icon

Som neúspešná

1. nov 2022

Celý život sa snažím niečo robiť, niekde preraziť od 18 som podnikala. Niekedy sa darilo niekedy nie. Aj keď z toho vela môj ex minul. Keď som si hľadala zamestnanie tak s VS a nic, proste taký plat ze v čistom 700€ na BA. Moja postava je strašná, vždy keď chcem byť trochu chudsia tak musím mega veľa športovať a malo jest. Vzťahy? Ako 18 ročná som odišla z domu nikdy sa o mňa veľmi nestarali. Ako 27 ročná som sa rozviedla. A terajšie manželstvo je tiež náročné. Kamaratov nemam ziadnych co je az divne, proste ....Veľmi sa stále snažím a nic nejak nemám jednoduché v ziadnej oblasti.. O chvíľu budem mat 33 mam síce strašne veľa skúseností ale aj velku depku..predstavovala som si svoj život trochu inak. Niektorým ľuďom sa darí do čoho sa pustia a ja som už toľko veci robila a nic. Co robím zle..? Na pozitívne myslenie verím ale asi u mňa nefunguje alebo to neviem ovládať.

Strana
z2
autor
1. nov 2022

@yoxinka ďakujem určite si vypočujem...

zmrzlinka2021
1. nov 2022

A čo vo svojom živote oceňujes?

ahhola
1. nov 2022

Mzdarka v HU štátnej správe... to teda vies madarsky, teda ťažký jazyk, nie? Viem z tvojho zalospevu vycítiť podstatu... t. J. malo šťastia. Nuž, život je jeden z najtazsich💦Nespravodlivý, neziclivy, neradostny. Niekomu je kazdy deň dobre a kazdy druhý ešte lepšie a niekomu je dobre s biedou raz za mesiac. Ťažko vyhutat, v com tkvire tvoj podľa teba neúspech...aký je tvoj druhý manža, ako to mate s deťmi, bytom, peniazmi,pribuznymi...taka info chyba. Niekedy človeku k uspechu 🍀🍀🍀chyba štipka charizmy a všetci ho prehliadajú. Niektorá dobre vyzerá a nemusí byť ani nejaká osobnosť a vyhrá starostu, lebo sa ľuďom ľúbia hej blondave kudrlinky. Ja si pamätám roky, netrvalo to dlho, ale bolo to, keď som sa ako pubertiáčka začala ľúbiť chlapom. Ako na mňa pozerali, piskli, balili... A jedného dňa to ustálo. Občas si to zopaknem, keď idem s dcérou a ako jej závidím, tento pominutelny okamih života ženy...Holt niekto dostal dobre karty a niekto na houno.

martinmmartin
1. nov 2022

Zaujimava tema, nikdy v zivote som nikomu nikdy bez poziadania neodporucal precitat si nejaku knihu ( lebo mam pocit ze je to otravne) ale teraz urobim vynimku- Robert Kyosaki -Bohaty Tata.
Ide o knihu kde autor do podrobna rozobera ako vychovavaju svoje deti chudobny rodicia a ako bohaty. Chudobny rodicia nevedomky davaju totiz do vienku svojim detom urcite navyky co ich cely zivot drzia pri zemi a je takmer nemozne sa ich zbavit....skus a uvidis, mozno tam je problem

sissy27
1. nov 2022

V 18 má človek ledva maturitu a prakticky žiadne skúsenosti na podnikanie. Ty si si zrejme prečítala nejaký wau príbeh mladého milionára a rozhodla si sa, že aj ty chceš… ale reálne to v živote takto nefunguje, to je skutočne pár ľudí na celom svete, ktorí sa dokážu v mladom veku nejak významne presadiť. Vyštudovala si na JUDr. - a tu si asi opäť čakala, že hneď po škole ťa čaká závratná kariéra len vďaka titulu. Len si pozabudla, že spolu s tebou rovnaký titul získalo XY tvojich kolegov, rok pred tebou tiež a aj rok po tebe… takže konkurencia je pomerne silná, opäť ti treba prax a ďalšie vzdelávanie, samotný titul nestačí…
Podnikanie v kadečom inom až po vianočné ozdoby, do ktorých si investovala 50€ a očakávania asi opäť vysoké…
Tebe chýba trpezlivosť a schopnosť dotiahnuť veci do konca. Nie si schopná si spraviť prieskum trhu a zistiť, čoho je nedostatok, čoho nadbytok, za čo budú ochotní ľudia platiť. Ani z toho titulu si nič nevyťažila, lebo to nebolo hneď…
To isté platí o vzťahoch - priateľstvá sa budujú roky na spoločných zážitkoch, to nie je ako nazbierať si huby v lese.
Postava? Poznám XY ľudí, ktorí majú postavy kadejaké, ale sú šťastní, majú pekné vzťahy, dobrú prácu, spokojný život… tvoje šťastie nestojí a nepadá na tvojich mierach.
@ahhola ja si nemyslím, že život je nežičlivý, nespravodlivý a neviem ešte aký negatívny ako si ho vykreslila, keby taký bol, tak sa môžeme rovno vešať hneď ako sa naučíme chodiť. Život je hlavne taký, aký si ho sami urobíme. Ak má niekto pocit, že život je na 💩 lebo má pár kg navyše / menej, nemá v 18 zarobený milión a nemá 7096 priateľov na fb, tak niečo robí zle on, nie život…

