icon

Som oprávnene nahnevaná na nezodpovedného súrodenca?

25. jún 2025

Ahojte..cez vikend neohlasene prisiel moj brat so zenou a dietatkom...chlapcek mal virus zo skolky, stvrtok minuleho tyzdna az na infuziach skoncil a aj tak sa s nim rozhodli prist na navstevu k mojim rodicom, kde aj spali...ako to uz byva i nas zvykom, starsia dcera tam vzdy chce ist hned spat tiez...ja s mladsou dcerkou som tam bola celu sobotu....ten chlapec zvracal ...a zrazu z nich vyslo, ze mali vsetci ten virus, ale im to preslo za jeden den...malemu ale ocividne nie...ide o to, ze dcera starsia uz zvracia a hnackuje, celu noc sme nespali a posledne dve hodiny to uz chytilo aj mna...ale horsie..mam zimnicu, horucku a nonstop beham na zachod zvracat a hnackovat...v sobotu mame velikansku oslavu, kde je pozvana cela rodina .. nevidela som ich skoro rok kazdeho. Strasne som tam tesila. No kedze tam bude jedna tehotna a jedno male babatko...aj ked nam uz bude dovtedy lepsie, radsej to dnes zrusim....otazka na vas znie...som naozaj prehnane nastvana na svojho brata ? To, ze mi to spravi aj strasne komplikacie v praci, o tom uz pomlcim...akurat tento tyzden by som proste v praci mala byt...mladsia dvojrocna sa celu noc prehadzuje...ale ona zatial nic ine...dufam, ze to nedostane tiez..citim strasnu zlost a neviem sa nejako upokojit...pride mi to strasne nezodpovedne od brata...a neviem sa kvoli tomu nejako s tym zmierit, hodit to za hlavu...ved to prejde ..a ze urcite to nespravili naschval...resp. necakali asi, ze sa mozme nakazit. .....ale nestalo sa to prvykrat...

Strana
z3
simik22
25. jún 2025

A brat je inak normálny?

autor
25. jún 2025
@simik22

A brat je inak normálny?

@simik22 neni....citim strasnu zlost..naozaj velku...viem, ze toto nie je spravne...ale neviem si pomoct 😭😭😭😭😭😭😭😭

billy_jean
25. jún 2025

Nie, nie je to v poriadku. V pripade, ze mali virus za sebou a syn ho mal v zasade aktivny, mali zostat doma a nechodit ku rodicom. Nahnevana by som bola aj ja.

ruxandra
25. jún 2025

Máš uplne právo byť na brata naštvaná a ja by som mu osobne aj poriadne vyčistila žalúdok. S chorým dieťaťom sa na návštevy nechodí. A ak uz aj nie kvôli vám, tak aspoň kvôli nemu - ved tomu dieťaťu je zle a on ho niekam ťahá, miesto toho aby to vylezal. Vždy mi to príde ako keby tým ľuďom na tom ich dieťati ani nezáležalo, hlavne, ze oni sa budú na návšteve zabávať, čo tam po tom, ze decku je zle. Sila fakt..
Nabudúce nech ti dá dopredu vediet, ze ma choré dieťa, a ty proste na návštevu vtedy nepríď.

mama5202
Autor odpoveď zmazal
jazula
25. jún 2025

Juj, strašne by som ho zhučala….mal dať vedieť, že su chorí, aspoň vy by ste tam nešli, keď už mu bolo jedno, že ohrozí rodičov. Hulvát.
Inak a to, že bol ich malý minulý týždeň v nemocnici na kvapačkách si vedela? Tiež by som sa pýtala, či su už všetci zdraví…

xenia65
25. jún 2025
@mama5202
Odpoveď bola zmazaná

@mama5202 no to hádam ani nemôžeš myslieť vážne...

autor
25. jún 2025
@ruxandra

Máš uplne právo byť na brata naštvaná a ja by som mu osobne aj poriadne vyčistila žalúdok. S chorým dieťaťom sa na návštevy nechodí. A ak uz aj nie kvôli vám, tak aspoň kvôli nemu - ved tomu dieťaťu je zle a on ho niekam ťahá, miesto toho aby to vylezal. Vždy mi to príde ako keby tým ľuďom na tom ich dieťati ani nezáležalo, hlavne, ze oni sa budú na návšteve zabávať, čo tam po tom, ze decku je zle. Sila fakt..
Nabudúce nech ti dá dopredu vediet, ze ma choré dieťa, a ty proste na návštevu vtedy nepríď.

