Som neistá v rozhodnutí sťahovania sa do Nemecka
Už som písal,mám prácu ktorú mám rada zarobím slušne,som tam 10 rokov,bolo žiadna perspektiva,iba to takto dokopat kým firma pôjde.dom na hypo,môj milovaný nový ,priateľ 3 roky Nemmca a on ma teraz super ponuku ktorú teda berie,lebo dom mu vravel,že ok pôjdem s nim že mi sa tam naučím,kurz mi dokonca jeho firma plati,ale z radosti došli obavy a analýza či robím ok,ja prídem kvázi o všetko a on získa super prácu podporu na bývanie a bude u seba i keď šatám vrátiť nechcel kvôli mentalite.. robím dobre? Sme z toho už v strese obaja a také naspätie je medzi nám,on .i vravel že bezomma nejde ale je to mrte stresu,nvm či do toho ísť aze ok môže to byť správne,čo nechať ísť jeho to si nvm predstavit ,sme spolu šťastní,a rozhodnúť sa musím dokonca apríla kvôli mojej práci🥺
@ahhola to som zasa ja!
Fakt? To som len tak trepla. Však chod, co ti tu utečie?
A co vlaste cakas, ze ti tu napiseme? Ja ti mozem napisat len za seba ako ostatne zeny ale co ti to pomoze??
Ja som odisla na trvalo z SK do AT ako 30 rocna, planovala som to 3 roky. Avsak s tym, ze nemecky som vedela vyborne. Ja som ale odchadzala s tym, ze mam dom, kde sa mozem vratitcalebo ho casom predat. Nemala som na Sk pracu.
Ako som pisala, moj odchod bol premysleny, uvazovala som nad 3 roznymi statmi v ktorych by som chcela zit.
Mas moznost vratit sa na Sk ak vztah neklapne alebo sa v DE neadaptujes? Mas uspory, by si si vedela o par rokov na SK aspom podnajom dovolit? Si schopna najst si potom okamzite aj pracu na SK?
Ako si predstavujes svoj zivot v DE? Predpokladam, ze ba SK robis v kancelarii. Je realne, aby si aj v DE pracovala v kancelari a pouzivala tam AJ? V tom pripade super, niet o com. No ak nemas tu moznost, vies si predstavit, ze s chabou nemcinou budes rada, ak ta zamestnaju ako upratovacku?
Toto je zopar otazok, ktore by si si mala zodpovedat. A pouvazuj aj nad dalsimi podobnymi otazkami, tie ti mozno pomozu pri rozhodovani.
Dalsia otazka by bola, ci chcete zakladat rodinu, mat deti napriklad.
@svetlonos dom tu mám,ten dávam do prenájmu..ani nvm čo čakám,asi len skôr posmelenie,že to nemusí byť len negatívne keďže je to viac menej rozhodnute a podpísané.
A ako tovteda je? Mas moznostvzatial pracovat v tej istej firme ako priatel a hovorit anglicky ? Teda aspom pokial sa nenaucis Nemcinu.
@svetlonos nie u nich vo firme žiaľ nie,potrebujú NJ.ale preplatia mi kurz za 1500 eur

To si zasa ty, co v 40.rozmysla nad deťmi a idete do kúpeľného mestečka v DE?