Manžel je nervózny

13. jan 2023

Je nervózny a hocijako mi povie . Máme malé dieťa aj staršie. On príde domov z roboty a tým to hasne..pohoda veget veď ja mu urobím večeru a proste nemusi nič. Asi mám pocit že mu robím takú mamu.
Vcera mi už povedala že som "hento a že táto domácnost stojí za p..u proste neváži si ma . Možno to bolo z nervov kôli malému že nechcel spať ale iba ja sa s ním mordujem ako každá žena . Prečo si nevážia chlapi svoje ženy čo majú doma?
Potom ma len múdre reči aj pred svokrou ,iba reči..sú rovnaký obaja múdrovať to vedia ale pomôcť nie
Cítim u dlhšie že si ma neváži neviem či ho ľúbim ešte

autor
13. jan 2023

Možno poviete že komunikácia by mala byť medzi nami ale ono to je horšie ako sa narodilo malé. Najprv bolo fajn ale neskôr už začalo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. jan 2023

@elizabet173 🤷prečo no lebo som taká aká som

kittykat22
13. jan 2023

nevazi si toho co robis, lebo nevie co to obnasa. Pokial sa nezapoji do starostlivosti o deti a o domacnost, tak to asi nenastane. Ak nechces skakat doma ako opica na spagate, byt dozivotne matka na plny uvazok, tak ti poradim - bud zapoj muza, alebo sa vyhladovo zacni starat o svoj rozvoj. Pretoze tvoj muz zjavne rolu zeny a matky v domacnosti neuznava. Aby za par rokov s tebou nevymietol. Upraveny, stihly rozmaznany a ty zodrena, nevyspata, strapena a "blba". Pretoze vsetko obetujes rodine a na teba cas nezostane. A takto to ma vela zien.
Muzi sa veselo zoberu s karierou a usmevom, zhrabnu z polovice deti a strhana zenska sa moze zjasit, ze vsetko polozila pre rodinu, ktora sa rozpadla.

mane01
13. jan 2023

Niektori chlapi nemaju z domu take, ze sme rovnocenni partneri a obaja sa podielame na spolocnej domacnosti. Asi sa to musi naucit. Prestan mu robit sluzku v prvom rade. Zaukoluj ho. U nas mame napriklad rozdelene dni, kedy pripravuje veceru moj muz. Mozte si rozdelit, kedy kto bude uspavat dieta a pod. Alebo niektore ine cinnosti… lebo napr mojmu docvaklo, co je to pripravit veceru az ked si musel sam naplanovat co varit, nakupit, pripravit a upratat po veceri. Zrazu to uz nebolo LEN uvarit veceru… a ja som ziskala dni, kedy mam cas napr stretnut sa po praci s kamoskou, ist cvicit… bez stresu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
13. jan 2023

Keď hovorí, že domácnosť stojí za p***, tak ohovára svoju vlastnú domácnosť. Nemá ani šajn, čo všetko ty máš na starosti, pretože mu robíš slúžku vo všetkom. No a on sa potom k tebe ako k slúžke aj správa.

pandorra
13. jan 2023

Opravím ťa, existujú chlapi, ktorí si vážia svoje ženy a je ich mnoho. To len tvoj si ťa neváži. Otázne je, načo si s ním robila 2 deti, keď si vedela aký je.

janettdamian
13. jan 2023

Odporúčam na Fb si nájdi Katarína Runa, toto rieši kvantum žien(bohužiaľ a zároveň aj našťastie). Nájdeš odpovede na svoje otázky, rady atď. ak si uvedomíš, že zmeniť musíš seba a zistíš ako fungujú vzťahy muž-žena.

nikpa
13. jan 2023

Ako si si naučila tak máš. Mne stačila veta ,,On príde domov z roboty a tým to hasne..pohoda veget veď ja mu urobím večeru a proste nemusi nič,,
U nás toto neexistuje a ani nikdy existovať nebude, nie som slúžka na varenie, obsluhovanie a staranie sa o deti. Raz by som sa dočkala takých slov ako ty, viac by sa on teplej večere nedočkal. Čo mi dáš, to ti vrátim. Nadstav mu zrkadlo a buď sa spamätá alebo nie a nech si potom ide mudrovat domov k svojej mame, keď si tak rozumejú.

zmrzlinka2021
13. jan 2023

A preco by si mal muz vazit teba?

- ty si si ho vybrala, aj ked si videla , ze sa miestami sprava ako idiot
- ty mu varis veceru a robis sluzku
- uz mas s nim druhe dieta... evidentne to dobrovolne akceptujes

Sebavedoma zena by ho uz po mesiaci chodenia poslala do riti... asi tak 😉

amiaja
13. jan 2023

Tak nebud taka aka si, bez urazky hlupa. Nechas zo seba robit sluzku a este ti hentaky dement povie ze to stoji za p*cu. Dovoli si k tebe len tolko kolko mu dovolis ty.

mladena
13. jan 2023

Vedľa je téma kde robia všetko s mužom pol na pol a z autorky je urobená neschopáčka a kopec komentov o tom ako ženy zvládajú doma všetko samé a ešte aj pokosia a muž len chodí do práce. Tu muž nerobí nič len chodí do práce a autorka je opäť za hlupaňu a slúžku že s takým je. Jasné, daj mu ultimátum, že nedostane ani večeru. Dobrá cesta k rozvodu. Samozrejme to čo ti hovorí je škaredé, no zrejme je tiež unavený a nešťastný možno ako aj ty. Cestu k sebe asi treba hľadať inde ako rozkazovaním aké povinnosti má ten druhý plniť.

