Som nešťastná v manželstve
Mam 24r.som vydata 2roky-muza z toho poznam 7rokov a viac. Je odo mna starsi o 12rokov. Prve problemy zacali ked sa nam narodila dcera, bola som nutena ist k mame, pretoze mala bola do 3mes.velmi zle dieta a z vycerpanosti som to nezvladala, samozrejme uz vtedy boli nejake vycitky zo strany manzela ohladom starostlivosti o malu, ale este sa to dalo zniest. Byvame sami v byte, financne to zvladame, prevazny prinos je samozrejme manzelov, kedze ja som doma s dcerkou. Problem je taky, ze manzel mi casto vycita, napr.ze nie je navarene, musi vraj po mne zmyvat podlahu-ja som ho to robit nikdy nevidela a naposledy musel umyvat vraj okna-ale su rovnako spinave ako boli. Na moju obranu podlahu umyvam 3x do tyzdna aj viac-mala rackuje vsetko chyta dava do pusinky. Co sa tyka obeda den predtym sa pytam co chce stale mi odpovie, ze nevie. Varim kadeco, povacsine polievky-aby papkala aj mala. Kazdy den doobeda sa snazim navarit, ciastocne upratat dat prat ked sa mi pradlo nazbiera. Kuchyna je stale cista, bordel su jedine rozhadzane hracky. Muz ma najradsej mucne jedla, niekedy sa mu snazim vyhoviet pirohami, ale zamiesit, rozvalkat, narezat, nalepit je popri rocnej dcerke velmi narocne. Stale ju kontrolujem-odbehujem. Rano ma energie najviac. Casto sa pyta doobeda vonku, ale neda sa, lebo varim. Manzel ma vyprane ozehlene full servis brucho plne vajcia prazdne. Ale umyvat okna v bytovke, aby boli ciste je uz na mna moc. Totizto som v 5mes.a pocas dna na mna ide unava. Posledne dni mi tvrdne brucho, zacinam byt nervozna. V noci mam prerusovany spanok-dcerka sa casto budi. Ked zaspi neviem zaspat ja. Pocas dna na mna pride unava kedy si chcem lahnut, ale som stale v pozore-lebo muz zvykne z roboty odbehnut domov na obed. Vcera vyvrcholila situacia ked som si cez zlavovy portal zakupila kupon a vybrala sa na 3hod.do mesta-kadernika. Podotykam nechodim nikdy-chcela som sa nechat upravit a trosku odreagovat. Hned ako som vysla od kadernika volala som muzovy ci je vsetko v poriadku, vravel este kludnym hlasom, ze ano. Dcerka bola 2hod.u svokry z toho 1hod.s manzelom. V zapati mi cely rozzureny zavolal, ze vsetko je na nom kedy mienim prist domov, ze mala sa zje..la z postele na hlavu. Ja cela roztrasena nevedela som co mam robit. Po prichode domov mi nakrical, ze co som za matku, ze necham decko same a idem sa paradit. Ostala som v soku, lebo uz tyzden predtym som mu spominala co mam v plane. Takze cela situacia padla na mna. Este som volala sestre nech pride ku nam, je skusenejsia deti ma velke, ze sa bojim o malu. Nemal zabrany vrieskat ani pred nou a vtedy uz vrieskal, ze nevarim, nestaram sa a pod. Teraz som dost citliva ostala som zahanbena a dost som plakala. Taketo situacie su u nas tak raz za mesiac po burke je ticho a potom opat kym sa nieco zase nestane. Potrebovala som sa vyrozpravat a mozno si vypocut nazor, ze mozno to co robim pre domacnost, manzela, dcerku je asi malo. Neviem ako to budem zvladat naraz s novorodencom a batolatom. Po pravde keby som nebola tehotna mam chut od manzela odist. Nemam doma ziadne potesenie, pochvalu. Rodine sa uz ani nestazujem, lebo je to zbytocne. Vacsina vidi manzelove spravanie, on sa nevie pretvarovat patricne dava vsetko najvo. Raz som uz od neho s dcerkou odisla k mame, ale vratila som sa. Mam pocit, ze mam asi len zatat zuby a tisko pocuvat. Na margo este otazok preco druhe dieta s muzom, ked uz pri prvom bol problem-dieta je neplanovane stalo sa to popri chorobe, chranila som sa tbl.ale otehotnela som.