ahhola
1. nov 2022

@sissy27 5000 max. 😃priateľov na fb

ahhola
1. nov 2022

Mozno taky nieje v našej dobe, ale určite bol... Narodiť sa v takej Kambodzi za kmerov,za Stalina, gottwalda, za Viktórie... Ako za jej čias nakladali zo sirotami, používali husy na vymetanie komínov a potom ich napadlo... Lidí je na svete jako sracek) .... Ze do tých komínov môžu spúšťať male deti... Používali zväčša chlapcov ako kominarske kefy a ti mali už v detstve rakovinu semenníkov... Napadol mi zrovna tento horor, to bol tak strašný článok, ze ho mam niekde odložený.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
autor
2. nov 2022

@ahhola nie neviem po maďarsky. To systém prepísal slovo.

autor
2. nov 2022

@martinmmartin ďakujem. Túto knihu som už niekoľko krát čítala aj iné obdobne. Mam ich doma kopec a tak ako som do 30 dúfala ze to fakt tak môže byt teraz som už skepticka. Proste ti ľudia mali asi šťastie. No fakt je ze začnem asi čítať opäť tie knihy. Možno mi to dá aspoň pomyselný nádej.

autor
2. nov 2022

@sissy27 ďakujem za názor ale to ze som začala v 18 podnikať bolo to najlepšie čo som mohla spraviť. Vhupla som do toho mladá.A na podnikanie netreba maturitu. Vedela som remeslo ktoré bolo mojim koníčkom od mala a veľmi som na to nepotrebovala ani peniaze. Človek ide podnikať aby zarobil peniaze nie aby ich minul. Ako 24 ročná som odstúpila spoločnosť inej spoločnosti ktorá má na Slovensku 50 pobociek a skutočne som zamestnávala 20 ľudí plus v sezóne brigádnikov. Vtedy som bola šťastná. No odvtedy nič. Za zarobené peniaze som si ako 24 ročná kúpila dom. Ktorý som neskôr predala a kúpila polovicu bytu v BA. Lenže rozvod z 1.mqnzelom veľa peňazí vzal. (Nie právnici ale to ťažké obdobie) To ze som začala robiť vianocne dekoracie za 50€ nie je podnikateľská aktivita. Každý predsa vie ze ak ma človek depku ma sa zamestnať, rukami aj mysľou. Tak som s elánom vyrobila asi 20 veci... tie priateľstva to je pravda. Moje všetky ostali v bývalom vzťahu. A v novom meste si nové priateľstva nájsť neviem.

autor
2. nov 2022

@vlcik1 žijem v BA, odsťahovala som sa sem po rozvode ... teda už som tu 6 rokov. Moje kolegyne majú nad 50 rokov a už iné životy.

autor
2. nov 2022

@sissy27 a ešte k tej skole, keď som si začala robiť právo bolo to skôr kvôli podnikaniu než kvôli tomu aby som vyhrávala spory, bolo to skôr preto ze tie informácie som potrebovala pre svoju potrebu. Aj som písala ze prax v tom nemám. Lebo som vždy podnikala, a keď som si začala hľadať prácu tak proste titul bez praxe ...nič tak som išla robiť mzdy z toho som mala prax..

