icon

Som nešťastná v manželstve

youngmom
29. máj 2016

Mam 24r.som vydata 2roky-muza z toho poznam 7rokov a viac. Je odo mna starsi o 12rokov. Prve problemy zacali ked sa nam narodila dcera, bola som nutena ist k mame, pretoze mala bola do 3mes.velmi zle dieta a z vycerpanosti som to nezvladala, samozrejme uz vtedy boli nejake vycitky zo strany manzela ohladom starostlivosti o malu, ale este sa to dalo zniest. Byvame sami v byte, financne to zvladame, prevazny prinos je samozrejme manzelov, kedze ja som doma s dcerkou. Problem je taky, ze manzel mi casto vycita, napr.ze nie je navarene, musi vraj po mne zmyvat podlahu-ja som ho to robit nikdy nevidela a naposledy musel umyvat vraj okna-ale su rovnako spinave ako boli. Na moju obranu podlahu umyvam 3x do tyzdna aj viac-mala rackuje vsetko chyta dava do pusinky. Co sa tyka obeda den predtym sa pytam co chce stale mi odpovie, ze nevie. Varim kadeco, povacsine polievky-aby papkala aj mala. Kazdy den doobeda sa snazim navarit, ciastocne upratat dat prat ked sa mi pradlo nazbiera. Kuchyna je stale cista, bordel su jedine rozhadzane hracky. Muz ma najradsej mucne jedla, niekedy sa mu snazim vyhoviet pirohami, ale zamiesit, rozvalkat, narezat, nalepit je popri rocnej dcerke velmi narocne. Stale ju kontrolujem-odbehujem. Rano ma energie najviac. Casto sa pyta doobeda vonku, ale neda sa, lebo varim. Manzel ma vyprane ozehlene full servis brucho plne vajcia prazdne. Ale umyvat okna v bytovke, aby boli ciste je uz na mna moc. Totizto som v 5mes.a pocas dna na mna ide unava. Posledne dni mi tvrdne brucho, zacinam byt nervozna. V noci mam prerusovany spanok-dcerka sa casto budi. Ked zaspi neviem zaspat ja. Pocas dna na mna pride unava kedy si chcem lahnut, ale som stale v pozore-lebo muz zvykne z roboty odbehnut domov na obed. Vcera vyvrcholila situacia ked som si cez zlavovy portal zakupila kupon a vybrala sa na 3hod.do mesta-kadernika. Podotykam nechodim nikdy-chcela som sa nechat upravit a trosku odreagovat. Hned ako som vysla od kadernika volala som muzovy ci je vsetko v poriadku, vravel este kludnym hlasom, ze ano. Dcerka bola 2hod.u svokry z toho 1hod.s manzelom. V zapati mi cely rozzureny zavolal, ze vsetko je na nom kedy mienim prist domov, ze mala sa zje..la z postele na hlavu. Ja cela roztrasena nevedela som co mam robit. Po prichode domov mi nakrical, ze co som za matku, ze necham decko same a idem sa paradit. Ostala som v soku, lebo uz tyzden predtym som mu spominala co mam v plane. Takze cela situacia padla na mna. Este som volala sestre nech pride ku nam, je skusenejsia deti ma velke, ze sa bojim o malu. Nemal zabrany vrieskat ani pred nou a vtedy uz vrieskal, ze nevarim, nestaram sa a pod. Teraz som dost citliva ostala som zahanbena a dost som plakala. Taketo situacie su u nas tak raz za mesiac po burke je ticho a potom opat kym sa nieco zase nestane. Potrebovala som sa vyrozpravat a mozno si vypocut nazor, ze mozno to co robim pre domacnost, manzela, dcerku je asi malo. Neviem ako to budem zvladat naraz s novorodencom a batolatom. Po pravde keby som nebola tehotna mam chut od manzela odist. Nemam doma ziadne potesenie, pochvalu. Rodine sa uz ani nestazujem, lebo je to zbytocne. Vacsina vidi manzelove spravanie, on sa nevie pretvarovat patricne dava vsetko najvo. Raz som uz od neho s dcerkou odisla k mame, ale vratila som sa. Mam pocit, ze mam asi len zatat zuby a tisko pocuvat. Na margo este otazok preco druhe dieta s muzom, ked uz pri prvom bol problem-dieta je neplanovane stalo sa to popri chorobe, chranila som sa tbl.ale otehotnela som.

