Som náročná?
žijeme s manželom spolu 13 rokov, máme dve dievčatká, podarilo sa nám postaviť si domček bez úveru a finančné problémy nemáme. Prvých 9 rokov manželstva problémy neboli. Ja som popri materských aj pracovala z domu a starala sa o deti a domácnosť. Keďže manžel zarábal a pracoval, prišlo mi to normálne. Teraz keď mladšia dcérka chodí do školky, venujem sa práci naplno, stále je to z domu, kde mám kanceláriu. Lenže už nestíham všetko... aj deti, ich choroby, domácnosť aj firmu. Od manžela očakávam že sa budeme rovnocenne deliť o povinnosti v domácnosti a okolo detí. Manžel síce pomáha ale len sporadicky a okrem toho svoje chlapské povinnosti nerobí rád. Okrem kosenia trávnika a údržby auta... Nechce sa mu maľovať v dome, dokončiť drobnosti, na ktoré počas rokov nebol čas. Keď žiadam o pomoc tak mi povie že nie je domáca gazdinka. Myslím že moja frustrácia plynie hlavne z toho že mi nevenuje žiadnu pozornosť ani komunikáciu. Má vraj veľa práce... Niekoľko krát som ho upozornila že manželstvo sa nám rúti do záhuby, a že ak s tým nič neurobíme, tak skončíme... Ja totiž nechcem zostávať s niekym, kto nekomunikuje a neberie ma ako ženu. Tiež ho upozorňujem na fakt že žena potrebuje mať emocionálnu väzbu na to aby sa rada s mužom milovala. A keďže ja ju nemám, nemám ani chuť na milovanie. Možno je chyba vo mne... chcem toho asi veľa. Hovorí sa že keď ťa muž nebije, nefajčí a nepije... nie je problém. Lenže ja ho mám. Čo vy na to?
@katarinaina do hlbky moc tu na forach nechcem ist... ale kriza je pre mna prave obdobie kedy clovek vela zvazuje ci to stoji zato alebo nie, kedy naozaj prestava citit toho druheho a bez nejakeho striktneho kroku nedojde k zmene - u nas moj muz napr. ma zavolal von na rande - nic na prvom so mnou neriesil, dal mi kvet, moje oblubene jedlo, prechadzali sme sa vela... potom ma pozval na dalsie - proste akoby novy zaciatok - mne sa na zaciatku nechcelo, ale vyhovela som mu, potom sme sa uz aj vela rozpravali a ja som zistila ze rodinu nechcem rozbit - ale este chvilu trvalo pokial sa vratili city - dali sme si ale take male dohody - co si nebudeme vycitat, co sa budeme snazit robit, rozpravali sme si co komu chyba etc. ..., niekedy pride ten zasah z vonku ( v case krizy mojich rodicov moja mama napr. vazne ochorela - strasne ich to zmenilo a momentalne sa spravaju ako zalubeni pubertiaci - a to su spolu 40 rokov pomaly )
kazda kriza je ale ina, tak ako my sme ini - tvojho muza poznas len ty v tejto diskusii - byt tebou tak skusam, ak nechce hovorit tak mu tiez napisem list, sms - nie obvinujuci, len vysvetlujuci, hladajuci riesenie, so ziadostou o rozhovor...
@katarinaina Tak super, ani si sa nemodlila azázrak sa stal 🙂
no vidis 😀 😀 😀 😀
hlavne NEPOCUVAJ reci o rozvode od tunajsich zien...dnes je moderne riesit problemy rozvodom a rozbitou rodinou.... ale 80 % rozvodov, ktore sú, neboli vôbec potrebné...len zasa zaucinkovali turecke telenovely a casopisy ako ema a podobne zenske sračky !! 😎
Stoj pri manzelovi, lub ho, modli sa za neho 🙂
@katarinaina
asi ta spehuje, co robis na koniku 😀
Drzim palce, nezabudni mu povedat ako ta to potesilo a nech to robite takto castejsie. Ale az potom! 😉
@katarinaina no vidíš... praj si, a bude ti dané 😉
@mima4 vyhrali sme bitvu, nie vojnu 🙂
ty muži majú teda fantáziu 🙂 ruže a víno, ja by som sa asi rozrehotala, ale lepšie ako z drotom do oka. užite si to
@mima4 sorry, ale prečo potom hlboko veriace a modliace sa ženy nie sú vždy šťastné? Odmodlia si za celý život za päť iných žien a manželík ich má pokojne na háku. Problémy vo vzťahu treba riešiť, hneď v zárodku, nie odsťahovaním sa zo spálne, ale modlenie pomôže tak maximálne žene, lebo má pocit, že robí pre záchranu vzťahu maximum. Ale ak má muža, s ktorým nepohne nič, jej modlitby sú tiež na nič, či sa ti to páči alebo nie. Moja teta bola hlboko veriaca, robila všetko možné, aby alkoholika vytrhla z pazúrov alkoholizmu, premodlila a preplakala celý život a bolo jej to aj tak k ničomu. Keby bola od neho odišla, mala by pokojnejší život aj ona, aj deti. Modlenie ´je fajn, ako podpora psychiky, ale problémy nevyrieši. Dúfať, že modlitba zmení myslenie ignoranta, je ako dúfať, že vyhrám v športke, podariť sa to síce môže, ale pravdepodobnosť je malá.
