Som oprávnene nahnevaná na druha?
Dobrý deň,
V poslednej dobe sa odohrali dve skoro identické situácie. Druhova dcéra bola u nás (máme ju na striedavu) keď bola ich učiteľka pozitívna...teda dieťa ostalo u nás v karanténe..po negatívnom PCR teste ho chcel partner odviezť k jej mame...lenže ta to odmietla, že v žiadnom prípade...máme si dievča nechať do konca karantény a priviezť až ten týždeň, keď ma byť u nej..takže bolo u nás dlhšie čo by nevadilo, ale dievčaťu už chýbala mama...tak ex písal, či ju môže priviezť aj tak ju echcela k sebe...
Teraz nastala rovnaká situácia a dievča kvôli spolužiakom pozitívnym je u mamy v karanténe...už sa jej chcela zbaviť po týždni, ale sme napísali, že nech ide na PCR to odmietla že ona nebude cestovať autobusom...tak bude u nej o týždeň dlhšie, lenže teraz chce, aby sme si ju nechali dlhšie o tie dni čo bude u nej...môj partner sa jej stále zľakne, lebo ona mu začne vyčítať, že ju nechce v našom dome, že sa nestará a pod. jasné že on súhlasil a to sa mi nepáči ona ho stále cez dieťa vydiera ona si malú nezobrala aj keď mala negatívny PCR test ale teraz my jej máme stále ustúpiť...takáto situácia nenastala po prvýkrát ona vytiahne emocionálne vydieranie a on hneď pristúpi na všetko...vôbec neberie ohľad na to čo my ako partneri dohodneme ale jeho ex prikáže a on posluchne štve ma to...
@majulino vieš ja som v podstate jediná, kto sa o ňu stará keď je u nás ale mam ešte novorodenca o ktorého sa treba starať a keď som môjmu povedala, že on chcel striedavu a mňa sa ani nepýtal na názor tak nech sa oň stará...jeho odpoveď je, že ja som doma na materskej tak prečo by si bral homeoffice keď je malá napríklad chorá...veď ona si dá sama lieky... on je radšej v robote alebo robí okolo domu...jasne, že starostlivosť o choré dieťa ostáva na mne...tak ako ja budem s malou pomáhať nemám s tým problém, ale dieťa jasne dáva najavo že chce aby otec bol s nou a keď mu niečo poviem furt som ja zla lebo čo on všetko robí
Je mi luto jeho dcery ☹ si ju podavaju ako horuci zemiak.
Chuda dieta. Nie aby sa otec aj mama tesili, ze je u nich... kazdy by sa jej zbavil. Autorka, prejav tomu dietatu naklonnost, odplati sa ti laskou.
skus si predstavit, ze k tvojmu novorodencovi by sa tak niekedy niekto spraval ak by si tu raz nebola... to dievca je ludska bytost, potrebuje pochopit, podporit, skus ju lubit, aj ked nie je tvoja. Ako pise @simsalabim vsetko dobre sa ti raz 100nasobne vrati a ona vie o com hovori...
Chúďa dievča. 😔
Ahoj, keď je malá u vás máš veľké starosti s ňou? Vychadzate spolu? Máš ju rada ako vlastnú?Koľko má malá rokov? Čo ťa viac štve? Že sa jej matka zbavuje, alebo, že partner jej furt ustúpi? Chápem že máš svoje plány a idú Vianoce a podobne, ale treba si uvedomiť že to dieťa za rozchod rodičov nemôže a trestať ju za to že ju ani jeden z rodičov nechce, nakoľko neverím že ona nepočuje keď sa rodičia dohadujú ohľadom nej..... Skús sa povzniesť nad to, že jej matka je aká je a zasahuje vám do súkromia. Možno len neznesie pocit že ste šťastní....