amiaja
13. jan 2023

@mladena radsej rozvod ako obskakovat pana krala co si vyvaluje vajcia na gauci a nadava mi ako robim vsetko na p*cu 🤦‍♀️ obidvaja ziju v domacnosti tak obidvaja maju pomahat.

misinka0611
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misinka0611
13. jan 2023

Chyba je dávať mu všetko pod nos ako batolatu. Nespravis si veceru? Nemáš. A takto by som mohla pokračovať ďalej. Ženy odskakujú chlapov a potom to zlenivelo a začnú sa čudovať že chlap príde domov a sadne na gauč a žena sa ide zbesnit, keď ma doma ďalšie dieťa. A čerešničkou na torte ešte je uražaná. Mám pocit, že tu vlastne chlap nikdy nič doma ani s dieťaťom nerobil, keď si mysli že pohoda veget. Po dietati sa samé uprace, obed sa sám uvarí, dieťa sa samé umyje, periny sa samé prezlečú, dlazka sa sama tiež umyje a pod.

S pokojným svedomím si mu mala povedať že miláčik tak pod úkaz mi ako sa to robi aby domácnosť nestala za pi, je tu víkend 2 dni ty sa budeš starať a ja pohoda veget na gauči rozdrapená. Chcem nabrať inšpiráciu chcem vedieť ako sa to robi tak aby si bol spokojný.

ivangeline
13. jan 2023

Neupratovat za nim. Neprat mu. Nevarit. 🙂 Nekupit. Bud zacne robit veci sam alebo prosit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
malvinka229
13. jan 2023

Toto bude asi stále začarovaný kruh, keď deti vyrastajú v takých rodinách kde matka kmitá a otec si leží na gauči tak aj ich syn raz bude ten čo bude ležať na gauči a dcéra bude raz žena ktorá bude behať okolo zadku svojho manžela... prenáša sa to z doby kamennej ked muzi chodilina lov, teraz uz nechodia tak bohužiaľ 😀..buď sa vzoprieš tak že nebudeš robiť všetko sama a necháš niečo na muža, no môže sa stať že ten sa na to vyprdne a keď to trvá pár dní, aj tak všetko upraceš sama...ak ste už v extrémoch treba zakročiť extrémne, pohroz mu vážne že odídeš aj s deťmi a keď je normálny tak by ho to malo naštartovať

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
14. jan 2023

@mirco50 "kedisik" určite nemali ženy viacej času na domácnosť, chodili takisto do práce, len voľakedy boli ženy tak sprosté, že boli ešte viacej vyuzivane slúžky ako sú teraz. Voľakedy chlapi nezvykli doma robit nič, ani caj zaliať, ani s ničím pomôcť. Všetko robila žena. 30 -40 ročné ženy vyzerali ako 50 -60 ročné dôchodkyne, unavené, vyťahané, stare,zvráskavené na konci so silami. Robili všetko ako také kone, bohužiaľ bola taká doba sprostá. Tým ženám bolo päťkrát horšie ako je dnešným, to mi ver. Chlapi voľakedy neboli ochotní ísť s dieťaťom ani na prechádzku, všetko bolo na ženách a žena bola vychovávaná k tomu, aby sklopila uši a hlavu a muklovala ako taký mukel. Teraz máme k dispozícií umývačky, sušičky, práčky, mixéry, takže nám to uľahčuje prácu. Chyba je len v tom, že mnohí muži nezaregistrovali, že už je 21. storočie a nie doba nevoľníctva, že už by sa aj oni mali podieľať na chode domácnosti, nakoľko už nechodia loviť mamuty.

Autorka- treba si robiť deti s takými mužmi, ktori doma pomáhajú, ktorí sú plnohodnotni partneri manželke, ktorí sú dobrí otcovia a manželia. Do dnešnej doby nepochopím, prečo ženy robia večeru mužovi? Má nejaký hendikep, alebo mu chýbajú prsty na rukách??

marca12
14. jan 2023

A toto je najvacsi problem zien. idu sa roztrhat pre muzov,predbiehaju sa,kto je lepsia gazdina,vsetko robia,vsetko tip top a cakaju za to,ze ich bude chlap chvalit. Chlapovi je u riti,ci ma doma putku domacu,chlap potrebuje doma pohodu,vyrovnanu a spokojnu zenu. Predtym si vsetko stihala,prislo dieta a uz sa nestiha,je z toho nervozna domacnost,zrazu od neho cakas pomoc,ktoru si ale pred dietatom nevyzadovala. Su hadky,nervy a koniec vztahu. Cele zle. Prestan sa snazit,radsej si spravte peknu prechadzku,pekny vecer. Nauci aj jeho zapajat sa do domacnosti. Nie ako furia nanho vyletiet,ale milo a pekne ho zapojit. Ked ty budes slusna,verim ze si k tebe nedovoli taketo veci. Dovoli si len tolko,kolko ty dovolis.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
15. jan 2023

@mirco50 kazdy chce asi to, co nema. Neboj, aj ty raz najdes svoju polovicku.

som_realistka
15. jan 2023

Opýtaj sa ho ci ma občiansky, ak áno tak je predpoklad ze je dospelý a vie ako sa čo robí, ak nie tak nech nekomentuje a je rád že je rád. Takto som usadila môjho ex, keď si chcel honit na mne svoje ego. A prestaň mu robiť mamu, na materskej si aby si sa starala o dieťa a nie o jeho pohodlie, nepíšeš ze by robil v bani, a domov prišiel úplne odrovnany, lebo zarábal na hypo a chleba.