@timea7 Ako vieš, či sú alebo nie sú šťastné? Ja som sa napr. stretla so ženami hlboko veriacimi, jedna stratila dcéru a napriek tomu bola taká vyrovnaná, veľa sa modlila a proste nejak to lepšie zvládala ako ženy, ktoré sú neveriace.
@janickacrazy lebo žijú okolo mňa, nie sú zavreté v kláštore, s niektorými sa stretávam, poznám, niektoré máme v rodine.
@katarinaina si normalna a riesis normalny manzelsky problem, ktory riesitelny je, potrebujete len riesit komunikaciu
a mozes to vyriesit aj docasne oblukom, ze z jeho financii si zaplatis upratovacku, babu na zehlenie, nieco co proste nestihas (nepisem niekoho k detom, lebo deti potrebuju rodica najma, takze radsej vyber nieco, co nerobis rada)
ak sa manzelovi nebude pacit toto utracanie, mozno zacne aj komunikovat
ak sa nepaci taketo utracanie tebe, tak si na prachy :D
@celasapremenim Tiež dobrý nápad.
@celasapremenim výborná rada, miesto odsťahovania sa zo spálne, odúvania sa, ktoré aj tak k ničomu nevedie, len priepasť medzi manželmi zväčší, treba s úsmevom dať časť peňazí na veci, ktoré by mohol manželík urobiť zadarmo. A s kávou a láskavým úsmevom si sadnúť k nemu na sedačku a nechať pani, nech požehlí alebo umyje obloky. Mínus z rozpočtu môže manželík pocítiť napr.na zložení stravy, ale zase nie s výčitkou, tichou domácnosťou, ale s úsmevom, no vieš, odkedy platím pani na žehlenie, donášku pizze každú sobotu, nevystačí na.....ale dúfajme, že to pri tom vínku s ružami nejako uhrajú, že to nebol len ťah na to, aby ju dostal späť do spálne.
@katarinaina Dufam ze to dobre co je teraz vydrzi a keby nie tak tot moj nazor: Tvoje pocity su uplne normalne. Presne tak ako si sama zhodnotila ...vztah je partnerstvo. Zaraza ma ako prehliada tvoje snahy o zlepsenie vasho vztahu. Zrejme dufa ze ked ta bude odpinkavat tak to vzdas a prisposobis sa......nuz ale to uz by nebol vztah ked sa jeden prisposobuje tomu druhemu bez rovnakej odovzvy.
To jeho "nie som domaca gazdinka" by som ja asi automaticky vyrukovala s niecim ako "ale ja tiez moj zlaty". A to by sa ukazalo kde mas v tej jeho hlave miesto. Zrejme u sporaka a deti. Ked sa nechce rozpravat a si pre neho len sucast domacnosti ok...tato hra sa da hrat na dve strany. Proste prestan. Prestan mu prat, prestan mu varit (var tak ze budes mat ty a deti, on nie, pripadne var bez ohladu na to co on ma rad..alebo rovno just prave to co nema rad), prestan robit servis veci pre neho.....az nebude mat oprate, vyzehlene, chutne navarene, nebude mat potrebne veci kazdodennej potreby nakupene.....myslim ze sa este velmi rad zucastni rozhovoru s tebou.
