icon

Som nešťastná z muža a jeho rodiny

opica89
29. okt 2012

ahoj žienky už neviem komu sa mam zdoverit kto by mi trochu poradil pomohol. S manželom sme spolu 4 roky on chodi na týždnovky a ja som doma s dvoma detmi. prestahovali sme sa do jeho rodneho mesta takže tu nikoho nepoznam poriadne okrem jeho rodicov. s jeho surodencom nevychadzame dobre lebo tam bol konflik este na zaciatku mojho vztahu s manzelom nechcel svagrovci aby sme my dvaja boli spolu. so svokrovcami bolo vsetko ok aj ked svokra mala obcas sproste poznamky napr. ked sme sa mali brat tak povedala, že jej syn (moj mažel) sa mal už davno ženit, kyticu som si nemohla sama vybrat na svadbu lebo som chcela kyticu z 21 ruzi tak ked isla davat kyticu robit tak mi dala len so 17ruzi, ale samozrejme mne to nevadilo nebolo to predsa podstatne. Ked sme sa sem pristahovali bolo vsetko super, svokra rada pomohla aj maleho zobrala von kym sme este nemali druhe babo, nebol problem. ale po case sa mi zacala velmi starat do vychovy, vyzvedala vkuse co som varila, kde som bola, s kym som bola, ci som bola s malym von no proste ma vyspovedala zo vsetkych stran. Ked som jej napriklad nezodvihla telefon užaj bola u nas alebo sa ludi po meste vypytovala ci ma nevideli, proste som tu pod hroznym dozorom vsetko jej musim hlasit kazdy jeden moj krok ale nevycitala som jej to. Ako som otehotnela prestala aj maleho bravat von, ked tu bola moja mama, že mi prisla pomoct uzaj bola tu, že vezme maleho von. Ked som bola sama doma s malym tak ani nezakopla o neho. Potom som mala asi v 3 meisaci tehu. problemy so zubami( 2týždne na liekoch od bolesti a ATB) a kedza som tu sama tak som ju poziadala, že ci by nepostrazila mojho syna tak nie s velmi nadsením prisla ale okomentovala to, že inokedy ked ma bolia zuby tak nejdem k doktorovi, lebo ona chcela ist so svokrom na nakupy do zvolena, ja som jej povedala, že sa rychlo vybavim no ale to som nevedela, že si vysedim pri doktorovi 2hodiny a ked som jej volala, že idem domov tak mi drzo povedala, že bolo na case. som tu odkazana iba na jej pomoc a ona mi to patricne dava najavo. Za 2týzdne co ma zuby boleli bola vziat maleho raz aj to bola u nas moja mamina. pocas tohto tehu som mala problemy zdravotne a mazel sa k tomu nie velmi zodpovedne postavil. Bola som nervozna a podrazdena ale ked sa zena boji o dietatko co nosi pod srdcom ci bude zdrave ci bude v poriadku a nema ziadnu oporu ani v manzelovi tak aka ma byt. Bola som placliva potrebovala som podporit ale s mojim manzelom sme sa iba hadali a on miesto toho aby ma pochopil podporil chodil k svojej mame, v piatok prisiel z prace zobral syna a isiel k svokre, cely vikend som ho poriadne nevidela a ked tak sme sa len hadali. Sklama som bola s neho velmi, lebo ked videl ako sa trapim s tými zubami tak mi povedal, že ci by nebolo lepsie aby som sla na potrat, že sa iba trapim, potom neskor som mala zase problemy s bruchom bolievalo ma a ked som sa mu stazovala tak mi povedal, nech ta boli. ziadna podpora, žiadna pomoc nic absolutne a on sa potom stazuje, že som k nemu povysenecka, nie som vobec mila iba kricim po nom. Svokra ta absolutne ziadna pomoc. ona len sem chodila a buzerovala ma co som ako spravila, ako mam co robit. Ona mna vobec nerespektovala, ked som jej povedal, že nema malemu davat sladkosti lebo ma problemy s kakanim. Maly ma hrozne rad polievka aj zato ma zjazdila, že iba polievky jedava no ja som bola rada, že aspon to zje. s mužom sme sa celých 9mesiacov tehu iba hadali, svokra ta sa starala kde sa nemusela, ku koncu tehu som nemohla v noci spavat tak som spala cez den tak mi povedala, že cez den sa mam o syna starat a nie spat , že potom v noci n emožem, no nervy som už mala riadne ale nepovedala som nic iba chlapovi som sa postazovala, ale on zase mame drzal stranku. Konecne sa nam narodilo babo ked som rodila tak moj manžel s jeho rodicmi a svagrovcami (s ktorými sa nemusime) pili ako velka rodinka. Maly ma 3 mesiace a svokra ho len raz zobrala von kocikovat. ten starsi zacal chodit do skolky od septembra aj to tlacili na mna ona a moj chlap. Nosievam ho ja alebo svokra. Minule ochorel moj manžel mal vysoke teploty a hroznu anginu nemohol ani preglgat nevedela som si rady s nim lebo paralen mu nezaberal atb tiez nie a ona len mudrovala, že sa ma chodit sprchovat studenov vodou ale on nechcel