Som náročná?
žijeme s manželom spolu 13 rokov, máme dve dievčatká, podarilo sa nám postaviť si domček bez úveru a finančné problémy nemáme. Prvých 9 rokov manželstva problémy neboli. Ja som popri materských aj pracovala z domu a starala sa o deti a domácnosť. Keďže manžel zarábal a pracoval, prišlo mi to normálne. Teraz keď mladšia dcérka chodí do školky, venujem sa práci naplno, stále je to z domu, kde mám kanceláriu. Lenže už nestíham všetko... aj deti, ich choroby, domácnosť aj firmu. Od manžela očakávam že sa budeme rovnocenne deliť o povinnosti v domácnosti a okolo detí. Manžel síce pomáha ale len sporadicky a okrem toho svoje chlapské povinnosti nerobí rád. Okrem kosenia trávnika a údržby auta... Nechce sa mu maľovať v dome, dokončiť drobnosti, na ktoré počas rokov nebol čas. Keď žiadam o pomoc tak mi povie že nie je domáca gazdinka. Myslím že moja frustrácia plynie hlavne z toho že mi nevenuje žiadnu pozornosť ani komunikáciu. Má vraj veľa práce... Niekoľko krát som ho upozornila že manželstvo sa nám rúti do záhuby, a že ak s tým nič neurobíme, tak skončíme... Ja totiž nechcem zostávať s niekym, kto nekomunikuje a neberie ma ako ženu. Tiež ho upozorňujem na fakt že žena potrebuje mať emocionálnu väzbu na to aby sa rada s mužom milovala. A keďže ja ju nemám, nemám ani chuť na milovanie. Možno je chyba vo mne... chcem toho asi veľa. Hovorí sa že keď ťa muž nebije, nefajčí a nepije... nie je problém. Lenže ja ho mám. Čo vy na to?
@katarinaina modli sa za svojho manzela, kazdy den, pros za vas vztah, za jeho uzdravenie. Modlitby su velmi dolezite a Boh ich silne vnima a moze ti ukazovat rozne veci nielen vo vasom vztahu, ale aj v tvojom zivote.
Velmi vela zien si chvali tuto knizku: http://www.zachej.sk/produkt/1069/moc-manzelkin...
@katarinaina pokial ho nepresvedčiš aspon na nejaku važnu debatu tak asi ano,lebo sama nemožeš riešit partnersky problem,kedže sa tyka oboch.
@katarinaina A myslíš, že chápe čo od neho chceš?
@mima4 ďakujem za odporúčanie. Už som prečítala asi 7 kníh na túto tému 😀 😀 😀 :
Mars a Venuša navždy spolu
Nový manžel do 5. dní
5 jazykov lásky atď
výsledok rovnaký, ja sa snažím a aplikujem a môj muž buduje kariéru a je na doma na dovolenke s obsluhou. 😵
@natalym neviem či to chápe... ale v každom prípade to nie je asi dostatočne dôležité, keď sa nechce tým ani zaoberať spoločným rozhovorom.
ĎAKUJEM ZA SRDIEČKO
@katarinaina No veď práve. Ty ho poznáš čo má rád? Vieš v ktorých chvíľach je najviac uvoľnený, Ty ho musíš pripraviť na rozhovor.
@katarinaina tak potom sa mu mozno uz len vyhrozit rozchodom a uvidis.... 😕
@natalym a čo musí on??? 🙂 ja ho vidím uvoľneného iba keď ma veget...
@katarinaina Ja mám podobný problém s chápaním tejto veci. Ty musíš a čo musí on? NO neprišla som zatiaľ k záveru. K jednému áno, ale to nemám ešte vedecky podložené.
@hanka_april myslím že ani to s ním nepohne... proste si zostane vo svojich koľajách
@katarinaina ahoj, myslím, že netreba hneď pomýšľať na rozvod. Netreba zachádzať hneď do extrémov (tu na koni Ti ženy poradia rozvod aj keď manžel zabudne zložiť WC dosku 😉 ) Tvoja situácia je taký štandardný stereotyp priemernej slovenskej rodiny. 🙂 Správne riešenie býva väčšinou to najjednoduchšie. Nesnaž sa ako o život, nepros o pozornosť, neplytvaj energiou, celé si to obráť, totiž nezáujem vzbudzuje záujem.
@katarinaina tak ked je jemu jedno, ci si s nim alebo nie a tebe bude lepsie hoc aj samej, tak potom by som asi sla prec...... 😕
@janulabb no podla mna to nebude u nich fungovat, podla toho, co napisala zakladatelka, ona by upadla do este vacsej depresie z odlucenia a on by bol happy, ze ma pokoj....a to ona nechce....
a nemusi hned prist k rozvodu, mozno odporucia odlucenie alebo poradnu a tam sa uvidi.....a ak on sa ani potom nezbada, tak naozaj nie je za cim banovat.....aj ked ja som naozaj z tych, ktore sa snazia a neriesim problemy rozchodmi, ale ked je to pre oboch lepsie, tak ta moznost tu je 😕
@janulabb tak toto si myslím, že by mohlo zabrať... 😀 asi to je treba nechať odpočívať. Ja som presvedčená, že keď začnem byť ok s tým že to tak je a nebudem do siliť - budem si tak trochu žiť po svojom, tak mu asi dôjde, že ak chce byť rodina, musí niečo robiť aj on.
