Som nešťastná z nemožného chlapa
Potrebujem sa urgentne vyrozpravat, lebo ma za chvilu natiahne. Mam dve krasne, zdrave deti a jedneho uplne neschopneho chlapa. Som z neho zufala. Je nesamostatny, lenivy, sebec a extremne nezodpovedny. Je toho tak vela, co ma stve, ze neviem kde mam zacat. Taketo problemy ci starosti ma urcite mnoho zien, ja to len musim zo seba dostat von.
Zobrati sme 6 rokov. Neviem, ci sme sa brali z lasky, toto obdobie mam akosi vymazane z hlavy. Mame 5 rocnu dceru a rocneho syna. Samozrejme, ze som na ne sama, manzel je stale v praci. Snazime sa prerobit byt, tato snaha trva uz 5 rokov a stale ani zdaleka nie sme na konci. MM musim dookola hnat do toho, aby nieco urobil, ze tu ziju dve deti a nemozme takto existovat. Nepomaha, nerobi nic. Ked ho poprosim, aby bol viac s nami, tak mi povie, ze to nejde a ze musi zarabat. Doma urobi len jednoduche ukony ako vynesenie smeti a ... uz ma nic ine nenapada. Stale ho vidim na gauci, bud sedi, lezi, pozera telku alebo len tak do blba. Citim sa ako jeho matka a nie manzelka. Och,co to za zabrzdencov vychovala vtedy ta generacia. Mali sme milion rozhovorov, resp. on bol vzdy ticho a pozeral do zeme. Nikam to nikdy nevedie. On sa citi ten nestastny a ukrivdeny. Ja som totalne psychicky aj fyzicky vycerpana. Ruky uz mam ako kulturista z toho, ze vlacim dieta, nakupy, dokonca aj nabytok som si uz doma musela stahovat sama. Uz viem opravit WC, sadrovat, stierkovat a tiez nejake drobnosti na aute opravit. Mam uz na neho alergiu a nemozem ho uz ani citit. Je toho este viac, ale neviem vsetko vyplut zo seba naraz.
@zltyslonik Je mi ta luto, ze mas takuto potrebu negativne reagovat. Prajem krasny a spokojny zivot.
@xxx987 nerozmyslala si nad manzelskou poradnou? Kedze rozhovorom u vas doma sa nic nedosiahlo.
Neviem, ja tiez niesom zastankina,ze hned sa treba rozvadzat ,ale skusit ci sa to casom nepohne k lepsiemu a ak nie tak porozmyslat ,ci takyto zivot chces zit.
Skus si s nim este raz sadnut a v klude mu navrhnut napr. urobte si plan kde ste ochotni nieco zmenit. Vklude si povecte v com nieste spokoni a ako chcete aby vyzeral vas zivot. Ale zasa musi mat aj on zaujem nieco riesit. To je tazko,ak on je spokojny a teba triafa slak. Bol taky aj pre tym ako ste mali deti?
Ja ked citam taketo temy dakujem bohu ze mam doma chlapa ktory nie len praca ale aj rodina ja praca na dome.dnes chuda po nocnej cele do obedie behal so mnou po obchodoch miesto spanku aby som nevliekla sama tasky busom.sam vyberal a hadzal veci co sme chystali maleho do skoly v prirode a hlavne mi nefrflal.to vie proste ze to nema robit pri takychto nakupoch.kazde rano deti vozi aj somnou do skolky skoly.navari umyje riad.a hlavne robi popri tom aj na dome.boze fakt dakujem za neho.a tebe poradim nevar mu len detom a sebe on nech si urobi suchy chleba dat do pracky tiez vie nech sa paci by som mu povedala v takom extremnom pripade ako mas ty.
@zltyslonik s falošným sucitom????aaaale nooooo ....vonku je tak krasneeeee,ak nevieš čo poradiť ,zabal to tu...ok??
@pillipilli Nez sme mali deti, nebolo tolko starosti, nebol tak vela v praci a ked aj bol, az tak mi to nevadilo. Byvali sme v mojom malom byte, ktory sme nechceli prerabat.
Tiez premyslam aj nad tou poradnou. Len som taka neista, ze ako by to prebiehalo a tak. Zle je to, ze on uz ani riesit nechce, uz ma vidi asi iba ako hysterku, lebo slovicko vycerpana uplne prehliada.