@mama5202 ja tymto nazorom tiez fandim....ale naozaj momentalne sme zili v totalnej harmonii, bez stresov...bez hnevov....dokonca dcera starsia, co to ma tiez ma za sebou velmi pekne zazitky zo zahranica z tanecnych sutazi...nemam pocit, zeby dcerka sa nevedela s niecim zmierit alebo ja...az teda oddnes...dnes uz ...ano.. sa neviem zmierit s hnevom, ktory pocitujem voci bratovi...este vcera rano som ten pocit nanho nemala...lebo mi nic nebolo

denkabemommy
25. jún 2025

Tak nabudúce budeš vedieť, že keď dôjde brat na návštevu k rodičom, nemáš tam hneď pchať dcéru (hej hej vieme, pytala sa sama) 🙂.

veronikaszabova
25. jún 2025

Ja osobne nepochopim, preco si tam dceru pustila, ked si vedela, ze to dieta nie je OK - este plus k tomu aj tie infuzky.

moonlight1210
25. jún 2025
@mama5202
Odpoveď bola zmazaná

@mama5202 “ Ľudia by už mali prestať prenášať vinu na iných. Chorobu ti spôsobilo to, že:
– cítiš strašnú zlosť
– nevieš sa s tým zmieriť
– nevieš to hodiť za hlavu”

Ja som bola v tom, ze to sposobil ten virus. 😁 Ako doteraz vzdy kazdemu.

A nejak sa ti prehodila postupnost.
Zlost citi nasledne, ked ochorela a uvedomila si, ze prisla o moznost vidiet rodinu na oslave.

Necitila ju pred chorobou, aby si ju cez hnev na seba privolala.

mama5202
Autor odpoveď zmazal
billy_jean
25. jún 2025
@mama5202
Odpoveď bola zmazaná

@mama5202 človek sa nakazí vírusom kvôli kontaktu s jeho zdrojom – cez kvapôčky, dotyk, sliznice, kontaminované predmety a podobne. Kľúčový je imunitný systém, avšak niekedy ani dobre fungujúci imunitný systém nevyhrá nad náložou vírusu.

mama5202
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
25. jún 2025

Ale zbytocne sa hnevas na brata. Vedela si, ze tam prisli chori, vies, ze taketo hnackovo-grcacie veci su lahko nakazlive, a asi si vedela, ze bude oslava.

Aj tak si tentoraz ako mama nedupla, ze tentoraz sa k starkym nepojde. Lebo su tam chori.
Ze az nabuduce zase.

Sla si tam, dobrovolne, s oboma dcerami. Toz, tvoja chyba.

autor
25. jún 2025
@jazula

Juj, strašne by som ho zhučala….mal dať vedieť, že su chorí, aspoň vy by ste tam nešli, keď už mu bolo jedno, že ohrozí rodičov. Hulvát.
Inak a to, že bol ich malý minulý týždeň v nemocnici na kvapačkách si vedela? Tiež by som sa pýtala, či su už všetci zdraví…

@jazula nevedeli sme to vobec !!! Nedvihali nam telefon cely tyzden...mama len spominala, ze sa asi zjavia, lebo jej o tom vravel pred cca mesiacom ze v tento datum pridu...a aj tak bolo .v piatok telefonat, ze uz su na ceste do nasho mesta.....

autor
25. jún 2025
@moonlight1210

Ale zbytocne sa hnevas na brata. Vedela si, ze tam prisli chori, vies, ze taketo hnackovo-grcacie veci su lahko nakazlive, a asi si vedela, ze bude oslava.

Aj tak si tentoraz ako mama nedupla, ze tentoraz sa k starkym nepojde. Lebo su tam chori.
Ze az nabuduce zase.

Sla si tam, dobrovolne, s oboma dcerami. Toz, tvoja chyba.

@moonlight1210 prosim ? Ved som si to vsimla az ked bol maly na zachode a zvracal...a az potom z nich to vyslo...po celom dni...

moonlight1210
25. jún 2025
@mama5202
Odpoveď bola zmazaná

@mama5202 “Treba to spracovať v sebe a v sobotu budete môcť ísť na oslavu.”

Aha, takze nakazlivost zmizne, ked sa ukludnim a poviem si, ze ma choroba nerozhadze. Bajecne.

A ze toto tym virusom este nikto nevysvetlil.