@miskaska
@simsalabim presne to som išla napísať, že mi je ľúto toho dievčaťa, že sa jej každý len rád zbaví ☹
autorka - na partnera by som pritlačila, home office by si teda zobral a staral by sa v prvom rade on, nie ty. Ty si síce vedela, že máš partnera s dieťaťom, akceptuješ to, staráš sa, ale to neznamená, že si on v tebe našiel opatrovateľku pre svoju dcéru z prvého vzťahu. Keď má dieťa v striedavke, tak sa má starať v prvom rade on
Chudak dieta. Rodicia si ho pohadzuju, macocha ho neznasa. Kolko ma rokov, snad tolko pozornosti nevyzaduje. Obaja mate v niecom pravdu a budete musiet obaja ustupit. On ma pravdu, ze ked si doma a nechodis do prace, tak sa mozes postarat aj o nu. Ty mas pravdu v tom, ze by sa mal ovela viac zaujimat o svoje dieta. Ist do prace, zarobit, robit okolo domu nestaci. Ak si myslel, ze starost o dieta konci u neho v zarobeni penazi, tak sa nemal rozviest a mal zostat s ex, s matkou dietata, alebo nemal mat deti. A nie zobrat si striedavu a hodit starost o dieta nahradnej mame.
Je to taká zapeklitá situácia, že obaja máte istým spôsobom pravdu. No myslite aj na to dieťa, ako sa musí cítiť, keď vidí, že sa kvôli nemu takto vadíte a pritom za to samo asi nemôže
Presne tato tema tu uz bola 🤔..
Mám pocit dejavu 🤔
Ja osobne si myslím že aj keď možno ty sa cítiš ukrivdená, tak by si sa mala zamyslieť nad tým, ako sa asi môže cítiť dieťa, kde ho prehadzujú ako vtáčatko. Brala si si chlapa s dieťaťom, tak akoby to teraz bolo aj tvoje dieťa. Iné matky svládajú popri novorodencovi svoje deti, musíš aj ty. Ak máš pocit, že ti partner málo pomáha, rieš to s ním ale nie cez dieťa.
Chuda dieťa, aby sa rodičia hádali o to u koho bude, lebo ani jeden ju nechce. Hold si s muzom ktorý má aj iný záväzok. Keby sa dačo stane matke, alebo ju úplne nebude chcieť bude u vás stále. Je to tak isto jeho dieťa, ako aj to čo máš s ním ty
Chudák decko. Všetci traja sa postavte pred zrkadlo a dajte si preplesk. Asi tak. A rodičia dieťaťa duplom.
Kruto povedané, no mala si ty sama uvažovať skorej nad tým, že máš partnera so záväzkom z predchádzajúceho vzťahu. A nie, nie je to pes. Ale dieťa. Matke sa môže hocikedy niečo stať a dieťa môžete mať doma veľmi veľmi dlho a áno aj pri novorodencovi. To dievča je súrodencom tvojho dieťaťa. Čo je toto za dobu? Celé zle.
Stanovte si pravidlá, v karanténe môže byť viac krát za rok v tejto dobe. Aj pre matku a aj pre otca rovnaké pravidlá, po negatívnom PCR nech ide ku tomu rodičovi kde má byť. A ak ho matka nechce ťahať autobusom, nech ho zoberie otec autom na testy. To je taký problém? Nech sa chránia respirátorom a rukavicami dajme tomu.
Bože tak mi je ľúto toho dievčatka, ako to na ňu musí vplyvat, veď toto tiež vníma.. máš muža s dieťaťom, keby bolo tvoje, čo by si robila? Tiež by si sa hnevala že ho vezmete k sebe? Tvojmu mužovi sa vôbec necudujem, je to jeho dcéra a zrejme mu je to ľúto tak radšej ustúpi..
To dievčatko musí aspoň v jednej domácnosti cítiť podporu...
Čo by dal môj priateľ za to, aby mu ex dala deti o týždeň navyše. ...
Asi s ňou nemáš veľmi pekný vzťah, keď ťa to hnevá.
U nás však bola podobná situácia a to som už vybuchla.