@celasapremenim my ale nemáme jeho alebo moje peniaze, máme naše
@mala_hobitka presne to som mu odpovedala, ze nie som gazdinka ani ja... este som nevyskusala nic doma nerobit - nechcem aby tym trpeli deti.
@katarinaina chybáááá, že si nevyskúšala nič doma nerobiť, neboj sa, deti by za pár dní netrpeli. Čím by mali trpieť? Niektorí muži bohužiaľ ocenia prácu ženy až vtedy, ak sú nútení ju robiť sami, alebo ju musia zaplatiť. Ty si svojho muža navykla na systém, že sa o všetko postaráš. Kým pracoval dlho a ty si bola na MD, ešte by som to čiastočne chápala, ale tak či tak mal mať určité povinnosti, ktoré by boli jeho doménou - napr. sobotňajší nákup, v nedeľu doobeda deti na starosti. Keď prešiel do menej náročnej práce a ty si začala pracovať viac, presne vtedy si to mala zmeniť. No nikdy nie je neskoro, len nie odsťahovaním sa zo spálne a výčitkami. Nikdy takto nie. S úsmevom, buď milá, príjemná, cica, ktorá sa pritúli, ale košeľu mu nevyžehlí, veď ty tiež nie si domáca gazdinka. Si jeho partnerka, dnes vytiahni všetky ženské zbrane 😉 😉 😉 😉 , potrebujete dlhý rozhovor o tom, ako si to ďalej predstavujete, daj si pozor, aby si rozprávala o tom, ako by to bolo pre teba vyhovujúce, nevracaj sa k tomu, čo bolo, to už aj tak nezmeníš. Pritúľ sa k nemu, povedz mu, že ho máš rada, že si šťastná, že sa venuje deťom, ale že sama nedokážeš všetko zvládať, uroň aj slzu ak bude treba, ale len jednu, muži to neznášajú. A potom mu povedz, že máš svoje dni, aby to zase nemal dnes až také jednoduché 😀 😀 😀 😀
@katarinaina to je uplne jedno, plat to den po jeho vyplate :D, resp. .si vyber z uctu presnu sumu na mesiac na tieto ucely hned ako nabehne jeho vyplata
aby to tam mal evidetne :D
neboj, ak ma aspon priemerne iq, tak si to priradi k svojmu prijmu
@katarinaina praveze ja som myslela aby si jemu neprala...sebe ano 🙂
evidentne axjaaaj mam tam chybu
ty si si ho tak vychovala, mohli ste žiť aj ako Martinka z Turca, muž je hlava ale žena je krk
@regina22 prepac ale toto mi pride tiez ako hlaska nasich mam a babiek. Ja predsa zijem s rovnocennym partnerom, nie s niekym koho treba vychovavat. 😎
@katarinaina Ja si to tiež myslím, predpokladám, že je už vychovaný.
@timea7 moj muz naozaj nie je tutmak, ktory by si dalsi mesiac nezalozit vlastny ucet, kde mu bude chodit vyplata... Ja nechcem situaciu eskalovat, ja ju chcem riesit normalne nie vydieranim, nutenim , manipulovanim... skratka riesit ako to dvaja rovnocenny partnery robia.
@celasapremenim moj muz naozaj nie je tutmak, ktory by si dalsi mesiac nezalozit vlastny ucet, kde mu bude chodit vyplata... Ja nechcem situaciu eskalovat, ja ju chcem riesit normalne nie vydieranim, nutenim , manipulovanim... skratka riesit ako to dvaja rovnocenny partnery robia.
@katarinaina Len niekedy sa to z rôznych dôvodov nedá. 😢
@katarinaina A ako teda dopadol vcerajsok? Pohli ste sa niekam?
@katarinaina preklep> rovnocenni par......

@maria1989
@seahorse27
@dai
@hanka_april
@mirka17
@babulka82
@mima4
tak z tohto sa asi poser..m 😀 😀 😀 môj manžel práve vošiel do dverí a doniesol ruže a fľašu vína... no ja asi zinfarktujem... zobral deti a hned ich utekal zaniesť našim kamarátom. Vraj si urobíme krásny večer. Ja odpadnem... tak mi búši srdce, že sa zbláznim. Ale tým nechcem povedať že kríza je zažehnaná, iba že zázraky sa dejú. 😀 😀 😀 😀 Dám vedieť či bol aj nejaký rozhovor.