To je ako to “pravidlo 3 sekund”. Ze ked do 3 sekund zdvihnes jedlo na zem spadnute, este na nom bakterie nie su. Staci ofukat.
Uz ich vidim: “Este nie, chlapci, cakajte… cakajteeee…. Nestihli to, uz mozete!”

mama5202
Autor odpoveď zmazal
barbie79
25. jún 2025

jednoznacne by som dvihla telefon a bratovi povedala svoje, ohrozil aj rodicov, a vás. toto by som nenechala len tak, je to aboslutne nezodpovedne

moonlight1210
25. jún 2025
@mama5202
Odpoveď bola zmazaná

@mama5202

Hnev ti nepomoze uz pocas choroby, ale isto ti ju neprivola dopredu.

Oni neochoreli preto, ze tam sli nastvani. Nastvalo ich az to, ze ochoreli.

A ak uz aj veris, ze ked chodis po svete nastvana, tak sa po tebe virusy nadsene hadzu ako fanynky po spevakoch, tak je ku podivu, ze tolko nastvanych ludi je zdravych.

Btw. tvoj vyrok si cez citaciu odkladam, ked by si ho zmazala. Aby sa bolo jasne, aka hlupost ma pobavila.
Ak ti vadi narodnost uvodzoviek, za to nemozem. Popravde, nikdy mi doteraz nenapadlo, ze maju statnu prislusnost.

luccys
25. jún 2025
@moonlight1210

@mama5202 “ Ľudia by už mali prestať prenášať vinu na iných. Chorobu ti spôsobilo to, že:
– cítiš strašnú zlosť
– nevieš sa s tým zmieriť
– nevieš to hodiť za hlavu”

Ja som bola v tom, ze to sposobil ten virus. 😁 Ako doteraz vzdy kazdemu.

A nejak sa ti prehodila postupnost.
Zlost citi nasledne, ked ochorela a uvedomila si, ze prisla o moznost vidiet rodinu na oslave.

Necitila ju pred chorobou, aby si ju cez hnev na seba privolala.

@moonlight1210 Presne toto som chcela napisat(ze ten casovy postup nesedi). Dakujem🙂 ale niektorym ludom nevysvetlis a vsade budu pchat tie ezoblaboly.

moonlight1210
25. jún 2025

Autorke:
Z uvodu skor vyplynulo, ze si info o tom, ze su kratko po infekcnej chorobe, mala, ale zaskocilo ta az to, ze v skutocnosti zatajili, ze vlastne stale infeckni este su (teda ich syn).

Na spravnu mieru si informacie uviedla az teraz.

oslo1
25. jún 2025

Aj v UK, kde bezne posielas soplave chore decko do skoly, tak ti ho s hnackou a/alebo s vracanim do skoly nezoberu.
Tu aj posledny sprostak vie, ze si 48 hodin od poslednej hnacky nakazlova.
Mas but preco nahnevana.
Oslavu presun.
Co sa tyka sprostosti tvojho brata a jeho rodiny, tak obavam SA, ze Tu ani transplantacia mozgu nepomoze.

moonlight1210
25. jún 2025
@mama5202
Odpoveď bola zmazaná

@mama5202 “Zlosť pocítila, keď zistila, že je tam nebezpečná infikovaná osoba.”

A teraz prezrad, ako je mozne, ze tolko ludi, co su v pohode, ochoreju.
Nevedia, ze idu okolo niekoho infekcneho, ziju si svoj harmonicky zivot v sulade s cimkolvek peknym, ziaden hnev na nebezpecne osoby a zrazu chripka.

jazula
25. jún 2025

No je to somár, asi by som bola naňho nepríjemná v telefóne… Držte sa.

anjelicek26
25. jún 2025

Takze oni to mali pred desat dnami a maly bol aj v nemocnici na infuzkach...spravne? Ze prisli tento vikend a maly zvracal moze byt aj "doliecovanie" resp. este nestabilny zaludok a nieco tam pojedol u babky... neviem no sleduj dceru, velmi drzim palce, nech to nikto iny u vas nechyti.... v nemocnici im ten virus identifikovali? Iny priebeh ma rotavirus, iny norovirus a iny salmoneloza ze ano... a to aj co sa tyka infekcnosti po prekonani. Kazdopadne chodit nemali, nakazit starych rodicov rovnako blbe ako nakazit ine deti okolo...

balerina2025
25. jún 2025

brat je sprosty a bezohladny

mama5202
Autor odpoveď zmazal
predavamknihy
25. jún 2025

Jednoznačne by som bratovi vyčistila žalúdok. Nech sa nabudúce situácia neopakuje.

Strana
z3