youngmom
autor
30. máj 2016

@kr1st1n4 Toho sa vobec neobavam, ja som ho naucila zapnut pc, telku. Uz aj banking nechava na mna. V tomto smere je prave on odkazany na mna.

youngmom
autor
30. máj 2016

@kllamarka Svokra je velmi dobry clovek, chyba asi nastala tam, ze ho takto naucila. Mal navarene, oprane, upratane. O nic sa nemusel starat. Vlastne co teraz cakam. Zato svokor je velky dirigent, on je ten co to v ich domacnosti riadi, svokra pre dobro rodiny mlci a pocuva. Ja som si to vobec neuvedomovala, ale teraz viem a vidim, ze toto chce aj odo mna. Neda sa to nevsimnut, pretoze si to vsimlo uz aj okolie. Len mi je to luto, ze som to nevidela skor, ale on sa predtym taky nejavil. Preto nechapem ako sa dokazal pretvarovat takmer 7rokov. Ja som k nemu bola stale uprimna a spravala sa uplne prirodzene. Ma aj pekne vlastnosti ved aj preto som s nim ruka v ruke kracala pred oltar a povedala mu ano na cely zivot. Ale to co robi doma teraz, to spravanie tie jeho pekne vlastnosti to asi tazko vyzehlia...

dasenka26
30. máj 2016

Poviem Ti čo by som urobila ja keby som v tvojej situácii, zavolala by som našim aby pre mna prišli (bývame viac km od seba) alebo hocikam kde by ma prichýlili, pekne sa zbalila seba aj dieťa, napísala slušny list že dakujes za všetko ale že takto už nevieš dalej žiť..odcestovala a čakala ako sa zachová. Ak by sa správal násilne, vyhrážal sa a pod. podala by som o rozvod.. Viem že sa to lahko píše a realne to urobiť je niečo iné, ale treba verit že bude lepšie a urobit pre to niečo..ak človek zostane pri tyranovi nič sa nezmení... 😒

mala_hobitka
30. máj 2016

Plne suhlasim s @oslo1

timea7
30. máj 2016

@youngmom nerob to ale systémom - kašlem na teba, postavíš medzi vás múr. Správaj sa prirodzene, buď k nemu milá, iba neustúp zo svojej novej cesty. Dúfam, že si mu oznámila, že od dnes obeduje počas pracovného týždňa niekde inde, ako doma. Úcta má byť totiž vzájomná, ťažko očakávať od partnera niečo, čo mu ani ty neposkytuješ. Viem, správal sa k tebe hnusne, ale tak, ako tu bolo už spomenuté, máš na tom aj ty svoj podieľ viny, že si to nechala zájsť až sem, že si od začiatku vášho spoločného bývania netrvala na tom, že sa o všetko staráte spoločne a že ty máš tiež právo ísť sa odreagovať . Drž sa!

siska53
30. máj 2016

@timea7 ja netvrdim,ze je to antika.. Ale..napr..ja antiku nemozem a kondom nemusim,potom mam totiz vzdy problemy.. Takze u nas jedine abstinenxia a ked uz,tak s davanim si pozor.. Dllhe roky ro fungovalo aj s byvalymi frajermi aj pri mojom drahom. Maly sa prihlasil len o pol roka skor.. A ani vypocet plodnych a neplodnych nefunguje na 100%, na100%,funguje len nesulozenie.

timea7
30. máj 2016

@siska53 chápem, ale dávanie si pozor má podstatne inú cifru zlyhaní, ako antika a sú ďalšie možnosti.

