Ako nájsť prácu, ktorá ma bude napĺňať?
Neviem si nájsť miesto v pracovnom zivote..mam Kamosky ktoré bavi práca. Máte takú prácu pre ktorú zijete? Myslim to tak že pracovali by ste aj keby vám peniaze za to nedávali? Alebo robite iba pre peniaze ? Ja som nikdy nepracovala s chuťou. Vždy má to po týždni prestalo baviť. Možno aj skôr.
Po skončení Vs som pracovala chvíľku v rôznych prácach. Bola som už aj szco. Bola som všetko. Dievča pre všetko. Nikdy má nic nebavilo úplne.
V našej rodine má nikdy k ničomu neviedli. Mala som podpriemernú rodinu. Nestarali sa.
Som nešťastná. Podstúpila som už aj rôzne kurzy a rekvalifikácie, ale nič má nebavi. Nechyti za srdce
Dlhodobo som bola aj nezamestnana na Úrade práce. Aj teraz som na jednom kurze.. Nenašla som,co som chcela. Proste robím to iba pre to, aby som mala nejaké peniaze. A aby ľudia na mňa neukazovali prstom,ze nič nerobim.
Hľadala som to, čo by má bavilo. Pre čo by som ráno vstala. Sú taki ľudia ako ja. Ale sú aj takí, čo milujú pracu a vidia sa v tom. Skúšala som seba rozvoj. Knižky. Motiváciu. Psychológa.
Skúšala som učiť jazyk, robiť v cestovke všeličo , skúšala som pracovať vonku...Nemám tiež ani vzťah. Som po rozvode. Takže
Je to pre mňa všetko frustrujuce.
@anonym_autor nie, nežijem pre prácu a zadarmo by som nepracovala ani náhodou (možno ak by som mala mega veľa peňazí, tak niečo vo forme dobrovoľníctva áno, napr. starostlivosť o zvieratá). Ale v každej práci som si vedela nájsť niečo pozitívne, a svojim spôsobom ma bavilo všetko. Samozrejme sú lepšie a horšie dni, nie je to vždy iba ružové. Ale ja si neviem predstaviť nepracovať, nemať vlastný príjem. To je moja motivácia chodiť do práce - zarobené peniaze mi dávajú slobodu, môžem si dopriať čo mám rada.
Nepracovať je možno pohodlné, ale ako vyzerá tvoj deň? Ráno rozlepíš oči, ponevieraš sa po byte, od niekoho si vypýtaš 10€ na jedlo a čo ďalej? Nemáš žiadne sny, túžby kam by si chcela ísť, čo zažiť, čo si kúpiť, dopriať? Stačí ti hniť doma a pozerať z okna? Alebo teda čo robia ľudia, ktorí nemajú peniaze?
Keby ľudia robili len to čo ich baví,tak by väčšina nepracovala
Vela miest a pozicii by nikdy neboli obsadené lebo nikto to ,,nechce,, robiť
Rob to v čom si dobrá
A osobný život, nech ťa napĺňa
Mňa moja práca baví a úprimne napĺňa a aj keď je podhodnotená, neviem si predstaviť robiť inú… zadarmo by som ju asi nerobila, ale keby som mala peňazí na rozhadzovanie a už nikdy nemusela pracovať, asi by som si ju stále nechala ako koníček… do veľkej miery tomu prispieva flexibilita a nemonotónnosť… ale v mojom okoli som skôr výnimka, väčšina ľudí ktorých poznám, robí lebo musí a je to podľa mňa normálne… pokiaľ má človek iné veci, ktoré ho napĺňajú, určite sa dá odrobiť si svoje a neriešiť viac, u teba je asi skôr problém, že si frustrovaná tak nejak zo všetkého ako píšeš
Mňa moja práca baví a úprimne napĺňa a aj keď je podhodnotená, neviem si predstaviť robiť inú… zadarmo by som ju asi nerobila, ale keby som mala peňazí na rozhadzovanie a už nikdy nemusela pracovať, asi by som si ju stále nechala ako koníček… do veľkej miery tomu prispieva flexibilita a nemonotónnosť… ale v mojom okoli som skôr výnimka, väčšina ľudí ktorých poznám, robí lebo musí a je to podľa mňa normálne… pokiaľ má človek iné veci, ktoré ho napĺňajú, určite sa dá odrobiť si svoje a neriešiť viac, u teba je asi skôr problém, že si frustrovaná tak nejak zo všetkého ako píšeš
@lindous a ešte doplním, že to že ma práca baví, neznamená, že tam každý deň nabehnem s úsmevom a že sa cez víkend neviem dočkať kedy pojdem do prace… sú aj dni kedy sa mi fakt nechce
Nie,nerobím to čo by ma ozaj bavilo, napĺňalo.