Nikdy nikdy nám deti nedala mimo súdneho rozhodnutia, aj keď sme chceli ísť niekde na výlet alebo sme oslavovali. Nedovolila ani na hodinu. A jej syn bol v karanténe pre pozitívneho v triede a ona nám to zatajila, lebo chcela oddýchnuť.
Poslala nám tu deti aj keď mal byť v karanténe.
Tak som jej napísala, že po prvé, či vie, čo to je karantena a či ju netreba dodržiavať a po ďalšie keď mi kvôli svojej nezodpovednosti ohrozí moje malé deti, nech si ma nepraje. Hneď volala priateľovi, že ona sa len drží súdneho nariadenia a v rozsudku je, že aj počas choroby je aj druhý rodič oprávnený sa postarať 🤷 pošahaná. Už sme to nechali tak, ale nabudúce ju udám, či sa bude niekto hnevať, alebo nie. Deti mám rada. Aj sú tu radi.
@0silvia0 presne, toto som si aj v zaciatkoch hovorila..."spravaj sa k nemu tak, ako by si chcela, aby sa niekto spraval k mojim dievcatam v situacii ked by prisli o rodicov". Ono je na zaciatku tazke cudzie dieta prijat - je cudzie a je to starost navyse, deti nie su iba anjelici, je s nimi fakt vela roboty, niekedy aj ako znak rebelie sa naschval spravaju zle a cudziemu sa omnoho tazsie prepaci to, co sa vlastnym prepecie. Ale ta mantra "spravaj sa k nemu tak..." velmi v zaciatkoch pomaha a neskor clovek zisti, ze zacat to dieta lubit vobec nie je take tazke.
Autorka, skus to, ziskate tym vsetci.
@martina1201 príklad cez vianoce ju mame my...lenže 25.12. ju musí mame od rána do večera odviezť...ja mám chorého otca žije sám tak sme ju poprosili či by sme nemohli ten jeden deň nahradiť iným aby sme cez sviatky mohli byť s mojim otcom...povedala, že v ziadnom prípade máme sa držať nariadenia súdu...môj otec cestovať nemôže lebo je chorý...tak vravím či ša nemôže ešte raz s ex porozprávať...on nemôže lebo sa to spraví akk chce ona....ja mám zlosť na partnera, že ša nás nikdy nevie zastať vždy čo povie ex plati
Ty sa máš prvorade porozprávať s tvojím partnerom,veď to dieťa za to nemôže preboha,ty si evidentne urazená na partnera zacto,že vychádza v ústrety svojej bývalej s ktorou má ale tiež dieťa,taktiež je matkou jeho dietata ako si aj ty,napadlo ťa vôbec,že aj ona má svoj život?prečo by sa mala ona prispôsobovať tvojmu otcovi?
Na muzovom mieste ťa kopnem do prdele. Mám dcéru z prvého manželstva, on má syna z prvého vzťahu a ona mala malíčku dcéru keď sa spoznali. Volá ho ocko, teraz sme spolu, máme aj dve spoločné, najmladšia má polroka. Keď sme všetci je tu hluk, až mi ide hlava puknuť, každý chce jesť, nestíham variť, prať, niekedy sa nevieme ani zladiť, každý chce niečo iné. Niekedy sa pohádajú deti medzi sebou, niekedy sa spiknu proti nám dospelým. Niekedy je to naozaj ťažké...ale moja dcéra má rada môjho priateľa, on má rád ju, vie ju zaniesť do školy, vie ju pohladiť, aj jej umýval vlasy. Zase ja mám rada rovnako jeho deti. Jeho syn mi často povedal mamka, keď sa neuvedomil pri hre. Povedia si, čo chcú jesť, čo chcú robiť. Častokrát sú so mnou doma, keď priateľ musí niečo vybaviť, alebo ide na fušku.
Nerobím rozdiely medzi mojimi a jeho a našimi spoločnými. Keď sa ma niekto opýta, koľko mám deti, tak poviem 5, aj keď moje sú len 3.
