Som pokrytec?
Pekný večer Vem prajem, trochu sa tak zamýšľam nad všetkým čo sa okolo nás deje. Mám 25 rokov, keď som bola mladšia, vždy som tvrdila, že mi nijakým spôsobom nevadia gayovia, lesby atď.. Lebo som sa nikdy do hĺbky nad nimi nezamýšľala, bolo mi to jedno, kto si čo robí. Ani teraz mi títo ľudia absolútne nevadia, veď každý sme nejakí, avšak neprídeme mi to normálne. Teraz však z každej strany počujem, že to normálne je, ale moje vnútro sa ako keby bije. Srdce mi vraví, áno rozum nie. Veď každá vec na svete má nejaký zmysel na tejto planéte, každá maličkosť. Tak ako aj vagína a penis 😀 Tak to je dané od prírody, že to patrí k sebe k ďalšiemu životu. A tak neviem, či som ja na chybe že neviem pochopiť, LGBTI komunitu. Sama seba presviedčam, že by to malo byť normálne no ako som napísala, môj mozog to nechce prijať. Aký máte na to názor vy?
Ach jaj, mna niekedy unavuje reagovat vkuse na rovnake nezmysly... Ale toto je tu nove:
@katuskamala1 "ze nazory sa menia lebo komunita lgbt uz nie je to co bolo..."
No tak sa na to pozrime :D
https://thebolditalic.com/these-photos-of-sf-s-...
@nikto2234 o homosexuálnych škôlkach neviem, ale počula som už o škôlkach, kde sa deťom prezentujú rôzne prístupy k sexualite a deti sú podporované v tom, aby skúšali, čo im je príjemné alebo nie. Zasa na to pozor, toto nemá nič spoločné s homosexuálmi, toto je akcia pedofilov, lebo ak sa im podarí spoločnosť presvedčiť o tom, že dieťa je plnohodnotne schopné rozhodovať o tom, čo je mu po sexuálnej stránke fyzicky príjemné alebo nie, pedofília by prestala byť trestným činom.
@hiro stojim si za svojim nazorom. Bolo podla teba nieco take ze nie som on ani ona ale ono???
ja mám len jednu takú malú poznámku resp. myšlienku k tým ľuďom, ktorí hovoria že LGBT+ by nemali mať pochody alebo vlajku alebo sa "promenádovať" atď...
V každej dedine ťa hneď víta ukrižovaný Kristus (polonahý podotýkam) na kríži, všade sú kostoly, každú nedeľu sa konajú "krešťan-pride festivaly" alias omše, všakovaké púťe, nosenie krížikov, tetovania krížikov atď atď mohla by som pokračovať do nekonečna... pokiaľ viem tak kresťanov nikto nechodí strielať pred kostoly, a teraz fakt ten jeden deň v roku pre Pride festival je tak strašne veľa? Alebo že vlajku si niekam zavesia? :D trošku pokrytecké nie?
@mamula20 no jedna vec je že sa ráno zobudím s pocitom že som lietadlo alebo traktor alebo alebo.... A druhá vec je že to pôjdem hlásiť do sveta že je to super a že vlastne to tak má byť a kto s tým nesúhlasí tak sa cítim ukrivdena a šikanovana a utláčana.....haló..... Jedna vec je žiť s vedomím kto a čo som....druhá vec je prezentovať to ako to že je to správne a mali by to ostatní prijať.... Nie nemusia......
@kandelabra prosím ťa napíš mi v akej škôlke deti s pani učiteľkami riešia sexualitu, to by ma fakt zaujímalo, zdroj tejto informácie 🤔. A kde sú deti podporované v tom, čo sa im páči a čo nie. Akože v sexuálnej oblasti. Naozaj chcem vedieť konkrétnu krajinu a ako sú tie deti podporované v tom, aby si v svojich 5 rokoch premysleli, či náhodou sa necítia ako homosexuál. Veľmi rada by som vedela, kde si takéto informácie zachytila.
@mikadooo Nemecko!!!toto nie je vymyslené mám známu čo tam žije dlhé roky a presne toto sa tam teraz pomaly postupne deje videla som aj "pracovné zošity a podklady"aké majú deti v škôlke a ver mi že by to každému prišlo choré uchylne a mala som dosť keď som to videla počula ..... Som myslela že je to len zlý sen....... Chorá doba!!!(a nie nevymyslame si tu somariny....ja osobne som v Nemecku pomaly každý druhý mesiac)
@autorka nic z toho nemusis chapat ani prijat. Zi svoj zivot a vobec sa nad tymto nezamyslaj. Neprislucha ti to. Su ludia ako my, ziaden z nich nie je bezvyznamny, to by Boh nedopustil. Moj najblizsi gay je moj brat, neskutocne dobry a laskavy muz, svoju orientaciu neprezentuje, vieme to len najblizsi..a je nezmysel, ze si to ti ludia vybrali, lebo je to moderne, zsujimave a putaju pozornost. Mnohi z nich sa v case dospievania trapili, hanbili, chceli zmenit. Za totality to bolo podobne, vela muzov skoncilo v nestastnych manzelstvach, o homosexualoch sa nesmelo hovorit, napr. o Nepelovi, Docolomanskom sa to vseobecne vedelo, len sa o tom verejne nehovorilo/nepisalo. To vsak neznamena, ze homosexualita tu nebola, bola a ten socialny tlak robil vela ludi nestastnych. https://domov.sme.sk/c/6410225/gejiny-ludstva-a... Nechajte prosim tych ludi uz rovnopravne zit a doprajte im pokoj.