@mijo53 z toho, čo si napísala, je väčšina pravda, ale nedotýkaš sa vôbec toho, ako sa on správa k svojej manželke a matke svojich detí. Nemá právo v žiadnom prípade na ňu ziapať. Vedel,že si berie mladučkú ženu, prečo od nej očakáva, že jej všetko pôjde od ruky? Ziape na ňu keď raz za čas ide ku kaderníčke a on musí strážiť svoje vlastné dieťa 😠 😠 😠 . To, že ho zanesie svojej mame nie je jeho plus, ale mínus. Správa sa k nej ako k svojej slúžke - umyl po nej podlahu. Keby aj na ňu vyliala hrniec polievky, čo má mať čo takéto reči, keď ona upratuje stále? A že nebude jesť na druhý deň jedlo, ktoré varila dnes? Nemusí, v tom prípade si niečo urobí sám, alebo si dá rožok s maslom a salámou. On sa k nej nespráva ako k svojej partnerke, ale ako k osobe, ktorá mu robí život pohodlnejším - varí, perie, upratuje, zabezpečuje mu sexuálne služby. Podľa mňa veľmi dobre vedel, čo robí, keď si starý cap, ktorý mal doteraz mama hotel narazil mladučké žieňa submisívnej povahy. Vedel, že sa ona nedokáže brániť jeho slovným útokom a že si ju vycvičí tak, ako on chce. Že mala ona s ním rýchlo, rýchlo dieťa a teraz rýchlo rýchlo druhé (reči o zlyhaní antikoncepcie beriem s veľkou rezervou) , to už je na SK taký šport. Až potom sa rozmýšľa, čo s tým 😖 😖 😖 😖 . Ja si tiež nemyslím, že je to na rozvod, len sa obávam, že táto žena nenájde v sebe dostatok síl, aby si s mužom stanovili iné pravidlá a ona nepopustila. 😖 😖 😖 😖 😖 😖 Ale ak by si prečítala niečo o asertivite, začala pomalými postupnými krokmi a nedala sa zahnať do kúta, možno by sa spamätal.Len toto mala urobiť ešte pred prvým dieťaťom.
jasné, odniesť dieťa k svokre nie je starostlivosť o dieťa, myslela som, že ona má vtedy čas pre seba, a tie pirohy sú zdĺhavé jedlo, tak nech ich varí cez víkend, a vieš akú majú spoločnú chybu? obidvaja sa vulgárne vyjadrujú, čítaj ešte raz. No 3 litre v čistom, to by možno ani nevedela, čo s nimi robiť...
Ja si osobne myslím, že tie dnešné ženy si robia z mužov takých bĺbečkov občas, že raňajky do postele, jedna písala = pánsky sluha. Ešte ma irituje to, že tu radi žena, ktorá mala super prvého manžela, všetko ho jeho mama naučila, mali dom a čo ja viem čo, aj tak sa rozviedli, všetko vedel, všade bol, aj tak nebol dobrý, tak čo tie ženy chcú, slušní chlapi nie sú priťažliví pre ženy, hľadajú si "samcov" ako píšu a potom plaču, ja tomu nerozumiem
@mijo53
no mnohe zeny si myslia a to ich aj ich matky naucili, ze ich hodnota u muza je v tom, ako sa zvrtaju v kuchyni, v domacnosti a v posteli 😉
Pozadovat full servis doma je nonsenz, hlavne ak muz ocakava, ze zena po materskych pojde do prace...
mne je tiez nepochopitelne, ze zeny robia muzom ranajky ci desiatu, to ako keby si ich chlap nevedel vybrat z chladnicky veci 😀
neboj 3 litre sa rychlo utratia 😉 ale jej chlap to nezvlada a nevycita mu to 😉 tak nech je rad a spamata sa.
Ja nie som ziadna mladunka, vsak mam nad 30 ale gazdina nie som a bodka.. nemam k tomu vztah a nechcem aby mi utekal zivot cez prsty... cas investujem radsej do niecoho ineho.
