Som nešťastná v manželstve: Rozvod alebo nádej?
Ahojte. Zaujímal by ma Váš názor na moju životnú situáciu. Som vydatá skoro 7 rokov, máme 4 ročné dieťa. Naše okolie vníma naše manželstvo ako ukážkové, obdivujú môjho manžela aký je úzašný manžel/otec. Lenže nikto nevidí čo sa deje doma a aká naozaj nešťastná som. Neviem ani vlastne kde začať.
Dieťa sme chceli obaja. Dlhšie sme sa snažili. Celé tehotenstvo bolo v poriadku. Skôr všetky problémy začali po pôrode. Rodila som cisárskym, manžel mi vôbec nepomáhal. Ledva som sa hýbala, každý pohyb neskutočne bolel, jemu to bolo jedno. Pokiaľ som ho vyslovene nepoprosila, nech mi s niečim pomôže, tak ho to nikdy nenapadlo. Či sa to týka dieťaťa alebo nejakej činnosti v domácnosti. Nikdy, naozaj nikdy neišiel s dcérou sám von, či ju pokočíkovať keď bola maličká, alebo neskor na ihrisko alebo podobne. Tiež ju nikdy nestrážil - myslím tým, že nikdy som nemohla ísť nikam sama bez malej, že by s ňou zostal on doma. Či som len išla do obchodu, musela som ju vždy zobrať so sebou. Raz sa stalo, že som mala naozaj ťažké zdravotné problemy a musel s malou zostať kým som chodila po lekároch. Nebola som preč ani hodinu a už mi volal, že kedy mienim prísť a nadával mi. V podstate poslednou dobou mi stále nadáva. Navarím obed - jemu nechutí, som neschopná a nadavky. Dieťa ochorelo - som neschopná matka ktorá sa nedokáže postarať o dieťa. Naozaj ma z toho obviní, že za to že dcéra ochorie môžem ja. Ja nemôžem chodiť nikam. Sama som bola vonku asi keď sme nemali dieťa. Za to on s kamaratmi a kadetade chodiť môže, či cez deň, či ráno. Unavuje ma byť na všetko sama. Unavuje ma stále počúvať nadávky. Mne nadáva, že som zlá mama, ale čo je on za otca ? Vôbec sa o dcéru nezaujima. Aj keď príde po robote domov, radšej si nájde inú činnosť len aby s ňou nemusel byť. Dcéra to tiež zvláda ťažko, začala mať záchvaty plaču, zajakáva sa a plače, že chce tatinka. Som naozaj zúfalá. A tento človek, chlap ktorý nevenuje dcére žiadny čas, ktorý mi len nadáva, nemá pre mňa pekného slova, chce ďalšie dieťa. Rozumiete tomu? Ja som mu povedala, že na to nech zabudne. Má jedno dieťa ktoré ho vôbec nezaujima už 4 roky. Veľmi dlho už uvažujem nad rozvodom. Len sa veľmi bojím, ako by to dcéra zvládla, keď už teraz na dennej báze má záchvaty plaču za otcom. Myslíte si, že rozvod je v takomto pripade jediná cesta? Alebo naivne “veriť”, že sa zmení?
Nezmení sa.A dcéra rozvod zvládne.Bud pri nej,pomoz jej a zvládne.Toto nie je život čo žiješ.A druhé dieťa určite nie.
Akoze sorry, ale ty si sa zasekla v ktorom storoci, že riesis, čo povie mamicka otecko tetusky susedia a sestranice z piateho kolena? Jednu taku poznam a znicila mi cely zivot vdaka tomuto svetonázoru. Horsi dovod zostat vo vztahu ako hrat divadielko pred znamymi fakt nepoznam! A pred dcerou sa nebudes hanbit, ked bude tomu už sama rozumieť, ze toto si pre nu dosiahla? Svojim nicnerobenim zniceny zivot? Traumu moze riesit potom do 50tky z toho.
Ja nechápem ze riešiš tetky a kto co povie a nie dcéru, ktorá sa zajakava, ma záchvaty..
Pokiaľ nechceš riešiť seba, že máš na 1.mieste obraz dokonalej rodiny.. Ôk.. Ale rieš dcéru.. To sa ti ako na ňu pozerá?
A čo ti dáva k životu, že pôsobíte akože šťastná rodina, to hráš pre koho?
To musí byť vyčerpávajúce, a ty co žiješ pre rodičov, alebo pre dcéru?
A prečo hráš jeho hru na šťastné manželstvo pred okolím? Prečo keď ťa ospevujes nepovieš, že hej ale doma si vravel niečo iné.... Chlap sa nezmení a dcéra veľmi dobre v tomto veku už vníma čo sa u vás doma deje. Ona to zvládne, keďže sama tvrdis že nejaký extra vzťah spolu nemajú a hlavne kvôli dcére by si mala od takého blba odísť, inak jej dáš nie moc pek u predstavu ako má šťastný vzťah vyzerár a ako sa má muž správať žene do budúcna
Baby ona nerieši okolie, ani kompletnú rodinu pre dieťa, to je len taká výhovorka sama pre seba. Ako každá jedna žena v patologickom vzťahu je závislá a naviazaná na svojho tyrana. Vie ze mala odísť už dávno, ale zároveň to nedokáže. Mysli si ze bez neho neprežije, ze jej vezme dceru, človek zvonku vie ze to tak nieje, ale ona tomu úprimne verí.
Z tohoto sa fakt tazko odchádza, sebavedomie žiadne, ovláda ju ako bábku.
Dúfam ze sa raz dokáže oslobodiť, že aj tento anonymný výkrik do tmy na fóre je jeden z malých krôčikov smerujúcich z tohto nešťastia von.
@leonardmezei neviem co uzivas ale mala by si zmenit dilera lebo ma tvoju hlavu je to silny matros
Čím skôr od neho odídeš tým lepšie pre vás. Dieťa to bude znášať oveľa horšie keď bude staršie.
Toto vsetko mas povedat jemu a hladat spolocne riesenia.
Je to egoista a manipulátor. Určite by som nedostávala s človekom, ktorý si ma neváži a nadáva mi....

Vieš...ako môže niekto vidieť, že si nešťastná, keď si sa nezdoverila rodičom, nikomu?dusis to v sebe a snažíš sa byť dobrá mama a žena ako pred rodičmi dobrá dcéra, ktorá má na oko dobre manželstvo.Dcera to cíti, že vás odmieta ona je tvoje zrkadlo ty tiež chces len lásku a porozumenie on toho nie je schopný, keď aj voči dieťaťu je zlý.Iny chlap má cit aspoň voči dieťaťu, ale aj to je málo na normálne manželstvo.S malou by som išla k psychológovi budeš mať v rukách aspon papier, že zle zvláda situáciu v rodine a budeš sa vedieť zariadit