@zanka777 no tak mi daj link na takú škôlku v Nemecku. Každá škôlka tu má webstránku. Akurát zajtra začína môj syn v škôlke v Nemecku a ak poznáš situáciu, vieš, že tu nájsť škôlku nie je ľahké. Takže som si pozrela možno 100 webstránok škôlok a ich pedagogické koncepty a na nič také som nenarazila. Škôlky pre teplé deti? Absurdné, nič také tu nie je. Siris tu mylne info o Nemecku, ale určite sa ozvú aj iné mamičky.
@dadis to nie je o Tom......... Presne je to o Tom čo tu jedna žena napísala že to pekne krásne pripravuje do budúcna pôdu pre pedofilov ...... Že jednoducho sa pýtajú deti čo im robí dobre a čo nie a potom keď sa nedajbože niečo hrozne stane tak sa budú ti dementni uchylaci vyhovárať že veď deti vedeli čo im robí dobre a už pomaly fakt to nebude trestné keď je niekto pedofil...... Jednoducho to k tomu speje a kto je voči tomu slepý tak ťažko sa o Tom baviť....... Len je to choré ..... A tak či tak si myslím že deti majú na témy sexuality ešte dosť času a nemusia to riešiť hneď v škôlke .....
@zanka777 čo ti ja viem. Moja 7 ročná dcéra chodí do 3. triedy v Nemecku a je naivnejsia v tomto, než väčšina detí v jej veku. Rozpráva mi o všetkom, takže viem, čo má v hlave. Jedine, čo mi spomínala je, že Louise z 1. triedy jej hovorila, že má 2 mamy. Tak som jej na to povedala, že ako bábätko bola so mnou v USA a spali sme u mojej kamarátky, ktorá má tiež 2 deti a ženu a že na poslednej narodeninovej oslave nášho kamaráta v Číne boli 2 moji kolegovia (muži) čo tiež majú deti-dvojicky, či si nevšimla... Ona rozhodne nebude mať problém s homosexuálmi, ale teda v škole žiadnu takú výchovu ešte nemala. Som teda zvedavá - kedy by to malo začať? Na nemeckú školu chodí od 1. triedy a aj do Vorschule chodila -nic.
a ine veci chapes? napr preco niektori ludia sa citia,ze maju pravo rozhodovat o zivotoch inych ludi? ...
Choroba a orientacia je velky rozdiel…..oni sa tak narodia…….niekto sa narodi ako napriklad rom a niekto ako gay……..pri romovi by nikoho nenapadla otazka, ze ci je normalny….preto ze je rom………. normalne nie je, ze su brani ako nieco menejcenne
Samozrejme by mali mat rovnake prava, ako vsetci ostatni , raz snad nasa spolocnost na toto dozreje
a rada by som pripomenula hetero krestanom,ze boh stvoril aj gejov-cize idete proti bohu...ja teda neviem,ale bala by som sa na vasom mieste😉
@ivetta1234 ešte raz? Ty porovnavas lgbt komunitu s Ježišom? Pochody s omšou? Inak si normalna???
Naozaj sa necudujem, v akých srackach je tento svet......
Koľko máš rokov?
@mikadooo si ma normálne donútila sa zamyslieť nad zdrojmi mojich informácií 🙂 Ja mám konkrétne toto z univerzity, zo zdroja ktorý považujem za dôveryhodný, lebo ten človek je v odbore jedným z top, aspoň na SK. Ale tak trochu som sa v tom povŕtala, našla som informáciu aj o tej škôlke v Nemecku čo má väčšinu zamestnancov LGBT (o štýle výučby tam nebolo), pripájam info o tom, v akom veku sa v jednotlivých štátoch eu začína sexuálna výchova. V UK sú tiež škôlky, v ktorých je zavedená sexuálna výchova, dokonca sú hlasy, že treba začať už v 3 rokoch.
@yasmeena ja som katolíčka a nemám nič proti gayom. Sú to ľudia ako všetci ostatní. Boh má rád všetkých ľudí Boh nem rád hriech takže je to jedno či je gay alebo hetero Boh nechce aby ľudia zhresili. A odsudzujem vraždu Juraja a Matúša to kde sme aby v 21 storočí sa ľudia zabíjali za to ,že sú gayovia alebo nieakeho vierovyznania
@kandelabra k tej mapke treba aj pridať, čo píše samotný zdroj tej publikácie:
Existing data demonstrate that there is considerable variation in sexuality education within Member States between different regions, schools and even classes.
In Germany, for example, federal authorities set a sexuality
education framework, which can be interpreted differently
in different states. This means that the length of time spent
on sexuality education, the topics covered and how it is
integrated into lessons vary considerably in different parts
of the country.
To znamená, že v praxi to aj tak stále je na tej škole, ako integrujú sexuálnu výchovu do výučby a v praxi môžem povedať, že to v katolíckom NRW integrovali presne nijak, aspoň, čo sme doteraz zažili (možno ma ešte prekvapia?), zato, naopak, chodia zo školy na omše 😂
Stále ma však zaujíma tá spomínaná škôlka, kde si o tom môžem prečítať?

@thoughtfulweirdo presne. ja som to este zazila.