@timea7 prepáč, ale sex nie je sexuálna služba pre manžela, sex je prejav vzájomnej lásky manželov. 7 rokov s ním chodila a to je tiež jedna z ich, tí ľudia sú presýtení jeden druhého, tak maximálne 3 roky je zdravé, a žiadne spoločné bývanie, potom sa pomaličky zdokonaľujú vo vzťahoch, žiadne dieťa pred svadbou, toto je krôčik za krôčikom
od 17-tich s takýmto starým chlapom???? no, zavarila si si....bud sa ho zbavíš alebo budeš za domácu puťu celý dalši život, nič iné v ponuke nie je...
@timea7 vies co je najhorsie, ze take pripady ako kocka su na tom dost blbo - osamotena mamka s dvoma malinkymi detmi... velmi zla konbinacia... Ja sa jej cudujem, ze tak skoro sla do deti, podla mna je fajn v manzelstve stravit bez deti aspon 2-3 roky, a tak sa okresa... no my uz s muzom "nadcasujeme" 😀
@mijo53 vidíš to veľmi jednostranne, prečo by muž nemohol žene priniesť raňajky do postele? Mne občas nosí. Ja jemu občas tiež. Prečo mu muž nemal všetko vedieť? Myslím okolo domácnosti? Kde je napísané, že bude žiť so ženou, že nebude žiť sám, ak už nebude mať mamu? Kto mu bude zabezpečovať full servis? Môj partner, otec aj syn dokážu či navariť, syn aj napiecť, hodiť do pračky nie je žiadny zázrak, povešať tiež, chytiť vysávač, alebo prachovku nepovažujem za nejakú zásluhu., ale normálnu vec. Domácnosť je naša, nie je moja, varím a pečiem preto, lebo ma to veľmi baví, ale varia aj všetci členovia mojej rodiny, lebo niekedy mám pracovné povinnosti od rána do neskorého večera. Nikde nie je napísané, že starostlivosť o domácnosť a deti je doménou ženy. Bolo tomu tak, keď ženy boli doma a muž v práci. Ak si žena naučí muža kým je na MD že všetko dostane pod nos a nemusí pohnúť prstom, keď nastúpi do práce, tak padá pri troch deťoch na hubu. Sú totiž páry, kde muž sedí v kancelárii a žena stojí za pásom. Pripadá ti OK, že on príde domov a čaká, že mu ona navarí večeru ležaním na gauči a ona sa po ôsmych hodinách za pásom postaví k šporáku? Miera povinností v domácnosti a okolo detí je individuálna podľa vyťaženia manželov v práci a doma, nikto tu nepísal, aspoň som to nezachytila, že 50:50, ak je žena MD a muž pracuje, ale aby sa doma nepretrhol a ešte ju terorizoval za jedlo z predošlého dňa a za to, že ide ku kaderníčke, to je trochu cez čiaru, či? Kde je tu ohľaduplnosť, úcta? Pre ňu by malo byť samozrejmé, že keď on príde z práce, nechám ho hodinku vydýchnuť, ale potom by už mal byť manželom a otcom na plný úväzok. Ak nemaká fyzicky celý týždeň.považujem za samozrejmé, že obloky umyje on, keď je jeho žena tehotná, napríklad v sobotu. Problémov v manželstve nepribúda preto, lebo si ženy konečne aj na SK začínajú uvedomovať, že žena sa automaticky nerovná slúžka, ale preto, lebo sa vytráca zo života úcta, empatia a schopnosť komunikovať na určitej úrovni.
