hranice, aké len chceš, aj tak to otoci proti tebe.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
toskanka
4. dec 2022

@zoro9836 Za mňa by bolo jediné možné riešenie úprimný rozhovor, ze to už psychicky nedávam a ak na sebe nechce popracovať, bude rozvod.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzitka1004
4. dec 2022
deedol
4. dec 2022

@zoro9836 nestacim sa divit. Podla teba je asertivna komunikacia, ktoru chlap pochopi, vyhrazka rozvodom, lebo az vtedy sa zbada (podla teba). Smutne. Na tvojom mieste by som radsej uz nikomu neradila.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
toskanka
4. dec 2022

@zoro9836 Teraz som ťa ani ja nepochopila. Najskôr píšeš, že tu musí byť iné riešenie ako rozchod a o stránku dalej že by si varovne podal žiadosť o rozvod. Tak ako teda? 🙂

svetlonos
4. dec 2022

Mate deti ? Ak ano, tak utekaj este rychlejsie ako bez nich, pokial nim mebudu uplne zmagorene alebo zdeptane na cely zivot.
A ak nemate, na co si s nim??? Aj moj muz robi vela veci lepsie a v urcitych veciach je perfekcionista, ze ostava rozum stat. V inych bordelar na prizabitie. Pinds na nieco? No tak si to, milacil urob sam najlepsie s bez pindania! Neurobi? Tak ho kopni do prdele a odid od neho.

toskanka
4. dec 2022

Inak muži tohto typu sa mi úspešne vyhýbajú celý život. Mne prídu jednoducho smiešni 😃. Náš otec manipulátor nebol, len sem tam mamu zgezoval a povedal, že takto sa to robí. A nám to s mamou bolo len smiešne a nevšímali sme si ho. Ale jeho to tiež rýchlo prešlo. Pre mňa sú to skrátka komické postavičky.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zuzka6542
4. dec 2022

By som mu povedala nech si to všetko robí sám keď to vie lepšie 😂a potom by som mu to vracala možno sa mu oči otvoria

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
cicuca
4. dec 2022

Vraj ústrednou témou tohto roku bol gaslighting...skús si o tom čo to prečítať. Určite nie si neschopná. Tvoj muž je manipulátor s pocitom vlastnej menejcennosti a Teba ponižuje, aby si si to náhodou nevšimla.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
toskanka
4. dec 2022

@zoro9836 Obávam sa, že pre autorku nie je táto diskusia veľkým prínosom. Bodaj by sme sa všetci mýlili, že naozaj žije s manipulátorom, ale ona to takto (zatiaľ) nevidí. Hľadala návod, ako zmeniť jeho správanie, aby to už viac nerobil. Na toto jej nikto z nás nedá odpoveď. Akákoľvek terapia má význam, keď je človek na ňu skutočne zrelý a chápe podstatu problému.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
toskanka
4. dec 2022

@mandzula Ty máš s manipulátormi skúsenosť, ja nie. Aj moja posledná rada bola, nech sa s ním úprimne porozprava, inak sa s ním rozvedie. To by však malo význam len vtedy, keby z nej cítil ozajstné odhodlanie a vyrovnanosť, žiadne zúfalé vyhrážky. Musel by vo svojom protajsku vidieť rovnocenného partnera. A možno by nepomohlo ani to, neviem...

katkine_terapie
4. dec 2022

@zoro9836 nechela som uz reagovat, ale este k tomuto: " akým spôsobom by sa mal človek chovať k takémuto partnerovi aby sa s ním dalo žiť." Su typy ludi, pri ktorych sa mozes chovat najidealnejsie ako sa da a aj tak sa s nimi nebude dat zit. K takymto typom patria aj manipulatori, narcisticke osobnosti (rôzna skala), ludia s histrionskou poruchou osobnosti a mnohe ine. Hold, nie s kazdym sa da zit. To by mali mat na pamäti zeny a muzi, ktori zostavaju v toxickych vztahoch kvoli detom, rodine,cirkvi....atd. pretoze v konecnom dosledku tym nikomu nepomahaju. Prave naopak.

mandzula
Autor odpoveď zmazal