kllamarka
30. máj 2016

@youngmom No ved prave...pre mna nepochopitelne, ze niekto si na tento sposob vychova synov. O tom to cele je...Nepouzitelni. Preco to tie zeny robia, je pre mna zahadou. Ako vravim, ked mas zaujem, skus sa poradit v manzelskej poradni, ci je vobec vo vasom stadiu a situacii vobec vychodisko nieco usporiadat a okraslit vztah... Treba sa tam vyrozpravat, diskutovat, ponuknu ti moznosti.

charlie1980
30. máj 2016

Necitala som vsetko, iba uvodny prispevok. Takze ja ti v rychlosti popisem, ako to funguje u nas. Mam 2,5r ziveho syna. Rano sa zobudime, muz vstava do roboty, maly s nim ranajkuje. Muz zatvori dvere na spalni, aby ma nezobudili, pretoze tiez som tehotna a teraz si rada pospinkam. Za hodinu ide z domu, maleho povozi kazdy bozi den vo vytahu, lebo takyto Ritual si zaviedli, ja samozrejme uz len dospavam a vylihujem. Vstavam vtedy, ked sa zavru vchodove dvere. Zriadim maleho. Zriadim seba. Zacnem varit. Varim cca kazdy druhy den. Muz sa vracia o 14.30. Dovtedy je vzdy uvarene, vyprate, vyvesane. Ak chcem zehlit, muz zoberie maleho von alebo ku svokre. Ak sa nestihne najest maly, zabalim mu obed a nakrmi ho vonku. Ja zatial upratujem, niekedy nerobim nic. Opyta sa ma, ci si nechcem oddychnut, ci ma zobrat maleho. Zvykneme ho niekedy nechat u svokry a vybehneme si len My dvaja, len My pre seba. Vikendy nevarim. Soboty chodime von jest, nie preto, ze by som nemohla/nestihla uvarit, Ale preto aby som si vraj Oddychla od stereotypu. V nedelu vari svokra. Umyje si po sebe riad a ked sa akurat nachadza v dreze nejaky iny, umyje aj ten. Chyti vysavac bez jedineho slova, ked treba. Ide si lahnut s malym vecer....A na zaver: Moj muz nie je otcom mojho syna, napriek tomu sa na neho mozem 100%ne spolahnut. Postoj tvojho muza je zvlastny. V manzelstve/partnerstve by dvaja nemali ist proti sebe, Ale ruka v ruke.

mijo53
30. máj 2016

@charlie1980 Nie každý má také šťastie v živote a ten rituál, nemá chybu, ráno keď idú ľudia do práce a každý sa ponáhľa a čaká na výťah jedna vec a druhá zbytočné opotrebovanie výťahu, aby sa čím skôr pokazil a potom padol do šachty, nenormálne

mijo53
30. máj 2016

@siska53 nenormálne veci tu píšeš, také intímne,

charlie1980
30. máj 2016

@mijo53 😂😂😂😂 Veru, nie kazdy ma to stastie 😂😂😂 Z tvojich pismen to evidentne citit😛 Ale potesim ta, letovat budeme na vikendovej chate, takze to obmedzime automaticky. Plus, syn bude coskoro starsi, kedy to uz tak nebude vyzadovat 😛

mijo53
30. máj 2016

@timea7 vyššie som písala aj ja, že pri takom správaní aké zaviedla teraz, sa určite jej muž nezmení, ale ona už je z toho úplne zmagorená, každý jej radí niečo iné

mijo53
30. máj 2016

@charlie1980 myslela som na autorku , nie na seba, to dieťaťu neviete vysvetliť, na čo slúži výťah, to tiež patrí do výchovy deti, veď už ma 2,5 roka, mrchy svokry zle vychovali svojich synov, väčšina má zlé svokry, manželia sú blbci, a neviem čo, lebo ich tak vychovali mamy, no a... Mne je jedno kde budeš letovať, ja ten výťah nepoužívam , len som sa nad tým pozastavila, že deti dnes môžu všetko, len aby sme ich nestresovali