hayabusa1337
2. nov 2022

1. mas iba depresiu
2. nehrn sa do svadby hned s kazdym
3. 9/10 podnikov krachuje resp.nie su ziskove
4. za mna si ostrielana dost, skoro si odisla z domu, prezila si svoje
5. urci si priority, ci chces zit rodinny zivot alebo byt uspesna v praci pretoze ked pride dieta uz to bude tazsie
6. s tym chudnutim to tak mame viaceri, preto sa snazim pravidelne sportovat
7. naco mat kamaratov ked aj tak vacsina z nich su len akoze kamarati s ktorymi si ides sadnut na pivo? celkovo kamaratov nepotrebujes moc

autor
2. nov 2022

@hayabusa1337 ďakujem, áno to som si vravela ze ved načo kamaráti ale povedzme si úprimne človek sám malo zloženie, vtedy je to sakra ťažké.. no dieťa už mám.ale manžel chce ešte jedno.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
autor
2. nov 2022

@vlcik1 no 160...

luccija
2. nov 2022

Podla mna si sikovna kto mohol predat v 24 r firmu a mat dom?vystudovat pravo a pod...kedy sa Ti prestalo darit cez pandemiu?ty ten potencial a chut v sebe mas.Co bolo posledne zamestnanie, pokym si isla robit mzdarku?
Vela ludi ma na seba velke naroky chcela som byt inde, toto som chcela mat vybudovane...asi sa len zakusnut do toho, co Ta bavi...ja mam okolo seba velmi sikovne zeny a z hobby si spravili podnikanie jedna roky piekla, dalsia instruktorka jogy, sukromna skolka ..kazda odisla z fajn prace po RD kvoli detom, prac.dobe... podla mna kazdy si najde tu svoju cestu. Co Ta najviac hneva vztah?alebo, se mas na viac co sa tyka prace?

diamand2326
Autor odpoveď zmazal
autor
2. nov 2022

@luccija nie vlastne som odstúpila prevádzku a chvíľu cestovala a tak som sa zamestnala január 2020 teda tesne pred pandémiu...

luccija
2. nov 2022

Asi si clovek, ktoreho nenaplna sediet v kancelarii a robit pre druheho...asi potrebujes rusnejsie a podnetnejsie prostredie.

ahhola
2. nov 2022

No vidíš, manžel chce druhé dieťa, chod do toho a nechaj život plynúť... 🌞

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vivi76
3. nov 2022

Mám tiež právo a trvalo mi skoro rok,kým som našla prácu v obore. Môžem sa mýliť,ale tak strašne ste zamerana na to byť úspešná,až je Vám to na škodu. Tiež som spočiatku takto rozmýšľala a prišla som na to,že vesmír si svoju cestu nájde, netlačte na pílu.Nemali by ste sa snažiť za každú cestu každému vyhovieť,ste jedinečná osoba,žiadna ďalšia taká neexistuje.A možno ešte jedna rada na záver, život ma naučil,že pokiaľ máme zdravie,nemáme právo si na nič sa sťažovať,to je to hlavné.Budte vďačná za to,čo máte.Zelam veľa šťastia.

kabinka11
3. nov 2022

@natalala Tiež mam ťažkú vysokú školu. Vždy som hovorila, pokiaľ to je v slovenskom jazyku naučím sa snáď všetko. Angličtinu som sa nedokázala za 12 rokov naučiť. Jednoducho to neviem. Slovíčka sa naučím, to nieje problém,ale vetu nezlozim ani keby co bolo.

autor
3. nov 2022

Ďakujem všetkým za povzbudenie, aj za názory. Asi si najprv úrovňami vzťah a začnem zdravšie žiť a športovať, možno aj schudnem 🙂 a potom sa uvidí..

drahomirrra
3. nov 2022

Autorka, z toho si nic nerob. Sproste obdobie mas v zivote, raz si hore, raz dole. Ale na mzdovom je ta skoda. Ved pozeraj slovensko.sk, ako statna zamestnankyna sa mozes hlasit aj na sirsie vnutorne vyberka, vacsia sanca nez bezny obcan 🙂 Na schudnutie stiahni kaloricke tabulky, a dodrziavaj, co ti vypocitaju. Bude lepsie!

autor
3. nov 2022

A ešte som sa rozhodla vyrobené vianocne veci rozdať alebo vymeniť za iný darček.. pre radosť

miadi
3. nov 2022

Drzim palce bude lepsie, Hlavne je ze chces ozaj zmenu a ides pre to nieco urobit . Si na dobrej ceste, tych vianocnych veci sa zbaviš a nabuduce budes mat lepsi napad a budes mat lepsi pocit .

autor
8. nov 2022

No tak bola som u kadernícky ze zmena k lepšiemu sebavedomiu.. mala som vlasy skoro po pas a chcela som postupku ... spravila to tak strasne ze ich mam po ramena... som z toho ešte viac v strese.. a moje sebavedomie to teda nezlepsilo.. proste ..smola

Strana
z2