Nešťastná v manželstve

domi129
28. okt 2020

Ahojte zeny, potrebujem sa vyrozpravat a vypocut si nazor niekoho ineho... Som v manzelstve 6 rokov, mame 2 male deti. Manzelstvo nam nefunguje, uplne sme sa odcudzili, nemame sa ani o com porozpravat. Od manzela nemam ziadnu pozornost, ziadne pekne slovo, som mu uplne lahostajna. Bozk si musim doslova vyprosit, tak isto je to aj so sexom. Manzel tvrdi, ze ved mi vyjadruje lasku tak, ze vari, robi mi kavu, postara sa o deti ked musim dlhsie pracovat (je na rodicovskej). Ale toto je vyjadrenie lasky? Ved aj ja som varila, starala sa o deti, prala, chodila s nimi von, ked som bola na materskej. Brala som to ako svoju ulohu, nie lasku k manzelovi preboha. Ked nastupi znova do prace, ako mi potom bude vyjadrovat lasku, ked nebude denne varit a pod? Su to len vyhovorky. On sa nezmeni. Milionkrat som mu hovorila o tom, co citim, ale on sa povazuje za perfektneho a nehodla s tym nic robit, vraj si vymyslam a nevazim si co mam, lebo ine zeny muzi biju, tyraju a podobne. Vzdy mi povie, ze ci by som chcela muza co by ma bil, pretoze lasku, aku potrebujem, vyjadruju len taki?

Nemam ani 30. To sa mam uspokojit s takymto zivotom? Toto je ,,to" manzelstvo? Zas na druhej strane je perfektny otec, deti ho zboznuju. Velmi by som chcela od manzela odist, pretoze uz k nemu ani nic necitim. Ale je mi strasne luto deti, ze im vezmem otca, ktoreho zboznuju :(

janinah
28. okt 2020

Kedy sa zmenil?predpokladám,že dve deti si si nezarábala s niekým,od koho bolo treba vynucovať si bozk....

h2
28. okt 2020

@domi129 Hm, čakala som, že si tu prečítam, aký je Tvoj muž hrozný a ako sa s ním nedá vydržať. Ale z toho, čo si napísala, je to fajn chlapík, starostlivý otec, vzorný muž. Až na to, že nedáva najavo city. Nuž, vitaj v reálnom svete. Ak očakávaš prejavy, ako v začiatkoch vzťahu, tak väčšina chlapov a vlastne aj žien, po čase skĺzne do akejsi rutiny a tie prejavy sú čím ďalej, tým zriedkavejšie. Tvoj manžel to asi má tak, že mu to stačí, je takto spokojný. Prečo si musíš bozk vyprosiť? Veď ak máš chuť ho pobozkať, tak to proste urob. Ak potrebuješ jeho pozornosť, tak si k nemu sadni a porozprávaj sa s ním. Či Ťa pošle preč?

sleepyo
28. okt 2020

@domi129 odporucam knihu 5 jazykov lasky - tvoj muz je ocividne na skutky sluzby a ty si na ine, len sa treba najst, pozdielat a ak obaja chcete, da sa jazyk lasky toho druheho “naucit”.

alexandra2468
28. okt 2020

@domi129 sice pises, ze ti nevyjadruje lasku a teda prve riadky posobili, ze on teba nema rad uz. Ale ked som to docitala, tak chapem, ze problem je skor v tom, ze ty ho uz nemas rada nie?

Moj manzel mi tiez nehovori denne, ze ma lubi, ale kazde rano mi pripravi caj, aby som ho mala uz “akurat” na pitie, ked vstanem. A ano, je to pre mna prejav lasky.

Nemozes porovnavat to, co robi tvoj manzel s tym, co si robila ty na materskej. Muzi rozmyslaju uplne inak ako my 😃

domi129
autor
28. okt 2020

@janinah sme spolu 10 rokov a mam pocit, ze to zacalo svadbou. Ako by si pomyslel, ze uz ,,preskocil", ze sa viac nemusi snazit. Uvedomila som si to az neskor, ze to bol prave ten bod.

domi129
autor
28. okt 2020

@h2 ja netvrdim, ze je zly clovek. Ako clovek je dobry, ale ako partner maximalne lahostajny, povedala by som az ignorant. Ide o to, ze ked neiniciujem cosi ja, tak on ide von, sedi za pocitacom alebo sa hra s mobilom. A pytala si sa, co spravi, ked pridem za nim. Nic, tuka si dalej do mobilu, to iste aj ked lezi na gauci, lahnem si na neho a on stale s tym mobilom.