Vždy som chcela robiť na polícii, konkrétne kriminálka,alebo v zvjs.
Nejak som to vzdala kvôli rečiam že na polícii robia len sprostí.
A ľutujem to do dnešného dňa.
@anonym_autor Väčšinu ľudí ich práca nebaví, respektíve majú niečo čo ich irituje, napríklad zdravotnú sestru môže baviť starať sa o pacientov, ale tá administratíva ju zabíja, umelca môže baviť maľovať obrazy, ale komunikácia s neserióznymi ľudmi ako potencionálnymi zákazníkmi ho vyčerpáva, speváka baví spev, ale nahrávať pieseň sranda nie je rovnako cestovať na koncert niekoľko sto kilometrov a o intrigách v zákulisí a novinároch ani nevravím... Proste práca je hlavne prostriedok na získanie peňazí a je to o tvojom nastavení, ani umývať zuby alebo vysávať sa ti asi nechce a robíš to. Treba to brať ako súčasť života a neriešiť a užívať si voľný čas. Proste sama si vytváraš problém z práce tým ako to riešiš zbytočne...
mám to šťastie že robim pracu ktora ma bavi aj ked som sa silou mocou snazila jej vyhnut (studovala som to). myslela som si ze ma nikdy bavit nebude a som rada ze som skusila. moja praca vie byt stereotypna a niekedy velmi nudna, ale kedze som szco nemusim sediet v kancelarii a v nudnejsie dni viem vybavit co treba alebo skoncit skor.
Skus si polozit otazku co by si robila keby si mohla robit hocico na svete?
taku pracu som este nemala, kde by som dobrovolne sedela 8-12 hodin, viem si predstavit aj lepsie straveny cas, ako pocuvat nieko rozkazy a porady, ale mozes skusit zacat podnikat v niecom to ta bavi
Aj mna bavi a velmi,az ma musia vyhanat,nech uz na to kaslem.No roky to bolo pre mna nedosiahnutelne,hoci ziadosti bolo za tie roky velmi vela.Bez znamosti,bez sance.Asi preto svoju robotu zerem,som poctiva.A robotu si robim dobre a rada.
A aj s platom som spokojna.A preto nechapem ludi a este v dnesnej dobe,co kaslu na pracu,alebo len tak daju vediet,ze nepridu.Uz sa neseru,vyhadzov a aj tak mnohi takto riskuju.
Dalsi si myslia,ze bez nich vsetko padne a sami daju vypoved s tym,ze oni este budu prosit,aby sa clovek vratil a on si este bude klast podmienky.A pritom vonku caka xy ludi na pracu.
Fakt nerozumiem niektorym.
Problem bude, ze musis vidiet nieco v tom, co robis, najst nieco, co Ta na tom bavi. Alebo mat pracu ako nutne zlo a tym financovat nejake hobby, co Ta bavi. Ja neviem, napr malovanie, sport, zahrada, astronomia, cokolvek, co motivuje ist dalej.
Ja som od nejakých 13tich vedela, akým smerom chcem ísť a v 15tich to už bolo jasné, práca ma baví, teším sa do nej, ale nerobila by som ju zadarmo.
Tak malokoho praca aj bavi. Ja tiez do nej nechodim rada, ale musim. Vzdy sa tesim na volno.
ktorá ma bude napĺňať? No su tu urcite aj nejake influencerky na onlyfans. 🙂
mňa moja práca baví, vyštudovala som, čo som študovať chcela a vo svojej práci som sa fakt našla. Človek trávi v práci zhruba tretinu dňa, neviem si predstaviť, že by som tretinu svojho (pracovného) života premrhala pri niečom, čo ma otravuje
Svoju prácu mám rada, vo svojej profesii som sa našla. ALE! Nikdy by som ani minútu nepracovala zadarmo, nežijem pre svoju prácu, nenosím ju domov a mám viac voľna, ako pracovných dní.