Viem veľkosť oblečenia, viem, čo majú radi, aké známky majú.
Jedine problémom je ich mama. S ňou sa ťažko komunikuje. Ale my s deťmi a priateľom sme jedna rodina.
Ja by som nedokázala byť s ním, keby dcéru nechcel, keby som cítila rozdiely, alebo videla na nej, že sa pri ňom necíti dobre.
No ja by som hlavne mala obavy, či som sa rozhodla správne mať dieťa s takýmto človekom....keďže nejaví moc záujem o prve dieťa, tak asi nebude moc javiť záujem ani o druhé. A ak robí rozdiely medzi vlastnými deťmi, tak to je teda charakter chlap...ach jaaaaj. Byt tebou, tak mu otvorím oči...
Veď zoberte aj dcéru k otcovi. Keď je u vás, môžete si robiť čo chcete 🤷 výhovorky. My zase chceme aby boli deti s nami aspoň jedny sviatky a ona nedovolí, lebo sa musíme držať súdneho rozhodnutia. Moja dcéra teraz ide k otcovi , nemáme určený styk.
Chúďa detská čistá duša 🙄zase dospelácka ješitnosť
Autorka stále si nenapísala vek dieťaťa. Nepredpokladám že to dieťa je malé keď si lieky vie podľa jej otca vziať sama. A kde je problém ísť na Vianoce k otcovi aj s jeho dcérou? Hádam tvoj otec vie, že si si vzala partnera aj s dieťaťom a máte ho v striedavej. Chápem ťa, že s bábätkom je veľa práce, ale ak má viac ako 3 roky ta dcéra partnerov a tak hádam vie pomôcť. Všetko je to o vzťahoch. Ak ju budeš trestať za to, že jej mama si všetko presadzuje a jej otec jej to akceptuje, tak vzťah dobrý mať nebudete. Tiež mám deti z dvoch manželstiev. Áno je pravda že dnes majú z prvého manželstva deti 20, 18 a 16 rokov, ale 8 rokov dozadu to boli ešte pomerne malé deti, ktoré si matku vyžadovali. Takmer 5 rokov dozadu sa nám narodila prvá a o 2 roky druhá dcéra s druhým mužom a ver že všetky staršie deti pomáhali. Áno je to kus iné že sú to moje deti a ja som matka všetkých, ale môj muž rozdiely nerobí a môj exmanžel s ktorým mám staršie dni si rád vezme aj mladšie deti a aj jeho rodina moje ďalšie deti berú a majú radi. Získali sme všetci tým, že si nerobíme napriek a že deti akceptujeme..... Nech majú kohokoľvek za biologických rodičov.....
V jeho dcére môžeš získať ďalšie dieťa a mať super vzťah, treba len brat dieťa separovane od rodičov a dať mu pocítiť že je vítané u vás a máš ho rada ako keby bola tvoja. Vybuduj si dôveru a kamarátsky vzťah s ňou. A muža zapoj do starostlivosti. A napíš už vek dieťaťa prosím ťa.
@7miriam77 tak mne to pripadalo tak, že oni chceli dať dieťa k matke a matka nesúhlasila a potom im matka dala dieťa na dlhšie o čas čo bola v karanténe a ona už mala problém.
Mne je tak ľúto všetkých detí, čo toto zažívajú kvôli dospelým. Aj my sme si tým prešli. Ale všetko sa ustálilo. Ich mama pochopila, že ich mám naozaj rada, ale len ona zostane ich mamou a zmierila sa s tým, že má majú radi.

Nemyslim, ze si nahnevana opodstatnene. Je to jeho dcera, a mozno ma ozaj vycitky svedomia.
Chudak dievča mať ju nechce, otec len ked na nwho vybehne s tym, ze ju odmieta a nestara sa, ako sa asi môže cítiť to dieťa?
A ak ti to prekáža, najdi si chlapa bez záväzkov, budeš mat o problem menej