domi129
autor
28. okt 2020

@sleepyo tuto knihu poznam. Preto som napisala, ze ma zaujima jeho vyjadrovanie lasky ked nastupi do prace. Ked tie ,,sluzby" uz nebude moct robit.

thoughtfulweirdo
28. okt 2020

Aj moj je taky. Lasku mi vyjadruje tym, ze rano s dcerou vstane on a ja si mozem pospat, vezme ju von, nech mam ja cas pre seba a vobec neocakava, ze ja ten cas vyuzijem na varenie a domacnost, ale prave na seba a moj oddych. Hockedy mi len tak sam od seba uvari kavu a spravi veceru, ked sa v niecom rozhodujeme, vzdy uprednostni moje zelanie. Ale nejakych vyznani a romantiky sa jakziv nedockam. Na maznanie tiez nie je, akurat so sexom nema problem. Ja som v takom vztahu velmi spokojna, vobec sa mi to nezda zle.

hindakus
28. okt 2020

@domi129 to je klasika, prestal sa starat o vztah. Je rozumný? Ak áno, mal by si o tom s ním niekto pohovorit. Jeho otec, napriklad. Že by mu povedali, chlapce, rodina je cenná, zenu si musíš vsimat...dajte nam deti na vikend a chodte sami na chatu...

hindakus
28. okt 2020

@domi129 ale je tu aj druha moznost, ze moc dobre vie, co robi, a uz davno ma profil na zoznamke, kde hlada vzrusenie bez narusenia sukromia...

domi129
autor
28. okt 2020

@alexandra2468 no ja som sa tolko snazila to dat do poriadku, iniciovat spolocne straveny cas, obijimat ho, dat mu sama od seba pusu, sex, romantika a tak dalej az ma to prestalo bavit. Clovek ho chcel objat, on ma objal, potlapkal po ramene a odsunul. Fakt som ho lubila ale ta jeho lahostajnost ku mne ma uplne zabila. Keby nemame deti, ani nerozmyslam, idem prec. Ale je mi tych deti luto a aj manzela, ten by to bez nich neprezil.

gagik
28. okt 2020

Podla toho co si napisala mas super muza, umožňujú je ti chodit do prace,ostal s dvomi detmi doma, o ktore sa prikladne stara...no mala by si sa zobudit, partnersky zivot s dvomi malymi detmi uz nebude velmi o romantike...

domi129
autor
28. okt 2020

@gagik ja nemam ani nejake romanticke predstavy typu sviecky, vyznania a podobne. Skor by som len potrebovala z jeho strany vacsi zaujem, viac pozornosti. Nas vztah nebol zalozeny na velkej zalubenosti, dali sme sa dokopy prave preto, ze sme si rozumeli ako ludia, mali sme sa o com rozpravat. Bojim sa toho, ked deti budu viac samostatnejsie, ze budu chodit s kamaratmi von a co my dvaja spolu budeme robit. Snazila som sa nad tym rozmyslat aj tak, ze sme partneri do zivota, ktori si maju ulahcovat zivot, pretoze ,,ve dvou" sa kraca zivotom lepsie, ale neviem sa uplne s tym stotoznit, ako to medzi nami je..

domi129
autor
28. okt 2020

Napadlo mi dat na par mesiacov niekam odist, ist s detmi niekam do prenajmu, mozno by si uvedomil, ze nechce o mna prist. Alebo mozno aj nie no. Aspon by sme si obidvaja upratali priority a vycistili hlavy.

h2
28. okt 2020

Mne to príde, ako keď sa máš príliš dobre, nemáte žiadne problémy a starosti, tak si ich treba vyrobiť. Buď rada, že ste zdraví, máte čo jesť a kde bývať. Buď vďačná, že máš muža, ktorý sa postará a deti ho zbožňujú. Nevyrábaj si problémy tam, kde nie sú.
Odísť od muža aj s deťmi niekam do prenájmu? A prečo? Lebo Ťa sám od seba nepobozká?

kittykat22
28. okt 2020

A nebude to tym ze je pretazeny a chce byt chvilu sam? Ked ma clovek pracu, do toho skace okolo deti a ma starosti tak chce mat klud a byt na mobile, a nie byt na romantickej veceri. Suhlasim s nazormi vyssie ze sa mas prilis dobre. Mas starostliveho muza, zdrave deti, nic vam nechyba a ty si sialena. Mozno nie je problem v manzelovi - ale v tebe, ze si nevazis co mas. Mozno by bolo dobre ist vypomahat ako dobrovolnik. Bud na linku dovery, alebo do domu dochodocov, pomoct postihnutym, ist pracovat do charitativneho obchodu - len na par hodin tyzdenne. Pretoze mne sa zda, ze si uplne mimo realitu. Problemy vypadaju uplne inak.