Autorka, mam to podobne ako ty. Mna kazda praca co som skusila nebavila. Nebavi ma zabit denne 8,5h niekde pred pocitacom. Nebavi ma, ze robim kopec zbytocnych papierov, ktore su uplne k nicomu. Robila som asistentku, produktovu manazerku, obchodnu zastupkynu aj vo verejnej sprave. A vsetko ma bavilo tak prvy mesiac kym som sa to nenaucila a potom ma ten stereotyp postupne zabija. Zo mna vyslovene ta praca vysava vsetku radost zo zivota a chodim si tam len kvoli tej vyplate. Ja vzdy hovorim, ze pre mna este pracu nevymysleli.
Ja milujem svoju prácu, aj sa v nej vzdelávam ale zadarmo by som ju nerobila. Poznám však veľa ľudí, ktorí robia, lebo musia. Lenze ja mám prácu hodnú výhry lotérie. 🙂
Autorka, mam to podobne ako ty. Mna kazda praca co som skusila nebavila. Nebavi ma zabit denne 8,5h niekde pred pocitacom. Nebavi ma, ze robim kopec zbytocnych papierov, ktore su uplne k nicomu. Robila som asistentku, produktovu manazerku, obchodnu zastupkynu aj vo verejnej sprave. A vsetko ma bavilo tak prvy mesiac kym som sa to nenaucila a potom ma ten stereotyp postupne zabija. Zo mna vyslovene ta praca vysava vsetku radost zo zivota a chodim si tam len kvoli tej vyplate. Ja vzdy hovorim, ze pre mna este pracu nevymysleli.
@anonym_687740 ja som robila asistentku a vždy ma to bavilo lebo som sa vždy niečo nové naučila,robila som dosť zaujímavé veci a naučila sa pracovať s úplne odlišnými typmi ľudí čo mi potom pomohlo pri HR.Autorka naozaj nieje nič v živote čo ťa baví?fakt že nič?
Nie,nerobím to čo by ma ozaj bavilo, napĺňalo.
Vždy som chcela robiť na polícii, konkrétne kriminálka,alebo v zvjs.
Nejak som to vzdala kvôli rečiam že na polícii robia len sprostí.
A ľutujem to do dnešného dňa.
@anonym_c00648 nelutuj,bud rada,ze tam nerobis. Viem o com hovorim
@anonym_687740 ešte som chcela ...že možno si len v zlej firme...nechce sa mi veriť že šikovná asistentka by nenašla firmu kde by ju práca nebavila ☺️
@anonym_autor ahoj, ja milujem svoju prácu, perfektný kolektív , vynikajúca vedúca, majiteľ férový, všetko na papieri, odmeny , teambuildingy, výplata super , každoročne sa automaticky zdvíha
Práca na dlhé roky, kolegyne su tam dlhé roky
Ja sa do práce vždy teším a ďakujem za ňu
Nič iné ti neostáva , len skúšať, máš skúšobnú dobu a môžeš kedykoľvek odísť
Jedine taký postup
@anonym_autor Momentálne nepracujem študujem.
Chcem pracovať v detskom domove po skončení školy.
Baví ma pracovať s ľuďmi, napĺňa ma to. Mám dobrý pocit z toho keď môžem niekomu pomôcť byť užitočná.
Nemohla by som chodiť do práce keby som nedostala zaplatené. Z niečoho človek musí žiť. Som skromná a nemusím mať vysoký plat.
@anonym_autor Ja by som svoju robotu robila aj zadarmo, keby som samozrejme inak mala z coho zit. Ja som mala stastie, ze som uz koncom zakladky zacala mat jasno v tom, cim chcem byt. Pocas druheho stupna ZS a pocas gympla som sa tomu venovala sama vo volnom case, potom som to studovala a teraz to robim. Ale tiez ma nebavi uplne vsetko na tom, to je tak vsade.
Poznam ale aj ludi ako ty, ktorych dlhodobo nejako extra nebavi nic. Bola si taka uz od detstva, nemala si ziadne extra konicky? Ja poznam uz aj deti take a tazko povedat, cim to je, lebo niekedy je taky trebars len jeden surodenec a druhy normalne zaujmy ma.
@anonym_c00648 nelutuj,bud rada,ze tam nerobis. Viem o com hovorim
@anonym_40cf50 ľutujem a ľutovať budem.

Každý mi vravi aj v každej knihe vidím že robiť to čo má baví. Ale mňa nebavi nic. Miluj to čo robia vravia ale ja nemilujem. Robím to čisto iba pre eura...nix viac a nemalo by to takto byť