ist a ja ho neodnesiem. no mala som toho vten den dost malicky bol velmi mrchavy, chlap v 40tkach horuckach cely den a ja som nevedela, kde mi hlava stoji. Volala som svokrovi ci by ho neodviezol na pohotovost tak prisla ona že ma ist do vani sa sprchovat studenou vodou tak potom už isiel a po druhom raze co sa osprchoval tak som mu isla merat teplotu, že ci mu klesla tak zacala dom mna že to sa nemeria po druhom raze že až po tretom. proste provokovala, ja som trvala na tom aby isiel do nemocnice ona nechcela, že co tam s nim budu robit, že s nim nic neurobia, že to je zbytocne tak som jej protirecial, že mu daju aspon infuziu a nieco mu pichnu aby mu hrdlo odpuchlo. Samozrejme zasna mna vysla, že co si myslim, že už len to s nim budu robit že aj tak s nim nic neurobia. No potom sa zavola pohotovost prisla doktorka a hned ho brali do nemocnice to už svokra skakala ako osa okolo neho, že ona ide s nim, že ja si dam rady s detmi aj sama. Bola som velmi vystresovana nervozna z toho ako ma provokovala ale na druhej str. som bola rada, že mojmu muzovi pomozu doktory lebo ja a ani ona by sme mu nijako nepomohli keby sa zacala daco robit. rychlo som deti okupkala a volala som svokrovi, že co a ako tak povedal, že sa ozve. potom mi manzel volal že ostava v nemocnici, že mu dali 2infuzie lebo po prvej mu teplota neklesla, atb mu pichli a este nieco na odpochnutie hrdla. tak už o 10tej kludna som si vydychla, že muje dobre som sa chcela ist najest lebo som cely den nejedla od nervov a frmolu v tom ti dakto pchal klucik do dveri isla som otvorit a tam svokra, tak sa jej pytam ci este mohol ostat doma mi ona ironicky vravi, že mohol, že ked prisli do nemocnice mal teplotu len 39,2 že mohol ostat kludne doma a v tom ti mi povie, že som daka nervozna, že odporodu som taka, tak som už vybuchla totalne nakicala som na nu.( Toto iste hovorila aj mojej svagrinej ktora ju nema velmi v laske ale ani sa jej necudujem ak sa jej starala do zivota tak ako mne.) svokra len o tých zabaloch furt hovorila. že sa mu mali davat tak som jej povedala, že ho mohla prist nosit do vane. A že ja sa chcel len hadat, a merat si s nou jazyk a že len ja chcem mat pravdu. A žepocuvam len moju mamu co mi povie a, že nerobi to co mi ona povie. A potom ked som jej protirecila, že si starsieho syna odnesiem ja do skolky mi povedala, že jej mam vyskocit na hrb a odisla. Proste ma prisla totalne dorazi, videla, že mam dost a prisla este provokovat. Samozrejme na druhy den sa už stazovala mojmu chlapovi ako ju to mrzi, že sme sa povadili a že som nakricala na nu ale to že provokovala nepovedala. A že ona chce so mnou dobre vychadzat a je nestastna z toho. Ale potom o 2dni pozvala iba jeho na obed. je hrozne falosna a intriganska. A este sa vyjadrila tak, že ona sa už starat do mna nebude. takže na jednej strane mam pokoj lebo nechodi ale na druhej sa stale hadam s manzelo lebo on je tam denno denne a nechytili staranku mne že ja som mala pravdu, že som neurobila chybu. Mame sa ide pichnut do zadku a zase som iba ja ta zla lebo som nakricala na jeho mamu. Som už nestastna z toho. už je to vyse roka co sa iba hadame. ja už vobec nevladzem, som nestastna v tomto vztahu, cely týžden sama a este ked potrebujem pomoct svokra mi da pocitit, že som odkazana na jej pomoc. tak ja sa tiež nebudem nikomu prosit a potom ako sa zachovala už vobec. nebyvi ma takyto život, rozmyslam už aj nad rozvodom lebo nas drzia po kope len tie deti asi. Cely týžden sama a cez vikend sa iba hadame alebo je pri svokrovcoch a s týmmi svagrovcami a ja som odstrcena doma s malym babom lebo mna moj muž ani nezavola on vezme toho starsieho, že von ale ide k rodicom. vobec nemam oporu v nom a vzdy mi len nohy podraza aj s tými svagrovcami lebo mi vynadali po 4razoch co sme sa videli a potom už stale na mna utocili a moj muz chce byt s nimi za dobre, jeho mama si ma nevyzi a iba posmechy so mna robi. Napriklad aj ked nieco poviem ona sa zacne smiat a ked sa jej spytam co sa smeje tak mi povie že nic. neviem co mam robit som velmi nestatna.

Strana
z2
alenkaalila
7. mar 2014

ahoj poznam to mam take podobne ☹ ak chces moyme si pisat ale nie tu ahoj drzim palce moja

kocurikpupcek
26. aug 2022

@opica89 ahoj, ako sa po rokoch vyvíja tvoj vzťach so svokrou? Urovnali ste to medzi sebou? A čo manžel, stále je taký mamičkár?

Strana
z2