A prosim ta, hlavne sa nerozvadzaj, nebal kufre, a nehladaj si kamarata ktory ta pochopi.

ivca88
28. okt 2020

A nie je to tým, že sa ti už páči niekto iný ?

martina9999
28. okt 2020

@domi129 ja ti zas uplne rozumiem, mam to tak isto ako ty, a tiez mi chyba to co tebe, a tiez si kladiem rovnake otazky. tiez ale neviem ako to zmenit :( mne ten moj naviac ani nepovie ze som pekna, hoci to by som este prezila, ale hovori mi aj take narazky, akoze 'zo srandy', ktore mi ublizuju, typu videla si to svoje brucho, na tejto fotke (2t po porode) mas to brucho ako dnes, alebo: no teda ta tvoja postava, nedavno to vyzeralo lepsie (hoci nedavno som sa nedockala kompromisu). Podotykam ze mam 167kg a 60kg, cvicim 2x do tyzdna, nemam postavu modelky ale tiez nic nepozeratelne...no a ked som sa zacala snazit, viac o seba starat, v najdeji ze sa nieco zmeni...dostavam tak akurat milion komplimentov od inych muzov, od toho mojho stale nic.

domi129
autor
28. okt 2020

@ivca88 ale kde :D ja podnikam, len praca a rodina, ani len von nechodim.

hindakus
28. okt 2020

@domi129 a tiež si myslim, že naši muži rodicovsku moc nedavaju . .. trpi ich sebavedomie, proste nie sme vo Švédsku

jaass
28. okt 2020

@domi129 pracujte na vzťahu. Začnite už dnes. Toľko žien tu píše na mk, že sú našťastné. Ale. Čo robíte pre to aby ste šťastné boli? To, že si sa vydala neznamená, že máš muža a hotovo. Tak ako je potrebné sa starať o rodinu, chodiť do práce, starať sa o deti, tak je aj veľmi dôležité starať sa o vzťah s manželom. Ak chceš napíš mi správu...

dahra
28. okt 2020

@domi129 - moj je presne to iste ako cez kopirak, najvacsia kriza pre mna bola v case 4 - 8 rokov po svadbe, ked som si toto denno/denne uvedomovala a zapasila s tym, aky postoj k tomu zaujat. Presla som fazami hnevu, snahy menit, potlacania, zlahcovania, tu knihu o 5 jazykoch lasky som si tiez citala....Cloveka nezmenis. On sa aj snazil, boli aj chvile, ked vravel, ze mal by som ta viac objimat, ale nie je to pre neho prirodzene, vzdy zabudol. On je chladny, jeho mama je tiez. Keby som sa ja svokre neozvala, on sa neozve vobec. Ona jemu tiez nie. Ale vztahy maju dobre, teda ziaden konflikt nikdy nebol, stretnu sa su radi a nevidia sa, nechybaju si. Asi takyto je aj ku mne....Napriklad moj otec mamu casto objal, skor ona to odmietala. Moj syn je tiez kontaktny, chodi sa pomojkat aj niekolkokrat denne, ze maminka moja, parsekundove objatie a ide dalej. ...Dnes po viac ako 13 rokoch som skor rezignovana, sem-tam ma chyti smutok, ale uz sa nehnevam, snazim sa nemat to v hlave a netocit myslienky okolo toho. Zijeme spolu cez den pri detoch, deti zalahnu, on si ide po svojom - vela pracuje, alebo hra PC alebo PS hry (futbal, apod), potom si pusti film a pri tom zaspi v obyvke. Ja som v spalni, tam si citam, alebo studujem, alebo sa pripravujem na dalsi den. Tesim sa z toho, co mam, kazdy den prinasa nieco nove a podla toho sa riadim. Ale nie kazdy sa si taku cestu vyberie.