@xxx987 tak skus zatial len ty pohladat odbornu pomoc,urcite ti tam poradia ako prinutit komunikovat niekho kto nema zaujem. Mas to tazke , on sa musi uvedomit a zacat komunikovat ,bez toho sa nic neporiesi. Ja neviem tak sa ho opytaj ci chce byt vdovec,lebo ty si takto len privodis mozgovu prihodu.
@xxx987 podla mna si urobila velmi zle,ze si ukaxala ako vsetko zvladas sama...tym nemyslim klasicke domace prace....ale aj tie chlapske...ako napr sadrovanie,stahovanie nabytku a pod....v podstate tebe je chlap uplne na nic lebo vsetko pekne s prehladom by si zvladla aj sama a nemala by si nervy.....
Toto iste mala moja kolegyna....on v senku a ona si lepila kamen na mur....to je len jeden z mnohych prikladov....s detmi jej nepomohol,nevedel o nich nic....ju to az po 18r nasralo a rozviedla sa....
Zena ma byt zena a chlap ma ostat chlapom....ano samozrejme,ze moze ti sem tam navarit,pomoct upratat,nakupit....aj zena moze pomoct muzovi.....ale urcite si zenska nema murovat steny a chlap valat sunky....
Podla mna on si chybu neprizna,fo poradne nepojde a je len otazka casu kedy ti nervy prasknu uplne!!!
To s bytom ma dojalo...ze ho prerabate 5 rokov a stale to nie je dokoncene...trafil by ma slak!
@pillipilli takí chlapi vidia len seba,tu zastrašovanie nepomoze,len ciny
@xxx987 to je tak ked zeny ignoruju vazne charakterové vady partnera a potom ,,toť ho,, maju doma neschopaka...načo ti bolo s nim druhe dieta? Jeho (asi) neprerobíš a z teba bude po rokoch zničená, uštvaná, žena, matka...a on klídeček, piánko ziadny stres z detí alebo domácnosti. Ty toho budeš mať čím dalej tým viac plné zuby a on zase časom bude alergický na teba. Skratka nedobré vyhliadky do buducna...tu poradnu by som určie skusila. Ak by to nepomohlo tak neviem...asi by som sa na neho vyprdla.
@snehuuulienka len mne to pride ,ze jemu bude asi aj jedno ked ho vyhodi pred dvere s igeltkou.
@zltyslonik To nie je za chrbtom, vsetko co som tu napisala, som mu aj povedala. Len som chcela vediet nazor inych ludi a nie kamaratok z okolia, lebo nie su nikdy objektivne. Ty mas schopneho chlapa, tak bud s nim. Nechapem preco citas diskusie a problemy inych, ked si taka spokojna. Bud ti to robi dobre alebo sa nudis.
@lilyianka odpadnem...ze on v šenku a ona lepí kamen na mur....no len by išiel okolo tak kamen o hlavu otrieskat, katastrofa...s takym chlapom by som nevedela byt, hnusil by sa mi, pripadne by sme zili len ako brat a sestra, kazdy svoje. Ako vravim, hnusil by sa mi...
@pillipilli Asi tak.
@zltyslonik Ty si chora zena, ci co si to. Nakukaj kam chces a uzivaj si to.
@sardinka336 no je to tak...a ked od neho nieco chcela okolo domu tak vsetko zabezpecila....zmerala,pobehala obchody,kupila,objednala,doviezla prip.dala doviezt a uz len cakala kedy sa panko uraci spravit co treba...
@sardinka336 Uplne pred si to napisala. Aj ja to tak vidim.
@xxx987 ked sme byvali na byte a chcela som nieco prerobit tak ja zacala muz dokoncil kedze musel ale to bol svokryn byt tak sa mu moc do toho nechcelo ale urobil nemohol sa na to divat.dnes sme na nasom dome a zajtrajsie jeho volno je od rana do obeda zateplovanie obed do 3 spanok cela rodina od najmensej po najstarsiu od 3 kosenie travy deti ja hrabeme a vecer konecne gril party.a jedine co si nechava na oddych je nedela.
@salfusco ja som sem nakukla, len preto, ze som videla tvoj nick. Mas iny pohlad na vec a zaujimave nazory, tak by ma to aj zaujimalo, co si myslis😉
@katkakovac
aj tak sa opakujem...ale vsak ked to je vždy jak cez kopirak 🙂

@mirro Budem musiet nieco urobit alebo zmenit. Asi fakt robim nieco zle a on sa len pohodlne vezie. Dakujem