charlie1980
30. máj 2016

@mijo53 Ty si myslela na autorku a ja som myslela teba. Myslim, ze tema tu nie som ja : "Dieta a vytah" ale nieco uplne ine. Vyzera to na PMS (predmenstruacny syndrom). Ja svokru mrchu urcite nemam 😝😝😝 Je top ! Ani muza blbca. Co si pozila ? Alk, prip.nejake omamne latky ? 😀

charlie1980
30. máj 2016

@mijo53 Dobre, nechaj si svoju kazen pre inych, napr.pre svoje deti, ja som o nu neprosila 😛 Chod sa radsej vyspat, pomilovat s muzom a vsetko bude zase tip-top 😉

robin_claire
30. máj 2016

@charlie1980 vozime sa vo vytahu, dospavame, vylihujeme, lenosime - ty sa fakt namakas v zivote. a tiez mi to pride maximalne bezohladne a sebecke ludom, co sa narozdiel od teba ponahladju do roboty blokovat vytah - napriklad aj nejaka slobodna mamicka, co musi zarabat peniaze a chce byt co najskor naspat u dietata

mijo53
30. máj 2016

@charlie1980 Ty vieš byť riadne pichľavá, ale ak sa Teba dotkne, tak aj urážlivá,
Vieš, že tu od vážnych tém sa prejde aj na telenovely a platonické lásky

Alkohol neužívam, omamné látky ani toľko a všetko ostatné mám za sebou, jediné, čo mám rada je káva, riadne som sa zasmiala
Nehovorím, že Ty máš mrchu svokru alebo muža blbca, len ma vytáčajú tie reči okolo svokier, postrehla si niekedy, aby som ja nadávala na svojich rodičov, manžela, svokrovcov , švagriny, švagrov, súrodencov?
Všetko, čo si písala o správaní manžela je pekné, až na ten výťah
Nakoniec to je diskusia, každý môže diskutovať aj keď ho o to nikto neprosí

charlie1980
30. máj 2016

@robin_claire Este si zabudla povyberat z konceptu okrem ineho ze v sobotu s v nedelu nevarim 😛 Ine veci ti akosi tak nevybili oci 😛 (napr.varenie, upratovanie, zehlenie a i) Ale vsak ano, niekto sa ma😀😛

robin_claire
30. máj 2016

@charlie1980 bije mi do oci prevazanie sa vytahom zo zabavy rano, ked ho vsetci potrebuju - maximalne bezohladne

siska53
30. máj 2016

@mijo53 fotka ocikaneho testu ti neprekaza?? Ta mi pripada milionkrat intimnejsia.

charlie1980
30. máj 2016

@robin_claire A ty vies, v akej bytovke byvame resp.kto a kolko a kto vsetko ho potrebuje? Nebije ti do oci len vytah, ale aj moj pohodlny zivot. Nuz, kazdy ma ako si spravi, vsakze 😛

mijo53
30. máj 2016

@siska53 nerozumiem tomu

robin_claire
30. máj 2016

@charlie1980 aha - takze ty vies, ze ked sa v nom prevaza zo zabavy tvoje dieta ho s urcitostou nik nepotrebuje - nemam slov.
Tvoj zivot mi je ukradnuty, ale bezohladnost nie. Trosku empatie?

siska53
30. máj 2016

@charlie1980 pises na jej vkus prilis intimne,pozor!

charlie1980
30. máj 2016

@robin_claire Neviem, nezistujem to 😛 Jedno viem urcite. Chodi s nim aj nas sused 😛

charlie1980
30. máj 2016

@siska53 Ja intimne a ty moc zlozito, kedze nerozumie 😂

mijo53
30. máj 2016

@charlie1980 je to intímna a zložitá vec, ale momentálne sa nás oboch predmenštruáčny syndróm netýka ha ha ha

robin_claire
30. máj 2016

@charlie1980 Tvoje nazory su fakt ako od 14-rocnej pubertacky, a nielen v tejto teme

charlie1980
30. máj 2016

@mijo53 Dobre, tak si mi to vysvetlila, ze zrejme aj ty si tehotna, tak to tu uz nespamujme mojim pohodlnym zivotom a vytahom a v klude sa vratte k teme.