domi129
autor
28. okt 2020

@dahra az ma zaraza, ako velmi podobne su nase vztahy. Moj manzel s matkou presne to iste, neozve sa jeden druhemu, ked sa stretnu, tak pokecaju, ale nemaju potrebu spolu travit cas, pricom sa na seba nehnevaju. Vztah vnimam presne tak isto ako ty a myslim, ze u nas prebehne ten isty scenar, ked spolu ostaneme. Nelutujes po rokoch, ze si sa nezachovala inak? Ze mozno keby idete od seba, tak by si bola stastnejsia (mozno aj s niekym inym)? Mam pocit, ze nas drzia pokope jedine tie deti a plany. Mame vlastny byt a jedine, o com sa dokazeme rozpravat, je dom, ktory sme chceli za rok stavat. Ako tak teraz rozmyslam, jedine to nadobudanie (zlepsovanie financnej situacie, nove auto, novy dom, dovolenky) a snaha o lepsi zivot, aby sa nase deti mali lepsie ako sme sa mali my, nas drzi pokope.

domi129
autor
28. okt 2020

@dahra vecer u nas prebieha tak isto. On za kompom/vonku/xbox, ja v spalni za notebookom a pracujem, robim si kurzy. Snazim sa zameriavat sa aspon na svoje zlepsovanie, to ma popri detoch robi tiez stastnou a naplna ma to. Starsi syn zdedil muzovu povahu, mladsi je taky moj mojkac, stale na mne nalepeny, pusinkuje ma. Sme proste spolubyvajuci so spolocnymi detmi. A deti ho zboznuju, rovnako ako on ich, dal by im prve aj posledne.

yoxinka
28. okt 2020

@martina9999
Tak ale to už je trošku na hulváta, tie jeho reči, lebo podľa toho, čo píšeš, musíš vyzerať super. Ten tvoj muž je nejaký úžasne nádherný, keď tak kritizuje? 🤦‍♀️

noemi155
28. okt 2020

@domi129 tvoj muž má pravdu si nevďačná
Poblaznit hlavu ti dokáže každý,ale za chvíľu je to rutina
Musíš aj ty niečo robiť preto,aby sa to zmenilo a vazit si čo pre vašu rodinu robí
Si zober koľko chlapov sa s deťmi ani nepohra,nejde s nimi von ani žiadne venovanie...
A najmä sa pozri okolo seba,aké rodiny teraz sú...
Nemanželské deti,vsade gembler,feťák , alkoholik,tyran a mamičkini milacikovia...
Všímaj si ozaj maličkosti,nič neni samozrejmosť ani to,že sa ráno zobudíš...

yoxinka
28. okt 2020

@domi129
Máš chlapa trochu ako ja, je to muž činu! Žiadne ľúbivé reči, žiadne vyznania neviem čo, on fičí na skutkoch. Stará sa o deti, ty môžeš pracovať napríklad. Ako ti baby vyššie píšu, to nie sú problémy. Ja keď som mójmu dala čítať 5 jazykov lásky, prišiel s tým, že prečo má chlap akoby meniť povahu a prečo nemôže zmeniť žena očakávania 😂😂😂. Ale zase mi príde u tvojho tej ignorácie až moc. Môj tiež robieva po večeroch, ale často príde, či si niečo nepozrieme spolu a my sa teda veľa a radi rozprávame. Mňa by zaujímalo, čo ti povedal, keď si mu povedala, čo cítiš.

domi129
autor
28. okt 2020

@noemi155 nevdacna? Rozhodli sme sa, ze bude doma na materskej s mladsim synom a ja budem zarabat. Kazdy mame svoju ulohu. Keby je to vymenene, ze ja som doma a muz sa stazuje, ze s nim nekomunikujem ani si ho nevsimam, tiez by si povedala, ze je nevdacny? Zas by to bola moja chyba, ze som nevdacna, lebo on chudatko pracuje a je nedoceneny, nie? Skor on si nevazi, co pre nasu rodinu robim ja, mam pocit. Ak si citala moj prispevok, vedela by si, ze robim maximum a moj muz na to nereaguje. Neviem, v akom prostredi zijes, okolo mna su 90% normalne funkcne rodiny, ci uz s papierom alebo bez...

domi129
autor
28. okt 2020

@yoxinka hej, mas pravdu, je muz cinu ale tej ignoracie je trochu moc, to si perfektne vystihla :D No bud sa povadime a vytiahne na mna moje zle vlastnosti (vacsinou) alebo mi povie nieco v tom style, ze si mam vazit co mam, lebo ini muzi svoje zeny biju. Tak ja mu mozem povedat, co on odo mna chce s mojimi vlastnostami, ved ine zeny nezarabaju/nestaraju sa o sebe/nechcu deti/atd.

domi129
autor
28. okt 2020

@yoxinka no tvoj muz ma pravdu, zmenit ocakavania je asi jedina schodna cesta v tomto pripade, vyvazovat si to tymi pozitivami, co nase manzelstvo prinasa, len si na to zvyknut je tazsie...