icon

Som povinná prispievať mame aj zo zahraničia?

8. aug 2024

V juni som dokoncila vysoku skolu, koncom augusta odchadzam pracovat do zahranicia, zatial to vidim na cca rok. Byvam s mamou v dvojizbovom byte. Presnejsie, pocas VS som travila u mamy tak 3 vikendy v mesiaci, lebo koli skole som byvala na intraku. Ja poberam od otca a jeho manzelky vyzivne 650 eur, z toho 200 eur musim dat mame. Otec mi poslal nejake peniaze teraz v lete, aby som mala na zaciatok v zahranici.

Mame je nezamestnana, rozvedena 10 rokov, byt dostala od otca pri rozvode. Pobera ciastocny invalidny dochod nieco nad 200 eur a par eur doplatok do zivotneho minima. Dnes mi oznamila, ze otec by mi mal posielat vyzivne nadalej a ja by som mame z toho mala dat 200 eur ako doteraz i ked budem cely rok v zahranici a domov pridem asi len na Vianoce. Ze u nej byvam a mam tam trvaly pobyt. Mam povinnost jej priespievat?

Strana
z12
cacianka
11. aug 2024

@kristiii no susedia asi nesvojpravni.

kristiii
11. aug 2024

@cacianka akí susedia? Bývalí majitelia bytu, ktorý som kúpila za mnou prišli, aby som ich odhlásila, lebo sa nemôžu prihlásiť na novú adresu. Tak som s nimi šla na MU a tam mi tiež tetula nepovedala, že je to blbosť, ale ich na základe mojej žiadosti odhlásila.

cacianka
11. aug 2024

@kristiii tak bývalí majitelia ! Je jedno aký majú názov, to nie je podstatné, ale podstatné je že každý svojpravny dospelý človek sa prihlasuje ohlasuje sám.

mima86
11. aug 2024

Robim s telesne znevyhodnenymi. Poznam ludi, ktory okrem krku a hlavy nepohnu jedinym svalom na tele. A napriek tomu pracuju 🤷‍♀️

zzzzza
4. dec 2024

Určite by mamka mohla pracovať keby chcela aspoň na dohodu

zzzzza
4. dec 2024

@kluska matka bude dobrý prípad

zzzzza
4. dec 2024

@la_lotob ale tak predpoveď ze zariadenie jej o pár rokov bude platiť nie preto ze jej to prikázal súd ale preto ze jej bude napriek všetkému matky ľúto...

zzzzza
4. dec 2024

Autorka ako to dopadlo?

michelle567
4. dec 2024

A matka nemá svojich rodičov? Keby išla bývať k nim a byt predala a z toho žila

michelle567
4. dec 2024

@zzzzza ešte to nemohlo veľmi dopadnúť. Toto bude na dlhé roky. Matka je stále dosť mladá. Môže aj 30rokov žiť 'z ničoho', cítiť sa ukrivdená a žiadať peniaze z každej strany

Strana
z12