@mima4 absolútne súhlasím, aj keď ja som v jej veku tiež už mala dieťa a spolu sme pred svadbou nežili, ale veľmi pozorne som si všímala reakcie môjho budúceho manžela ešte v čase zamilovanosti. Či si po sebe uprace tanier, či nie je zošokovaný z toho, ako sa zapína vysávač....lenže ja som mala šťastie, moja zlatá mama na naučila do veku 18 rokov všetky domáce práce, ja som už vtedy dokázala navariť a napiecť úplne všetko a moja zlatá svokra zase nerobila rozdiely medzi deťmi, upratovali, nakupovali a varili všetci, či chlapci alebo dievča. A najmä mi boli či rodičia, či svokrovci krásnym príkladom toho, že aj po mnohých rokoch vzťahu môže v ňom panovať láska a úcta a že či muž alebo žena sa obaja podieľajú na výchove detí a chode domácnosti. Každá nemá to šťastie, preberie z rodiny model, že okolo mužských členov rodiny ženy skáču a správajú s k nim povýšenecky a frčí na ňom. A ak ešte stretne takéhoto zakomplexovaného muža, ktorý si potrebuje niečo dokazovať.... 😒 😒 😒
@mijo53 tak som to nemyslela, že by ju znásilnil, len keď je medzi mužom a ženou súhra v živote, je aj ich intímny život na inej úrovni, ako keď je jeden z nich sklamaný zo správania z toho druhého. Keby mi vykričal, čo som to za matku, keď sa idem parádiť (do kaderníctva), kým on sa stará o jeho vlastné dieťa, tak by som sa asi na neho dychtivo nevrhala 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@mijo53 označila si iba môj nick, nevedela som, čo tie čísla znamenajú, sorry, to 50:50 som prehliadla, nepovažujem to za správne, už som tu písala veľa krát na MK, že to závisí od veľa faktorov. Iné povinnosti má žena na MD s jedným dieťaťom v dvojizbovom byte, iné žena s tromi deťmi, iné s deťmi v rodinnom dome s veľkou záhradou a domácimi zvieratami, iné tá, ktorá pracuje fyzicky....tak isto muž, je rozdiel, či sedí v banke za prepážkou, maká s motorovou pílou v lese, iné, ak žije v byte, iné ak v rodinnom dome....Podstatné je, aby to vyhovovalo obom, v tomto prípade žena ťahá za podstatne kratší koniec. Možno ani nie tak preto, lebo má príliš veľa povinností, ale pre prístup jej manžela k nej.
@mijo53 nikto z nás nie je dokonalý, záleží na tom, kam až som ochotná zájsť a tolerovať to, čo sa mi nepáči, alebo akceptovať zmenu, ktorá v správaní manžela nastala. Už som to tu písala v inej téme, ale nemám problém to napísať znova, zmenil sa režim, nastali iné možnosti, myslím v oblasti práce, ľudia mohli začať podnikať, s čím súvisel aj vyšší príliv peňazí a ruka v ruke s tým bohužiaľ išlo aj uprednostňovanie svojich koníčkov pred záujmami rodiny. Chápem, že ho lákali možnosti, ktoré nemal, kým zarábal menej, ale ja som nebola ochotná žiť ako rozvedená už dávno pred rozvodom. Nemusíš byť uštipačná, nepovažujem za úžasného muža toho, ktorý ma finančne zabezpečí, o to sa dokážem postarať sama, ani toho, čo berie ako prirodzené, že sa podieľa na chode domácnosti a výchove detí, ale aj takého, ktorý dokáže skĺbiť to, čo chce on s tým, čo chce rodina, najmä čo sa týka trávenia voľného času. Bolo to zrejme silnejšie ako on, ja nie som žena, ktorá sa mieni obetovať. Som rada, že máme stále aj po rozvode pekné vzťahy, ak je treba, pomôžeme jeden druhému, ale sme oveľa šťastnejší ja s novým partnerom a on s novou partnerkou.
Jemu spadne dieta a ba vine je partnerka, ktora sla vynimocne von = pokus o izolaciu /nech von nechodi/ a zvalovanie viny, prejav psychickeho tyrania.
On odmieta jest na druhy den = pouziva to na vyvolavanie pocitov viny, ze nie je navarene, prejav psychickeho tyrania.
On hovori, ze mu bolo lepsie samemu, ked bola zena prec = odmietanie partnerky, prejav psychickeho tyrania.
Pri Tvojej rodinnej historii nie je div, ze si si nasla muza podobneho otcovi. Otazka je ako dlho to mienis tolerovat. Same to neprestane. Jediny, kto to moze zastavit, si Ty.
Správa sa k Tebe ako k handre. On po Tebe umyl podlahu? Na druhý deň by nejedol jedlo z predchádzajúceho dňa? ....správa sa tak ako mu dovolíš. Keď bude druhé dieťa na svete a ty budeš musieť odísť(trebárs nemocnica) tak čo? Zavlečie obe k babke? Moja zlatá. Najvyšší čas prestať robiť slúžku,deti ste robili obaja a máte byť na ne dvaja. Ja by som určite nenechala takto so sebou mávať. A keď si išla ku kaderníčke,načo si dávala dieťa k babke? Mala si ísť vtedy,keď bol fešák doma. Nech si to užije. Žiadnej úcty k Tebe nemá,lebo vidí,že si necháš na sebe orať.