@hanka_april ja nikam nepôjdem. Pôjde on, prečo by moje deti mali niekam odchádzať... iba preto že ich otec sa rozhodol že matka jeho detí nie je taká dôležitá? Myslím že prvou povinnosťou každého otca je, aby vzťah s matkou jeho detí bol čo najlepší. Samozrejme to isté platí aj pre každú matku.
@katarinaina isla prec som nemyslela doslova, ale ze od seba skratka....
@katarinaina ty vies v akom stave je vas vztah... ja ti mozem len z vlastnej skusenosti ( sme manzelia 10 rokov, vo vztahu 15, zijeme spolu od prveho roku vztahu ) - mame uz nejake krizy za sebou a zial v case krizy si to viac menej vzdy len 1 strana uvedomovala - ta druha musela zabrat - stalo sa to mne a stalo sa to aj muzovi - ten 1 ktoremu nieco chybalo musel zamakat, ukazovat, dokazovat, hladat, pripominat, snazit sa... isto - z pohladu toho druheho velmi neferove - na druhej strane na nasom vztahu nam zalezi, zaroven nas ale zivot stavia do roznych situacii... ked bola kriza napr. kvoli mne tak to tiez bola praca - proste som sa tam zahlbila do prace ze som mala domacnost a vztah na haku - praca ma strasne bavila, ludia tam tiez, travila som tam strasne vela casu a pripomienky od muza som vnimala ako obmedzovanie a nepochopenie mojej osoby... fakt dlho trvalo pokial som pochopila o co mu ide - vela sme vtedy prerandili , stravili chvil spolu - vsetko na popud mojho muza... tato situacia sa samozrejme uz zopakovala aj opacne ...podla mna prezit vztah sa ma v dobrom aj v zlom - prave tie zle chvile ukazu ci nam na tom vztahu zalezi alebo nie... iste, su dovody kvoli ktorym by som vztah bez rozmyslu odhodila, ale urcite to nie je odcudzenie - na tom sa da krasne pracovat... spomen si na dovod preco si ho kedysi lubila ( lebo teraz ho podla toho co pises ani ty nelubis ) - skus to znovu na nom najst, pripomenut mu co on lubil na tebe...
@hanka_april samej mi dobre nebude, pretože už nemám rodičov a ani žiadnu rodinu... ale myslím, že vlastne už sama dávno som, len mám k tomu spolubývajúceho.
@katarinaina počuj, keď bol v práci 12 hodín denne, zdal sa ti zrejme pomer - teda rozdelenie vašich povinností spravodlivé. a teraz keď nielenže málo zarába, ale ešte sa v čase voľna vyvaľuje na gauči, nie je to ok. ak sa teda nechce (nevie, nebude) podieľať na domácich prácach, atď., nech si opäť nájde prácu, kde sa bude realizovať... určite by si bola spokojnejšia. či nie?
@dai je veľmi zaujímavé čo si povedala o krízach... ale do akej miery je to kríza a do akej už je čas zdvihnúť kotvu? ja manžela stále milujem, ale práve sa bojím toho že on mňa už nie...
Môžeš mi povedať viac o krízach, ktoré ste zažili vy?
@maria1989 nebudem spokojnejšia, pretože mne sa nepáčilo keď pracoval toľko a tiež som mu pripomínala že manželstvo je v troskách ale stála som pri ňom, pretože som vedela že nás chce uživiť a že robí čo môže. Ale teraz je rozdiel v tom, že nepracuje toľko, a ani toľko nezarába. Príjem suplujem ja a je to normálne, deti už sú v škole a škôlke, ale nie som zmierená s tým, že napriek tomu že má viac času, nevenuje žiaden mne a nášmu vzťahu.
Vôbec nie si narocna. Mas nenaplnenu potrebu lasky a spolupatricnosti - to patri k zakladnym ludskym potrebam. Je logicke, ze nechces mat sex s niekym, komu nestojis ani za to, aby s tebou prehodil par viet a bavil sa s tebou ako s milovanou osobou...tvoj muz je buran a asi si mysli, ze ked mate peniaze, tak uz nic ine do vztahu investovat netreba...Skus ho aspon nahovorit na nejaky vikend vo dvojici, kde budete len sami dvaja a skusite si tam vydiskutovat, o co vam vlastne vo vztahu ide, ake mate obidvaja priority a co ste hlavne ochotni do vztahu priniest. Ak sa ukaze, ze on uz do vztahu nechce vkladat energiu, tak je nacase zamysliet sa nad tym, ci takto vztah ma vobec zmysel dalej udrziavat...
@katarinaina chápem. asi si mu to už aj vravela, že sa necítiš dobre, však? a možno sa ani on necíti dobre, ... menej peňazí, ty si kvázi nahnevaná... daj vedieť, keď na toto nájdeš recept, tiež by som taký potrebovala 😒

@babulka82 tak potom je to jasné. Lepšie s tým skončiť.