Aj môj muž mal doma pri rodičoch full service. A naučil sa všetko potrebné pre chod domácnosti. Netvrdím,že denne umýva riad,ani varenie nie je jeho koníček,ale keď vidí,že nestíham,tak nemá problém. Myslím si,že chyba je niekde v pôvodnej rodine. Tam keď chlap nemusí nič,potom to takto vyzerá. Mojou túžbou je,aby môj syn v dospelosti mal úctu k žene,k matke svojich detí a dokázal urobiť aj nepopulárne domáce práce. Preto už teraz (má 14r.) vyfasuje kýbel s vodou a handru a s chuťou umýva podlahy 🙂 . Vetu "umyl som ti dlážku" použil iba raz...
@youngmom je dost možné ze si si paradoxne našla podobného ,,tyrana,, ako bol tvoj otec...kto vie...na druhej strane toto ja nikdy v zivote nepochopím tuto hlupost zien, ktora sa len neustale opakuje a je jedno kolko mate rokov - na kieho frasa ti je dalšíe decko ked uz po narodení prvého boli všelijake problémy????? Vyhovorky ako sa ,,stalo,,...tabletka PO neexistuje? Uz aj absolvent osobitnej školy vie, ze ked hlcen atb. tak antika je nespolahliva a treba sa chranit viac. Teraz to budeš mat ešte horiše. Dve male deti a henten lalo na krku. Si submisívna a poddajná ako plastelína a to je chyba. Baby ti tu dobre radia...nakopat ho do sráku. To mnoho chlapov spraví dieta ,,pre ženu,, a oni si ziju stale ako slobodný bez záväzkov. Holt...neviem či sa taky chlap zmeni, asi nie takze zmenit sa musíš ty, svoj prístup k nemu.
Prestať ho obskakovat.
@sardinka335 ja som tiez mala druhe dieta v nie idealnom vztahu. Preto, ze by ma ani vo sne nenapadlo ten vztah ukoncit, brala som to ako navzdy, ze problemy vyriesime a vsetko bude v poriadku, po case. Nepodarilo sa, ale aj tak nic nelutujem, mam 3 uzasne deti a som za to vdacna.
Ale dokazem taketo pripady pochopit.
A tiez myslim, ze submisivita jedneho partnera priamo vyvolava opak v tom druhom, postupne vsetko prevezme do svojich ruk.
@mijo53 po 7 rokoch chodenia su presyteni? Cim? Vztah by mal byt na cely zivot tak potom neviem..
@rheuska anrika vie zlyhat,ak beries napr.atb.
A my z nasho davania si pozor mame syna. (planovali sme na babu zacat pracovat o par mesiaxoc neskor), takze ty neveris,ja ano,rovnako ako s tym,ze po vysadeni antiky moze byt problem s otehotnenim..
V kazdom pripade je to uz jedno.. Podaktori chlapi sa tazko vyrovnavaju s otcovstvom, dlho sa s tym vyrovnavaju..
No, ak to je takto, ktovie, či malá naozaj spadla. Či to nebolo náhodou tak, že si to vymyslel aby ti to "natrel", že ty zlá si si dovolila na hodinku odísť. že by manipulátor a tyran? Dieťa je jeho, ako tvoje. Žijeme v 21. storočí, naozaj si myslíš, že žena musí mužovi robiť slúžku?

@mijo53 no odniest dieta ku svokre predsa nie je starostlivost o dieta, ale zbavenie sa starostlivosti.
On s nou jedna ako s nesvojpravnou a nebere ju ako rovnocenu partnerku, taktiez kazdy clvoek ma ine limity..ked proste nevladze, tak nevladze, takze nemusi to byt o organizacii... On tiez nezarobi aspon 3 litre v cistom, nie? tak co, neschopak? 😀 😉
kazdopadne odporucat rozvod je blbost... tak sa neriesia problemy.